מגזין| מאיר טרבלסי

אנחנו רגילים לשמוע סיפורים על אנשים ששינו את אורח חייהם וחזרו בתשובה, אבל במקרה הזה החתירה לאמת והשינוי שעבר גל תושיה מעוררים הערצה
גל תושיה נולד בראשון לציון. בילדותו עוד השתרעו דיונות ענקיות בין השכונה שגדל במרכז העיר עד לחוף הים. היום הוא בן 42, נשוי ואב לארבעה וגר בבאר מִלכה, ומחלק את ימיו בין לימוד תורה בירושלים, במכון מאיר, ובין עבודה במשק החקלאי שלו ליד גבול מצרים. הדרך שעבר מילדותו החילונית ועד עתה ארוכה ומעניינת.
לאחר שירותו הצבאי חסך גל כסף וטס עם חבריו למזרח, לאו דווקא במטרה לחזור. בשלב מסוים הם התפצלו שם, וגל מצא עצמו נודד במקומות של הפקר בנפאל ובהודו. "כעבור שנה", מספר גל, "נתקלתי ביפן בדיסק 'נגיעות' של ברי סחרוף, שכל כולו היה מבחינתי געגועים לארץ ישראל. נשברתי וחזרתי לארץ. יצירת מוזיקה תמיד הייתה אהבה שלי, והחלטתי ללמוד קולנוע כדי לעשות סרטים למוזיקה שלי.
"נרשמתי לחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטה, ושם הכרתי את רוני, היום אשתי. אז התחילה הקריירה התל אביבית שלנו. במקביל ללימודים המשכתי ליצור מוזיקה לסרטים, לתיאטרון ולמחול, ועם שותפי למוזיקה דוד עובדיה הופענו בתל אביב ובירושלים במועדונים ובבארים.
"אחרי הלימודים גדל הצורך בפרנסה, והתחלתי לעבוד בטלוויזיה בכל מיני תוכניות ריאליטי וכתבות שטח. הייתי מוכן ליציאה ליום צילומים בכל רגע ורגע: גיא פינס, כלבוטק, חדשות ערוץ 2 ועוד. האנשים בתעשייה היו טובים ונחמדים, אבל האווירה הכללית הייתה נוראית. העיסוק בלשון הרע באופן מתמיד כחלק מהעבודה השחיר את הלבבות, וסמים ושתייה היו הדרך היחידה לברוח מהתסכול, שאף אחד לא באמת ידע מאיפה הוא מגיע".
נקודת השבירה לא איחרה לבוא, והתפתחות הקריירה המוזיקלית וחיפוש גבולות מוזיקליים חדשים הביאו את גל לתחום שתויג כאומנות הסאונד: "השיא היה כשהוזמנו לתת הופעה בברלין. הובטחו טיסות, מלון, הוצאות ושכר השמן. לפי הטיסה לשם התראיינו לעיתון גרמני, וכששאלו אותנו על השואה אמרתי: 'אולי נסלח, אבל לא נשכח!' בסרט דוקומנטרי שעשו לאחר מכן אמרתי: 'כל מי שחי בברלין כנראה יש לו בעיה והוא בורח מהארץ'. הדברים יצאו מהלב, אם כי אני חייב להודות שעד אז היה לי חלום לגור בברלין כאומן חסר גבולות.
"שעת ההופעה הגיעה, הסאונד היה מעולה, ובכל זאת הרגשתי חוסר נוחות מהקהל וכמעט איבה. מייד בסיום ההופעה ביקשה מאיתנו מנהלת המקום להצטרף אליה למשרד כדי שתוכל לשלם לנו. בדרך כלל אחרי הופעה לוקח זמן להתאושש, וגם רציתי להיות עם אשתי, שהייתה אז בהיריון ראשון וטרי, אבל המנהלת לא ויתרה והתעקשה שנבוא.
"אני זוכר את הרגע שבו היא מנתה לכל אחד שטרות של מאות דולרים. הרגשתי עלוב, כמו יהודון שגרמניה קונה אותו בכסף. אין לי מושג מאיפה באה ההרגשה הזאת, אבל באותו רגע החלטתי שאין לי מה לעשות פה, ואני לא יוצא עוד מהארץ. עד אז לא התעורר אצלי שום רגש של תשובה, אבל לאחר מכן סירבתי לכל הצעות העבודה וההופעות בחו"ל, וה' עזר לי לא מעט בזה. מאז עברו אחת עשרה שנה שבהן רק המחשבה על יציאה מהארץ מזעזעת אותי".
יום אחד החליט גל לנכש את כל העשבים והקוצים בגינתו, וכשראה את האדמה החשופה הבין שהוא חייב לזרוע שם משהו. הוא זרע עגבנייה, ולאחר כמה חודשים של למידה עצמאית קטף עגבנייה ואכל. זה שבה אותו. לקראת הלידה עברו בני הזוג לנס ציונה, לבית קרקע קטן שבו גינה גדולה יותר, ושם כבר היו עצי פרי. גל התחיל לגדל כל מיני ירקות וללמוד מה זאת אדמה.
הוא תמיד שאל שאלות. "עד אז חיפשתי תשובות באומנות ובפילוסופיה המערבית. המפנה הגדול קרה כשנולדה בתנו הבכורה. הסתכלתי עליה והחלטתי לקרוא לה נגה, וברגע אחד הרגשתי אחריות, שינוי פנימי, וצפה השאלה: מה אני מעביר אליה? באותו זמן למדתי ספר על יוגה שנאמר בו שהמטרה היא להתחבר לאלוקי. הספר היה כתוב בעברית מתורגמת מאנגלית מתורגמת מסנסקריט, ולא הייתה לי שום דרך להבין למה התכוון הכותב כשדיבר על אלוקי. עלה לי בראש רעיון מהפכני, שאולי אמצא את האלוקי בניגון של קריאת התורה בבית הכנסת שזכור לי מהילדות.
"כשאני חושב היום מאיפה המחשבה הזאת באה אין לי תשובה. בכל מקרה סגרתי את הספר בהחלטה ללכת לבית הכנסת בשבת בבוקר. ההיכרות שלי עם בית כנסת הייתה עד אז בעיקר מבר המצווה שלי. התורה הייתה רחוקה מאוד מחיי, ומעולם לא עלתה על דעתי המחשבה שיש בתורה משהו ששווה לחקור.
"הגעתי לבית כנסת קטן קרוב לבית, ומייד קפצו עליי הגבאים הנחמדים: הינה כיפה! הינה טלית! שב פה! אני לא יודע למה, אבל הייתי מוקסם מהמתיקות של המקום, מההרגשה החמימה. המשכתי ללכת בכל שבת, מתרץ לעצמי שאני בא לשמוע את הניגון של התורה, והתחלתי לקרוא את פרשת השבוע. הייתי בטוח שהתורה מדברת אליי ישירות. כשהגעתי לפסוק שאומר שצריך לשמור שבת, החלטתי לשמור שבת. הכול באופן נאיבי וללא הדרכה. רק מה שידעתי מסטיגמות, שבשבת לא נוסעים ולא מדליקים אור. זה הספיק בשביל להפוך אותי לחריג בקרב המשפחה והחברים, אבל האושר שהרגשתי בפנים היה שווה את הכול, והמשכתי לקרוא ולהתעמק.
"ספר הקודש היחידי בספרייה שלנו, חוץ מהתנ"ך הצבאי, היה מסילת ישרים. זיהיתי אותו בגלל אותיות הזהב על הכריכה, ואפילו לא זכרתי מאיפה הוא הגיע אליי. כבר בתחילת הקריאה הרגשתי שלא נפגשתי עם חדות ויושר כמו שתוארה שם, ואז הבנתי לאיזו שרשרת אני צריך לחבר את המשפחה שלי".
גל ואשתו החליטו לעזוב את הבועה ולהתרחק כמה שאפשר מהחברה שחיו בה כדי להגשים את חלום החקלאות. הם התרחקו עד עזוז, ומשם המשיכו לבאר מלכה. "התחלנו מאפס. החיים על גבול מצרים היו חדשים לנו, לפעמים כמו לחיות על הירח. לאט-לאט סיגלנו אורח חיים דתי, אם כי היינו די בודדים בזה. התרגלתי להתפלל ביחיד ולהסתגר כמשפחה בבית בשבת.
"יום אחד ראיתי אצל אחד מחברי בעזוז שהילדים שלו רואים במחשב תוכנית של ערוץ מאיר לילדים. נכנסתי לאתר בבית, וראיתי שיש שם ארכיון לשיעורי תורה. הורדתי כמה שיעורים מכל רב שהיה בארכיון, והייתי שומע אותם תוך כדי העבודה בחממות.
"אני זוכר את אותו יום, 50 מעלות בחממה. שמעתי שיעור אחרי שיעור של רבני המכון. הייתי מוקסם מהגודל של התורה. מעולם לא שמעתי לפני זה דיבורים כאלה. השיעור האחרון באותו יום היה של הרב אלישע וישליצקי זצ"ל. הוא דיבר בשקט ועם זאת בתקיפות. שוב ההרגשה של מסילת ישרים עלתה בי: בלי פשרות, אמת עד הסוף. נוטף זיעה הלכתי בין הערוגות מהופנט עד שהרב הרים את הקול, דפק על השולחן וקרע לי את האוזניים!
"המפגש עם השיעורים של המכון נתן לי כיוון אמוני. מצאתי לאן לשאוף, וכמו בעל תשובה מצוי באורות החלטתי שאני צריך לפתוח ישיבה בשטח החקלאי שלנו. ראיתי באתר את הטלפון של הרב ביגון, ובתמימות התקשרתי וקבענו פגישה.
"נסענו כל המשפחה למכון מאיר בירושלים. הרב ביגון עצר את סדר היום שלו, סייר איתנו באולפני הערוץ, ולא אשכח שהראה לי בגאווה את בית המדרש. לא הבנתי במה הוא מתגאה, זה נראה ונשמע כמו כיתה גדולה ומופרעת בלי מורה. הרי לא הכרתי משהו אחר מדממת המוות של ספריית האוניברסיטה.
"הרב הקסים אותי, ואמרתי לו שעוד מעט מתחילה שנת שמיטה, ואני מתכוון לשמוט הכול. 'אז תבוא לפה ללמוד', הציע. לא יכולתי לסרב, וגם אשתי לא. הגעתי באלול תשע"ד, התחלתי מיום ולילה בשבוע, ישן עם הבחורים. כשראינו איזה אושר וטוב זה מביא הביתה 'קיבלתי אישור' מאשתי להגיע לשלושה ימים בשבוע".
השמיטה הסתיימה, והחזרה לשטח בלבלה את גל. מצד אחד הוא חש כמיהה עזה להמשיך לגדול בתורה, ומצד שני רצון להישאר קרוב לאדמה. "דבר עם הרב אלישע", יעצו לו. גל שלח לרב הודעה, והם נפגשו. הרב שמע על הרעיון להקים בית מדרש חקלאי, עבר על מספרים בטלפון הלחצנים שלו, כתב על דף רשימה של מספרי טלפון ומסר לו. "בלי שאמר זאת במפורש הרגשתי שהוא תומך בי". אף אחד מאותם אנשים שעל הדף לא עזר לגל, אבל הידיעה שהוא יכול לדבר עם הרב אלישע ולהתייעץ איתו עודדה אותו שלא לוותר על החלום.
"המשכתי ללמוד בכל שבוע ולהמשיך לטפל בכרמים, והחלטתי לדבוק בשאיפה לבסס את המקום על עבודה עברית בלבד. האביב הגיע ואיתו עת הזמירות. הייתי חייב אנשים שיזמרו את הגפנים, שכבר התחילו ללבלב, ולא מצאתי אף עובד ישראלי אחד. הזמן היה דחוק וניסיתי להשיג פועלים זרים, אבל ברוך ה' כל הניסיונות עלו בתוהו.
"אני זוכר את הבוקר שהתקשרתי לרב אלישע ואמרתי לו: 'הרב, אין לי עובדים. מה אני עושה?' הוא אמר: 'אני נכנס לשיעור ומתקשר בסיומו'. ואז התקשר אליי בועז ואמר לי: 'אנו באים אליך'. ואכן, הרב הגיע עם עוד שישה חבר'ה ושני בחורים ממכון מאיר, והתחלנו לעבוד. הרב בא לעברי, מסתכל אליי קורן מאושר של עמל ומזמרה בידו: 'אני כל כך רגיל לחבר, והינה עכשיו אני צריך להפריד!' באותו יום עבדנו עד החושך, עד שהמשימה הושלמה.
"עברה שנה, והמשכתי להתייעץ עם הרב אלישע בכל הקשור למימוש החלום. כשחלה בפעם הראשונה ואושפז נתנו לו מהיין הראשון שעשינו, ולדברי בנו זה החיה אותו. לפני שלוש שנים, בט"ו בשבט, היו אמורים לבוא ממכון מאיר לחזק אותנו, אבל הייתה סערה גדולה והעניין בוטל, והינה למרות זאת הרב אלישע הגיע. הרוחות היו חזקות מאוד, והרב והחבר'ה הביאו איתם כמה עצים. עבדנו שם בקור העז עטופים במעילים כדי לשתול. הצעירים תפסו מחסה, אבל לרב לא היה אכפת מהקור.
"לאחר מותו של הרב, שתפס אותנו לא מוכנים, שאלתי את הרב ביגון מה דעתו שבט"ו בשבט נשתול כרם זיתים לזכרו של הרב אלישע, והוא אמר לי: 'אתה יודע? בדיוק חשבתי על זה גם…' מה שלא פסק לי הרב אלישע בחייו פסק לי במותו. ביקוריו בשטח שלנו היו, בלי ששמנו לב, נטיעה של עוד גרעין חקלאי תורני".
רוצים לתמוך בעבודה במקום או בתרומות? חפשו את גל באתר Meshek.tushia@gmail.com או בדף "משק תושיה" בפייסבוק
כתבות מגזין נוספות

נשמרים מתחסנים
יעלי אליה מדי שמו של חתן פרס ישראל, הרב אלימלך פירר, מוכר לציבור הישראלי על


החקלאים שמונעים את הרצח הבא
מלכה טוויטו השומר יו”ש הוא ארגון מתנדבים המסייע לחקלאים בשמירה על אדמות המדינה ובמניעת טרור

איזהו גיבור?
לירון לב שוקרון בטח שאלתם את עצמכם פעם, למה יש מעט גיבורים? ואיך ייתכן שכשסופדים

ידידים בדרכים
מאיר טרבלסי יום רגיל, נסיעה שגרתית ברכב. לפתע, בלי הכנה מראש פנצ’ר בגלגל באמצע כביש

גיבורות של החיים
יעלי אליה מדי ברחבי הארץ מתמודדות נערות רבות מהמגזר הדתי שנפגעו פגיעות שונות, ומתקשות להתמודד עם

נס גדול היה לנו
יעלי אליה מדי אביבה חיים היא אישה מיוחדת. והמפגש איתה הוא שיעור גדול באמונה. אני

כל ילד הוא אור מיוחד
יעלי אליה מדי אלפי פעילי 'כנפיים של קרמבו'- תנועת הנוער לצעירים עם ובלי צרכים מיוחדים,

לא מפסיק לצחוק
מאיר טרבלסי כשחודש כסלו מגיע כבר מריחים את חג חנוכה המתקרב ובא. חודש זה וחנוכה

המסע עדיין לא תם
יעלי אליה מדי בספרו המסע לא תם משתף דני אדינו אבבה את קוראיו בסיפור חייו המרתק והמופלא,





טעמים של בית עושים טוב בלב
יעלי אליה מדי “כשאני נכנסת לבית כלשהו אני מיד מרגישה את האנרגיות של הבית לפי

אל תירא ישראל
לירון לב שוקרון סבתא היתה פעילה עד יומה האחרון. היא כאבה על דברים שקורים במציאות,

שמחה ככלי לריפוי
יעלי אליה מדי ידוע שהשמחה היא כלי חזק מאוד בתהליכי ריפוי, ומסתבר שלא פשוט להיות

קרוב לבבות בשמחה
יעלי אליה מדי ימי אלול, ראש השנה ויום הכיפורים הם ימים של סליחות וחשבון נפש

חצי יובל לפטירת הרב גץ
ביום כ"ג באלול יצוין יום הילולת הרב מאיר יהודה גץ זצ"ל חצי יובל לפטירת הרב,

ראש השנה בא"י
יעלי אליה מדי בראש השנה מגיעים כל סוגי האנשים לאומן, וזו חוויה נהדרת. אבל מעבר

לעולם לא מאוחר לתקן
יעלי אליה מדי שרה ויוסי מייכור נוהגים לשבת למפגש זוגי איכותי פעמיים בשנה, ביום הנישואים

ניגון של תשובה
יעלי אליה מדי רגע לפני ראש חודש אלול נפגשתי עם גולן אזולאי – שחקן, מוזיקאי,

ואחת בשביל לתת
אפרת בדיחי חלום התרומה הלך ונדחק בכל פעם מחדש לקרן זווית, בין חדר לעלייה שבלב.

עיר שטופת קסם
היא גם פנינת תיירות למבקשים התענגות רוחנית עם פיסות של היסטוריה בשילוב אומנות, אווירה, אוויר

מהפכה של שמחה
צופיה לקס, סטנד-אפיסטית, שחקנית ויוצרת תיאטרון, אם לתשעה המתגוררת ביישוב עפרה, אישה מלאת אנרגיות השומרת

מלכישוע, מקום של תקוה
יעלי אליה מדי שלט צבעוני תלוי על קיר לבן וחקוקה בו תפילת השלווה: "אלי, תן

שידוכים בקורונה
צילי גל ר' אריה לוין משדך שידוכים? ועוד בימי קורונה? לפני שבע שנים החליטו בני


חלוצים בלוד
וכשראינו את המצב של השכונה לא יכולנו לעמוד מנגד. הבנו שיש כאן אזור שמחכה לגאולתו,

אביהם של ישראל
מאיר טרבלסי ריאיון עם הרב שמואל אליהו שליט"א. בכ"ה בסיוון, ממש השבוע, ציינו עשר שנים

מהוליווד לארץ הקודש
הסופר צבי פישמן "כשלמדתי על פרשת לך-לך ויציאת מצרים הרגשתי שאני לא שייך במדינה של

למען העתיד של כולנו
לירון לב שוקרון למידה מרחוק כשהסטודנטים מתפקדים גם כהורים נעשית קשה יותר. האם הפנימו המוסדות

יומן מסע: סיפורה של גיורת
לפני שנתיים סיימה איילה (סופיה) מגידוביץ' את הליך הגיור בקורס נתיב. בטור אישי לכבוד חג

בעוד עשור חצי מירושלים לא תהיה יהודית
במהלך העשור האחרון קטן הרוב היהודי בירושלים במידה ניכרת, והערכות הן שאם יימשך הקצב הנוכחי,

קריאת כיוון
אסף משניות בפעם הראשונה מאז ממשלתו של אהוד אולמרט הולכת המפלגה הדתית-לאומית, ימינה בגלגול הנוכחי,

נסגרו בבסיסם
בזמן שאנו הסתגרנו בבית וייחלנו לצאת קצת היו מי שישבו רחוק מהבית ורק ייחלו לחזור

הנגשה עכשיו
קרוב לעשור שמתנהל מאבק עיקש להנגשת מערת המכפלה לאוכלוסיית הנכים. השבוע, עושה רושם שהמאבק נכנס

סוללים ריבונות
שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' לקח את נושא תשתיות התחבורה ביו"ש כאחד הפרויקטים המרכזיים של כהונתו.

האהבה תנצח הכל
זוגות רבים מצאו את עצמם רגע לפני חתונתם עומדים אל מול ההנחיות והסגר של משרד

האנטישמיות מרימה ראש
יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, בטור מיוחד לגילוי דעת בעקבות גילויי האנטישמיות ההולכים וגוברים בשבועות


פרויקט ונהפוכו
רגע אחרי הבחירות ורגע לפני פורים, שלושה מומחים כותבים מה השינוי הראשון שהממשלה הבאה צריכה

הראשונים להצביע
אסף משניות ביום שני הקרוב יצאו אזרחי ישראל להצביע בקלפיות ברחבי הארץ, אלא שגם מי

מדינה בלי ממשלה 2
מאיר טרבלסי משבר מערכת הבריאות נמשך שנים ארוכות, אלא שבהיעדר ממשלה ותקציב מדינה תקין אין

מדינה בלי ממשלה
מאיר טרבלסי עמותות החינוך קורסות בהיעדר תקציב ותמיכה ממשלתית כתבה ראשונה בסדרה רוב הציבור הישראלי

מורים מחוסנים ומחסנים
לירון לב שוקרון שנים תחת טרור הקאסמים והעפיפונים הובילו את מכללת חמדת הדרום לבנות תוכנית

סכנה, כאן בונים
כתב: אסף משניות הריסת בתי מחבלים היא כלי ההרתעה היחידי שישראל משתמשת נגד מחבלים. יחד

לשקם את הבית
כתב: אסף משניות השבועות האחרונים הותירו את אנשי מפלגת הבית היהודי במבוכה ובחשש בשל הזעם



באנו חושך לגרש
כתב: אסף משניות האנטישמיות מרימה ראש. לאף אחד אין מונופול על האנטישמיות. היא מגיעה מכל

כמה נתת מעצמך השבוע
כתב: מתן אבני סמל ראשון רונן לוברסקי הי"ד נפל בפעילות מבצעית ברמאללה בי"ב בסיוון תשע"ח

סמטת הגבורה
המטרה של הטרור היא לזרוע פחד ולעורר בנו את הדמיון השלילי, כדי שנחשוש חלילה להמשיך

השוק בידינו
עם ההכרזה של שר הביטחון נפתלי בנט על החזרת השוק בחברון לבעליו החוקיים נסענו לחברון

הסטטוס קוו נשבר
בשבת שעברה עשו את דרכם בכמה מסלולים במרכז הארץ מיניבוסים במימון ראשי העיריות * המיניבוסים

היי הרב, שמעת על הספר החדש?
לירון לב שוקרון גם בדור שבו ההקשבה הפכה לקריאה ממסכים מתברר שלא התפוררו יכולת ההקשבה

"לך לך אל הארץ אשר אראך"
דן חדד אריאל בשה נולד למשפחה קתולית בצרפת, לפני כעשר שנים עלה לארץ והתגייר, אך

את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק
במכללת גבעת ושינגטון מלמדים חינוך מתוך ניגון פנימי, ואת החוג למוזיקה אפשר לשמוע ממרחקים לא

להתחיל- מבראשית
לפני כחודש נערך בתל אביב כנס של טוני רובינס, שנחשב הקאוצ'ר מספר 1 בעולם. למי

השחתה בשומרון העתיקה
רצפת הכיכר המרכזית של העיר שומרון הקדומה נחשפה לאחר עבודות של גורמים פלסטינים המכשירים את

פרה שומרת שבת
מאיר טרבלסי יצאנו בעקבות הרפתות ששומרות שבת כהלכתה כדי לברר איך מתמודדים עם שמירת השבת

למדתי לאהוב את המתנה שלי
תחילת שנת הלימודים הגיעה, כל הפיד בפייסבוק מלא בתמונות הורים מאושרים שילדיהם חוזרים למוסדות והם

פסולי בג"ץ
לאחר הפסילה הלא מפתיעה שנפסלו בבג"ץ נציגי עוצמה יהודית בנצי גופשטיין וברוך מרזל יצאנו לשמוע

למות או לכבוש את ההר
לכבוד יום האזכרה הממלכתי למייסד התנועה הרוויזיוניסטית זאב ז'בוטינסקי, שחל החודש, שמענו מיוסי אחימאיר, יו"ר

מלחמת תרבות – סערה מזווית אחרת
מלחמת תרבות – סערה מזווית אחרת: אישה דתייה לא הורשתה להיכנס לג'קוזי בפארק המים ימית 2000

מכל רחבי תבל
הבעיה הקשה של הדור מוגדרת בצורה שונה בארץ ובגולה: בגולה זו התבוללות שמשתוללת והורסת כל

שליחות מכל הלב
בקרוב תסיים תנועת תורה מציון הכשרה של כחמישים שליחים חדשים מהציונות הדתית, והם יצאו לשליחות

קול מבשר חוגגת יובל
דביר גופשטיין בסוף השבוע שעבר חגגה ישיבת קול מבשר במבשרת ציון יובל שנים להקמתה. לפני


ניהול משברים | ארי גלהר
בפרשת השבוע אנו עוסקים במחלוקת קרח ועדתו. מחלוקות הן נושא שחוזר ועולה בכל תקופה ותקופה

בחירה נאמנה
לירון לב-שוקרון הזכות לבחור היא המבדילה ומייחדת אותנו מכל היצורים. הבחירה של האדם נעשית על

הבנים שבו לעיר האבות
יוני קדם בלב חברון, סמוך למערת המכפלה ולקסבה של העיר, ניצבת בגאון ישיבת שבי חברון

המלחמה על ירושלים
עזרא יכין, לוחם לח"י מספר על ניסיון שחרור העיר העתיקה בקום המדינה ומספר מה היא

בתי הכנסת האחרונים בעיר העברית הראשונה
יוני קדם שכונותיה הדרומיות של תל אביב היו ידועות בעבר בבתי הכנסת הרבים שלהן ובמתפלליהם:

כל הדרך לחופה
יהודה גופשטיין המעמד המרגש תחת החופה מגיע אחרי תקופה עמוסה בהרבה מתח, ובעזרת תכנון נכון


השטח האפור של הטרור
ליאת יוסף מה מוביל צעירות יהודיות להיקלע לקשר עם בחור ערבי? מדוע מהצד המוסלמי מדובר

הכירו את הנשים שמאחורי ה"חמד"
מאיר טרבלסי הכירו את הנשים שמאחורי ה"חמד" סביר להניח שרוב קוראי העלון למדו בעבר בבתי

האביונים המתחפשים
אביאל אריה ליבמן – עמותת מקימי יש אביונים שלא תפגשו בצומת, והם ודאי לא יפנו

איך נפלו גיבורים ולא נשיבם?
כתבת מגזין – לירון שוקרון ריאיון אישי מטלטל עם לאה גולדין, אימו של סגן הדר

מאחורי הקלעים של המאבק על הכותל
אקטואליה למה גם נתניהו וגם גנץ הכריזו השבוע שיקדמו כותל רפורמי? מי הראשון שבנה רחבה

ברקיע עולה השחר
מגזין | מאיר טרבלסי דור שחר נולד למשפחה מוסלמית בחאן יונס, ונגד כל הסיכויים בחר

התעוררי, התעוררי, קומי אורי
מגזין | אורית מארק אטינגר הציבור כולו הזדעזע מהפיגוע הרצחני בשבוע שעבר בירושלים, שבו נרצחה

דרך האבות דרך חיים
מגזין | ליאת יוסף למרות ההרס בנתיב האבות החליטו אנשי תלמוד התורה במקום לא רק

פיצול או חיסול?
בחירות תשע"ט| איילת שליסל בימים האחרונים הציבור הדתי מתעסק בעיקר באחוז החסימה. בכל סקר חדש

תנו לתרבות לדבר
בחירות תשע"ט| איילת שליסל מהפכה בתרבות: גם לשומרי המסורת, לתושבי הפריפריה ולציבור הרחב מגיע לצרוך

משתי מדינות להחלת ריבונות
בחירות תשע"ט| איילת שליסל מפלגת השלטון במדינת ישראל בעשור האחרון היא הליכוד. המפלגה הגדולה, שרבע מחברי

מצאתי לאן לשאוף
מגזין| מאיר טרבלסי אנחנו רגילים לשמוע סיפורים על אנשים ששינו את אורח חייהם וחזרו בתשובה,

"יצאתי מחוזק מהמעצר הזה"
אקטואליה | ליאת יוסף סיפור מעצרם של חמשת הנערים, שארבעה מהם שוחררו בשבוע שעבר, אינו

עשה לך רב וקנה לך חיבור
כתבת מגזין | מאיר טרבלסי צילום: מרים צחי אין מי שלא שמע על הרב אלישע





הלכה למעשה
כתבת מגזין | מאיר טרבלסי התלמידים המתכוננים בימים אלו לחידון ההלכה הגדול מתרגשים מאוד, ואיתם

להלל ולהאיר גם בהיעדר
כתבת מגזין | אורית מרק אטינגר בשבוע האחרון נתקפנו גל טרור נוסף, ועוד רבים נכוו

להלל ולהאיר גם בהיעדר
כתבת מגזין | אורית מרק אטינגר בשבוע האחרון נתקפנו גל טרור נוסף, ועוד רבים נכוו

אגדה חלוצית – סיפור ההתיישבות בגבעות
כתבת מגזין | ליאת יוסף רבים חושבים שבגבעות השומרון גרים רק בני נוער או רווקים,

"עבדנו כמו רובוטים, ורק אז הכה הריק הקשה"
כתבת מגזין | מאיר טרבלסי אין מי שלא הזדעזע מהסיפור של משפחת עטר ז"ל: ביום

אחת לשנייה דרך כולנו
כתבת מגזין | לירון לב אושרת בן עטר, חן קוט ומיכל ספרא, שלוש צעירות, הקימו