גורמהדרין

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של כל התחום הזה בעולם הקולינריה שנקרא ׳קוקטיילים׳. יש אלפי סוגים, ספרים שלמים נכתבו בנושא, שפים שכל תפקידם הוא לייצר סוגים חדשים, וקורסים שמלמדים את הברמן המתחיל איך לעבוד עם המתכון. יש לא מעט שיטות לייצור של הקוקטייל שתחזיקו ביד, עם כלים מיוחדים דוגמת דקר קרח, מבחש ומסננת קוקטיילים. יש שיטות ספציפיות לתחום הקוקטיילים דווקא, וביניהן:
׆ ערבוב – ערבוב בעזרת כפית ערבוב של חומרי המשקה בשייקר מלא בקרח, ולאחר מכן סינון לכוס.
׆ ניעור – ניעור מרכיבי המשקה בשייקר העשוי משני חלקים כמו כוסות אחת בתוך השנייה, ולאחר מכן מזיגה או סינון לכוס.
׆ השלמה – הוספת המרכיב האחרון של הקוקטייל (כמעט תמיד יהיה זה משקה לא אלכוהולי) לכוס, בדרך כלל ללא ערבוב נוסף.
׆ הצפה – מזיגת משקה על גב כפית מעל הכוס, כך שיימזג בעדינות מעל המשקה הנמצא בכוס ולא יתערבב איתו.
׆ כתישה – כתישה של מרכיבים שונים בתוך הכוס לפני ערבוב הקוקטייל. לדוגמה – קוביות לימון בהכנת קייפיריניה.
׆ ערבול – ערבול מרכיבי הקוקטייל בבלנדר. טכניקה זו נפוצה במיוחד בהכנת קוקטיילים קפואים.
אחרי כל ההכנות יש גם את המלאכה האהובה עליי בתור חובב מילים מתחיל: מציאת השם של הקוקטייל. שמות מיוחדים ניתנו למשקאות הללו לאורך השנים, וישנם כמה שמות שכבר פשטו בחברה ונהיו לסמל של התחום הקולינרי הזה. ׳רוסי שחור׳, ג׳ין אנד טוניק׳, ׳סן פרנסיסקו׳ ועוד רבים וטובים, והם יכולים למלא בעצמם טור שלם שעוסק במלאכת הבאת השם המדויק. ולמה אני מפרט לכם את כל זה? כי כדאי מאוד שתכירו את גודל האירוע לפני שאתם מגיעים ל-The Terrace שבמלון וולדורף אסטוריה בירושלים.
בכניסה לבית המלון יקבלו את פניכם שומרים חמורי סבר, נברשת זכוכית ענקית מרהיבה ביופיה, ציור ענק מהמם של חסידים רוקדים, ועוד פריטי אמנות נוספים. אל תיבהלו, זהו היחס שמקבלים גם שגרירים ומושלים ממדינות אחרות שמגיעים להתארח בארץ ושוכנים בבית המלון. בכניסה עליכם לעלות במעלית לקומה רביעית ומשם כבר תמצאו את דרככם לגג היפהפה שבו שוכן הבר המדובר. המקום מרווח, נקי ויפה. לכל רביעיית אנשים שיושבים על הספות שמתחם ישנו מעין חלל משלהם עם מעט פרטיות, בעזרת אמצעי נוי שמונחים במקום. אם תרגישו את הקור מתקרב אליכם תוכלו לבקש שמיכות מהמלצרים, לא תתחרטו על כך.
הערק הוא מבחינתי סיבה טובה לשתות אלכוהול. כמה משמח לגלות שיש עוד מי שחושב כמוני – השף של המקום שבנה קוקטייל שבסיסו הערק. קציפת חלבון, קצת פרחי אניס. מדהים. אשתי זכתה ליהנות מהמוקטיילים, הגרסה הלא-אלכוהולית למי שלא מתאים לו. מוקטייל ורוד שמכיל את כל הכיף שיש בקוקטייל, עם הרבה אהבה.
המלצר החביב שלנו, שיחד עם כל הצוות מחזיר לאופנה את השלייקס, בחביבות נעימה לעין ממליץ לנו על המנות שיכולות לבוא בטוב ליד הקוקטיילים. צריך לומר, בבר רגיל מה שתקבל ליד הקוקטייל מסתכם באדממה ובצ׳יפס, אך בטרסה בחרו לקחת צעד אחד קדימה. המנות שלצד הקוקטיילים מורכבות מבשרים, דגים ועוד. אנחנו זכינו ליהנות מסלט חביב (₪55), משני פרחי כרובית בטמפורה עשויים טוב (₪55), אהבנו את המעורב ירושלמי שהגיע עם חתיכת לאפה וחמוצים (₪65), סטייק אנטריקוט – פרוס דק על הפלאנצ׳ה, יחד עם תפו״א קריספי (₪95). ומעל הכול המנה המומלצת: צלעות בייבי טלה על הגריל יחד עם בצל במילוי בשר טלה ובורגול משובח. (₪105), ולמנה אחרונה: בסבוסה – עוגת סולת מסורתית עם סילאן ופיסטוקים קלויים (₪50).
בקיצור: יש רגע כזה בשקיעה שהבריזה נושבת, האווירה הירושלמית עושה את שלה, והלב נפתח. אתם רוצים להיות שם. ■

עוד במדור זה

מידות, ועוד תיקון מידות

מידות, ועוד תיקון מידות

ספיחי סוכות בביקור‭ ‬חג‭ ‬אצל‭ ‬מו״ר‭ ‬בעל‭ ‬״נתיבי‭ ‬ישורון״‭ ‬הוא‭…
לכה דודי נצא...

לכה דודי נצא...

עוד על ״העם שבשדות״ ערב‭ ‬יום‭ ‬הכיפורים‭ ‬אחד‭ ‬נזדמנתי‭ ‬לשיחה‭…
“זה יום כיפור זה?...”

“זה יום כיפור זה?...”

סיפור‭ ‬חשוב‭ ‬מופיע‭ ‬בספרי‭ ‬תלמידי‭ ‬הבעש”ט‭ (‬נדמה‭ ‬לי‭ ‬שנמצא‭ ‬בשבחי‭…
״תורה הקדושה התחנני בבקשה...״

״תורה הקדושה התחנני בבקשה...״

מי אוהב את הגמרא? פעם‭ ‬שאלתי‭ ‬אחד‭ ‬מילדי‭ ‬בהיותו‭ ‬בגיל‭…
אלול!

אלול!

ביקור חולים? הכנסת כלה! בעקבות‭ ‬דברים‭ ‬שכתבתי‭ ‬על‭ ‬הגאון‭ ‬ר׳‭…
נלחמים על הבית

נלחמים על הבית

על ברכה שפג תוקפה בשנים‭ ‬האחרונות‭, ‬מדי‭ ‬שנה‭ ‬ביום‭ ‬י״א‭…
על שופטים ועל השופר

על שופטים ועל השופר

פה קדוש יתקע בשופר  בהמשך‭ ‬לסיפורים‭ ‬על‭ ‬ישוב‭ ‬הארץ‭ ‬ובניינה‭…
 90 שנות אור

 90 שנות אור

השבוע‭, ‬בג‭' ‬אלול‭, ‬ימלאו‭ ‬90‭ ‬שנה‭ ‬לפטירת‭ ‬הרב‭ ‬קוק‭. ‬תחילתו‭…
כמה עובדות עלהגאון ר׳ חיים קרייזוירט

כמה עובדות עלהגאון ר׳ חיים קרייזוירט

ראש ישיבה או רב?עצת הרבי מלובביץ׳ סיפר‭ ‬לי‭ ‬פעם‭ ‬יהודי‭…
תבנה ולא תסתור

תבנה ולא תסתור

״לנתוש ולנתוץ…לבנות ולנטוע״ שמעתי‭ ‬מהרב‭ ‬אברהם‭ ‬רמר‭ ‬זצ״ל‭: ‬׳ירמיהו‭ ‬נחשב‭…
להביט באותיות הפורחות

להביט באותיות הפורחות

״גווילין נשרפין…״ דברים‭ ‬שכתבתי‭ ‬על‭ ‬האדמו״ר‭ ‬מגור‭ ‬בעל‭ ‬״פני‭ ‬מנחם״‭,…
טיול בסמטאות ירושלים ורחובותיה

טיול בסמטאות ירושלים ורחובותיה

יהודי של שבת בנערותי‭ ‬היה‭ ‬הגאון‭ ‬רבי‭ ‬בנציון‭ ‬פריימן‭, ‬איש‭…
אותות ומופתים

אותות ומופתים

פעם‭ ‬מסרתי‭ ‬שיעור‭ ‬שבו‭ ‬לימדתי‭ ‬את‭ ‬אחד‭ ‬מסיפורי‭ ‬הבעל‭ ‬שם‭…
מי מתמרן אותי ליעוד חיי?

מי מתמרן אותי ליעוד חיי?

איך אדע מהו יעודי בעולם? אמר‭ ‬לי‭ ‬מו״ר‭ ‬בעל‭ ‬״נתיבי‭…
תורת חסד

תורת חסד

המתחרה ממליץ בימי‭ ‬מגפת‭ ‬הקורונה‭ ‬הלכתי‭ ‬לבית‭ ‬דפוס‭ ‬ירושלמי‭ ‬להדפיס‭…
בין תל-אביב לירושלים

בין תל-אביב לירושלים

מיהי ״ירושלמית״? לכבודה‭ ‬של‭ ‬ירושלים‭ ‬אביא‭ ‬כמה‭ ‬סיפורים‭ ‬ששמעתי‭ ‬מפי‭…