כץ ולעניין

יד קשה

טרוריסט על רקע אש

בחודש מרץ לבדו היו מעל 10 פיגועים בהם נרצחו 11 אזרחים ונפצעו עשרות יהודים ואזרחים ישראלים. ב-10 הימים האחרונים של החודש אירעו הפיגועים הקשים בהם נרצחו ארבעה אזרחים בבאר שבע, שני שוטרי מג״ב בחדרה, ארבעה אזרחים ושוטר בבני ברק.
סיבות שונות נשמעו מפי בכירים אודות הגורמים למעשי הרצח הנפשעים הללו:
״הזנחה רבת שנים״, ״אפליה״, ״פגיעה בזכויות הבסיסיות של הערבים/ בדואים״ ועוד .
טרם ראיתי יהודי שטוען להזנחה רבת שנים, אשר לוקח סכין מטבח או אקדח או כל דבר אחר ומחפש דווקא ערבים כדי לרצוח אותם. טרם ראיתי יהודי שבשל הרגשת אפליה נגדו, יוצא במסע רצח מתועב כנגד שכניו הערבים. טרם ראיתי יהודים המרגישים שנפגעו בזכויות הבסיסיות נגדם ומתעלים את כעסם לרצח ערבים.
מדוע יש בקרבינו כאלה הנותנים הסברים וסיבות ל״נפש״ הרוצח הערבי ומנסים לתת הצדקות למעשים הנוראיים ביותר?
מדוע לא לומר שיש שנאה תהומית בין הקיצוניים המוסלמים לבין העולם המערבי בכללותו, וששנאה זו מתבטאת בחריפותה כנגד העם היהודי?
השנאה התהומית מקורותיה רבים, וביניהם: דת האסלאם המקדשת את המוות, שום יכולת הכלה וקבלה של תרבויות אחרות השונות משלך (״דר אל-חרבּ״), חינוך לשנאת האחר, הפסדים צורבים בכל המלחמות נגד ישראל, עליונות טכנולוגית של ישראל, שטיפת מוח דתית רדיקלית, פרשנות מעוותת לכתבים ואמירות של חכמים ועוד.
המשותף לכל הסיבות הללו היא שאין הצדקה לאף אחת מהסיבות הללו. הן אינן מקובלות ואינן מתקבלות על הדעת בשם צורה. חייבים לצאת ולהילחם כנגד כל אחד מהטעמים שהבאתי.
מדינת ישראל ובראשה ממשלת ישראל חייבת להודיע בראש כל חוצות כי היא אינה מוכנה לספוג יותר שום טרור נגד אזרחיה. היא חייבת ליצור הרתעה מיידית אשר תפחיד את המחבל המתאבד, ואם היא לא תפחיד אותו, היא תפחיד את בני משפחתו שייפגעו בצורה קשה ביותר ממעשה הבן. התקווה היא שהם – בני המשפחה יידעו מה הולך לקרות להם ולכן הם עצמם יעצרו וימנעו ממנו לבצע את זממו.
אני מדבר על ענישה הכוללת:
הריסת ביתו של המחבל ושל כל החמולה שגרה איתו עד מקסימום שלושה ימים מיום הפיגוע. לא להמתין ולא לאפשר הגשת בג״ץ, לא להסתפק רק ב״חדר״ של המחבל אלא להוריד את כל המתחם.
שלילת אישורי עבודה מכל גברי ונשות המשפחה במיידית .
שלילת כספי ביטוח לאומי מכל קרובי המחבל (שבעת הקרובים) במיידית.
השתת קנס כספי כבד על משפחת המחבל ואכיפת נתינת הפיצוי למשפחות הנפגעים.
הלאמת האדמות של המשפחה באופן מיידי.
במקרים קיצוניים, גירוש משפחת המחבל ממדינת ישראל באופן מיידי.
חייבים לשנות גישה ולהתחיל לייצר משילות וריבונות משמעותית המהווה הרתעה בפני המחבל הפוטנציאלי, הוא ומשפחתו חייבים לדעת שיש לו ולהם כל כך הרבה מה להפסיד שלא כדאי להם לנסות. ויפה שעה אחת קודם.

עוד במדור זה

האיש החזק בממשלה

האיש החזק בממשלה

01חצי שנה להקמת הממשלה, וכבר אפשר להגיד את מה שבדצמבר…
מלחמה, לא סבב

מלחמה, לא סבב

בליל שישי האחרון בצאתי מבית הכנסת פנה אליי אחד מחברי…
בדרך לשום מקום

בדרך לשום מקום

01המחאה מקודשת. הנושא כבר לא מעניין. המחאה מקודשת. ראשי המחאה…
המשוואה החדשה

המשוואה החדשה

01נכון לכתיבת שורות אלה צה״ל נמצא במערכה מול ראשי הג'יהאד…
להשיב את הבייס

להשיב את הבייס

01עם פתיחת כנס הקיץ של הכנסת, נמצאת הממשלה באחת מנקודות…
לגלגל ת׳בלוף

לגלגל ת׳בלוף

01ח׳אן אל-אחמר. כנראה שסיפור ח׳אן אל-אחמר הוא הדבר הכי יציב…
החיים שאחרי המוות

החיים שאחרי המוות

אפשר להכיר אנשים שאינם בחיים. אפשר לחיות לאורם. אפשר ללמוד…
ברווז צולע

ברווז צולע

שר הביטחון גלנט עובר טלטלה. צריך להגיד ביושר – יש…
לא לפספס את ההזדמנות

לא לפספס את ההזדמנות

01הימין לא הפסיד. פתקי ההצבעה לא נזרקו לפח. הרפורמה תתקדם…
ביטחון. סוף

ביטחון. סוף

01חווארה. "המשימה המרכזית שלי היא שתושב שבאחריותי לא יפחד. לא…
זה שכן וזה שלא

זה שכן וזה שלא

01זה שכן. "חוק התיקון הזה בא לרפא את הפצע הפתוח…
אמונה וביטחון

אמונה וביטחון

01אמונה. שבוע קשה עבר על עם ישראל. אי אפשר לדמיין…
מחאה שיצאה משליטה

מחאה שיצאה משליטה

01אני בעד מחאות ומאבקים. סיקרתי הפגנות רבות ואף לקחתי חלק…
מאחורי הקלעים של הדרמה ביהודה ושומרון

מאחורי הקלעים של הדרמה ביהודה ושומרון

01וואו. איזו החלטת קבינט הייתה השבוע להתיישבות. משהו שלא רואים…
אחד בפה ואחד בלב

אחד בפה ואחד בלב

01שני דברים התרחשו במהלך השבועיים האחרונים, והם אולי מעידים יותר…
הזמן שלפני הרמדאן

הזמן שלפני הרמדאן

01"זה חייב לקרות עכשיו, אחרת נאבד את המומנטום. אם השבוע…