ספרים

אומנות העבודה שבלב

אומנות העבודה שבלב:
מדריך רוחני לתפילה
מאת: גבריאל (גבי) שטרנגר

ספר חדשני המבקש לסייע למתפלל להפוך את תפילת הקבע לתרגול רוחני יום-יומי. מדובר בהרבה יותר מסידור תפילה – המדריך מלווה את כל טקסט תפילת החול, השבת ושלושת הרגלים עם הצעות להתבוננות על סמך דברי פרשנות עמוקים שדולים מהסידור משמעויות רלוונטיות לקוראים בני ימינו. הספר כולו מבוסס על רעיונות קבליים, חסידיים ופסיכולוגיים ומספק כלים עיוניים ומעשיים להתבוננות ולעבודה יום-יומית, להעמקת התודעה הרוחנית והדבקות.
המבוא המעמיק למדריך הינו מסע חשוב בזכות עצמו המפרט את ההנחות הרוחניות והפסיכולוגיות העומדות בבסיס המדריך כולו. מוסבר שהתפילה מופנית אל המציאות הפנימית של המתפלל ומבקשת לחולל שינוי באיזונים שבין הגוף-נפש, הרוח והנשמה. אם התודעה הרוחנית של המתפלל מתפתחת, עשויה להשתנות גם מציאותו החיצונית.
המחבר מעמיק למשל במהות השבח וההודיה שבתפילת העמידה, ומציע להן פרשנות מפתיעה שאכן פותחת פתח לשינוי התודעה הקיומית האנושית. הבקשות והתחנונים שבתפילה נועדים לפצח את האגו של המתפלל באופן שאור נשמתו הא-להית תבצבץ ותאיר עבורו ועבור סביבתו.
מחבר הספר, גבריאל (גבי) שטרנגר, הוא פסיכולוג ירושלמי המלמד יהדות, חסידות ומדיטציה יהודית בארץ ובחו״ל. לקוראים רבים הוא מוכר בשל ספרו הקודם 'מסע אל החירות' – מדריך רוחני גם הוא, העוסק בליל הסדר ובהגדה של פסח. הספר הנוכחי, 'אומנות העבודה שבלב', יתרום גם הוא למתפללים ולמתפללות ותיקים וחדשים כאחד, ובפרט לאלה מאיתנו המתמודדים עם שחיקה ומבקשים למלא את מילות התפילה במשמעות קיומית מחודשת.
את הספר ניתן לרכוש באתר של גבריאל שטרנגר או במייל ישירות אליו distribution.lev@gmail.com

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד…
לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…