שמואל יעקובסון

'ההפיכה המשטרית' ודונלד טראמפ

תיבת להכנסת מכתבים

התקשורת הפרוגרסיבית, כהרגלה, מציגה כל מנהיג בינלאומי שתומך במדינת ישראל, כ"הזוי" ואף בכינויים מלעיגים עוד יותר. התמונה שמוצגת לנו, היא שגם בארץ המוצא חושבים כך על אותו מנהיג. 
לאור כך, הנטיה היא לחשוב שכהונתו של נשיא ארצות הברית הקודם, דונלד טראמפ, היתה 'תאונה', וכי הוא ירד מהבימה הפוליטית ללא שוב. אלא, שבסקר שנערך בקרב מצביעי המפלגה הרפובליקנית, זכה טראמפ ביתרון עצום על כלל המועמדים האפשריים האחרים, לרבות מושל פלורדיה רון דה-סנטיס, כמי שהמצביעים מבקשים לראות כמועמדם לבחירות הבאות לנשיאות.
על מועמדותו של טראמפ העיב עד כה צילה של פרשיית 'ה-6 לינואר', אז, לפי הנטען, קרא להמונים לעלות על בניין הקפיטול, תוך שלכאורה אינו מקבל את תוצאות הבחירות. הממשל הדמוקרטי עשה מהומה גדולה מאותה פרישה, הקים ועדת חקירה מיוחדת ועד כה דאג להשאיר את האירוע כל העת בתודעה.
טענות הנשיא טראמפ וגורמים שמרניים אחרים – שמדובר היה בהפגנה נגד זיופים בבחירות (אשר לחלקן יש בסיס אך על כך בפעם אחרת), וכי לא היתה כל כוונה להשתלט על בניין הקפיטול – הוגחכו והנרטיב שהתקבע הוא, כי אירע ניסיון הפיכה.
אלא, שבמסגרת פרויקט שנערך בהובלת העיתונאי והמגיש טאקר קארלסון מערוץ 'פוקס ניוז', נסקרו אלפי שעות של צילומי אבטחה ממצלמות הקפיטול במועד ההפגנה, ונתגלו ממצאים מדהימים לפיהם – כוחות הביטחון ומשמר הקפיטול הם שהזמינו את המפגינים להיכנס פנימה ואף הובילו את אחד המפגינים לאולמות הפנימיים, כשלאחר מכן נטען, בעזות מצח, כי המפגינים התפרצו למקום.
גילוי זה מצטרף לגילויים נוספים מהעבר, לפיהם – לא היו נפגעים של ממש בקרב כוחות הביטחון, ובנוסף, המפגינה שנהרגה היתה נגדת בצבא ארצות הברית אשר נורתה כאשר לא היתה חמושה כלל. מכאן, שכל הנרטיב שבנו גורמי הפרוגרס בארצות הברית אינו תואם את העובדות, וגם אם הרחקנו מבטינו, הרי מסתבר כי אופן הפעולה של גורמים אלו דומה מאוד למה שמתרחש אצלינו, ושגם כאן בארץ ישראל מאשימים את הימין בניסיון לערוך 'הפיכה משטרית' כשמדובר בסך הכל בתיקון לגיטימי ומתבקש במערכת המשפט.
התחקיר של רשת פוקס ניוז עורר סערה של ממש, אך חלף התייצבות המפלגה הדמוקרטית לנוכח פני המציאות והודאה בטעות, קראו מנהיגי הדמוקרטים וגורמי הממשל בארצות הברית, לחקור כיצד ומדוע נמסרו סרטוני האבטחה לרשת פוקס ניוז.
התפתחויות אלו עשויות לשפר במידה ניכרת את סיכוייו של דונלד טראמפ לחזור ולהיבחר כמועמד הרפובליקני לנשיאות, ואם יעלה הדבר בידו, והוא ייבחר לנשיאות פעם נוספת – תהא זו גם התפתחות חיובית ביותר מבחינת מדינת ישראל בכל הנוגע לגיבוי שינתן למהלכים המקדמים את התפישות הציוניות והערכים היהודיים של המחנה הלאומי. ■

עוד במדור זה

ויקם מלך חדש

ויקם מלך חדש

המלך החמוץ המשנה‭ ‬ליועהמ״שית‭, ‬מר‭ ‬לימון‭, ‬הגיע‭ ‬לישיבת‭ ‬הממשלה‭ (‬מה‭…
לחיות באירוע היסטורי

לחיות באירוע היסטורי

עד‭ ‬לאחרונה‭ ‬היינו‭ ‬משועבדים‭.‬ בכל‭ ‬דבר‭ ‬היינו‭ ‬מוגבלים‭, ‬כי‭ ‬ידענו‭…
המדריך המהיר לשחיטת פרות קדושות

המדריך המהיר לשחיטת פרות קדושות

איך‭ ‬קובעי‭ ‬דעת‭ ‬הקהל‭ ‬קובעים‭ ‬את‭ ‬דעתו‭ ‬של‭ ‬הקהל‭?‬ מרבים‭…
ואחד עשר כוכבים

ואחד עשר כוכבים

דף המסרים שמתם‭ ‬לב‭ ‬שמשהו‭ ‬השתנה‭ ‬בדף‭ ‬המסרים‭ ‬של‭ ‬השמאל‭?…
להבין את גודל השעה

להבין את גודל השעה

לאחר‭ ‬תשע‭ ‬עשרה‭ ‬שנים‭ ‬שבהן‭ ‬נראה‭ ‬היה‭ ‬כאילו‭ ‬הגענו‭ ‬אל‭…
יוצאים מן הכלל

יוצאים מן הכלל

בעקבות‭ ‬גל‭ ‬הצתות‭ ‬או‭ ‬גל‭ ‬טרור‭, ‬תמיד‭ ‬נשמעים‭ ‬קולות‭ ‬הקוראים‭…
מארבע רוחות בואי הרוח

מארבע רוחות בואי הרוח

עם‭ ‬ישראל‭ ‬נמצא‭ ‬בעיצומו‭ ‬של‭ ‬תהליך‭ ‬תחיה‭ ‬לאומית‭. ‬מעם‭ ‬גולה‭…