אלישע בן קימון

האפשרויות של בן גביר

איתמר בן גביר נואם
אלישע בן קימון

01
בשבוע הבא חברי המגזר הדתי לאומי וכל מי שמגדיר עצמו ציונות דתית יזכה לחגיגה דמוקרטית. ההחלטה לפתוח את השורות עבור מתפקדים אחרי שנים של קיפאון, ולקיים פריימריז לרשימת המפלגה שהביא מתמודדים חדשים וצעירים לצד וותיקים ומנוסים מכניסה רוח חדשה למפלגה בפרט ולמגזר בכלל.
ח"כ איתמר בן גביר קיים השבוע מסיבת עיתונאים. "פנינו לריצה עצמאית" אמר. עוד הוסיף שניסה הכול בכדי לחבור לציונות הדתית ולסמוטריץ׳, אך לא קיבל מענה. הוא הגיע לחדר הכנסים בכפר המכביה, חייך אלינו העיתונאים כהרגלו, הוא היה מסופר, לבוש היטב, מטופח, באחרונה אף החליף משקפיים. הוא מכוון לתפקיד בכיר בממשלה הבאה ולכן הלוק נעשה קפדני יותר. בן גביר הביא את התקשורת אבל לא אמר דבר חדש שלא שמענו קודם. נשא נאום "תחזיקו אותי" שהתחיל עם ציונים לממשלה הקודמות, המשיך בביטחון האישי של אזרחי ישראל, נגע בפריפריה וסיים עם סמוטריץ׳.
הוא לא דיבר לאוזניים בעופרה ובעלי, לא לציונות הדתית הקלאסית, אלא לקהל לקוחותיו. לפריפריה, לאנשי ימין שאין להם בית, אולי למאוכזבי ליכוד שמרגישים שהכבוד הלאומי נפגע במהלך השנה האחרונה. קשה לדעת איך זה ייגמר, גם בן גביר וגם המו"מ עם סמוטריץ׳. עוד מוקדם. השניים בנתק. עיקר המחלוקת הוא על שניים או שלושה מקומות ב-1-7 שנחשבים ריאליים בסקרים הפנימיים. בן גביר רוצה שם שלושה מקומות, סמוטריץ׳ מתעקש על שניים. יש טענות לכאן ולכאן. רק הזמן יגיד.
02
בחזרה לפריימריז. זו באמת חגיגה דמוקרטית בייחוד בימים של רשימות מוכנות ושריונים שמביאים מהבית. המאבק על הרשימה בציונות הדתית הוא מבורך ומעיר את השטח. בין המתמודדים הצעירים והחדשים אפשר למצוא את צבי סוכות – תושב יצהר, פעיל ימין מוכר שניהל כמה מאבקים. גילוי נאות: צבי הוא מכר שלי כבר כמה שנים. לא אדבר בשבחו. מי שמכיר יודע. רק מציין שההתמודדות שלו יחד עם אנשים חדשים כמו ארנון סגל מפיחים רוח חדשה במפלגה, ואני מניח שהתמודדות שלו תגדיל את כמות המצביעים בפריימריז. לצד זה יש לזכור את חברי הכנסת המכהנים שיתמודדו על המקומות הגבוהים. לי יצא לעבוד הרבה מול ח"כ אורית סטרוק. היא פרלמנטרית מעולה עבור הציבור שבחר בה, נגעה בכל המאבקים הקשורים לימין: מול המשטרה והרשויות בנוגע לתאונות הדרכים ולחוסר האכיפה בכבישי יהודה ושומרון, מול משרד הביטחון בנוגע לפינוי בגבעות והמאבק על שטחי סי, מול הצבא בנוגע לפיגועי ידוי האבנים שכבר הפך למכה של ממש, וכמובן מול שב"ס והרשויות בנוגע לתנאי כליאתם של מחבלים. סטרוק, לא הרבה יודעים, היא מאוד פרקטית. היא יודעת לייצר שיתופי פעולה עם הרבה חברי כנסת שרחוקים ממנה בדעותיהם במטרה לקדם נושאים חשובים. היא עבדה לא מעט שנים בצמוד עם אלקין, שקד וסער בנוגע להתיישבות ולא רק, גם בממשלה האחרונה.
אם הוא לא יסגור את האיחוד לפני הפריימריז, ייאלץ בן גביר להתמודד מול שמות ופנים ולא מול מספרים. קשה יותר להסביר למה צריך לדחוק את סטרוק, רוטמן או סופר מהרשימה, מאשר לדבר במספרים. בן גביר מסביר שהוא מותג, וגם הסקרים תומכים בעמדתו. הוא יגבש בימים הבאים רשימה, ייתכן שיביא איש ביטחון, אבל בסוף צריך להתכנס לכדי החלטה ורשימה, ובסוף מי שיחליט מה יקרה שם, יהיה בכלל יו"ר הליכוד.

עוד במדור זה

במדבר: מסע חיינו!

במדבר: מסע חיינו!

המעבר‭ ‬בין‭ ‬גלות‭ ‬מצרים‭ ‬למתן‭ ‬תורתנו‭ ‬לקח‭ ‬שבעה‭ ‬שבועות‭ ‬של‭…
בהר בחוקותי: ירושלים: ציפור הנפש של האומה

בהר בחוקותי: ירושלים: ציפור הנפש של האומה

מועדי‭ ‬אייר‭ ‬מזמנים‭ ‬לנו‭ ‬את‭ ‬האפשרות‭ ‬להתבוננות‭ ‬בדבר‭ ‬ה‮'‬‭ ‬המופיע‭…
אמור: על העומר, התורה ומה שביניהם

אמור: על העומר, התורה ומה שביניהם

את‭  ‬ספירת‭ ‬העומר‭ ‬אנו‭ ‬סופרים‭ ‬כדי‭ ‬לחשב‭ ‬את‭ ‬זמנו‭ ‬של‭…
אחרי מות קדושים: להיות ׳קדוש׳ – מהו סוד הדבר?

אחרי מות קדושים: להיות ׳קדוש׳ – מהו סוד הדבר?

מי‭ ‬רוצה‭ ‬להיות‭ ‬קדוש‭? ‬במציאות‭ ‬של‭ ‬חיינו‭ ‬זה‭ ‬אולי‭ ‬נראה‭…
תזריע מצורע: ליל הסדר: לא חוזרים לשגרה!

תזריע מצורע: ליל הסדר: לא חוזרים לשגרה!

לכל‭ ‬אדם‭ ‬יש‭ ‬רצון‭ ‬טבעי‭ ‬‮'‬לחזור‭ ‬לשגרה‮'‬‭. ‬השגרה‭ ‬מוכרת‭, ‬אינה‭…
פסח תשפ״ו: ליל הסדר: הופכים את הגנות לשבח

פסח תשפ״ו: ליל הסדר: הופכים את הגנות לשבח

חג‭ ‬הפסח‭ ‬הוא‭ ‬חג‭ ‬של‭ ‬הפכים‭, ‬הדבר‭ ‬בא‭ ‬לידי‭ ‬ביטוי‭…
צו - שבת הגדול: פסח תשפ״ו: ממשיכים להגאל

צו - שבת הגדול: פסח תשפ״ו: ממשיכים להגאל

כל‭ ‬חגינו‭, ‬שבתותינו‭ ‬ושאר‭ ‬ימי‭ ‬החול‭ ‬מלאים‭ ‬בזכירת‭ ‬יציאת‭ ‬מצרים‭,…
ויקרא: לחמם את האמונה בלימוד תורת הקרבנות

ויקרא: לחמם את האמונה בלימוד תורת הקרבנות

בס"ד‭ ‬מתחילים‭ ‬אנו‭ ‬השבת‭ ‬את‭ ‬חומש‭ ‬ויקרא‭, ‬תורת‭ ‬הכהנים‭ ‬השייכת‭…
ויקהל פקודי: שגרה ומחוץ לשגרה

ויקהל פקודי: שגרה ומחוץ לשגרה

חיי‭ ‬האדם‭ ‬מורכבים‭ ‬משני‭ ‬חלקים‭ ‬עיקריים‭: ‬הדברים‭ ‬השגרתיים‭ ‬של‭ ‬חיי‭…
כי תשא - פרה: אין הסבר? זה גם הסבר!

כי תשא - פרה: אין הסבר? זה גם הסבר!

'אז יאמרו בגויים הגדיל ה' לעשות עם אלה… הגדיל ה'…
תצוה - זכור: מצווה לשנוא את עמלק!

תצוה - זכור: מצווה לשנוא את עמלק!

מצווה‭? ‬לשנוא‭? ‬הרי‭ ‬התורה‭ ‬והמצוות‭ ‬שלנו‭ ‬מלאות‭ ‬אהבה‭ ‬ומה‭ ‬פתאום‭…
תרומה: לבנות משכן בלב

תרומה: לבנות משכן בלב

פרשיותינו‭ ‬עוסקות‭ ‬בציווי‭ ‬האלוקי‭ ‬לבנות‭ ‬משכן‭. ‬כיצד‭ ‬באמת‭ ‬בונים‭ ‬משכן‭?…
יתרו: לשמוע בשכל ובלב

יתרו: לשמוע בשכל ובלב

פרשתנו‭ ‬פותחת‭ ‬במילים‭ ‬‮'‬וישמע‭ ‬יתרו‭…‬‮'‬‭. ‬איפה‭ ‬בדיוק‭ ‬שמע‭ ‬יתרו‭? ‬בחדשות‭?…
בשלח: במקום עצות, קורעים את הים!

בשלח: במקום עצות, קורעים את הים!

אחד‭ ‬הנסיונות‭ ‬הגדולים‭ ‬ביותר‭ ‬שקרו‭ ‬לעם‭ ‬ישראל‭ ‬במדבר‭, ‬מתרחש‭ ‬על‭…
בא: כיצד משכנעים לצאת ממצרים?

בא: כיצד משכנעים לצאת ממצרים?

העולם‭ ‬שלנו‭ ‬מתחלק‭ ‬כנראה‭ ‬לשניים‭ [‬לפחות‭…] ‬אנשים‭ ‬שיש‭ ‬להם‭ ‬אומץ‭…
שמות: דרוש מנהיג שמאמין בדור

שמות: דרוש מנהיג שמאמין בדור

לע״נ הרב אלישע וישליצקי זצ״ל אילו‭ ‬רצינו‭ ‬לבחור‭ ‬מנהיג‭ ‬לפי‭…