טיולים

אלפים יטיילו בסוכות במזבח יהושע

רגע לפני הרס המזבח נוצר מודל תלת מימד של המזבח המוכיח: ההרס במזבח יהושע גדול מששיערו. יוסי דגן ראש מועצה אזורית שומרון: "התשובה היא לבוא לטייל באתרים ההיסטורים של העם שלנו ולשמור עליהם ברגליים"

גריסת האבנים העתיקות מסביב למזבח יהוושע ע"י הרשות הפלסטינית זיעזעו מדינה שלמה. כעת רגע לפני סוכות תקיים תיירות שומרון סיורים מודרכים למקום, והיא מגלה: בשנת 2019 לפני ההרס של האבנים, בנה צוות מחשוב מודל תלת מימד מקצועי ברזולוציה גבוהה, לבקשת תיירות שומרון, המאפשר לראות כל אבן על המזבח כולל כיתובים עליו. המודל ישמש כמקור מחקר לארכיאולוגים.
כעת מתברר כי ההרס במזבח יהושע וגריסת חלקים מהאתר הפולחני שנעשה ע"י הרשות הפלסטינית בכדי לבנות, לדבריהם, כביש מהכפר עצירה א שמליה לשכם, רחב הרבה יותר מששיערו.
תיירות שומרון תקיים יחד עם מרכז סיור ולימוד שומרון סיורים מודרכים למזבח יהשע מה שיאפשר למי שעדיין לא זכה, לראות את מזבח יהושע – אתר ארכיאולוגי והיסטורי מהחשובים והמרשימים בישראל.
"אני מזמין את עם ישראל לבוא להנות מהנופים הירוקים של השומרון", אומר יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון, "ובעיקר מהאתרים ההיסטוריים הפרושים בכל השומרון שהם כולם עדות חיה לעבר המפואר של עם ישראל בארצו. מזבח יהושע הוא אתר בעל חשיבות עצומה, השריד הכמעט היחיד, ובוודאי המשמעותי, מתקופת ההתנחלות בימי יהושע בן נון. המזבח נחשף על ידי פרופ' אדם זרטל כמעט במלואו, ובכל יום שבו מדינת ישראל לא מגדרת ומגנה על המקום אנחנו מאבדים פיסה נוספת מההיסטוריה שלנו".
לדברי שוקי לוין, מי שליווה את פרופ' אדם זרטל בהיותו קב"ט המועצה, בתקופה שחפר במקום, מודל התלת מימד מוכיח בוודאות כי הנזק שנעשה לאתר על ידי הרשות הפלסטינית בחודש פברואר האחרון חמור הרבה יותר מששיערו. לדבריו: "גל אבנים שהיה במקום ונגרס כולו כיסה על ממצאים ארכיאולוגים שלעולם לא נדע מה היו".
תיירות שומרון תקיים במהלך חול המועד סוכות שלל אירועים, בין השאר: פסטיבל במרפסת של המדינה, סיורים מודרכים בנחל קנה, סיורים מומחזים בגן הלאומי הר גריזים יחד עם רשות הטבע והגנים וסדנאות קדרות ונפחות בגן הלאומי שומרון העתיקה. היקבים המעיינות האטרקציות והצימרים יהיו פתוחים לקהל הרחב. כל הפרטים באתר תיירות שומרון ובפייסבוק.

עוד במדור זה

גשם של אהבה

גשם של אהבה

01 מיום הכיפורים ועד ראש השנה  בחודש‭ ‬תשרי‭ ‬לא‭ ‬זכינו‭…
ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו

01‭ ‬ תשרי תשפ״ו בכותל  בשבתות‭ ‬של‭ ‬אלול‭ ‬ועשרת‭ ‬ימי‭…
התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

התשובה של החורבה או - המסיבה שהתקלקלה 

01‭ ‬ בית כנסת החורבה על‭ ‬מה‭ ‬ולמה‭ "‬זכה‭" ‬בית‭…
אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

אתם ניצבים כולכם לקבל פני משיח על הר הזיתים

01‭ ‬ כותל המזרח בשישי‭-‬שבת‭ ‬האחרון‭ ‬קרן‭ ‬אביה‭ ‬אירחה‭ ‬כדרכה‭…
אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

אלול - אני לעזה ורעייתי לחזית

01‭ ‬ שעתם הגדולה של מתפללי הכותל בין‭ ‬שבת‭ ‬בכפר‭…
כי מלאכיו יצווה לך

כי מלאכיו יצווה לך

01‭ ‬ מהתפילות בכותל למחלקות השיקום בעוד‭ ‬הכותל‭ ‬מצחצח‭ ‬עצמו‭…
סליחה, טעינו

סליחה, טעינו

01‭ ‬ חסידים ראשונים היו שוהיםשעה אחת קודם התפילה… ההכנות‭…
מלחמה עזה

מלחמה עזה

01‭ ‬ עקב בין הזמנים הכותל‭ ‬הוא‭ ‬השתקפות‭ ‬של‭ ‬פניו‭…
גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

גיבורי ישראלממשיכים לחיות בתוכנו

01‭ ‬ ט״ו באב בהר הזיתים אין‭ ‬כמו‭ ‬לחגוג‭ ‬שבת‭…
השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

השיבנו ה׳ אליך ונשובה, חדש ימינו כקדם! (איכה)

01‭ ‬כי יבוא צר ואויב בשערי ירושלים (איכה) בשבת‭ ‬שעברה‭…
נגד כל עמך אעשה נפלאות

נגד כל עמך אעשה נפלאות

01‭ ‬ הודאות ברוב עם בשבת‭ ‬פרשת‭ ‬בלק‭ ‬זכיתי‭ ‬לצעוד‭…
ומגבעות אשורנו

ומגבעות אשורנו

01‭ ‬מה טובו אהליך יעקב בשבת‭ ‬פר׳‭ ‬חקת‭ ‬זכינו‭ ‬להתארח‭…
על אבן אחת שבעה עינים

על אבן אחת שבעה עינים

01 סוגרת ומסוגרת ביום חמישי בלילה, ערב פרשת בהעלותך, פתחו…
חטפו שוב את החטופים

חטפו שוב את החטופים

01‭ ‬ הצדעה ללוחמינו ולתושבי הדרום השנה‭ ‬בחג‭ ‬השבועות‭, ‬יותר‭…
האם הנוח׳בות יביאו לבתיכם רק פיצה?

האם הנוח׳בות יביאו לבתיכם רק פיצה?

01‭ ‬ תודה על נס שחרור ירושלים  את‭ ‬שבת‭ ‬יום‭…
מניין משחררי ירושלים

מניין משחררי ירושלים

01‭ ‬ ללמד בני יהודה קשת בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬נכנסנו‭ ‬לשבת‭…