מיומנה של מטפלת

קונפליקט משפחתי

ענת גופשטיין

ענת גופשטיין

פסיכותרפיסטית ומנחת הורים

היא ניתקה את הקשר עם החבר שלה וביקשה שאעזור לה להתמודד עם הקשיים של הפרידה, ישבנו יחד והיא התחילה לספר.
בהתחלה הקשר היה נראה כל כך טוב היא הרגישה עטופה כמו מלכה. 
הוא קנה אותה במילים, ובמחמאות, ובמתנות. בתחילה זה הפריע לה שהוא לא יהודי אבל עם הזמן זה עבר לה. היא הרגישה שהיא כל כך זקוקה לפינוק יתר היא צמאה ליחס לחיבוק דב. 
רציתי זוגיות טובה היא אמרה.

רציתי אהבה,אחוה, שלום ורעות. רציתי אהבת אמת. היא ציינה שבבית שלה בבית היו הרבה מריבות בין ההורים ויש לה רגישות יתר.
היא מאוד מעריכה מאוד את ההורים ויש להם קשר חם ואוהב. אבל התקשורת בין ההורים היתה לקויה. לקונפליקט בתוך המשפחה יש השפעה רבה, וזה הפחיד אותה . והשפיע עליה ושרט לה את הנפש. שהיא התבגרה היה לה קשה ליצור קשר יציב היא הרגישה שאין לה ביטחון בקשר ואמון.
אכן מערכת היחסים בתוך המשפחה משפיעה על מערכות יחסים עם הסביבה .הקשר בתוך המשפחה מהווה דגם להתנהלות בחיים אנו יכולים לאמץ את דרך ההתנהלות בבית או להתנגד לה. הקונפילקט בתוך המשפחה ההתנגשות בין מציאות לציפיה מעוררת כעס תסכול ויאוש.וחשוב ללמוד לנהל מצבים מאתגרים במשפחה בלי מאבקי כח אלא בתקשורת מקרבת.
היא היתה טיפוס מרצה כי היא לא רצתה שיכעסו עליה ואפילו פחדה מזה. ופחדה לעמוד על שלה. הכעס נחווה אצלה כהתפרצות ואלימות מילולית ולא כתגובה לחוסר צדק. היא חששה מחילוקי דעות.
כפגשה את החבר שלה הוא לא הפסיק להחמיא לה היא הרגישה בעננים ושום דבר לא עניין אותה. היא הרגישה שהיא צמאה ליחס, הוא התייחס אליה כאילו היתה ילדה שלו והיה לה טוב עם זה עד שהוא רצה לחנך אותה והיה אלים כלפיה. קשר הפך לאלים והרסני. היא החליטה לסיים את הקשר.
המודעות לעצמה למה שקורה לה סייעה לה להתמודד ולהתגבר על הקשיים. היא אף שיתפה את הוריה בקשיים ובפחדים שהיו לה. הוריה לקחו אחריות ועשו תהליך משמעותי לחיזוק התקשורת בינהם,
ומעז יצא מתוק.

שתפו

Scroll to Top
גלילה למעלה