כץ ולעניין

הצעד הראשון

שילה כץ

בנוסעי לעבודה באחד הימים האחרונים שמעתי ברדיו את יו״ר ארגון ׳הרבעון הרביעי׳, ד״ר יואב הלר, המסביר בצורה נעימה ומושכלת את הצורך בשינוי השיח מ-׳פוליטיקת זהויות ושנאה׳ ל-׳פוליטיקת מכניסת אורחים׳ .
אינני רוצה לדון בתוכן דבריו אלא דווקא בשם הארגון ׳הרבעון הרביעי׳. ד״ר הלר הסביר כי מאז חורבן הבית היו בהיסטוריה היהודית שתי הבלחות של עצמאות יהודית ושתיהן ׳התפרקו׳ כעבור פחות מ-75 שנה. הוא המשיך והסביר כי מדינת ישראל תחגוג בעוד חודשים ספורים את יום עצמאותה ה-75, ומשם אנו נכנסים לרבעון הרביעי של המאה הראשונה לתקומת מדינת ישראל. ד״ר הלר טען כי אם אנו רוצים להמשיך להתקיים ולחגוג גם את סוף הרבעון הרביעי כמדינה וכחברה עצמאית, עלינו כבר כעת לחשוב כחברה על מציאת פתרונות מתוך הסכמות רחבות, ולמצוא את המשותף והמאחד – ומשם לנסות למצוא פתרונות פוליטיים, חברתיים ומדיניים עבור אזרחי ישראל. 
אהבתי מאוד את הרעיון ואת הריאיון, יש צדק ואמת רבים בדבריו. ובכל זאת הערה קטנה: ראוי יותר לדעתי לקרוא לארגון ׳הצעד הראשון׳. התקווה והאמונה שלנו היא כי עם ישראל ומדינת ישראל יהיו לנצח, וכידוע – ״עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה״. אך כל דרך צריכה להתחיל בצעד ראשון יציב, אמיתי ובטוח. 
העם היושב בציון מוכרח להאמין בצדקת דרכו, מוכרח לדעת שחזרנו אל ארצנו שלנו, מוכרח לדעת שהוא הבעלים על הארץ ושהוא צריך לפעול בצורה חכמה כדי להנכיח את בעלותו על השטח.
איננו נגד אחרים שיבואו ושיישבו איתנו, אך מתוך ידיעה ברורה ונצחית שארץ ישראל שייכת לעם ישראל. 
גם בזוגיות, הקשר הזוגי מתחיל ב׳צעד הראשון׳ והוא חייב להיות יציב, אמיתי ובטוח. אסור שכל מהמורה הכי קטנה תערער את היציבות הזוגית. חייבים ללכת שלובי זרוע בצורה מפוקחת, נכונה ומתאימה לזוג, על קרקע יציבה מתוך ביטחון של האחד בשני.
התחלת הקשר ובניית הבית הזוגי הם אלמנטים קרדינאליים להמשך היציבות הזוגית. המעשים והאמירות של תחילת הדרך ישפיעו רבות על המשך ההתנהלות ועל הצביון שהבית המשותף יקבל. כמובן שבהמשך עוד יהיו שינויים ותזוזות, החלפת דעות וגישות, מעברים וניסיונות, תהיות וטעויות, ובכל זאת ׳הצעד הראשון׳ הוא חשוב מאין כמותו לבנייה נכונה ואמיתית. אינו דומה זוג שהתחיל ברגל ימין, לזוג המתחיל בצעידה כושלת ולא יציבה. 
כולנו תקווה להגיע ביחד לא רק לסוף הרבעון הראשון כזוג נשוי ומאושר, אלא גם לסופו של הרבעון הרביעי עם אותה השמחה, האנרגיה, האהבה, התשוקה והזוגיות המופלאה כמו בליל הכלולות.

עוד במדור זה

השלישיה הפוקחת

השלישיה הפוקחת

לממשלה גלי בהרב מיארה מתנגדת להצעה של אחד מהשופטים (עודד…
החטא בלי עונשו

החטא בלי עונשו

אתם יודעים ממה נמאס לי? מלדמיין מקרה דומה. וכשאני אומר…
כשהמחאה הופכת לגול עצמי

כשהמחאה הופכת לגול עצמי

אפשר רגע לדבר על כדורגל? אוקיי. איזו אליפות משמחת לקחה…
איך עושים פאנלים

איך עושים פאנלים

״למה אתה לא מכניס להם יותר?״, ״תהיה יותר תוקפני, אתה…
הפרסום בימין עובד

הפרסום בימין עובד

היום יותר מתמיד כולנו רוצים להיות מאוחדים, לשבת מחובקים, לגשר…
חיים ומוות ביד הלשון

חיים ומוות ביד הלשון

אומרים שאתה הכי מכאיב למי שאתה הכי אוהב, וגם הכי…
למה כן אצפה השנה במטס חיל האוויר

למה כן אצפה השנה במטס חיל האוויר

את הטור הזה אתם קוראים בשבת שנכנסה ׳בין הזמנים׳, בין…
עבדים נהיינו

עבדים נהיינו

לא לכל עם בהיסטוריה יוצא לספר על תקופת העבדות שלו,…
ערב טוב צודק הרחוב

ערב טוב צודק הרחוב

כולנו מכירים את המושג 'מעט מדי מאוחר מדי', השאלה אם…
פלשתינים: מקסימום אגדת עם

פלשתינים: מקסימום אגדת עם

השבוע סערה הארץ, ולא מעוד יום במסע לעבר הרפורמה המשפטית…
צאר המשפטים

צאר המשפטים

אני מניח שכולכם הגעתם לסוף השבוע עם מועקת מלחמת הרפורמה…
מה שהיה הוא לא שיהיה

מה שהיה הוא לא שיהיה

אני מניח שכולכם הגעתם לסוף השבוע עם מועקת מלחמת הרפורמה…
אחים לפתק, אחים לצדק

אחים לפתק, אחים לצדק

אני מניח שכולכם הגעתם לסוף השבוע עם מועקת מלחמת הרפורמה…
מה למדתי שחייבים ללמוד

מה למדתי שחייבים ללמוד

יש לי סיפור שבזכותו יהודים מקיימים מצוות. הוא נוגע בכל…
שבוע טוב בשלושה ימים

שבוע טוב בשלושה ימים

יש לי סיפור שבזכותו יהודים מקיימים מצוות. הוא נוגע בכל…
מלא מצוות

מלא מצוות

יש לי סיפור שבזכותו יהודים מקיימים מצוות. הוא נוגע בכל…