העולם כולו בבהלה (מוצדקת|) מהנגיף קורונה, קבוצת נגיפים התוקפת בעיקר חיות ולאחרונה עברה מעטלפים הנגועים בנגיף בשוק לחיות בר בסין לבני אדם, ומשם ל-119 מדינות וטריטוריות בעולם כולל ישראל.
כבר יותר מ-350 אלף אנשים מדווחים נדבקו בנגיף ברחבי העולם ויותר מ-15,000 מתו ממנו. גם בארץ חצינו את רף 1,000 הנדבקים בנגיף.
בזמן כתיבת טור זה, בישראל ישנו נפטר אחד מהנגיף, אריה אבן שהיה בן 88 בפטירתו. אל אלה מצטרפים עוד כ-100,000 שהיו או נמצאים בבידוד, והרשימה רק הולכת ומתארכת.
מעבר לזהירות הנדרשת יש כמה דברים חיוביים לחיי הזוגיות שאפשר ללמוד מ'מגפת הקורונה'.
1. קורונה מלשון crown – כתר. בהסתכלות במיקרוסקופ נגיף הקורונה נראה כמו כתר. הזוגיות חייבת לקבל מעמד של מלוכה בעיני בני הזוג עצמם. כתבתי בטור זה בעבר על אודות זוגיות = מלכות. כמה חשוב ששני בני הזוג ירגישו בעצמם ולעצמם הרגשת חשיבות ובני מזל שנפגשו ויצרו יחד זוגיות. הגמרא במסכת בבא מציעא קיג ע"ב אומרת: "כל ישראל בני מלכים הם". כל אחד מבני הזוג צריך להתייחס אל האחר כבן מלוכה ומתוך גם לקבל יחס של מלך.
2. ידוע כי נגיף הקורונה דוגר במשך 14 יום. בחיי הנישואין יש משמעות רבה לתקופה של 14 יום. כל זוג חווה את ההפרדה של כ-14 יום ולאחריה את החיבור מחדש. הדגירה השקטה של הנגיף שבה הוא פועל ומשפיע על הגוף דומה לתקופת הקרבה הגופנית של בני הזוג. יש בתקופה זו פעימה פנימית לקשר, יש חיות פנימית הצמאה למגע, יש כמיהה להתחברות של שני בני הזוג. חשוב לנצל זמן זה לחיבור אמיתי ונאצל.
3. בידוד של 14 יום – בשל תקופת הדגירה של הנגיף, שנמשכת 14 יום, קבעה המערכת הרפואית שכל מי שנדבק בנגיף מחויב בבידוד של 14 יום. כפי שכתבתי לעיל, בחיי הנישואין יש משמעות רבה לתקופה של 14 יום. כאמור, כל זוג חווה את ההפרדה של כ-14 יום ולאחריה את החיבור מחדש. תקופת ההפרדה דומה לבידוד, מצב שבו בני הזוג, האיש והאישה, נמצאים זה ליד זה. זהו הזמן האידיאלי להתחדשות, למחשבה, להוספת רגש ואהבה ללא מגע, לשיח של ערכים וחוויות, לקרבה אמיתית ללא קשר פיזי.
רבי נחמן כותב: "ההִתְבּוֹדְדוּת הוּא מַעֲלָה עֶלְיוֹנָה וּגְדוֹלָה מִן הַכֹּל. דְּהַיְנוּ לִקְבֹּעַ לוֹ עַל כָּל פָּנִים שָׁעָה אוֹ יוֹתֵר לְהִתְבּוֹדֵד לְבַדּוֹ בְּאֵיזֶה חֶדֶר אוֹ בַּשָֹּדֶה, וּלְפָרֵשׁ שִׂיחָתוֹ בֵּינוֹ לְבֵין קוֹנוֹ בִּטְעָנוֹת וַאֲמַתְלָאוֹת בְּדִבְרֵי חֵן וְרִצּוּי וּפִיּוּס, לְבַקֵּשׁ וּלְהִתְחַנֵּן מִלְּפָנָיו יִתְבָּרַךְ, שֶׁיְּקָרְבוֹ אֵלָיו לַעֲבוֹדָתוֹ בֶּאֱמֶת" (ליקוטי מוהר"ן תנינא כה).
דווקא ההתבודדות, ההפרדה בין הבעל לאישה (בידוד), היא הזמן להתקרבות ולהתקשרות בפן הנפשי.
הלוואי שתימצא במהרה הרפואה למגפת הקורונה, ונצליח כל אחד בחייו הזוגיים לדעת ולהרגיש את מעלות הבידוד והחיבור. ■
הטור נכתב ביום שני, כ"ז אדר תש"פ. בזמן הפרסום המספרים המופיעים בטור צפויים להיות גבוהים יותר