בדיקת דגים

הרב חגי בר-גיורא

שאלה:

איך בודקים כשרות בדגים?

תשובה:

בדגי סלמון ונסיכת הנילוס קפואים המיובאים עם עור ונמצאים תחת פיקוח השגחת הבד"ץ ישנה הקפדה שלא יהיו מוזרקים בהם חומרים שנמצאים תחת חשש כשרות. ניתן לראות את סימני הטהרה על הדגים, אך ייתכנו טפילים על עור הדג ולכן יש לשטוף ולשפשף אותו היטב לפני השימוש. את הסלמון מקפידים לייבא מנורבגיה וצ'ילה ולא מסין כי שם הם נגועים בתולעי אניסקיס.
שיהיה בתיאבון וחג שמח!

2022-07-11
Scroll to Top
גלילה למעלה