שליפות

ארנון סגל

איפה הכל התחיל?
ארנון סגל נולד לפני 38 שנים ביישוב עפרה. הוא למד בישיבה התיכונית 'מקור חיים' שבכפר עציון ובישיבת ההסדר בעתניאל, ולאחריה בישיבת תקוע. לפני 15 שנים נשא לאישה את מעיין, ונולדו להם שבעה ילדים. הם מתגוררים בעיר דוד, דקות הליכה משער המוגרבים, המוביל להר הבית, וכולם ללא יוצא מן הכלל מודעים היטב למאבק האישי והעיקש שארנון עורך כל השנים.
"בתור אחד שגדל ביישוב עפרה, שהוא אולי היישוב שהכי מזוהה עם עניין הר הבית, היה מצופה ממני שאדע מעט על העניין הזה, אבל לא", הוא חוזר לימי נעוריו. "אני הבן של חגי סגל, שכתב על הר הבית בספרו, הייתי שכן של יהודה עציון, שמקדיש את כל חייו לנושא הר הבית, ועד היום יש קבוצה קבועה של תושבים מהיישוב שעולים להר הבית. ולמרות כל זאת לא התעניינתי בנושא עד לנישואיי, כשעזבתי את בית הוריי בעפרה ועברתי לירושלים.
"כשהתחלתי לעסוק בהר הבית חשבתי שמשהו לא מסתדר אצלי: מצד אחד אני מתפלל שלוש פעמים ביום על בית המקדש, ומצד שני לא ידעתי כילד על הר הבית ואיפה עמד המקדש בהר הבית. לפני שש שנים הגיע אליי לפגישה שלמה בן צבי, אז בעליו של 'מקור ראשון', והציע לי לכתוב בעיתון דף חדשותי שלם שכל עיסוקו הוא הר הבית. לא ידעתי איך לאכול את ההצעה המרשימה הזאת.
"בלב חשבתי: מה כבר אני יכול לחדש בכל שבוע על נושא הר הבית? אבל מובן שהנחתי לספקות ולתהיות והסכמתי להצעה. בכל זאת מדובר בהתקדמות מרשימה. מאז בכל שבוע כבר שש שנים אני כותב בעיתון דף שלם שכל כולו הר הבית".
ארנון מספר שבעת כניסתו לעולם התקשורת נתן לו אחיו עמית טיפ חשוב. "עמית, שהוא בכיר ממני בתקשורת, אמר לי שאם אני רוצה להצליח במה שאני עושה, בכל חודש אני צריך לעשות פרובוקציה עיתונאית". כך אמר לו אחיו בימים ההם, "ואני משתדל ליישם", הוא אומר חצי בצחוק.
תוכל להצביע על השינוי שאירע בשנים האחרונות?
"קשר השתיקה הופר. הר הבית היה בלבבות הרבה שנים, והייתה ברית לא קדושה שנועדה להוציא את ההר מהלבבות. פתאום כולם שמו לב שאין שום מקום בהלכה שכתוב בו שאסור להיכנס להר הבית, אלא רק כתוב איך להיכנס ולאן.
"גם הרשתות החברתיות לא היו דומיננטיות עד לפני ארבע–חמש שנים, וגם לא נפוץ המרד הימני באליטות השמאל הישנות. הר הבית בעיניי הוא נושא שממצה את כל השבר שבין האליטות הישנות לאליטות החדשות, בין ההנהגה הוותיקה של המדינה להנהגה החדשה".
למה דווקא הר הבית?
"הר הבית הוא התסביך היהודי הקלסי. כולנו יודעים שגם בתש"ח וגם בתשכ"ז לא רצו לשחרר את הר הבית; הממשלה שלנו פחדה שפתאום תהיה לנו מדינה דתית, מדינה מאמינה, והמנהיגים שלנו חששו

עוד במדור זה

מבצע צפון השומרון תחילה

מבצע צפון השומרון תחילה

בשבוע האחרון ביקרתי ביישוב אבני חפץ שבצפון מערב השומרון. היישוב…
האמונה ניצחה

האמונה ניצחה

01ראש הממשלה האחרון לא היה סתם איש שמאל. לפני מספר…
לא טור פרידה

לא טור פרידה

01לפני שש שנים עזבתי את הישיבה לטובת החיים הציבוריים. זה…
זה דור לגאולה

זה דור לגאולה

הגעתי עם הבנות לעליות של תנועת נחלה בשבוע שעבר. סביבנו…
בין ויכוח לגיטימי לבין קמפיין הסתה

בין ויכוח לגיטימי לבין קמפיין הסתה

01שני חריגים יהיו בטור הזה: קודם כל הוא אישי, ובשונה…
חד ושנון: עידן חדש של ראש ממשלה

חד ושנון: עידן חדש של ראש ממשלה

01יאיר לפיד הוא אדם של מילים. חייל ב"במחנה", עיתונאי, פרשן,…
החיים הם לא כדורגל

החיים הם לא כדורגל

01חיי אף אחד לא ישתנו אם הכדור ייכנס לשער של…
מצעד הענווה

מצעד הענווה

01שני מצעדים התקיימו בירושלים בתוך שלושה ימים. אחד אחרי השני…
עובדה – סכנה לדמוקרטיה

עובדה – סכנה לדמוקרטיה

גיל 16, שבת של בלגאן בחברון – תפילת ליל שבת…
הקרב על הדגל

הקרב על הדגל

גורמי השמאל בישראל מצאו להם עניין חדש בשבוע האחרון –…
ואם כהנא צדק

ואם כהנא צדק

בשבוע שעבר פרסם חבר הכנסת מתן כהנא, פוסט ברשת הפייסבוק…
כשהזיכרון הפך לתוכנית עבודה

כשהזיכרון הפך לתוכנית עבודה

סביר להניח שבעוד תקופה אף אחד לא יזכור את השם…
כשאנחנו מנשימים את הטרור

כשאנחנו מנשימים את הטרור

01בשבוע שעבר פינה מסוק צה"ל את אחד מהמחבלים הפצועים בג'נין.…