כתבת אקטואליה | אורית מרק אטינגר
התופעה של 'נשות הכותל' ושל המהומות בכותל בכל ראש חודש מוכרת לכול, אך הן לא לבד על המגרש: בשנים האחרונות פועל נגד התופעה ארגון 'נשים למען הכותל', אשר בין היתר פנה בעתירות לבית המשפט העליון. "צריך לזכור כי מטרתן של 'נשות הכותל' – זרוע של התנועה הרפורמית בישראל – אינה תפילה אלא מלחמה ברבנות הראשית ובזהותה היהודית של המדינה כפי שאנו מכירים אותה", אומרת עו"ד צפנת נורדמן, המייצגת את 'נשים למען כותל' בבג"ץ
מינה פנטון, תושבת ירושלים זה שנים רבות, אומנם נולדה בחיפה, אך רוב חייה היא חיה בירושלים, וזה עתה מלאו 52 שנה לישיבתה בשכונת בית וגן.
מינה עסקה בהוראה ובניהול, הייתה חברת מועצת עיריית ירושלים 11 שנים ועודנה חברת ועד במועצה המחוזית. כמו כן ישבה בראש המועצה לקידום מעמד האישה וטיפלה בתיקים רבים, ובהם תיק קשרי חוץ ותיק מורשת ישראל.
היא חוללה מהפכים רבים בנושא מעמד האישה. "לקחתי את כל הנושא של האישה ללא הבדלי מוצא ומגזר – חילונית, דתייה, יהודייה, ערבייה, חרדית – ויצרתי דגם של פעילות העצמה. אפילו בניו יורק לקחו את הדגם שלי כדגל לפעילות שלהם עם הנשים שם".
יכולותיה המופלאות של מינה כבר הראו את כוחן בתחילת דרכה, ואף שהיא עוסקת בתחומים רבים, הנושא החשוב לה בשנים האחרונות יותר מכול הוא קדושת הכותל המערבי בירושלים.
"שלושים שנה שאני מתייצבת בכותל בכל ראש חודש. אני כבר מכירה ויודעת כל דבר שקורה שם, והכול כמובן ממעורבות אישית שלי, לא מסיפורים!" היא מדגישה. "הדאגה שלי לקדושת הכותל אינה באה משום מקום. הנשים הרפורמיות, נשות הפרובוקציה, באות בכל ראש חודש, רק בראש חודש, לשעה וחצי בלבד". היא מספרת על מעשיהן של הנשים שאנו מכירים בכינוין 'נשות הכותל', הבאות בזמן מסוים מאוד ונושאות אג'נדה ברורה.
"הן באות פשוט כדי לעורר מהומה. המהומה היא בגין 'קרקס התפילה', כפי שאני מכנה את זה", היא מספרת בתסכול. "הן מוחות על שכביכול לא מרשים להן להתפלל עם חזנית, בתפילין, בטלית, בקריאה בתורה ובכל שאר הדברים שלמעשה זרים בעזרת הנשים. אבל הן באות, ובמלוא העוצמה כופות את עצמן על עדת המתפללות. הן באות כדי לממש תפילה בכותל". נשות הכותל טוענות, כידוע, שהן מבקשות להתפלל, אך דבריה של מינה מספקים הסתכלות על המצב מנקודת מבט אחרת.
"את הנשים שמגיעות לכותל לא מעניינת בכלל התפילה עצמה, לא מעניין הסידור. אין בכלל התעסקות בקדושה ובשמחה שמלווה בתפילה, אלא כוונתן היחידה היא לעורר לגיטימציה לרפורמה הזאת, וכך להתחיל להיות מוכרים בנושאים כמו גיור רפורמי, נישואין, כשרויות, והכול לפי התפיסה הרפורמית, שמשמעה הוא החרבת יהדותה של המדינה", אומרת מינה בכאב.
תחושת התסכול של מינה, שכאמור באה לכותל בקביעות ורואה חילול השם גדול כזה, נובעת מכאב שקשה לתאר. "כשהנשים מגיעות הן קודם כול מעיפות את הנשים שיושבות ומתפללות בסביבתן. הן יוצרות מין מעגל שיוכלו 'להתפלל' בו, והחזנית עצמה מפנה גב לכותל, פעולה שמראה עד כמה הן לא מכבדות את קדושת הכותל".
הנשים יוצרות מהומה רבה סביב התפילה, מערבות את המשטרה ואת כוחות הביטחון ומקפידות כביכול על קריאה בתורה ועל דברים רבים שאסורים מן התורה. "הן מנסות להכניס לכותל ספרי תורה למרות שהנהלים בכותל אוסרים זאת, וזאת הן עושות בגנבה, על גופן. בחודשים שאינן מצליחות, הן מכניסות יריעת קלף ומקיימות טקס קריאה בתורה, והביזיון גדול.

מינה מספרת על השעה וחצי שנשות הכותל מבלות בכותל כעל חוויה מטלטלת וקשה לה ולנוכחים. ואולם בעוד הדבר הנורא הזה מתרחש, יש בנות נוער נפלאות בעשרות אולפנות בארץ שעוסקות בהבאת נערות לכותל. מאות בני נוער, בנים ובנות, באים בכל חודש להתפלל. הבנות מחזקות את עזרת הנשים ומפגינות את הכוח האמיתי של התפילה המסורתית. המטה המשותף לשמירה על קדושת הכותל עוזר בארגון ההסעות.
"כשאני רואה את הנוער המופלא, המלא בקדושה ובאידיאלים, הלב שלי מתמלא חזרה. אני מרגישה התעלות, מרגישה כמה עוצמה וחוזק יש בכוח של תפילת רבים! בתוך כל חילול השם הנוראי שנערך שם אני רואה את האור הגדול ואת העוצמות של תפילת הנוער, והיא נותנת כוחות". מינה חוזרת על החוזק שבני הנוער נותנים לה, בעוד היא עצמה אינה מפסיקה לפעול בעשייה מרשימה.
מינה חברה בקבוצת נשים שפועלות יום וליל למען קדושת הכותל, ובהן הרבנית רונית שטרן, לאה אהרוני, שרה קוסטינר ועוד. עבודתה הרבה והבלתי פוסקת של מינה במתווה הכותל ושמירת קדושת הכותל גדולה, והיא מסכמת במשפט: "כותל אחד לעם אחד!"
בינתיים, בחזית המשפטית, ארגון 'נשים למען הכותל' בראשות לאה אהרוני דורש להורות לרשויות להפעיל את סמכויותיהן ולהרחיק מהרחבה כל מי שמפר את מנהג המקום, דוגמת נשות הכותל.
"בית המשפט העליון הרי פסק בעבר כי 'נשות הכותל' יוכלו לקיים טקסיהן ברחבת הכותל הדרומית, באזור קשת רובינסון, ולא ברחבה הצפונית, המוכרת. אף על פי כן 'נשות הכותל' מסרבות במופגן לפנות לרחבה הדרומית, שהוכשרה בעבורן, והן מקיימות טקסיהן ברחבה הצפונית דווקא, באין מפריע מצד רשויות החוק", מתארת עו"ד צפנת נורדמן, המייצגת את 'נשים למען הכותל'.
"בלב עזרת הנשים, 'נשות הכותל' – קומץ בלבד – מפרות את מנהג המקום, מעוררות מהומות ופוגעות במאות המתפללות במקום. המצב הולך ומחמיר, ומזה תקופה ארוכה אי אפשר לקיים בעזרת הנשים תפילה ראויה לשמה בראשי חודשים. עתרנו לבית המשפט העליון בבקשה להורות לרשויות לאכוף את פסק דינו ולהגן על המתפללות".
עו"ד נורדמן ממשיכה ומבהירה: "צריך לזכור כי מטרתן של 'נשות הכותל' – זרוע של התנועה הרפורמית בישראל – אינה תפילה כי אם מלחמה ברבנות הראשית ובזהותה היהודית של המדינה, כפי שאנו מכירים אותה. לכן הן מבקשות את העימות דווקא, ואינן פונות לרחבה הדרומית. לזכותן ייאמר שהן לא מסתירות את כוונתן".
נשים אלו מסבירות בבירור שמטרתן האמיתית היא קידום הכרה ממלכתית בתנועות הרפורמית והקונסרבטיבית, קידום נישואים רפורמיים, גיור רפורמי וכדומה. עו"ד נורדמן ממשיכה: "צריך לעצום את העיניים חזק מאוד כדי לייחס להן כוונה תמימה של תפילה. גם שופטי בית המשפט העליון, בדיון האחרון, הטיחו ב'נשות הכותל' כי ברור שמאבקן הוא מאבק על סמלים ועל הכרה. הדברים הם בבחינת סוד גלוי".
עו"ד נורדמן מסבירה עוד כי מתווה הכותל, שהוקפא בהחלטת ממשלה מלפני שנה וחצי, היה לא חוקי. "מתווה הכותל המנוח לא נבע מפסיקת בית המשפט העליון, כפי שמוצג לעיתים. בית המשפט העליון דן בעבר רק בעתירת 'נשות הכותל' – נשים בלבד – וממילא לא התיר טקסי תפילה מעורבים בכותל".
אם כן, מתווה הכותל היה רצוף פגמים חוקיים, ובהם עקיפת הרבנות הראשית, ולא בכדי בוטל בסופו של דבר. על פי פסיקת הרבנות הראשית לישראל לדורותיה, הכותל קדוש לכל אורכו ואסור מכול וכול לקיים בו טקסי תפילה מעורבים. משבטל המתווה ברור כי כל ניסיונותיו של ראש הממשלה לקדם אותו – בניגוד להחלטת הממשלה – אינם חוקיים, ולכן לא ייתכנו. עו"ד נורדמן מוסיפה שרק השבוע דחתה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים את בקשת ראש הממשלה להתיר את הרחבת הבמה ברחבה הדרומית לקיום טקסים מעורבים.
"הפתרון היחיד לסוגיית הכותל, פתרון אמיתי ובר-קיימא, הוא אחד", היא משתפת, "הכול מוזמנים לגשת לכותל לכל אורכו לביקור או לתפילה כאוות נפשם. יהודים ולא יהודים, דתיים ושאינם דתיים, רפורמים וקונסרבטיבים – כולם. המעט שנדרש מכולם הוא שמירה על מנהג המקום. בעבור מי ששוחר לפתחו של הכותל בתום לב, כלשון בית המשפט העליון, לא מדובר בדרישה מחמירה; היא תרחיק מהמקום רק את מי שמבקשים לעשות את הכותל קרדום לחפור בו לקידום מטרותיהם הפוליטיות, וטוב שכך. אם פתרון זה לא יתגבש בממשלה או בפסיקה, הוא בוודאי ימצא את מקומו בתיקון חוקי, כפי שמקדמת הרבנות הראשית לישראל".
הדברים הברורים עושים את שלהם. מצב הכותל מביש ומשפיל ובעיקר כואב. כואב הביזיון, כואב חוסר האחדות שמשתקף מהסיפורים וכואב שיש מי שנלחמים כך את מלחמותיהם. אפשר להתנחם בנשים רבות שנוטלות יוזמה ובבני הנוער שמנסים לתקן את ההרס ולהיאבק על קדושת הכותל. מינה מסכמת במשפט: "כותל אחד לעם אחד".
כתבות מגזין נוספות

נשמרים מתחסנים
יעלי אליה מדי שמו של חתן פרס ישראל, הרב אלימלך פירר, מוכר לציבור הישראלי על


החקלאים שמונעים את הרצח הבא
מלכה טוויטו השומר יו”ש הוא ארגון מתנדבים המסייע לחקלאים בשמירה על אדמות המדינה ובמניעת טרור

איזהו גיבור?
לירון לב שוקרון בטח שאלתם את עצמכם פעם, למה יש מעט גיבורים? ואיך ייתכן שכשסופדים

ידידים בדרכים
מאיר טרבלסי יום רגיל, נסיעה שגרתית ברכב. לפתע, בלי הכנה מראש פנצ’ר בגלגל באמצע כביש

גיבורות של החיים
יעלי אליה מדי ברחבי הארץ מתמודדות נערות רבות מהמגזר הדתי שנפגעו פגיעות שונות, ומתקשות להתמודד עם

נס גדול היה לנו
יעלי אליה מדי אביבה חיים היא אישה מיוחדת. והמפגש איתה הוא שיעור גדול באמונה. אני

כל ילד הוא אור מיוחד
יעלי אליה מדי אלפי פעילי 'כנפיים של קרמבו'- תנועת הנוער לצעירים עם ובלי צרכים מיוחדים,

לא מפסיק לצחוק
מאיר טרבלסי כשחודש כסלו מגיע כבר מריחים את חג חנוכה המתקרב ובא. חודש זה וחנוכה

המסע עדיין לא תם
יעלי אליה מדי בספרו המסע לא תם משתף דני אדינו אבבה את קוראיו בסיפור חייו המרתק והמופלא,





טעמים של בית עושים טוב בלב
יעלי אליה מדי “כשאני נכנסת לבית כלשהו אני מיד מרגישה את האנרגיות של הבית לפי

אל תירא ישראל
לירון לב שוקרון סבתא היתה פעילה עד יומה האחרון. היא כאבה על דברים שקורים במציאות,

שמחה ככלי לריפוי
יעלי אליה מדי ידוע שהשמחה היא כלי חזק מאוד בתהליכי ריפוי, ומסתבר שלא פשוט להיות

קרוב לבבות בשמחה
יעלי אליה מדי ימי אלול, ראש השנה ויום הכיפורים הם ימים של סליחות וחשבון נפש

חצי יובל לפטירת הרב גץ
ביום כ"ג באלול יצוין יום הילולת הרב מאיר יהודה גץ זצ"ל חצי יובל לפטירת הרב,

ראש השנה בא"י
יעלי אליה מדי בראש השנה מגיעים כל סוגי האנשים לאומן, וזו חוויה נהדרת. אבל מעבר

לעולם לא מאוחר לתקן
יעלי אליה מדי שרה ויוסי מייכור נוהגים לשבת למפגש זוגי איכותי פעמיים בשנה, ביום הנישואים

ניגון של תשובה
יעלי אליה מדי רגע לפני ראש חודש אלול נפגשתי עם גולן אזולאי – שחקן, מוזיקאי,

ואחת בשביל לתת
אפרת בדיחי חלום התרומה הלך ונדחק בכל פעם מחדש לקרן זווית, בין חדר לעלייה שבלב.

עיר שטופת קסם
היא גם פנינת תיירות למבקשים התענגות רוחנית עם פיסות של היסטוריה בשילוב אומנות, אווירה, אוויר

מהפכה של שמחה
צופיה לקס, סטנד-אפיסטית, שחקנית ויוצרת תיאטרון, אם לתשעה המתגוררת ביישוב עפרה, אישה מלאת אנרגיות השומרת

מלכישוע, מקום של תקוה
יעלי אליה מדי שלט צבעוני תלוי על קיר לבן וחקוקה בו תפילת השלווה: "אלי, תן

שידוכים בקורונה
צילי גל ר' אריה לוין משדך שידוכים? ועוד בימי קורונה? לפני שבע שנים החליטו בני


חלוצים בלוד
וכשראינו את המצב של השכונה לא יכולנו לעמוד מנגד. הבנו שיש כאן אזור שמחכה לגאולתו,

אביהם של ישראל
מאיר טרבלסי ריאיון עם הרב שמואל אליהו שליט"א. בכ"ה בסיוון, ממש השבוע, ציינו עשר שנים

מהוליווד לארץ הקודש
הסופר צבי פישמן "כשלמדתי על פרשת לך-לך ויציאת מצרים הרגשתי שאני לא שייך במדינה של

למען העתיד של כולנו
לירון לב שוקרון למידה מרחוק כשהסטודנטים מתפקדים גם כהורים נעשית קשה יותר. האם הפנימו המוסדות

יומן מסע: סיפורה של גיורת
לפני שנתיים סיימה איילה (סופיה) מגידוביץ' את הליך הגיור בקורס נתיב. בטור אישי לכבוד חג

בעוד עשור חצי מירושלים לא תהיה יהודית
במהלך העשור האחרון קטן הרוב היהודי בירושלים במידה ניכרת, והערכות הן שאם יימשך הקצב הנוכחי,

קריאת כיוון
אסף משניות בפעם הראשונה מאז ממשלתו של אהוד אולמרט הולכת המפלגה הדתית-לאומית, ימינה בגלגול הנוכחי,

נסגרו בבסיסם
בזמן שאנו הסתגרנו בבית וייחלנו לצאת קצת היו מי שישבו רחוק מהבית ורק ייחלו לחזור

הנגשה עכשיו
קרוב לעשור שמתנהל מאבק עיקש להנגשת מערת המכפלה לאוכלוסיית הנכים. השבוע, עושה רושם שהמאבק נכנס

סוללים ריבונות
שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' לקח את נושא תשתיות התחבורה ביו"ש כאחד הפרויקטים המרכזיים של כהונתו.

האהבה תנצח הכל
זוגות רבים מצאו את עצמם רגע לפני חתונתם עומדים אל מול ההנחיות והסגר של משרד

האנטישמיות מרימה ראש
יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, בטור מיוחד לגילוי דעת בעקבות גילויי האנטישמיות ההולכים וגוברים בשבועות


פרויקט ונהפוכו
רגע אחרי הבחירות ורגע לפני פורים, שלושה מומחים כותבים מה השינוי הראשון שהממשלה הבאה צריכה

הראשונים להצביע
אסף משניות ביום שני הקרוב יצאו אזרחי ישראל להצביע בקלפיות ברחבי הארץ, אלא שגם מי

מדינה בלי ממשלה 2
מאיר טרבלסי משבר מערכת הבריאות נמשך שנים ארוכות, אלא שבהיעדר ממשלה ותקציב מדינה תקין אין

מדינה בלי ממשלה
מאיר טרבלסי עמותות החינוך קורסות בהיעדר תקציב ותמיכה ממשלתית כתבה ראשונה בסדרה רוב הציבור הישראלי

מורים מחוסנים ומחסנים
לירון לב שוקרון שנים תחת טרור הקאסמים והעפיפונים הובילו את מכללת חמדת הדרום לבנות תוכנית

סכנה, כאן בונים
כתב: אסף משניות הריסת בתי מחבלים היא כלי ההרתעה היחידי שישראל משתמשת נגד מחבלים. יחד

לשקם את הבית
כתב: אסף משניות השבועות האחרונים הותירו את אנשי מפלגת הבית היהודי במבוכה ובחשש בשל הזעם



באנו חושך לגרש
כתב: אסף משניות האנטישמיות מרימה ראש. לאף אחד אין מונופול על האנטישמיות. היא מגיעה מכל

כמה נתת מעצמך השבוע
כתב: מתן אבני סמל ראשון רונן לוברסקי הי"ד נפל בפעילות מבצעית ברמאללה בי"ב בסיוון תשע"ח

סמטת הגבורה
המטרה של הטרור היא לזרוע פחד ולעורר בנו את הדמיון השלילי, כדי שנחשוש חלילה להמשיך

השוק בידינו
עם ההכרזה של שר הביטחון נפתלי בנט על החזרת השוק בחברון לבעליו החוקיים נסענו לחברון

הסטטוס קוו נשבר
בשבת שעברה עשו את דרכם בכמה מסלולים במרכז הארץ מיניבוסים במימון ראשי העיריות * המיניבוסים

היי הרב, שמעת על הספר החדש?
לירון לב שוקרון גם בדור שבו ההקשבה הפכה לקריאה ממסכים מתברר שלא התפוררו יכולת ההקשבה

"לך לך אל הארץ אשר אראך"
דן חדד אריאל בשה נולד למשפחה קתולית בצרפת, לפני כעשר שנים עלה לארץ והתגייר, אך

את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק
במכללת גבעת ושינגטון מלמדים חינוך מתוך ניגון פנימי, ואת החוג למוזיקה אפשר לשמוע ממרחקים לא

להתחיל- מבראשית
לפני כחודש נערך בתל אביב כנס של טוני רובינס, שנחשב הקאוצ'ר מספר 1 בעולם. למי

השחתה בשומרון העתיקה
רצפת הכיכר המרכזית של העיר שומרון הקדומה נחשפה לאחר עבודות של גורמים פלסטינים המכשירים את

פרה שומרת שבת
מאיר טרבלסי יצאנו בעקבות הרפתות ששומרות שבת כהלכתה כדי לברר איך מתמודדים עם שמירת השבת

למדתי לאהוב את המתנה שלי
תחילת שנת הלימודים הגיעה, כל הפיד בפייסבוק מלא בתמונות הורים מאושרים שילדיהם חוזרים למוסדות והם

פסולי בג"ץ
לאחר הפסילה הלא מפתיעה שנפסלו בבג"ץ נציגי עוצמה יהודית בנצי גופשטיין וברוך מרזל יצאנו לשמוע

למות או לכבוש את ההר
לכבוד יום האזכרה הממלכתי למייסד התנועה הרוויזיוניסטית זאב ז'בוטינסקי, שחל החודש, שמענו מיוסי אחימאיר, יו"ר

מלחמת תרבות – סערה מזווית אחרת
מלחמת תרבות – סערה מזווית אחרת: אישה דתייה לא הורשתה להיכנס לג'קוזי בפארק המים ימית 2000

מכל רחבי תבל
הבעיה הקשה של הדור מוגדרת בצורה שונה בארץ ובגולה: בגולה זו התבוללות שמשתוללת והורסת כל

שליחות מכל הלב
בקרוב תסיים תנועת תורה מציון הכשרה של כחמישים שליחים חדשים מהציונות הדתית, והם יצאו לשליחות

קול מבשר חוגגת יובל
דביר גופשטיין בסוף השבוע שעבר חגגה ישיבת קול מבשר במבשרת ציון יובל שנים להקמתה. לפני


ניהול משברים | ארי גלהר
בפרשת השבוע אנו עוסקים במחלוקת קרח ועדתו. מחלוקות הן נושא שחוזר ועולה בכל תקופה ותקופה

בחירה נאמנה
לירון לב-שוקרון הזכות לבחור היא המבדילה ומייחדת אותנו מכל היצורים. הבחירה של האדם נעשית על

הבנים שבו לעיר האבות
יוני קדם בלב חברון, סמוך למערת המכפלה ולקסבה של העיר, ניצבת בגאון ישיבת שבי חברון

המלחמה על ירושלים
עזרא יכין, לוחם לח"י מספר על ניסיון שחרור העיר העתיקה בקום המדינה ומספר מה היא

בתי הכנסת האחרונים בעיר העברית הראשונה
יוני קדם שכונותיה הדרומיות של תל אביב היו ידועות בעבר בבתי הכנסת הרבים שלהן ובמתפלליהם:

כל הדרך לחופה
יהודה גופשטיין המעמד המרגש תחת החופה מגיע אחרי תקופה עמוסה בהרבה מתח, ובעזרת תכנון נכון


השטח האפור של הטרור
ליאת יוסף מה מוביל צעירות יהודיות להיקלע לקשר עם בחור ערבי? מדוע מהצד המוסלמי מדובר

הכירו את הנשים שמאחורי ה"חמד"
מאיר טרבלסי הכירו את הנשים שמאחורי ה"חמד" סביר להניח שרוב קוראי העלון למדו בעבר בבתי

האביונים המתחפשים
אביאל אריה ליבמן – עמותת מקימי יש אביונים שלא תפגשו בצומת, והם ודאי לא יפנו

איך נפלו גיבורים ולא נשיבם?
כתבת מגזין – לירון שוקרון ריאיון אישי מטלטל עם לאה גולדין, אימו של סגן הדר

מאחורי הקלעים של המאבק על הכותל
אקטואליה למה גם נתניהו וגם גנץ הכריזו השבוע שיקדמו כותל רפורמי? מי הראשון שבנה רחבה

ברקיע עולה השחר
מגזין | מאיר טרבלסי דור שחר נולד למשפחה מוסלמית בחאן יונס, ונגד כל הסיכויים בחר

התעוררי, התעוררי, קומי אורי
מגזין | אורית מארק אטינגר הציבור כולו הזדעזע מהפיגוע הרצחני בשבוע שעבר בירושלים, שבו נרצחה

דרך האבות דרך חיים
מגזין | ליאת יוסף למרות ההרס בנתיב האבות החליטו אנשי תלמוד התורה במקום לא רק

פיצול או חיסול?
בחירות תשע"ט| איילת שליסל בימים האחרונים הציבור הדתי מתעסק בעיקר באחוז החסימה. בכל סקר חדש

תנו לתרבות לדבר
בחירות תשע"ט| איילת שליסל מהפכה בתרבות: גם לשומרי המסורת, לתושבי הפריפריה ולציבור הרחב מגיע לצרוך

משתי מדינות להחלת ריבונות
בחירות תשע"ט| איילת שליסל מפלגת השלטון במדינת ישראל בעשור האחרון היא הליכוד. המפלגה הגדולה, שרבע מחברי

מצאתי לאן לשאוף
מגזין| מאיר טרבלסי אנחנו רגילים לשמוע סיפורים על אנשים ששינו את אורח חייהם וחזרו בתשובה,

"יצאתי מחוזק מהמעצר הזה"
אקטואליה | ליאת יוסף סיפור מעצרם של חמשת הנערים, שארבעה מהם שוחררו בשבוע שעבר, אינו

עשה לך רב וקנה לך חיבור
כתבת מגזין | מאיר טרבלסי צילום: מרים צחי אין מי שלא שמע על הרב אלישע





הלכה למעשה
כתבת מגזין | מאיר טרבלסי התלמידים המתכוננים בימים אלו לחידון ההלכה הגדול מתרגשים מאוד, ואיתם

להלל ולהאיר גם בהיעדר
כתבת מגזין | אורית מרק אטינגר בשבוע האחרון נתקפנו גל טרור נוסף, ועוד רבים נכוו

להלל ולהאיר גם בהיעדר
כתבת מגזין | אורית מרק אטינגר בשבוע האחרון נתקפנו גל טרור נוסף, ועוד רבים נכוו

אגדה חלוצית – סיפור ההתיישבות בגבעות
כתבת מגזין | ליאת יוסף רבים חושבים שבגבעות השומרון גרים רק בני נוער או רווקים,

"עבדנו כמו רובוטים, ורק אז הכה הריק הקשה"
כתבת מגזין | מאיר טרבלסי אין מי שלא הזדעזע מהסיפור של משפחת עטר ז"ל: ביום

אחת לשנייה דרך כולנו
כתבת מגזין | לירון לב אושרת בן עטר, חן קוט ומיכל ספרא, שלוש צעירות, הקימו