אלעד הומינר

בימים ההם בזמן הזה

התפרעות פלשטינית

01
בעודי יושב וכותב את הטור הזה, מתרחשים ברחבי יהודה ושומרון פיגועים רבים מכל המינים והסוגים. מצד אחד אני רוצה לכתוב על כך, מצד שני למה שאהרוס לכם ולי את שמחת השבת וחג הסוכות שאנחנו כל כך אוהבים?
אז נעשה את זה בדרך מעט שונה. בימים אלה אנחנו מציינים בעצב 22 שנים לפרוץ האינתיפאדה השניה. 22 שנים חלפו גם מהציטוט הזה, ציטוט שמייצג נאמנה את טמינת הראש של השמאל עמוק באדמה – בימים ההם וכמובן גם בזמן הזה: "על אף הרקורד הזה של הערכות מוטעות ברמה הלאומית, ייאמר כאן שהשנה החדשה תהיה שנת ההסכם עם הפלשתינאים. זה בטוח? כן. זה סופי? כן. למה? כי אין לשני הצדדים ברירה אלא להגיע להסדר …שני העמים בשלים להסדר. עוד קווץ' אחד, עוד קצת מאמץ מצד המנהיגים. אין ספק שהגענו לנקודת האל חזור" – העיתונאי יואל מרקוס ז"ל, "הארץ", 29.09.2000, בבוקרו של היום שבמהלכו התלקחה אינתפאדת אל-אקסא.
המנהיגים המוסלמים מצטיינים בהפרת הסכמים (כבר כתבתי על כך) ואסור לחתום איתם על אף הסכם, בטח לא במצב הרופס של מדינת ישראל. אבל לנגד עיניהם של המנהיגים שלנו, שכאמור, ראשם טמון עמוק בחול, ניצב חלום של הסכם עם האויבים: הולך לו שר הביטחון גנץ ומזמין את הרוצח ומכחיש השואה אבו מאזן אליו הביתה. עולה לו כבוד ראש הממשלה לפיד לבימת עצרת האו"ם ומפרגן ל"פתרון שתי המדינות". לא חולפים מספר ימים ואותו ראש ממשלה, על דעת עצמו בעיקר – מנסח הסכם גבול ימי חדש עם הרוצח המוסלמי נסראללה שממומן על ידי משמרות המהפכה האיראניים שמכריזים על השמדת ישראל השכם והערב.
כל הדיבורים הללו במהלך השנים, וביתר שאת מאז הוקמה הממשלה האחרונה, יחד עם הרפיסות מול הטרור האסלאמי, הובילו אותנו למצב הביטחוני הקשה בו אנו שרויים בחגי תשרי ה'תשפ"ג. רפיסות היא מתכון לאסון במזרח התיכון.
02
למה אתם הכי מתגעגעים בסוכות?
באופן כללי אני אדם של לילה. הלילות הקסומים לי ביותר הם הלילות השקטים בסוכה בהם אני יושב עם כוס קפה חם וספר טוב. אלה זמנים קצרים שאני מתגעגע אליהם במשך שנה שלמה. והנה הם הגיעו.

עוד במדור זה

הצעד הראשון

הצעד הראשון

בנוסעי לעבודה באחד הימים האחרונים שמעתי ברדיו את יו״ר ארגון…
שוב"בים

שוב"בים

מאז הושבעה הממשלה החדשה אנו שומעים אישים מכובדים משני צידי…
לוקחים אחריות

לוקחים אחריות

בפרשתנו, פרשת ויחי, אחי יוסף פונים אל יוסף ואומרים לו:…
כרטיס צהוב

כרטיס צהוב

בפרשת השבוע פרשת וישב (אשר יוצאת ערב גמר המונדיאל), אנו…
למצוא חן

למצוא חן

פרשת וישלח אנו מוצאים את יעקב אבינו עושה ופועל רבות…
מונדיאל זוגי

מונדיאל זוגי

עולם הספורט מרותק למסכים בשל המונדיאל המתקיים כעת (פעם ב-4…
אחריות

אחריות

פרשת תולדות פותחת בפסוק מעניין: ״אלה תולדות יצחק בן אברהם,…
ספייק ניוז

ספייק ניוז

פעם לפני לא הרבה שנים, האזרח בארץ היה מקבל את…
בזוגיות אין מנצח

בזוגיות אין מנצח

טור זה נכתב שבוע לפני הבחירות כך שאינני יודע את…
מחמאות

מחמאות

ידוע כי בתורה אין מילים מיותרות ובוודאי שאין מחמאות מיותרות.…
מערכת יחסים

מערכת יחסים

אנו נמצאים ׳אחרי החגים׳ שבהם המשפחתיות בכללותה התבטאה ביתר תקיפות…
זוגיות מלכותית

זוגיות מלכותית

לפני כשבועיים נפטרה המלכה אליזבת׳ השניה בגיל 96. אליזבת׳ הייתה…
פרסטרויקה

פרסטרויקה

לפני כשבוע וחצי נפטר מיכאיל גורבצ׳וב, נשיא ברית המועצות לשעבר.…
לראות את כל התמונה

לראות את כל התמונה

פרשת השבוע פותחת בפרשיית אשת יפת תואר וכך היא כותבת…
שופטים ושוטרים של עצמנו

שופטים ושוטרים של עצמנו

התורה אומרת לנו: ״שופטים ושוטרים תיתן לך בכל שעריך אשר…
ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

הבחירות המתקרבות מביאות עימן תופעות מבישות של נבחרי העם: חכי״ם…