חגורת בטיחות חלק ב

אבי קנטרוביץ

אבי קנטרוביץ

מנכ"ל תנועה כהלכה

לפני שבוע עסקנו בחשיבות חגורות הבטיחות ועל החובה להיות מרוסנים – גם הנהג וגם כל הנוסעים ברכב.
נתייחס עתה לילדים הנוסעים ברכב: על פי החוק ילד עד גיל שלוש לפחות חייב לשבת במושב בטיחות, ועד גיל שמונה לפחות חייב לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). מושבי בטיחות מתחלקים לארבע קבוצות לפי מידת הילד:

  1. מושבי (עריסות) בטיחות לתינוקות
    עד תשעה חודשים או שנה, שבהם יושב התינוק בתנוחה של כמעט שכיבה. מושב הבטיחות מהודק בחוזקה אל גוף הרכב על-ידי חגורת הבטיחות הרגילה והתינוק מרוסן אל המושב בחגורות צולבות.
    על פי החוק גב התינוק יהיה מופנה לכיוון הנסיעה, כך שבמקרה הצורך יזכה לתמיכה לאורך כל גופו.
  2. מושבי בטיחות לפעוטות
    מגיל שנה לערך, זהו מושב הנראה ככורסה ובו נמצא הפעוט בתנוחת ישיבה רגילה. גם מושב זה מהודק בחוזקה אל גוף הרכב על-ידי חגורת הבטיחות הרגילה והפעוט מרוסן אל המושב בחגורות צולבות.
  3. מושבים מגביהים (בוסטר)
    מיועדים לילדים מגיל שלוש לפחות בהתאם למידות הגוף, ומאפשרים להם לשבת ולנצל את חגורת הבטיחות הרגילה המותקנת ברכב. ישנם מושבים מגביהים לקטנים, שהם גבוהים יותר ומצוידים במגן הנסגר לפני גופו של הילד, ומושבים מגביהים לגדולים יותר.
  4. חגורת הבטיחות הרגילה
    יש לחגור את חגורת הבטיחות נמוך ככל האפשר, מתחת לבטן. חגורות אלה מותקנות הן במושבים הקדמיים והן במושבים האחוריים, והן מתאימות לילדים מעל גיל שמונה, שמידת גופם מאפשרת להם להיחגר כמו מבוגרים, כלומר רצועת החגורה עוברת מן הכתף דרך החזה אל המותן, מבלי להתחכך בצוואר.
    לתשומת לב: המושב האחורי בטוח יותר לילדים (וגם למבוגרים). אישה הרה תחגור את חגורת הבטיחות נמוך ככל האפשר, מתחת לבטן.

הפינה מוקדשת לזכרו של שלומי מרק ז"ל שנהרג בתאונת דרכים

שתפו

Scroll to Top
גלילה למעלה