התישבות

העץ של יוסי דגן, הרב שמואל אליהו ואדיר זיק ז"ל בשא-נור

ראש מועצת שומרון יוסי דגן ביקר ביישוב שא-נור, וחזר לעץ אותו נטע לפני הגירוש יחד עם הרב שמואל אליהו ושדרן ערוץ 7 אדיר זיק ז"ל • ״בכל פעם שאני זוכה להגיע לשא-נור אני מנשק בגעגוע את האדמה, והולך לבדוק את העץ שלי - העץ שלנו״

לאחר ביטול חוק ההתנתקות מצפון השומרון חזרו מגורשי היישוב שא-נור לאירוע נטיעות מרגש ביישוב החרב. יוסי דגן, מגורש בעצמו הגיע יחד עם בני משפחתו והם נטעו עץ במקום. כל משפחה ממשפחת המגורשים נטעה עץ בכניסה למצודה העתיקה במקום. אל המשפחות הצטרף יונתן פולארד שהתרגש מאד במהלך האירוע.
במהלך הביקור ביישוב, דגן חזר לעץ שנטע ביישוב שא-נור לפני שגורש מביתו במסגרת תוכנית ההתנתקות. את העץ נטע דגן לפני הגירוש יחד עם הרב שמואל אליהו ושדרן ערוץ 7 אדיר זיק ז"ל, תוך שהם מתחייבים עוד לשוב למקום. דגן, אשר היה במקום עם בנו יאיר רחבעם, אמר לנוכחים "העץ גדל, האהבה, הגעגועים והדמעות השקו את העץ, והוא ממשיך לגדול ומחכה לנו שנשוב".
דגן סיפר על נטיעתו של העץ והסמליות שבו בפוסט מרגש אותו פרסם בעבר: "את העץ הזה נטעתי באדמת שא-נור, סמוך לבית הכנסת, גן השעשועים והמצודה העתיקה. נטעתי אותו יחד עם שדרן ערוץ 7 ולוחם ארץ ישראל אדיר זיק ז"ל והרב שמואל אליהו. לצערנו נעקרנו מבתינו ביד זדונית והבתים נהרסו. נשארו רק בית הכנסת, היחיד מבתי הכנסת בגוש קטיף וצפון השומרון שלא נהרס (כוסה בטונות של חול), המצודה העתיקה במרכז הישוב, ולצידם נשארו רק העצים והפרחים. מאז, בכל פעם שאני זוכה להגיע לשא-נור אני מנשק בגעגוע את האדמה, והולך לבדוק את העץ שלי – העץ שלנו. העץ גדל. האהבה, הכאב והגעגועים הם כנראה הדשן שלו. העץ גדל ופרח, ובכל ביקור בשא-נור אנחנו מתראים. ואני יודע שהוא, גם הוא, מחכה ליום שנחזור הביתה".
"כך הכרתי את שא-נור"
משפחות המגורשים, ערכו טקס במקום, וכאמור נטעו עצים יחד עם אסיר ציון יונתן פולארד. כל משפחה נטעה עץ ברחבת הכניסה למצודה העתיקה. הנטיעות נעשו למרות חול המועד בהיתר הרב לבנון רב השומרון.
יהונתן פולארד שיתף את הקהל בהתרגשות: "כשאסתר ז"ל הגיעה אלי לכלא לפני ההתנתקות, הייתה אפשרות אז שאשתחרר. היא הגיעה עם שתי חולצות כתומות, שאלתי אותה למה אז היא אמרה לי: ׳חולצה אחת לך ואחת לי וכשנגיע לארץ נלך ברגל מבן גוריון עד גוש קטיף׳. שאלתי: ׳ברגל?׳, היא אמרה ׳כן, ברגל׳. שאלתי אותה ׳ואם לא נצליח ללכת עד גוש קטיף׳, אז היא ענתה לי: ׳אז נלך ברגל לשא- נור׳. כך הכרתי את שא-נור וידעתי שאני צריך להגיע לכאן ואני מגיע בעצם גם לזכרה".
אירוע הנטיעות בשא-נור מצתרף לשורת אירועים שהתקיימו בשומרון בימי חג הפסח. ביישוב אביתר התקיימה צעדה ועצרת בהשתתפות עשרות אלפי בני אדם בהם שמונה שרים, 20 חברי כנסת ורבנים, יחד עם ראש מועצת שומרון. הצעדה והעצרת התקיימו תחת הקריאה לקיים את החלטת הממשלה, ולאפשר לתושבי גרעין אביתר לחזור לבתיהם ולהסדיר את הישוב. בנוסף לאתרי המורשת והתיירות בשומרון הגיעו במהלך החג עשרות אלפי מבקרים לשטחי המועצה. המטיילים נהנו משלל אטרקציות ופעילויות בהובלת תיירות שומרון, אשר קיימו שלל פסטיבלים ואירועים, מהמרפסת של המדינה ועד חגיגת אביב במבוא דותן. ■

עוד במדור זה

הצעד הראשון

הצעד הראשון

בנוסעי לעבודה באחד הימים האחרונים שמעתי ברדיו את יו״ר ארגון…
שוב"בים

שוב"בים

מאז הושבעה הממשלה החדשה אנו שומעים אישים מכובדים משני צידי…
לוקחים אחריות

לוקחים אחריות

בפרשתנו, פרשת ויחי, אחי יוסף פונים אל יוסף ואומרים לו:…
כרטיס צהוב

כרטיס צהוב

בפרשת השבוע פרשת וישב (אשר יוצאת ערב גמר המונדיאל), אנו…
למצוא חן

למצוא חן

פרשת וישלח אנו מוצאים את יעקב אבינו עושה ופועל רבות…
מונדיאל זוגי

מונדיאל זוגי

עולם הספורט מרותק למסכים בשל המונדיאל המתקיים כעת (פעם ב-4…
אחריות

אחריות

פרשת תולדות פותחת בפסוק מעניין: ״אלה תולדות יצחק בן אברהם,…
ספייק ניוז

ספייק ניוז

פעם לפני לא הרבה שנים, האזרח בארץ היה מקבל את…
בזוגיות אין מנצח

בזוגיות אין מנצח

טור זה נכתב שבוע לפני הבחירות כך שאינני יודע את…
מחמאות

מחמאות

ידוע כי בתורה אין מילים מיותרות ובוודאי שאין מחמאות מיותרות.…
מערכת יחסים

מערכת יחסים

אנו נמצאים ׳אחרי החגים׳ שבהם המשפחתיות בכללותה התבטאה ביתר תקיפות…
זוגיות מלכותית

זוגיות מלכותית

לפני כשבועיים נפטרה המלכה אליזבת׳ השניה בגיל 96. אליזבת׳ הייתה…
פרסטרויקה

פרסטרויקה

לפני כשבוע וחצי נפטר מיכאיל גורבצ׳וב, נשיא ברית המועצות לשעבר.…
לראות את כל התמונה

לראות את כל התמונה

פרשת השבוע פותחת בפרשיית אשת יפת תואר וכך היא כותבת…
שופטים ושוטרים של עצמנו

שופטים ושוטרים של עצמנו

התורה אומרת לנו: ״שופטים ושוטרים תיתן לך בכל שעריך אשר…
ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

הבחירות המתקרבות מביאות עימן תופעות מבישות של נבחרי העם: חכי״ם…