אורי שכטר

לא לחכות לרגע האחרון

הוא הוסיף וסיפר: "פתאום הרגשתי אותך מתפלל עלי מכל הלב במקום מאוד מיוחד, והתפילה הזאת שלך הכריעה את הכף. בסופו של דבר נמשכתי למטה, והנה אני כאן. זה היה כמו משחק של משיכת חבל, כשבסופו של דבר התפילות ניצחו".

מנהרות הכותל

01
מדי פעם כולנו מקבלים בקשות: להתפלל לרפואת… שעובר ניתוח מסובך או שנמצא במצב רפואי קשה. להתפלל לזיווג ל… שהגיע/ה לגיל 40. להתפלל לפרי בטן לזוג שכבר 8 שנים אין להם ילדים, ועוד קשיים וצרות גדולות שאנשים עוברים.
מסופר על אדם אחד שבטנו כאבה. הוא לקח כדור נגד כאבים כמה ימים והכאב רק החמיר אז הוא הלך לרופא. הרופא בדק אותו ולא מצא כלום והכאב הלך והחמיר ,ואז לאחר כמה פגישות הרופא שלח אותו לבדיקתC.T   בטן שבה נמצא לא עלינו ולא עליכם גידול גדול בבטן. התחילו תפילות המוניות ושליחת פתקים לכל בתי הכנסת וקברי הצדיקים שיתפללו לרפואת אותו אדם שמצבו קשה מאוד.
לא צריך לחכות לרגע האחרון. התפילה צריכה להתרחש לפני הכאב הראשון. ואם כבר התחיל לכאוב – צריך לבכות ולהתפלל לבורא עולם שהמצב לא יהיה גרוע יותר.
02
לפני כמה שנים קראתי משהו ששינה את גישתי לתפילה בחיים:
באחד הישובים באזור יהודה ושומרון גר בחור שעובד כמדריך טיולים במנהרות הכותל. בישוב שלו היה אדם שבמוחו התגלה גידול (לא ממאיר) בגודל של 4 ס״מ. הרופאים החליטו שמיד צריך לנתחו על מנת להוציא את הגידול.
הוא עבר ניתוח לא פשוט להוצאת הגידול, ולאחר זמן מה עבר ניתוח נוסף מפני שהניתוח הראשון הסתבך מעט. הרופאים אמרו לו שהוא יצטרך ניתוח שלישי כדי לפתור את הבעיה.
כשנודע לבחור על מצבו של שכנו מהישוב, הוא הוסיף את שמו לרשימת האנשים שהוא מתפלל עליהם. במהלך כל סיור שהוא היה מדריך במנהרות הכותל, הוא היה מגיע עם הקבוצה למקום שהוא מול קודש הקודש שבבית המקדש, שם היה מאפשר לקבוצה כמה רגעים של תפילה והוא עצמו היה מנצל את ההזדמנות לפרק תהילים ותפילה על כלל ישראל ובכללם ביקש גם עבור “הרשימה הפרטית” שלו.
ביום שלישי האדם עם הגידול בראשו, עבר את הניתוח השלישי שהיה אמור להיות יחסית פשוט. בסופו של דבר הניתוח הסתבך ובמשך מספר ימים נלחמו הרופאים על חייו. ביום שישי מצבו התדרדר עד כדי סכנת חיים. הרופאים ממש נלחמו על חייו ובשבת, תודה לאל, הוא יצא סוף סוף מכלל סכנה.
כמה ימים לאחר מכן כשהתעורר מההרדמה של הניתוח הוא ביקש מאשתו לפגוש את מדריך הטיולים מהישוב. אשתו התקשרה למדריך הטיולים אשר הופתע מן הבקשה, מכיוון שהוא לא היה מחבריו הקרובים של אותו חולה.
שבת לאחר מכן שוחרר המנותח  ל"חופשה” מבית החולים לביתו שבישוב. אשתו התקשרה שוב, על פי בקשתו, למדריך הטיולים וביקשה שיגיע כי החולה ממש מבקש זאת, והוא אכן הלך לבקרו בערב שבת לאחר התפילה.
03
הם החלו לשוחח ביניהם והחולה השכן אמר למדריך הטיולים: "כשהייתי על שולחן הניתוחים הרגשתי אותך". מדריך הטיולים לא הבין את כוונתו ושאל: "למה אתה מתכוון"?
החולה השיב: "למעלה, הרגשתי אותך".
כשראה את המבט התמה של מדריך הטיולים הסביר כי כשהיה ללא הכרה הוא חש כי הוא נמצא במעין חדר המתנה. מצד אחד הוא הרגיש כוחות חזקים שמשכו אותו למעלה ומצד שני היו כוחות רבים שמשכו אותו למטה.
הוא הוסיף וסיפר: "פתאום הרגשתי אותך מתפלל עלי מכל הלב במקום מאוד מיוחד, והתפילה הזאת שלך הכריעה את הכף. בסופו של דבר נמשכתי למטה, והנה אני כאן. זה היה כמו משחק של משיכת חבל, כשבסופו של דבר התפילות ניצחו".
מדריך הטיולים היה המום מן המידע ששמע מהחולה. תמיד תהה עד כמה התפילות בעלות משמעות בעולם והאם הן עשויות להשפיע.
כשקראתי את הסיפור המופלא הזה, תהיתי: למה לחכות לרגע האחרון? מדוע לא לבקש עבור אחרים בכל תפילה?
מאז, אני משתדל להתפלל כל יום על רפואת עם ישראל, קהילתי ומשפחתי, אני מתפלל על אשתי וכל אחד מבני ובנותיי, במגוון תחומים ונושאים. כן, כשהבן והבת נולדים לנו כבר אז צריך להתחיל להתפלל שיזכו לזיווג הגון, לרפואה שלמה ולבריאות צריך להתפלל כל הזמן.
כל יום להתפלל לבורא עולם שישמור על ילדנו מכל צרה וצוקה ומכל מחלה ויתן להם הצלחה בכל מעשיהם, וגם את התפילות שלנו לא להשאיר לרגע האחרון כשכבר קשה ומסובך .אני מאמין ובטוח כי בורא עולם שומע ומקבל את תפילותינו.

עוד במדור זה

הצעד הראשון

הצעד הראשון

בנוסעי לעבודה באחד הימים האחרונים שמעתי ברדיו את יו״ר ארגון…
שוב"בים

שוב"בים

מאז הושבעה הממשלה החדשה אנו שומעים אישים מכובדים משני צידי…
לוקחים אחריות

לוקחים אחריות

בפרשתנו, פרשת ויחי, אחי יוסף פונים אל יוסף ואומרים לו:…
כרטיס צהוב

כרטיס צהוב

בפרשת השבוע פרשת וישב (אשר יוצאת ערב גמר המונדיאל), אנו…
למצוא חן

למצוא חן

פרשת וישלח אנו מוצאים את יעקב אבינו עושה ופועל רבות…
מונדיאל זוגי

מונדיאל זוגי

עולם הספורט מרותק למסכים בשל המונדיאל המתקיים כעת (פעם ב-4…
אחריות

אחריות

פרשת תולדות פותחת בפסוק מעניין: ״אלה תולדות יצחק בן אברהם,…
ספייק ניוז

ספייק ניוז

פעם לפני לא הרבה שנים, האזרח בארץ היה מקבל את…
בזוגיות אין מנצח

בזוגיות אין מנצח

טור זה נכתב שבוע לפני הבחירות כך שאינני יודע את…
מחמאות

מחמאות

ידוע כי בתורה אין מילים מיותרות ובוודאי שאין מחמאות מיותרות.…
מערכת יחסים

מערכת יחסים

אנו נמצאים ׳אחרי החגים׳ שבהם המשפחתיות בכללותה התבטאה ביתר תקיפות…
זוגיות מלכותית

זוגיות מלכותית

לפני כשבועיים נפטרה המלכה אליזבת׳ השניה בגיל 96. אליזבת׳ הייתה…
פרסטרויקה

פרסטרויקה

לפני כשבוע וחצי נפטר מיכאיל גורבצ׳וב, נשיא ברית המועצות לשעבר.…
לראות את כל התמונה

לראות את כל התמונה

פרשת השבוע פותחת בפרשיית אשת יפת תואר וכך היא כותבת…
שופטים ושוטרים של עצמנו

שופטים ושוטרים של עצמנו

התורה אומרת לנו: ״שופטים ושוטרים תיתן לך בכל שעריך אשר…
ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

הבחירות המתקרבות מביאות עימן תופעות מבישות של נבחרי העם: חכי״ם…