אלעד הומינר

סדר נשים

יאיר לפיד נואם

01
"נשים צעירות בישראל צריכות לדעת: אם החבורה של בן גביר וסמוטריץ' תעלה לשלטון לא תהיו לוחמות בצה"ל, לא תהיו שרות בממשלה, לא תהיו מנכ"ליות בכירות, לא יהיו לכן זכויות על הגוף שלכן. תקרת הזכוכית תחזור, קשיחה מתמיד".
הדמגוגיה הזולה הזאת, לה צורפה חתימה נאה, פורסמה השבוע על ידי ראש הממשלה שלכם בחשבונות החברתיים שלו. ממש לא איכפת לי כלפי מי הדברים נאמרו, באמת. מה שאיכפת לי זה שראש הממשלה, שרים וחברי כנסת מרשים לעצמם להתבטא בצורה כל כך שקרית כדי לקושש עוד כמה קולות. לצערי הרב זה עובד.
הסקרים האחרונים מנבאים ליש עתיד של לפיד 24 ואף 27 מנדטים אל מול 17 בכנסת הנוכחית. מה לפיד עשה בקריירה הפוליטית שלו? אני באמת לא מצליח להיזכר באיזה צעד משמעותי שנספר עליו בערגה בעתיד. מה עשה לפיד בחצי השנה האחרונה מאז נכנס למשרד ראש הממשלה שמקפיץ אותו בסקרים?
ולכן, אם נחזור שוב לדמגוגיה הזולה, עצוב לי לראות שיש רבים שנופלים בפח ושותים בצמא את המיץ שנמצא בו כאילו היה מדובר באמת צרופה. אם נתניהו יחזור לשלטון ובן גביר וסמוטריץ' יהיו חלק מהממשלה שלו, ברור לכולם שנשים תמשכנה להיות מנכ"ליות. מנגד, ברור לכולם שאם לפיד ימשיך להיות ראש ממשלה המדינה היהודית לא תבוא אל סופה. אל תחמיאו לו כל כך, היהדות שרדה דברים גדולים יותר.
02
שלושה בנים יש לי ואני אוהב אוהב אותם אהבת נפש. יש לי גם בת ברוך השם וגם אותה אני אוהב אהבת נפש. היא כבר בת שש וחצי. ואיתה זה שונה.
אני רוצה לכתוב פה על עניין שלא מרבים לכתוב עליו לדעתי. יחס לבנות. כבוגר צבא יש לי זיכרונות לא נעימים מיחס לו זכו חיילות, נשים. אני מדבר על שירי פלוגה ועל רמת השיח שלעתים נפלה למקומות נמוכים. לא ממש והיה מחנך קדוש.
באופן כללי בחיים אני מנסה לנהוג בכבוד בבני אדם, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר באישה. מרגיש לי שהמציאות היום ופגיעה בנשים (ואין צורך לפרט בבמה זאת במה מדובר) מחייבים לנהוג בנשים בכבוד רב.
מאז שבתי אלה נולדה זה נמצא אצלי הרבה יותר במודעות. אתן דוגמה: השבוע עברתי ליד מחסום חיזמה וראיתי רכב תקוע. ברכב ישבו שלוש צעירות והיה ברור לי שהן במצב לא נעים בכלל. מבחינתי כשראיתי אותן ראיתי את הבת שלי. עצרתי לידן ועזרתי להן להגיע למחסום. זה קרה לי לא מזמן גם ערביה בכביש בית חנינא-פסגת זאב, וגם שם נהגתי באותה דרך.
והנה אני חוזר לחלקו הראשון של הטור. נשים, לפיד סתם מפחיד אתכן.
שבת שלום.

עוד במדור זה

למה זה צחקה שרה

למה זה צחקה שרה

01‭ ‬דמים בדמים נגעו  בי״ב‭ ‬חשוון‭, ‬בשבוע‭ ‬שבין‭ ‬פרשת‭ ‬לך‭…
הבט לברית

הבט לברית

01‭ ‬ לזרז את ביאת הגואל  מדי‭ ‬שבת‭ ‬פונים‭ ‬אלי‭…
גשם של אהבה

גשם של אהבה

01 מיום הכיפורים ועד ראש השנה  בחודש‭ ‬תשרי‭ ‬לא‭ ‬זכינו‭…
ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

01‭ ‬ תשרי תשפ״ו בכותל  בשבתות‭ ‬של‭ ‬אלול‭ ‬ועשרת‭ ‬ימי‭…
התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

01‭ ‬ בית כנסת החורבה על‭ ‬מה‭ ‬ולמה‭ "‬זכה‭" ‬בית‭…
אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

01‭ ‬ כותל המזרח בשישי‭-‬שבת‭ ‬האחרון‭ ‬קרן‭ ‬אביה‭ ‬אירחה‭ ‬כדרכה‭…
אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

01‭ ‬ שעתם הגדולה של מתפללי הכותל בין‭ ‬שבת‭ ‬בכפר‭…
כי מלאכיו יצווה לך

כי מלאכיו יצווה לך

01‭ ‬ מהתפילות בכותל למחלקות השיקום בעוד‭ ‬הכותל‭ ‬מצחצח‭ ‬עצמו‭…
סליחה, טעינו

סליחה, טעינו

01‭ ‬ חסידים ראשונים היו שוהיםשעה אחת קודם התפילה… ההכנות‭…
מלחמה עזה

מלחמה עזה

01‭ ‬ עקב בין הזמנים הכותל‭ ‬הוא‭ ‬השתקפות‭ ‬של‭ ‬פניו‭…
גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

01‭ ‬ ט״ו באב בהר הזיתים אין‭ ‬כמו‭ ‬לחגוג‭ ‬שבת‭…
השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

01‭ ‬כי יבוא צר ואויב בשערי ירושלים (איכה) בשבת‭ ‬שעברה‭…
נגד כל עמך אעשה נפלאות

נגד כל עמך אעשה נפלאות

01‭ ‬ הודאות ברוב עם בשבת‭ ‬פרשת‭ ‬בלק‭ ‬זכיתי‭ ‬לצעוד‭…
ומגבעות אשורנו

ומגבעות אשורנו

01‭ ‬מה טובו אהליך יעקב בשבת‭ ‬פר׳‭ ‬חקת‭ ‬זכינו‭ ‬להתארח‭…
על אבן אחת שבעה עינים

על אבן אחת שבעה עינים

01 סוגרת ומסוגרת ביום חמישי בלילה, ערב פרשת בהעלותך, פתחו…
חטפו שוב את החטופים

חטפו שוב את החטופים

01‭ ‬ הצדעה ללוחמינו ולתושבי הדרום השנה‭ ‬בחג‭ ‬השבועות‭, ‬יותר‭…