01
לפני כחודשיים העברתי הרצאה על תודעת שפע לכ – 150 אנשי עסקים. תוך כדי ההרצאה שמתי לב במיוחד למישהו שישב ליד אשתו והתרגש מההרצאה. לאחר ההרצאה הוא ניגש אלי ואמר לי : 'קוראים לי ליאור גרוס, יש לנו בית ספר למנהיגות שנקרא קבוצת טורוס, נגעת בי מאוד בהרצאה ואשמח לפגוש אותך לפלא"
שאלתי אותו : 'מה זאת פגישת פלא?' והוא ענה : 'פלא, זה ראשי תיבות של פגישה, ללא אג'נדה', פתחנו יומנים וקבענו פגישה.
הפגישה התקיימה לפני כחודשיים שבאמצעותה זכיתי להכיר איש מדהים שמחובר לעם שלו, לזוגיות שלו לילדים שלו אבל בעיקר מחובר לעצמו. בסיום הפגישה החלטנו יחד שאנחנו רוצים להיות חברים ובהמשך אף לשתף פעולה יחד.
לליאור יש תוכנית מנהיגות שנתית שנקראית מאסטרי והיא מיועדת למנהיגים בכירים הן בצבא והן בחברות אזרחיות ומנהיגי חינוך. לאחר תקופה קצרה התחלנו לשתף פעולה וליאור התחיל לשלב אותי בסדנאות פיקוד ומנהיגות למפקדים ומפקדות בצבא. אחד הכלים שלמדתי מליאור הוא כלי שאני רוצה לשתף אתכם בו, כלי משנה חיים. לא ידעתי שכך קוראים לו למרות שהשתמשתי בכלי הזה בחיי. לכלי הזה קוראים "ניהול מעברים.
כדי להסביר את הכלי שליאור לימד אותי, אתחיל בסיפור אישי.
02
אשתי ואני לימדנו זוגיות במשך חמש עשרה שנה, זוגות שאינם מוגדרים דתיים לחתונה במסגרת ארגון רבני צהר.
באחד הימים בדרכנו מביתנו שבראש צורים ללימוד זוג במושב בני ראם (שם בביתה של אחייניתי היינו נפגשים עם הזוגות מכל אזור הדרום)
התחלנו לריב באחד הריבים הכי משמעותיים שהיו לנו (ביננו רבנו על שטויות כמו תמיד, כי על הדברים הרצינים והמשמעותיים באמת לא רבים) כשהגענו לזוג עדיין היינו בשיאו של הריב.
התיישבנו מולם וא אמרתי להם: 'את האמת אנחנו כרגע באמצע ריב ביננו, תנו לנו כמה דקות לסיים ולהרגע ואז נתפנה אליכם' הם חייכו במבוכה.
המשכנו את הוויכוח כשסיימנו נתנו כמה נשימות עמוקות והתחלנו יחד את הלימוד לחתונה.
את האמת, זה היה אחד ממפגשי הלימוד הכי משמעותיים וטובים שהיו לנו.
03
אז מה זה "ניהול מעברים?"
את הכלי הזה למד ליאור מסופר בשם ברנדון בוצ'ארד. ברנדון הוא מאמן בכיר, אימן הרבה מנכ"לים בכירים בארה"ב. ברנדון אומר שלכל אחד מאיתנו יש המון מעברים ביום, בין 25 ל 40 מעברים.
מה זה מעבר?
מעבר זה מהרגע שסיימנו משהו אחד, למשל, סיימנו ישיבה, עכשיו יש לך מעבר אל הישיבה הבאה. או שסיימנו נסיעה ואנחנו נכנסים הביתה. המעבר הזה, הוא מעבר שאנחנו יכולים לנהל אותו.
אז מתוך המעבר הזה שיש לנו, אנחנו מקדישים 2 דקות למשהו שישנה לנו לגמרי את האופן שתתבצע הישיבה הבאה, או הפגישה הבאה, או האירוע הבא.
אז איך עושים את זה?
אנחנו יושבים, נושמים עמוק ומשחררים במשך כדקה את מה שהיה לפני האירוע הנוכחי שמגיע.
בדקה הבאה, אנחנו שואלים את עצמנו 'מה אני רוצה שיקרה באירוע הבא? '
והשאלה האחרונה תהיה, מי נהיה שם כדי שזה יקרה.
לדוגמא כשאנחנו מגיעים הביתה, כדאי לשבת ברכב עוד כשתי דקות, דקה אחת לנשום 8 נשימות עמוקות דרך האף וגם את שחרור האויר לעשות דרך האף ולשחרר את כל מה שעבר עלי במהלך היום.
בדקה השניה להגיד מה אני רוצה שיקרה בבית? לדוגמא שיהיה לי חיבור יותר טוב לילדים ושאני אהיה אבא יותר טוב ושהזוגיות תהיה טובה ומשמעותית.
ואז אני שואל שאלה נוספת באותה דקה – מי אני צריך להיות כדי שזה יקרה? לדוגמא, אני צריך להיות אבא ובעל אוהב וקשוב.
04
האמת שחשבתי לעצמי שניהול מעברים זה כלי הכי יהודי שיש.
קבלת שבת היא סוג של ניהול מעברים בין החול לבין היום הקדוש יום השבת.
ההבדלה היא ניהול מעברים הפוך בין הקודש לחול.
נטילת ידיים היא ניהול מעברים לפני האוכל.
וברכת המזון היא ניהול מעברים בסיום האוכל.
אני נזכר בעוד ניהול מעברים שעשיתי עוד לפני שהכרתי את הכלי הזה.
ביום של החתונה, ממש לפני שהתחילה קיבלתי כמה טלפונים מחברים שונים שהודיעו לי שהם לא יגיעו.
זה מאוד העציב אותי.
ואז התיישבתי רגע ואמרתי לעצמי 'אתה הולך לחגוג את אחד הימים החשובים בחייך ובחיי משפחתך פשוט תשחרר את השטויות ורעשי הרקע מסביב ותתמקד בשמחה הגדולה ובמשפחה המדהימה שיש לך.
החתונה היתה פשוט מושלמת ולדעתי זה היה קשור מאוד לכלי הזה שלא הכרתי והיום אני מבין מה שעשיתי.
יצרתי מציאות מופלאה כי פשוט עצרתי וכיוונתי שכך יהיה. ■
Ori88533@gmail.com