כיור אחד

הרב חגי בר-גיורא

שלום כבוד הרב,
שכרנו דירה ונכנסנו אליה השבוע, ב"ה.
במטבח יש רק כיור אחד. כיצד עלינו להתנהל מבחינת הפרדה בין בשרי לחלבי?
שלום לך!
בשעה טובה!
בעבר היה רק כיור אחד בבתים ובכל זאת לא הטריפו את הכלים. רק בזמננו יש שניים או שלושה כיורים.
לגבי שאלתך, ראשית יש להשתמש בספוגים נפרדים לחלבי, בשרי ופרווה.
בתחילת השימוש – לנקות היטב את הכיור משאריות מזון ישן ומפירורים ולערות על כל פינות הכיור הקיים ובחיבורים עם השיש – מים רותחים עם סבון.
כמו כן, יש לפעול באחת משלושת האפשרויות הבאות:
א'. להשתמש בכיור במים קרים בלבד.
ב'. להשתמש במים חמים אולם לא להניח את הכלים בכיור אלא להחזיקם ביד.
ג'. להניח בכיור כלי מנוקב שחוצץ בין הכיור לכלים (מסננת פלסטיק גדולה), אחד לכלים בשריים ואחר לכלים החלביים. להקפיד שלא להניח ביחד כלים בשריים וחלביים או פרווה, ולא לשפוך נוזל או תבשיל חם לכיור.
"ואכלתם לחמכם לשובע וישבתם לבטח בארצכם".

2022-01-09
Scroll to Top
גלילה למעלה