בדרך לכותל

הצדעה לרב פירר

השבוע זכיתי להשתתף בהענקת פרס ידיעות אחרונות על תרומה לקהילה לרב אלימלך פירר. סיון רהב מאיר, שקיבלה באותו מעמד תעודת הוקרה על הצלחת המכירות של ספרה החדש 'סולם יעקב', ראיינה את הרב אלימלך פירר בטוב טעם והצליחה לשפוך אור על דרכו המופלאה שבה הוא פועל עשרות שנים להצלת חולים ברגעים הקשים והמורכבים ביותר.
וראה זה פלא, הרב אלימלך פירר, שהושמץ בתקשורת באכזריות כאילו הוא דוגל ב'הדרת נשים', התראיין בסבלנות ובפתיחות מיוחדת לסיון, אישה מקסימה, אשת תקשורת דעתנית וידוענית.
הרב אלימלך פירר סיפר בענווה אופיינית על עזרה למרפא, הארגון להצלת חיים שהקים, שבמסגרתו ניתנים שירותי סיעוד והצלה לחולים בכל הארץ. לאחרונה הקים הרב פירר בשדרות מרכז שיקום גדול ומתקדם למען תושבי הדרום, ובו טיפולי הידרותרפיה הנצרכים כל כך ועוד.

הרב פירר סייע עד כה למאות אלפי חולים קשים בארץ בייעוץ ובטיסות לטיפולים דחופים וכו', לחיילים וחיילות שנפצעו בקרב, לניצולי פיגועים קשים, למי שאיבדו את מאור עיניהם בתאונה או במלחמה, לחולי סרטן ל"ע, לחולי דיאליזה, למושתלי אברים, לחולי לב ועוד ועוד.
סיון שאלה לפתע את קהל האלפים בכנס בבנייני האומה: "מי נעזר עד כה ברב פירר?" ורוב גדול של הציבור הרים מייד את ידו. חילונים ודתיים, נשים וגברים, ידוענים ואלמונים, עשירים ועניים. כולם כאחד. הרב הסמיק מהתרגשות וחייך בסיפוק בצניעותו המופלאה. הוא הדגיש שוב ושוב שהכול נעשה ב"ה בזכות הצוות הנפלא של עזרה למרפא וענה שתפילתו היא שלא יתעייף: הוא קם לפנות בוקר ומסיים לענות לפונים בשעות הקטנות של הלילה.
ואיך מממנים פעילות ענקית זו אחרי שאת אירוע ההתרמה סיכלו שועלים קטנים?
אנו בפרסומי ישראל התייצבנו ללא היסוס להרים בתוך שעות מעטות קמפיין ענקי לגיוס המונים לסיוע לפועלו של הרב.

הקמפיין שהפקנו בשיתוף חברת צ'רידיי, שכותרתו 'מחזירים אהבה לרב פירר', זכה להצלחה בכל קנה מידה. בתוך שלושה ימים גייסנו יותר מ-10.5 מיליון ש"ח! 

כ-30 אלף תורמים מכל שכבות החברה הישראלית, מכל הגילים ומכל הגוונים, תרמו בעין יפה והביעו בכך את הוקרתם לרב הצדיק ולצוותו.
אנו מפיקים ב"ה הרבה קמפיינים מוצלחים מאוד של גיוס המונים עם חברת צ'רידיי, אך מסע זה היה מרגש במיוחד בשל התחושה וההוכחה שקיבלנו שלמרות הכול הציבור הישראלי יודע לפרגן בענק ולהכיר טובה.
זכיתי פעמים רבות לראות את הרב פירר בשעת מעשה, מציל חיים כמשמעו, אך על כך אספר בפעם אחרת.
שבת שלום גשומה ונעימה, בריאות טובה ואושר.

עוד במדור זה

״מילדים קטנים ועד לשר גדול בישראל – החיבה הייתה אותה חיבה״

״מילדים קטנים ועד לשר גדול בישראל – החיבה הייתה אותה חיבה״

בליל נר שמיני של חנוכה ה׳תשפ״ג, התבשרנו על פטירתו של…
תפילה לשלום חיילינו

תפילה לשלום חיילינו

במלחמה הזאת התברר גודל חלקה של מצרים במערכה נגדנו. מצרים…
יום שחרור צפון השומרון

יום שחרור צפון השומרון

כ"ח באייר מזוהה בעיקר עם שחרור ירושלים ואיחודה, אולם באותה…
איך שגלגל מסתובב

איך שגלגל מסתובב

במעט שנותיי בעיתונאות, יצא לי לראיין ולשוחח עם לא מעט…
״נעבור את כל המכשולים״

״נעבור את כל המכשולים״

הרפורמה במערכת המשפט, חוק החמץ, טרור. עם ישראל נמצא בימים…
שנה למתקפה הרוסית על אוקראינה: צריך לדעת מי הטובים ומי הרעים

שנה למתקפה הרוסית על אוקראינה: צריך לדעת מי הטובים ומי הרעים

רחוב ט באייר הוא הרחוב המרכזי ביישוב עפרה שבבנימין, היישוב…
"לא גידלנו מנהיגים"

"לא גידלנו מנהיגים"

רחוב ט באייר הוא הרחוב המרכזי ביישוב עפרה שבבנימין, היישוב…
האדמה תרעד

האדמה תרעד

רעידת האדמה בטורקיה שהביאה למותם של אלפים, והרעידה הקלה שהורגשה…
הסרט שהזכיר לי שגם אני שכחתי מה זה להיות יהודי

הסרט שהזכיר לי שגם אני שכחתי מה זה להיות יהודי

לא יודע אם כבר יצא לכם לראות או לצפות, השבוע…
על זה הבחירות

על זה הבחירות

׳על זה הבחירות!׳ שלוש מילים שכיכבו בחודשים האחרונים בשיח הציבורי,…
תורה על כל מה שנתת

תורה על כל מה שנתת

״בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ״ אני לא יודע…
מי יאתרג את האתרוג

מי יאתרג את האתרוג

גם עגלה ריקה עם גלגל תקול כמוני יודע שביהדות יש…
יותר מזה אנחנו לא צריכים

יותר מזה אנחנו לא צריכים

יצא ככה והשבוע של ראש השנה סידר לי חמישה ימי…
חפוי ראש

חפוי ראש

איך אתה יודע שמחנה הימין יכול להתחיל להאמין (אם זה…
לכבס אשמים

לכבס אשמים

ברוכים הבאים למכבסת נווה אילן, אצלנו תיהנו מכיבוס מהיר, כולל…
שירין עד כאן

שירין עד כאן

01הלקאה עצמית היא אשליה מתעתעת, ומשהו שגם אני חוטא בו.…