תרומה לקהילה

לתת ולקבל בחזרה – מלעשות טוב לא מפסידים

לא בהרבה מקרים יש לנו אפשרות לראות איך הטוב שאנחנו בוחרים לתת לעולם - חוזר אלינו בחזרה. שושנה מירושלים, שמשתדלת לעשות קצת טוב לאנשים שקשה להם, בלי לבקש תמורה מיוחדת, גילתה שלפעמים זה קורה גם בלי שמתכוונים לכך.

ח"כ שמחה רוטמן

שושנה מירושלים רק רצתה לעשות קצת טוב בעולם. היא התנדבה במערך הסעות החולים של 'עזר מציון' ולפני כעשור גם זכתה להיות מתורמי מח העצם דרך המאגר הגדול של העמותה בו הייתה רשומה. אפילו להגרלה של 'פרס מציל חיים' נרשמה כמעשה חסד – וזכתה בחופשה משפחתית מפנקת באירופה. גם השנה נערכת ההגרלה הגדולה של 'עזר מציון' וגם אתם תוכלו לתת קצת טוב – ולקבל בחזרה
לא בהרבה מקרים יש לנו אפשרות לראות איך הטוב שאנחנו בוחרים לתת לעולם – חוזר אלינו בחזרה. שושנה מירושלים, שמשתדלת לעשות קצת טוב לאנשים שקשה להם, בלי לבקש תמורה מיוחדת, גילתה שלפעמים זה קורה גם בלי שמתכוונים לכך.
הכל מתחיל בכך שבמשך תקופה ארוכה היא התנדבה בעזר מציון בהסעת חולים במסגרת מערך ההסעות של 'עזר מציון' באזור הר נוף בירושלים, שם היא מתגוררת. "אני מאוד מעריכה את 'עזר מציון' וכל הזמן בדקתי אם יש נסיעה שאפשר לעזור בה", היא מספרת.
לפני יותר מעשור זכתה שושנה לסייע באמצעות 'עזר מציון' לחולה נוסף, הפעם בדרך שונה. היא נמצאה מתאימה לתרומת מח עצם במסגרת המאגר הגדול של 'עזר מציון'. מבחינתה זאת פשוט הייתה דרך לעזור עוד קצת לאנשים חולים. את המדליה שקיבלה בעקבות התרומה היא הייתה צריכה לחפש במיוחד ואת התאריך המדויק בו תרמה היא כבר בכלל לא זוכרת. "יש הרבה אנשים ביום יום שבטח תורמים יותר ממני", היא אומרת בצניעות.
טוב הלב שלה הוא גם הסיבה בגינה נרשמה להגרלה הגדולה של עזר מציון בשנה שעברה. היא בסך הכל עשתה את זה כטובה לקרובת משפחה שמכרה כרטיסים בלי לדעת בכלל איזה פרסים נמצאים ברשימה – ושכחה מכל הסיפור. "יום אחד ביושבי ליד המחשב בעבודה מתקשרת אלי עובדת שלי ומברכת אותי על הזכייה בחופשה משפחתית. לא ידעתי מאיפה זה הגיע בכלל, נכנסתי לרשימת הזוכים וגיליתי שבאמת זכיתי".
הטיול המשפחתי לאוסטריה עם כל הילדים והנכדים, סה"כ 12 אנשים, הוא משהו שמזכירים במשפחה עד היום. "בעלי ואני טסים לחו"ל אבל כל המשפחה טסה פעם אחת וזה היה לפני שהנכדים נולדו. זה ממש עזר לנו להרים את החופשה ולעשות את הגיבוש המשפחתי. חוויה שייזכרו לאורך שנים".
גם השנה תתקיים ההגרלה הגדולה של עמותת 'עזר מציון' שנועדה לתת קצת טוב לאלו שעושים טוב. 'פרס מציל חיים' היא נקראת ובתמורה לכסף בו ייקנו הכרטיסים יוכל כל אחד להירשם לקבלת אחד מהפרסים ברשימה הארוכה והמרשימה שמפורסמת באתר. הכסף שיגויס ישמש את עזר מציון לטובת המשך התמיכה בחולים ובני משפחותיהם וסיוע למאגר הלאומי למח עצם, שמפעילה העמותה.

עוד במדור זה

בדרך לניצחון

בדרך לניצחון

01 מחיית עמלק בהר הזיתים השנה‭, ‬זכינו‭ ‬בשבת‭ ‬זכור‭ ‬לקיים‭…
נפל הפור

נפל הפור

01 שבת זכור ולא נשכח עם‭ ‬אור‭ ‬ראשון‭ ‬של‭ ‬שבת‭…
ניסים גדולים באדר

ניסים גדולים באדר

01 לתת שכר למביאיהם  צעדתי‭ ‬בשבת‭ ‬בבוקר‭ ‬לכותל‭, ‬כשאני‭ ‬מפלס‭…
וירא ישראל את היד הגדולה

וירא ישראל את היד הגדולה

01 גם בכותל מחכים לניסים לקראת‭ ‬שבת‭ ‬שירה‭ ‬ההתרגשות‭ ‬בכותל‭…
טיפות של ברכה

טיפות של ברכה

01 סעודת לויתן לצדיקים השבת‭ ‬הירושלמית‭ ‬הייתה‭ ‬גשומה‭ ‬וקרירה‭. ‬אך‭…
מהפכה שקטה

מהפכה שקטה

01 חזק חזק ונתחזק בסיומו‭ ‬של‭ ‬שבוע‭ ‬מבורך‭ ‬בגשמים‭, ‬הגיעה‭…
סודות הכותל המאחד

סודות הכותל המאחד

01 את אחי אנוכי מבקש צום‭ ‬י׳‭ ‬בטבת‭ ‬חל‭ ‬בין‭…
המבדיל בין אור לחושך

המבדיל בין אור לחושך

01 מעולם לא אמר אדם ׳צר לי המקום׳… ביום‭ ‬שישי‭…
אלפיים שנות פרסום הנס

אלפיים שנות פרסום הנס

01‭ ‬ הכותל לוחש את סוד הנס העננים‭ ‬שכיסו‭ ‬את‭…
אור איתן

אור איתן

01‭ ‬ אבד צדיק מן הארץ בערב‭ ‬שבת‭ ‬וישלח‭ ‬קיבלנו‭…
אמת ליעקב

אמת ליעקב

01‭ ‬ מי שחלם ומי שלחם ביום‭ ‬שישי‭ ‬הודעתי‭ ‬לחבריי‭…
הסליק של ר׳ אריה לוין

הסליק של ר׳ אריה לוין

01‭ ‬ וטף, למה באים? זה‭ ‬כבר‭ ‬הפך‭ ‬למנהג‭. ‬כשהילדים‭…
הגשם ישטוף ת׳דמעות

הגשם ישטוף ת׳דמעות

01‭ ‬שבת חיי שרה  כבכל‭ ‬שנה‭, ‬ככל‭ ‬שנקפו‭ ‬הימים‭ ‬לקראת‭…
למה זה צחקה שרה

למה זה צחקה שרה

01‭ ‬דמים בדמים נגעו  בי״ב‭ ‬חשוון‭, ‬בשבוע‭ ‬שבין‭ ‬פרשת‭ ‬לך‭…
הבט לברית

הבט לברית

01‭ ‬ לזרז את ביאת הגואל  מדי‭ ‬שבת‭ ‬פונים‭ ‬אלי‭…
גשם של אהבה

גשם של אהבה

01 מיום הכיפורים ועד ראש השנה  בחודש‭ ‬תשרי‭ ‬לא‭ ‬זכינו‭…