צבי סוכות

האמונה ניצחה

ח"כ סמוטריץ
צבי סוכות

01
ראש הממשלה האחרון לא היה סתם איש שמאל. לפני מספר שבועות הוא בחר לחתן את בנו בליל שבת קודש, ללא רב כמובן, עם כל הסמליות של ראש ממשלת ישראל. ביום הבחירות, בשונה מהמתמודדים לתפקיד במהלך השנים, בחר ללכת לקברו של אביו טומי ולא לכותל המערבי.
זה סמל.
"זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו".
פתח יו"ר המפלגה השלישית בגודלה בישראל בצלאל סמוטריץ' את נאומו במוצאי הבחירות. באולמי האווניו הסמוכים לנתב"ג נמצאים חברי הכנסת, צוות הקמפיין, אנשי השטח, הרכזים והמתנדבים הרבים שנתנו את כל כולם במלחמה הזו. מגיע להם בהחלט לחגוג.
אני לא מתיימר להיות אובייקטיבי. אבל כשהשירים שהרקידו באירוע היו שירי קודש, וכשבצלאל סמוטריץ' עלה לבמה כמנהיג המפלגה השלישית בגדלה בישראל והודה לקב"ה בלי אולי ובלי בערך, עם הבטחה שנשתדל לעשות רצונו, הייתה הרגשה שמשהו חדש קורה בעולם.
נהוג במטות המפלגות שרק יו"ר המפלגה מדבר בכנס סיום הבחירות. אבל פה, אחרי ההרפתקאות שעבר המחנה הלאומי בשנים האחרונות, אחרי בצלאל דיבר ראש ישיבת רמת גן, הרב יהושע שפירא, מרבני המפלגה.
גם זה סמל.
02
את יום הבחירות עצמו העברתי יחד עם אלפי פעילי מטה v22 שזכיתי ליצור יחד עם חברי יוסי דגן, ראש מועצת שומרון. עברנו מדלת לדלת, פגשנו משפחות קשות יום. יהודי שפותח את הדלת רק לחצי, כשהבית כולו חשוך ומלא עשן סיגריות, שותף יחד עמנו בתקווה להחלפת הממשלה, ועיניו בורקות כשאנחנו מספרים שבאנו מהשומרון לקרוא להם להצביע.
את השעות האחרונות העברנו בעיר לוד וכך בסיומו של יום ישבנו לראות את תוצאות המדגמים בבית הוריו של ראש העיר, יאיר רביבו. אחיו אליהו שממוקם במקום ה-19 ברשימת הליכוד הגיע גם הוא ואיתו בכיר הליכוד, חבר הכנסת ישראל כ"ץ.
והיה שם רגע של משק כנפי ההיסטוריה: מיד בסיום שידור המדגמים התאספה משפחת רביבו המורחבת עם צוותי ראש העיר וחבר הכנסת לעתיד, לאמירת "נשמת כל חי" מכל הלב ובכוונה. הנוכחים, עם כיפות ובלי, הצטרפו כולם מכל הלב להודאה לקב"ה. "נשמת בדבקות גדולה".
והסיפור ההיסטורי הזה קורה מול העיניים שלנו. היינו כחולמים.
במדינת ישראל 2022, כ-100 שנה אחרי שחלק ממייסדיה הבולטים של המדינה חשבו כי המאמינים בעוד כמה דורות יהיו במוזיאון, ישבו בערב אחד נציגי מפלגת השלטון ואמרו "נשמת כל חי" מיד עם שידור בשורת הניצחון.
03
נכון לכתיבת שורות אלו משיח עוד לא הגיע רוכב על חמור. הניצחון בקלפי נותן לנו את היכולת לממש בצורה משמעותית הרבה דברים ולהעלות עוד קומה את עם ישראל בדרך לגאולה השלמה אבל לא לעשות כל מה שהיינו רוצים.
מדינת ישראל היא פלא עצום ופסיפס של אנשים המרכיבים אותה יחד, וכמו יהודים טובים לא מסכימים על כל דבר. זו גם המדינה המאוימת ביותר בעולם, ובתנאים הללו החלומות שנוכל לממש יהיו רק בזהירות ובאחריות המתבקשת.
ולא בדיעבד. כך היא גאולתן של ישראל לכתחילה.
הממשלה הקרובה תהיה בע"ה טובה יותר לכל עם ישראל. ממש כולם. הקינות והפחדים ששוררים באולפנים היום, יעלמו בעוד ארבע שנים ונוכל לקנות את אמונם של אנשים רבים למהלכים משמעותיים יותר.
מעבר להכרות האישית שלי עם האנשים, אני כל כך בטוח בגלל מבחן מנהיגות פשוט – רמטכ"לים לשעבר התפללו בשבוע שעבר למעבר אחוז חסימה של תומכי טרור מושבעים כדי להישאר על הכיסא עוד קצת.
אני מספיק זקן לזכור איך בצלאל סמוטריץ' לא הסכים לפני שנה וחצי בשום תנאי להיכנס לממשלה עם רע"מ למרות לחצים אדירים מבית ומחוץ והליכה למדבר האופוזיציה.
ברית המאמינים ניצחה.

עוד במדור זה

במשמרת של גנץ

במשמרת של גנץ

בערב שמחת תורה התפוצץ מטען חבלה בצומת העליה ל"מוצב הסלע" מעל לציר גלעד בשומרון, בנס ללא נפגעים. הפיגוע, כמו ארועי טרור רבים לאחרונה, התרחש בסמוך לרצף מבנים פלסטיניים בלתי חוקיים שנבנו בשנה האחרונה. לפי תנועת רגבים, העליה החדה בטרור מתכתבת עם מצב הבניה הפלסטינית בשטח ודו"ח חדש שפורסם בערב החג חושף את מספר המבנים שבנו פלסטינים בשטחי C ביהודה ושומרון בשנה האחרונה בלבד ומציג זינוק מטאורי בקצב הבניה.
בשנת 2022 היקפי הבניה הפלסטינית הבלתי חוקית בשטחי C ביהודה ושומרון זינקו ב-80% לעומת שנת 2021. על פי נתוני רגבים בשנת 2022 נוספו 5,535 מבנים בלתי חוקיים פלסטינים בשטחי c, לעומת 3,076 אשר נוספו בשנת 2021, ונתונים דומים בשנת 2020. הנתונים סקרו את היקף הבניה מחודש אפריל 2021 עד אפריל 2022, על ידי ניתוח תצלומי אוויר והשוואת מפות לאורך השנים, תוך התייחסות לסטטוס הקרקעות בכל אזור. המבנים בלתי החוקיים נבנו לצד הכשרת שטחי חקלאות ופריצת דרכים לאורך קילומטרים. בניה שמייצרת בשטח מציאות של רצף התיישבות פלסטיני המבודד יישובים יהודיים ומהווה סכנה ביטחונית של ממש. על פי הדו"ח, מספר המבנים הבלתי חוקיים עומד כיום על 81,317, בכל מרחבי יו"ש מצפון השומרון ועד מדבר יהודה.
ברגבים מצביעים גם כי בשנה זו בניגוד לשנים קודמות, מאפייני הבניה חריגים. אופי המבנים מתאפיין לא עוד בפחונים ובקתות, אלא הבניה הפלסטינית הבלתי חוקית השנה, מאופיינת דווקא בטירות פאר, מתחמי נופש ובילוי, פארקים וגני ארועים, בריכות וצימרים ובניינים רבי קומות. כמו כן במקומות רבים בוצעו עבודות לפיתוח מגרשים מסודרים, כמו ח'רבת חת'ה בסמוך לתרקומיא ולאקף סמוך לקרני שומרון.
הבניה הבלתי חוקית שתועדה הינה בשטחי C בלבד, הנמצאים על פי ההסכמים בשליטה ישראלית, אזרחית וביטחונית מלאה. כיום, עומדת הבניה הבלתי חוקית על 81,317 מבנים, התופסים על פי ההערכות כ 150,000 דונם, פי שניים מכלל שטח ההתיישבות הישראלית ביהודה ושומרון, חוקית ולא חוקית. לעומת זאת, הבניה היהודית הבלתי חוקית כוללת 4,382 מבנים, כאשר בשנה האחרונה נספרה בניה חדשה של 406 מבנים בלבד, אשר בניגוד לבניה הפלסטינית הנבנית במרוחק ממקבצי הבניה והכפרים, נמצאים כולם בתוך תחומי הקו הכחול של ההתיישבות היהודית.
מאחורי המספרים מסתתרות מספר עובדות מעניינות: בתצלומי האוויר ניתן לראות כי בשטחי A ו- B ישנם מרחבים שוממים ופנויים לחלוטין, והבניה זולגת משטחים אלו לשטחים הפתוחים בשטח C. ממעוף הציפור, ניכר כי הבניה אינה אקראית אלא מפוזרת באופן אסטרטגי ומתוכנן בהלימה לתכנית סאלאם פיאד הידועה, בכמה היבטים: יצירת רצפי התיישבות פלסטינית, דוגמאות רבות לכך ניתן לראות בצפון השומרון, בידוד וחניקת ההתיישבות היהודית, בניה על תוואי כבישים מתוכננים כמו ציר עוקף פונדוק וציר תקוע – איבי הנחל במזרח גוש עציון וכן בצמוד לצירי תנועה ראשיים כמו כביש 55 וכביש 60.
"ממשלת ישראל מקימה דה פאקטו מדינה פלסטינית" אומר מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים: "לאורך שנים אנו מתעדים מדי יום בניה לא חוקית פלסטינית ומתריעים מפני הכיבוש הפלסטיני ביו"ש, אך נתוני הבניה העדכניים מציגים תמונה ברורה וחד משמעית: במממשלה האחרונה יש צמיחה מטאורית בהיקפי הבניה וההשתלטות הפלסטינית. זו היא לא נורת אזהרה אלא סירנה מחרישת אוזניים. אל מול עינינו מוקמת מדינה פלסטינית שכבר כיום מאיימת על עתידה של מדינת ישראל. הנתונים לצערנו מצביעים לא רק על עצימת עיניים של הממשלה, אלא על מדיניות, זאת גם לנוכח הצהרותיו של לפיד בעד הקמת מדינה פלסטינית.
לאחרונה שמענו את את שר הביטחון מכריז – "אנו אוכפים את החוק נגד בניה לא חוקית בשטחי C משני הצדדים, היהודי והפלסטיני ואני גאה בזה." נוכח הנתונים אמירה זו לצערנו מדאיגה בעיקר בשל כך שהיא חושפת את חוסר ההבנה של שר הביטחון מה המשמעות של חוסר שמירה על טריטוריה, אך מדאיג לא פחות מכך, הוא חוסר ההבנה של פוליטיקאים רבים וחלקים נרחבים בציבור הישראלי – עד כמה בני גנץ מסוכן לביטחון", הוסיף דויטש.
מנש שמואלי, רכז יו"ש בתנועת רגבים:, מסכם "הפיגוע בערב שמחת תורה ואירועים ביטחוניים רבים מוכיחים שוב ושוב את הקשר בין ההפקרות הפושעת של מדינת ישראל אל מול הבניה הבלתי חוקית הפלסטינית לבין העליה בטרור. שוב ושוב אנו רואים כיצד המערכה על שטחי C ובעצם על דמותה של מדינת ישראל כולה משתוללת בשטח ומתבטאת פעם בטרקטור ולבנים ופעם בירי ומטענים." וממשיך, "אנו עוקבים שנים אחר ההשתלטות הפלסטינית על שטחי C ונאבקים במישור המשפטי והמדיני לשינוי המצב. בתקופה האחרונה אנו וכן מחלקות הקרקעות במועצות ותושבים פעילים זיהינו החמרה במצב. הדו"ח החדש מאשש את התחושות ומוכיח במספרים: קצב הבניה הפלסטיני זינק באופן מטאורי בשנה האחרונה".

הערבים שמחפשים הנהגה אוהבת ישראל

הערבים שמחפשים הנהגה אוהבת ישראל

סעודת איפטאר בשומרון: כעשרים שייחים ומנהיגים מוסלמים, מהנגב ומהרשות הפלסטינית,…
משבר הפליטים היהודים

משבר הפליטים היהודים

אלפי פליטים הגיעו ארצה מאז פרצה לפני כשבועיים המלחמה בין…
כשהאדמה רועדת מתחת לרגליים

כשהאדמה רועדת מתחת לרגליים

רעידות האדמה הנוספות שהתרחשו בשבוע שעבר בבית שאן ובמקומות נוספים…