סירופ תירס מיוצר מחיטה?

הרב חגי בר-גיורא

שאלה:

באיזה חומרי גלם יש חשש חמץ?

תשובה:

להלן רשימה חלקית בלבד. הרשימה המלאה המופיעה במדריכי הכשרות של בד"ץ העדה החרדית.
חשוב לדעת, שאין לסמוך על רשימת המרכיבים המופיעים על האריזות, כיוון שמרכיבים הנמצאים באחוזים קטנים, אינם נכללים על פי רוב ברשימת הרכיבים. כידוע, חמץ אסור בכלשהו!
לדוגמא:

בוטנים מצופים: חמץ גמור!
גלידות: בתהליך הייצור מוסיפים בדרך כלל גם עמילנים ולכן יש חשש חמץ
גלוקוזה: לעיתים מיוצרת מקטניות ולעיתים מיוצרת מחיטה. יש להיזהר מחשש חמץ
וודקה: חשש חמץ
חומצות אמינו: אבני היסוד לבניית חלבונים בגוף האדם. חלקן הגדול גדל בתהליך תסיסה על מצע מזון המכיל בדרך כלל עמילנים וסוכרים בחשש חמץ.
טפיוקה: מיוצרת מתפוחי אדמה ואינה חמץ.
חרדל: מכיל לפעמים גם תערובת מחמשת מיני דגן.
סורביטול: משמש מרכיב במוצרי מזון ומשקאות רבים. יש בו חשש חמץ גמור.
מלבין קפה: מעובד עם חומרים שונים, ובמקרים רבים מכיל חמץ גמור.
צ'יקו: חשש חמץ.
קורנפלור: קטניות.
סירופ תירס: לעיתים מיוצר מחיטה ולכן כל מוצר שיש בו מרכיב זה הריהו בחשש חמץ.
שמרים: השמרים הלחים-טריים אין בהם חשש חמץ. השמרים היבשים מיוצרים בחו"ל וקיים חשש תערובות חמץ.
צבע מאכל: מיוצר בעזרת אלכוהול וחומרי גלם ויש בו חשש חמץ.
לבירורים: ועדת הכשרות, טלפון רב-קוי:02-6700200

2023-06-13
Scroll to Top
גלילה למעלה