הרב חגי לונדין

הכל לטובה; לא שהכל טוב עכשיו.

וזה מה שיהיה. במבט ארוך טווח עוד יתברר כיצד קידם הקדוש ברוך הוא את עולמו גם מהמצב המשונה הזה. נעבור גם את זה!

המצב הפוליטי הנוכחי יכול לשמש לנו כמודל להתמודדות עם מצבי ברירת-מחדל בחיינו.
כאשר אנו מוצאים עצמנו במצב מאולץ ישנן מספר אפשרויות התמודדות: בהלה, הכחשה, הסטה. ולעומתן ישנה את דרך האמונה.

המציאות הפוליטית הנוכחית אינה אידיאלית בלשון המעטה. רוב הציבור היהודי רואה בה סוג של ברירת מחדל במקרה הטוב, ומתכון לאסון במקרה הרע. ישנם שנוקטים בדרך הבהלה וחוששים שזהו סופה של מדינת ישראל; ישנם לעומתם שמנסים להכחיש ולחפות על הבעייתיות במילים של 'אחדות' ו'ריפוי'; ויש שמנסים להסיט ולפטור את הביקורת מעליהם ב'הסתה' או בסיפורי סיירת במקום לתת דין וחשבון.

המבט האמוני אינו מתבלבל. זהו אינו סופה של מדינת ישראל; ויחד עם זאת יש כאן ביקורת שזקוקה למענה. ההסטה לשיח ה'הסתה', ו'הזדעזעות' מכך שמעיזים להטיח טענות כלפי פוליטקאים שעשו מהלך מפוקפק – לא יטשטשו את הדרך העקלקלה שבה נעשו הדברים. לא צריך להיתמם; "כל מה שעושה הקדוש ברוך הוא הכל לטובה" (ברכות ס, ב), אין הכוונה שהכל טוב עכשיו, אלא שהכל יגיע בסופו של דבר לטובה.

לנשום עמוק ולהרים את הראש! השיח כעת אינו היסטריה מצד אחד, ולא החשש להיעלבות ולפגיעה בנפשם הרכה של חברי הממשלה ה(לא) נבחרת מצד שני; אלא עמידה אמיצה שמתמודדת באופן ענייני עם המציאות החדשה, והמון המון אמונה שבסוף הכל יהיה לטובה.

וזה מה שיהיה. במבט ארוך טווח עוד יתברר כיצד קידם הקדוש ברוך הוא את עולמו גם מהמצב המשונה הזה. נעבור גם את זה!

הרע יעבור
הטוב יתגבר
בעזרת ה'.

עוד במדור זה

חנוך לנער על פי דרכו

חנוך לנער על פי דרכו

01‭ ‬ בתיכון‭ ‬למדתי‭ ‬בירושלים‭ ‬וליבי‭ ‬נדד‭ ‬בין‭ ‬ישובי‭ ‬יהודה‭,…
מי כאן לא מכבד?

מי כאן לא מכבד?

01‭ ‬ מסופר‭ ‬על‭ ‬זוג‭ ‬ישראלים‭, ‬ליברליים‭ ‬מאוד‭ ‬בעיני‭ ‬עצמם‭,…
אתם זוכרים את השירים

אתם זוכרים את השירים

01‭ ‬ יום‭ ‬אחד‭ ‬חזרתי‭ ‬מהאולפנה‭ ‬עם‭ ‬דיסק‭ ‬שירים‭ ‬‮"‬חסידיים‭…
ה׳ לי ולא איראן

ה׳ לי ולא איראן

01‭ ‬ כמעט‭ ‬שלוש‭ ‬לפנות‭ ‬בוקר‭ ‬ביום‭ ‬חמישי‭, ‬ואני‭ ‬מתעוררת‭…
אין שמחה כהתרת הספקות

אין שמחה כהתרת הספקות

01‭ ‬ כתב‭ ‬בערוץ‭ ‬12‭, ‬שכנראה‭ ‬חסר‭ ‬לו‭ ‬כבוד‭ ‬עצמי‭…
ויחן שם ישראל נגד ההר

ויחן שם ישראל נגד ההר

01‭ ‬ יום‭ ‬חגה‭ ‬של‭ ‬ירושלים‭ ‬היה‭ ‬נפלא‭ ‬במיוחד‭ ‬כשחברי‭…
אייל בן גביר

אייל בן גביר

01‭ ‬ עידן‭ ‬אלכסנדר‭ ‬שוחרר‭ ‬מהשבי‭ ‬וכולנו‭ ‬שמחנו‭ ‬שמחה‭ ‬גדולה‭.…
ננצח על אפם ועל חמתם

ננצח על אפם ועל חמתם

01‭ ‬ יש‭ ‬לנו‭ ‬בעיה‭ ‬ידועה‭, ‬מוכרת‭ ‬וכואבת‭ ‬ושמה‭ ‬בית‭…
משקים אתכם חלב כלבה

משקים אתכם חלב כלבה

במדרש‭ ‬שוחר‭ ‬טוב‭ ‬מסופר‭ ‬על‭ ‬מלך‭ ‬פרס‭ ‬שחלה‭ ‬במחלה‭ ‬קשה‭…
התנערי מעפר קומי

התנערי מעפר קומי

01‭ ‬ אי‭ ‬אפשר‭ ‬לצמוח‭ ‬אם‭ ‬לא‭ ‬זוכרים‭ ‬מי‭ ‬אנחנו‭,…
ושם נעלה ונראה ונשתחוה לפניך

ושם נעלה ונראה ונשתחוה לפניך

01‭ ‬ בכל‭ ‬חג‭ ‬מחדש‭, ‬אנחנו‭ ‬נפעמים‭ ‬ושמחים‭ ‬מהכמות‭ ‬ההולכת‭…
אילה בן גביר כתבת ניסיון

אילה בן גביר כתבת ניסיון

"גילוי דעת" – המקום שבו עומק, ערכים וסקרנות נפגשים מחפשים…