גורמהדרין

מאפיית שיפון

ראשונה אני ניגש לסופגנייה הירוקה שצדה את עיניי, סופגנייה בתוספת פיסטוק. החוויה פנטסטית. הקרם הירוק, במרקם של ממרח, עוטף את הסופגנייה מבחוץ ומבפנים ונותן לטועם את החוויה המצופה מסופגנייה שכזו. אחריה, לא בלי הפסקה קלה, אני ניגש לסופגנייה עם הקרם האהוב עליי - קרם וניל.

סופגניות מאפיית שיפון גוש עציון

חוויית הביקור שלי במסעדות בתקופה האחרונה תיאלץ להמתין לאחרי החג. הפעם תתפוס לנו את הפינה מאפייה נחמדה עם חוויית שירות נעימה במיוחד, שהצטרפה לטרנד הפופולארי והשיקה קולקציית סופגניות משלה.
אפתח בגילוי נאות: שיפון היא באמת בית הלחם שלי. זיכרון חי עוד מפעם בקרבי; ימי שישי בבית ילדותי, מהרדיו בוקעים שירי ארבע אחר הצהריים עם שירי כניסת שבת לסירוגין, ובין אלו לאלו מדבר הקריין על מאורעות השבוע. עיתים אני יושב בסלון וממתין – עד שהרצפה שזכתה למקלחת מרעננת אחרי שבוע מפרך תתייבש, או עד שארוחת הצהריים המורכבת מטעימות לקראת שבת תהיה מוכנה, עיתים אני במטבח – לומד את רזי אהבת הבישול הראשונים בחיי. חלק בלתי נפרד מהטקס היה הנסיעה הקבועה שלי עם אבי ל׳שיפון׳. המאפייה החלה את דרכה ביישוב אדם, ובהמשך עברה למרכז התעשייה הגדול ב׳שער בנימין׳, שם היא שוכנת עד היום. בכל שבוע, לצד החלות הגדולות, עשויות בצק פריך מקמחים ממינים שונים, הייתי מקבל לרשותי את זכות הבחירה איזה מאפה ינעים את בלוטות הטעם שלי בזמן הקרוב. לפעמים היו אלו גביניות מתוקות, מבהיקות משכבת מי סוכר עדינה מרוחה על גביהן, ולפרקים היו אלו בורקסים ממולאים בפירה תפוחי אדמה, מרוחים בביצה בליווי שומשום. לא אשכח לעולם את טעמה של הפוקאצ׳ה העשויה בצק אוורירי, מתובלת בתבלינים צבעוניים ובטבעות זיתים, שיוצרת מראה מרהיב לעין. לפעמים זכו לרדת במורד גרוני לחמניות טריות, שהידיים יכלו עוד לחוש את חומו של התנור שבו הן שהו עד לפני דקות מספר.
עם כל הזיכרונות הללו אני נכנס לסניף של המאפייה שניצבת כעת בגבעת שאול (בנוסף לעוד סניפים רבים, ובהם; גאולה, סנהדריה, נווה יעקב, גבעת שאול, רמת שלמה, בשמואל הנביא ועוד), ליהנות מהסופגניות. עוד בטרם ניגשתי למלאכה, קיבלתי תזכורת למגוון התחומים שעליהם מתפרסת המאפייה – החל מלחמים טריים, פיתות אווריריות, באגטים קריספיים שמותירים לטועם את הפה פעור, דרך עוגיות ומאפים מכל הסוגים, ועד לסלטים ומטבלים בשלל טעמים וסגנונות.
ראשונה אני ניגש לסופגנייה הירוקה שצדה את עיניי, סופגנייה בתוספת פיסטוק. החוויה פנטסטית. הקרם הירוק, במרקם של ממרח, עוטף את הסופגנייה מבחוץ ומבפנים ונותן לטועם את החוויה המצופה מסופגנייה שכזו. אחריה, לא בלי הפסקה קלה, אני ניגש לסופגנייה עם הקרם האהוב עליי – קרם וניל. משום מה הצטרפו אלינו גם כמה סוכריות צבעוניות, למפרע התברר שאין זה מחייב. פרט אליהם, הסופגנייה הייתה משובחת. אחרי עוד הפוגה קלה מצאתי את עיניי תרות אחר הסופגנייה השלישית, והאחרונה מבחינתי, טעמתי מהסופגנייה עם קרם ביסקוויטים ופירורי ביסקוויטים מעליה. אומנם הפעם לא מצאתי את הקרם המשובח ממלא את הסופגנייה מבפנים, אך נראה שהחיבוק מבחוץ היה נוכח דיו. לסופגנייה הרביעית כבר לא הצלחתי להגיע, אפילו לאדם בתפקיד כמו שלי יש גבולות, אך שטפו את עיניי עוד מבחר סופגניות, ובהן: ריבת חלב (עם שלטי חלבי, בניגוד לכל השאר), ריבה קלאסית, סופגנייה ריקה, ועוד. ההתרשמות שלי הייתה לעילא ולעילא. המחיר, אגב שווה לכל כיס. את הסופגניות ה׳רגילות׳ יוכל הקונה לרכוש במחיר של חמישה שקלים, ואת הסופגניות המיוחדות יותר בשבעה שקלים בלבד. המחיר מבליט את המאפייה על רקע מאפיות נוספות שמרשות לעצמן לנקוב במחירים מוגזמים לכבוד חג האורים.
ואם בפרסומי ניסא עסקינן, אספר בסוד לקוראי המדור – הטריות של כלל המוצרים היא כמובן ערך חשוב בהרבה מאפיות. בוודאי נוכל למצוא עוד מאפיות, כמו ׳שיפון׳, שבסוף היום דואגות לרוקן את כל מצבורי המאפים שנותרו לה. אך לא נמצא בנקל עוד מאפייה, שערך נוסף חרוט על דגלה – תרומה לנזקקים. את כל המאפים הנותרים בסוף היום תורמת מאפיית ׳שיפון׳ בכל יום למשפחות הזקוקות לכך, ובימי שישי לתלמודי תורה או לחיילים מהאזור.
לסיכום: סופגנייה טעימה, במחיר סביר, שמחזיר אותי לעבר הילדות הענוגה. אה, ואפילו בהכשר בד"ץ העדה החרדית!

אפשר חשבון?
כשר?
למהדרין רבנות ירושלים, בד"ץ העדה החרדית.
יש גם חסרונות?
קלוריות. המון קלוריות. המון המון קלוריות.
אז מה לכתוב בוויז?
רחוב ישראל נג׳ארה 31, ירושלים, ישראל.
יש איפה לחנות?
חנייה בתשלום בכל האזור.
אם לא בא לי לצאת מהבית?
טייק אווי.
איך משיגים אותם?
02-594-7771, מספר של הרשת *6253
מתי לבוא?
א׳-ה׳ 7:00-21:00, יום ו׳ 6:30-14:00.

עוד במדור זה

גבורה מעוררת השראה

גבורה מעוררת השראה

01‭ ‬קרית‭ ‬ארבע‭ ‬לבשה‭ ‬השבוע‭ ‬חג‭. ‬נראה‭ ‬שהרגע‭ ‬הזה‭ ‬הוא‭…
אל תתנו למחבלים לנצח

אל תתנו למחבלים לנצח

לפני‭ ‬שנתים‭ ‬הערבים‭ ‬יצאו‭ ‬להתקפת‭ ‬טרור‭ ‬על‭ ‬ישראל‭. ‬למה‭? ‬כי‭…
לכתך אחרי במדבר

לכתך אחרי במדבר

הדרך‭ ‬לארץ‭ ‬ישראל‭ ‬עוברת‭ ‬בישיבה‭ ‬בסוכות‭ ‬במדבר‭. ‬לכתך‭ ‬אחרי‭ ‬במדבר‭…
תשובה אל חבלי ארצנו

תשובה אל חבלי ארצנו

01‭ ‬יום‭ ‬הכיפורים‭ ‬הוא‭ ‬יום‭ ‬של‭ ‬חשבון‭ ‬נפש‭. ‬אבל‭ ‬הוא‭…
שירבו נצחונותינו כרימון

שירבו נצחונותינו כרימון

01‭ ‬בתקופה‭ ‬הזאת‭, ‬כל‭ ‬שנה‭ ‬מחדש‭ ‬הלילות‭ ‬מלאים‭ ‬באוויר‭ ‬חגים‭…
העובדות לא יבלבלו את הסטיגמות

העובדות לא יבלבלו את הסטיגמות

אי‭ ‬אז‭ ‬לפני‭ ‬כמה‭ ‬עשורים‭, ‬צחקה‭ ‬כל‭ ‬המדינה‭ ‬כשהגששים‭ ‬ירדו‭…
אידיאולוגיה גנוזה

אידיאולוגיה גנוזה

בבית‭ ‬כנסת‭ ‬אחד‭ ‬שהייתי‭ ‬מתפלל‭ ‬בו‭ ‬פעם‭, ‬עברו‭ ‬לחברה‭ ‬חיצונית‭…
קהילת קנאי תל אביב

קהילת קנאי תל אביב

עיריית‭ ‬תל‭ ‬אביב‭ ‬היא‭ ‬עירייה‭ ‬מאד‭ ‬דתית‭, ‬אפשר‭ ‬אפילו‭ ‬לומר‭…
דיון ציבורי על מהות קיומנו

דיון ציבורי על מהות קיומנו

הדיון‭ ‬הציבורי‭ ‬המתנהל‭ ‬עכשו‭ ‬הוא‭ ‬לא‭ ‬על‭ ‬הרעבים‭ ‬בעזה‭ ‬ולא‭…
מלאך מסולם יעקב

מלאך מסולם יעקב

במדינת‭ ‬ישראל‭, ‬יש‭ ‬הבדל‭ ‬בין‭ ‬הדרג‭ ‬הפוליטי‭ ‬לבין‭ ‬הדרג‭ ‬המקצועי‭.…
חזון

חזון

חורבן‭ ‬הבית‭, ‬ולהבדיל‭, ‬גם‭ ‬עשרים‭ ‬שנה‭ ‬לחורבן‭ ‬ישובינו‭ ‬ברצועת‭ ‬עזה‭,…
חמור מאוד

חמור מאוד

איש‭ ‬אחד‭, ‬לא‭ ‬נזכיר‭ ‬את‭ ‬שמו‭, ‬פרסם‭ ‬דברי‭ ‬נאצה‭ ‬מגעילים‭…
הן עם לבדד ישכון

הן עם לבדד ישכון

01‭ ‬לנצח, אחיאם‭ ‬חס‭ ‬וחלילה‭ ‬השמועות‭ ‬על‭ ‬פרטי‭ ‬ההסכם‭ ‬עם‭…
מכרו לנו חיישן מזייף

מכרו לנו חיישן מזייף

עשרות‭ ‬ומאות‭ ‬תחזיות‭ ‬של‭ ‬עיתונאים‭, ‬פרשנים‭, ‬מומחים‭ ‬צבאיים‭ ‬ופוליטיים‭ ‬התנדפו‭…
המלאך הממונה על המגניב

המלאך הממונה על המגניב

בדיוק‭ ‬כשזרקתי‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬מה‭ ‬שמגניב‭ ‬מאחורי‭ ‬גווי‭, ‬הילדים‭ ‬התחילו‭…
להקשיב לקול העמוק

להקשיב לקול העמוק

בשולי‭ ‬יום‭ ‬ירושלים‭ ‬עולה‭ ‬וצפה‭ ‬שוב‭ ‬השאלה‭ ‬השחוקה‭ ‬עד‭ ‬דק‭:…