גורמהדרין

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות. חיזוק ההתיישבות יכול להיעשות על ידי צריכה של מוצרים תוצרת יהודה ושומרון, יכול לקרות דרך עידוד התיירות וביקורים תכופים באזור. אך יש מתחם אחד, שנראה כבר שלא צריך שיחזקו אותו (בלי לפתוח עין) הלא הוא אזור התעשייה של כפר עציון. המקום פורה ומתרחב מרגע לרגע, ובכל פעם שתיכנסו אליו תמצאו חנויות נוספות שנפתחו בו, ועוד שירותים שמסופקים שם לקהל הרחב. לצד סופר, משתלה, מתחם משרדים וחנויות בגדים, בחצי שנה האחרונה התווספה לה גם פנינת חמד מיוחדת עם המאכל הלאומי שלא כדאי שתפספסו. הצטרפו אליי לביקור ב׳שלום פלאפל׳ כפר עציון.
החניה הנוחה מביאה אתכם היישר למקום. החנות הפתוחה מעוצבת באופן נחמד, והמקום נקי ברמה שלא תראו בחנות פלאפל אחרת. לרשותכם מבחר של אפשרויות להזמנה, החל מפיתה רגילה, חצי מנה – שהמזמינים אותה יקבלו פיתה קטנה מפתה מאוד, ועד לאפות ואפילו שקשוקה למי שרוצה. בימי שישי את הלאפה מחליף הלחוח התימני, ויוצר ייחודיות למקום הזה.
׳זה עושה לי בלאגן בבטן׳, ׳ממש טיפה׳, ׳בשום אופן לא׳, ׳אני מרוקאי, חבוב!׳ ועוד 30 תשובות נוספות יוכלו לשמש אתכם כשהמוכר ישאל אתכם ״חריף?״. את כולן תוכלו למצוא בכניסה למקום, ולפתוח את הביקור בחיוך. גם לשתייה שליד המנה יש תורה משלה. לצד לימונדה שמוכנה במקום, לרשותכם יעמוד גם מקרר שתיה עם כל מה שתרצו לשתות כולל מיץ הענבים הנוסטלגי של מיץ פז. והכל במחיר שווה לכל כיס.
בקיצור: פלאפל שהוא חוויה רב-חושית, עם ערכים של חיזוק ההתיישבות ודאגה לפרנסת צעירי גוש עציון. אתם עדיין כאן? רוצו לאכול. ■

עוד במדור זה

שליפות

שליפות

אבא איש חינוך. אומרים שהקשר לאבא משתקף בקשר עם הקב״ה…
שליפות

שליפות

אבאג׳ק סיאלום. נולד בתוניס ובהמשך היגר בגיל שמונה לצרפת עם…
שליפות

שליפות

אבאגיבור. חושב עליו בכל יום. אבי ז״ל נפצע בקרב עם…
שליפות

שליפות

אבאאינטלקטואל, למדן.אימאהעוגן של המשפחה, מורה בנשמתה, מנהלת בית ספר, בשלנית.…
שליפות

שליפות

אבאזאב. פתח אותי לעולם הכלכלה. משתכנע מכל טיעוני הימין, אבל…
שליפות

שליפות

אבא האבא הכי טוב בחיים, רחמים טסה. אבא שלמדתי ממנו…
שליפות

שליפות

אבא תותח, דוגמה אישית, יציבות, ביטחון, אכפתיות, קשיחות, אהבה, השראה,…
שליפות

שליפות

ההוריםדוד ואסנת. בעלי תשובה, עלו מאוסטרליה מתוך ציונות ואהבה לארץ.…
שליפות

שליפות

אבא אבא עלה מדרום אפריקה בגיל 19-20 אחרי מלחמת ששת…
שליפות

שליפות

אבאאהרן, יליד העיר יזד בפרס. עלה לארץ בשנת 1958. חשמלאי…
שליפות

שליפות

אבאמשה, בן לחלוצי כפר פינס. חקלאי בנשמה.אימאמלי, שורדת שואה שהטביעה…
שליפות

שליפות

אבאאבי היקר משיח. יליד שכונת הבוכרים בירושלים של שנות ה-40,…
שליפות

שליפות

אבאאהרון. אימא שושנה.החצי השני שרית. המשפחהעלמה (9), ינאי (6), ארי…
שליפות

שליפות

אבאגדל במוסקבה ולמד אומנות. עלה לארץ בראשית שנות ה-90.אימאגדלה בברדיצ'ב,…
שליפות

שליפות

אבאהוא ההוכחה שעם הרבה אמונה וכח רצון אפשר להתגבר על…
שליפות

שליפות

אבא יהושע. גדול הדור שלי. ממנו ספגתי אהבה לעם, לארץ…