התישבות

סיפורן של נשות הגבעות

את בעיית התשתיות והתנאים הקשים בהקמת הנקודה, היה אפשר לשפר אם המדינה היתה נרתמת ומקימה היאחזויות חדשות בעצמה כפי שעשתה בעבר, בימים בהם החזון הציוני של ישוב הארץ היה נחלת הכלל ולא רק מנת חלקם של כמה מתנחלים סהרוריים.

זוג עם תינוק נוטעים שתיל
אלישע ירד

בטור הזה אני רוצה לספר על הגיבורים האמיתיים בגבעות – או יותר נכון הגיבורות, שמקריבות יום יום את חייהן ונוחיותן למען עם ישראל וארץ ישראל.
בשנים הראשונות להקמתה של כל נקודת התיישבות חדשה, נאלצות המשפחות הראשונות להתמודד עם תנאי חיים פיזיים לא פשוטים. גם ממסירותם של גרעין הנוער ששותף לעליה אי אפשר להמעיט, אך המשפחות נדרשות להקריב מעל ומעבר.
בימיי כרווק בגבעות, העברתי לא מעט שנים בתנאים לא ממש סימפטיים.
ג'ריקנים של מים שהיינו צריכים לסחוב ברגל או על גבי חמור מהישוב הסמוך, שמיכות שנרטבו מהגשם שנזל מהגג או הרס מדי שבוע של הבית.
נכון, לא תמיד היה קל, אבל בגדול עם קצת מאמץ הסתדרנו.
מי שחוות הכי הרבה את התנאים הקשים, אלו הנשים בגבעות, שמהוות הרוח החיה מאחורי הפעילות.
סדר היום של אשה בגבעה מורכב מפרטים שלרובנו נראים פשוטים, אך בתנאים של נקודת התיישבות שהוקמה זה עתה, כל דבר הוא סיפור בפני עצמו –
החל מלקום מספר פעמים בלילה להוסיף עצים לתנור כדי שהחדר יישאר חם, להרתיח מים בסיר כדי לקלח את הילד או ללכת לעיתים בגשם ובבוץ עם ילד על הידיים בחזרה מהמעון, מהטרמפיאדה עד לגבעה המרוחקת.
גם דברים בסיסיים כמו לגשת לשכנים לבקש חלב או סתם להיפגש עם חברות אחר הצהרים בגן השעשועים, זה לא משהו שקיים בדרך כלל בימיו הראשונים של הישוב.
•••
השבוע התקלקל לנו הטנדר איתו אנו מובילים את המים עם נגרר למגדל המים המאולתר שבראש הגבעה, ונותרנו ללא מים זורמים במשך למעלה מיממה – דבר שגרם לנו להעלות זכרונות מהתקופה הלא רחוקה של העליה לגבעה, בה לא זכינו ליהנות מ"מותרות" כמו מים זורמים בברז.
במשך יממה וחצי, נאלצנו לחזור ולהשתמש בג'ריקנים ששכבו מיותמים מאז סודרה לפני כמה חודשים תשתית המים הזמנית.
גם פה, מי שחווה הכי הרבה את הקושי היו הנשים שנאלצו להדיח כלים בלי מים זורמים ולקלח את הילדים עם נטלות.
אם למישהו זה לא היה ברור, מטרתנו כמובן היא להקים בכל נקודה כזאת ישוב פורח עם תשתיות מסודרות ותנאי מחיה שיאפשרו לכל משפחה שתחפוץ להצטרף ולהתגורר בישוב.
אך כמו מרבית הישובים ביהודה ושומרון – כדי שיום אחד יוכלו משפחות "רגילות" לשבת בשקט ובשלווה בבית נוח, דרוש גרעין של כמה משפחות ובחורים שיסללו את הדרך בגופם לבאים אחריהם.
את בעיית התשתיות והתנאים הקשים בהקמת הנקודה, היה אפשר לשפר אם המדינה היתה נרתמת ומקימה היאחזויות חדשות בעצמה כפי שעשתה בעבר, בימים בהם החזון הציוני של ישוב הארץ היה נחלת הכלל ולא רק מנת חלקם של כמה מתנחלים סהרוריים.
את החלל שנוצר בשטחים הפתוחים ביהודה ושומרון, מנסים בציבור הגבעות למלא ולנהל מאבק נחוש כנגד הזמן על אחיזתנו בהם לפני שיעברו לידיים זרות.
אמנם אין לנו סיוע ממשלתי או ארגוני שמאל עתירי תקציבים, אך יש לנו את עם ישראל שתומך ומסייע לפעילות בכספו וזמנו, נוער מופלא ומסור שהיה יכול לחיות את חייו הפרטיים בכיף ובנעימים אבל בחר לרתום את עצמו למשימה, וכמובן משפחות רבות שהותירו מאחור את הבית המאובזר והנוח בו התגוררו באחד הישובים או הערים, ובאו לשמור על מרחבי הארץ שנותרו שוממים.
בזכות נשים צדקניות נגאלנו ממצרים ובזכות נשים צדקניות אנו עתידים להיגאל.
"זכרתי לך חסד נעורייך, אהבת כלולותיך, לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה"

עוד במדור זה

גשם של אהבה

גשם של אהבה

01 מיום הכיפורים ועד ראש השנה  בחודש‭ ‬תשרי‭ ‬לא‭ ‬זכינו‭…
ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

01‭ ‬ תשרי תשפ״ו בכותל  בשבתות‭ ‬של‭ ‬אלול‭ ‬ועשרת‭ ‬ימי‭…
התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

01‭ ‬ בית כנסת החורבה על‭ ‬מה‭ ‬ולמה‭ "‬זכה‭" ‬בית‭…
אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

01‭ ‬ כותל המזרח בשישי‭-‬שבת‭ ‬האחרון‭ ‬קרן‭ ‬אביה‭ ‬אירחה‭ ‬כדרכה‭…
אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

01‭ ‬ שעתם הגדולה של מתפללי הכותל בין‭ ‬שבת‭ ‬בכפר‭…
כי מלאכיו יצווה לך

כי מלאכיו יצווה לך

01‭ ‬ מהתפילות בכותל למחלקות השיקום בעוד‭ ‬הכותל‭ ‬מצחצח‭ ‬עצמו‭…
סליחה, טעינו

סליחה, טעינו

01‭ ‬ חסידים ראשונים היו שוהיםשעה אחת קודם התפילה… ההכנות‭…
מלחמה עזה

מלחמה עזה

01‭ ‬ עקב בין הזמנים הכותל‭ ‬הוא‭ ‬השתקפות‭ ‬של‭ ‬פניו‭…
גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

01‭ ‬ ט״ו באב בהר הזיתים אין‭ ‬כמו‭ ‬לחגוג‭ ‬שבת‭…
השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

01‭ ‬כי יבוא צר ואויב בשערי ירושלים (איכה) בשבת‭ ‬שעברה‭…
נגד כל עמך אעשה נפלאות

נגד כל עמך אעשה נפלאות

01‭ ‬ הודאות ברוב עם בשבת‭ ‬פרשת‭ ‬בלק‭ ‬זכיתי‭ ‬לצעוד‭…
ומגבעות אשורנו

ומגבעות אשורנו

01‭ ‬מה טובו אהליך יעקב בשבת‭ ‬פר׳‭ ‬חקת‭ ‬זכינו‭ ‬להתארח‭…
על אבן אחת שבעה עינים

על אבן אחת שבעה עינים

01 סוגרת ומסוגרת ביום חמישי בלילה, ערב פרשת בהעלותך, פתחו…
חטפו שוב את החטופים

חטפו שוב את החטופים

01‭ ‬ הצדעה ללוחמינו ולתושבי הדרום השנה‭ ‬בחג‭ ‬השבועות‭, ‬יותר‭…
האם הנוח׳בות יביאו לבתיכם רק פיצה?

האם הנוח׳בות יביאו לבתיכם רק פיצה?

01‭ ‬ תודה על נס שחרור ירושלים  את‭ ‬שבת‭ ‬יום‭…
מניין משחררי ירושלים

מניין משחררי ירושלים

01‭ ‬ ללמד בני יהודה קשת בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬נכנסנו‭ ‬לשבת‭…