התישבות

התוצאות של קמפיין "אלימות המתנחלים"

למען האמת, למסתכל מהצד, הסיטואציה הייתה נראית מגוחכת ומצחיקה, אבל לתושבים שחוו זאת על בשרם ועדיין מדממים מההרס האלים קצת קשה יותר לצחוק.
הלהיטות לבצע הרס בגבעה בצהרי יום שישי וירי כדורי האל הרג על תושבים פסיביים, לא נראו שנים בשטח ומצביעים על מדיניות חדשה שמתווים בנט וגנץ אל מול ההתיישבות בכלל והגבעות בפרט בשבועות האחרונים.

אלישע ירד

01
מכירים את זה שאתם באמצע הכנות לשבת, מערבבים את המרק, מכניסים את הדגים לתנור, מנדנדים את התינוק בעגלה ופתאום חצר הבית שלכם הופכת לשדה קרב?
אז זה מה שקרה לתושבי גבעת קומי אורי ביצהר ביום שישי שעבר.
כוחות משטרה גדולים שנשלחו על ידי ממשלת בנט-גנץ-עבאס, שעטו לעבר שכונת קומי אורי כשהם הודפים באלימות כל מי שנקרה בדרכם.
רימוני הלם וגז נורו בצרורות לעבר בתי התושבים, כדורי ספוג נורו בכינון ישיר לעבר תושבים שחשו למקום לתעד ולמחות באופן פסיבי כנגד התנהלות המשטרה ורימוני גז אחרים הושלכו בסמוך לרכבים שהסיעו בתוכם ילדים.
התוצאות היו קשות: תושב שמחה על אלימות המשטרה חטף כדור ספוג בחזהו, ופונה לבית החולים במצב בינוני עם חשש לדימום בריאה. תושב אחר סובל עדיין משבר בידו ומעל עשרה תושבים אחרים נפצעו באורח קל.
גם שני ילדים בני 5 ו-6 נפגעו משאיפת גז מדמיע כתוצאה מרימון שהושלך בסמוך לרכבם, ונזקקו לטיפול רפואי.
נראה היה שקמפיין "אלימות המתנחלים" שהובילו בחודשים האחרונים שר הביטחון גנץ ושר הבט"פ בר לב, חילחל היטב לשטח ולשוטרים הועבר מסר לפיו על כל אלימות או כלי שיפעילו יקבלו גיבוי מוחלט.
02
על מה כל המהומה, אתם שואלים. אז הדבר שגרם למערכת הביטחון לפעול ככה באובדן עשתונות מוחלט, לא היה בסיס טרור שהוקם וגם לא חלילה מחתרת חדשה שהתגלתה, אלא קראוון בודד שהוצב כמה ימים לפני כן בגבעה ונועד לקלוט משפחה נוספת בימים הקרובים.
הכוחות שכאמור היו נחושים מאוד, צעדו במהירות בטורים אל הגבעה, הקיפו את הבית ובעזרת כף השופל הרסו את הבית לחתיכות כשבתוכו ציוד רב.
לאחר שהמשימה בוצעה התקפלו הכוחות מהמקום, והשלום חזר לשרור במזרח התיכון.
03
למען האמת, למסתכל מהצד, הסיטואציה הייתה נראית מגוחכת ומצחיקה, אבל לתושבים שחוו זאת על בשרם ועדיין מדממים מההרס האלים קצת קשה יותר לצחוק.
הלהיטות לבצע הרס בגבעה בצהרי יום שישי וירי כדורי האל הרג על תושבים פסיביים, לא נראו שנים בשטח ומצביעים על מדיניות חדשה שמתווים בנט וגנץ אל מול ההתיישבות בכלל והגבעות בפרט בשבועות האחרונים.
ההרס האלים בקומי אורי מצטרף לשורת פינויים בחודשים האחרונים בהתיישבות, ביניהם הרס בתי משפחות בגבעות גאולת ציון, רמת מגרון ועוז ציון, והרס חוזר ונשנה כמעט מדי שבוע בכל נקודת התיישבות חדשה שקמה.
המטרה ברורה: "לנקות" את השטח מכל הישובים הצעירים והחדשים ולמנוע מישובים נוספים לקום.
כך, כשבמקביל למיגור נסיונות הרחבת ההתיישבות, המדינה מעלימה עין מהבניה הערבית שמשתוללת ומאשרת לרש"פ אלפי יחידות דיור נוספות עם גושפנקא חוקית בשטחי C – שטחי יהודה ושומרון נתפסים בידים ערביות ומהווים קרקע נוחה להקמת מדינה פלסטינית רשמית.
04
אם מישהו עדיין התלבט וחשב שמדובר בצירוף מקרים או השלמת מכסות הרס לקראת סוף השנה – פגישת גנץ-אבו מאזן בשבוע שעבר השלימה את הפאזל.
מהלך מדיני מסוכן נרקם מתחת לפני השטח בעידודם של מפלגות השמאל, ובהסכמה שבשתיקה מצד "גורמי הימין" בממשלה שתאוות הכסא העבירה אותם על דעתם.
בשנים האחרונות נמצא הימין בתרדמת קשה ובניוון עמוק.
שרירי המאבק התרפו, והציבור שכח מה זה לרדת לשטח, להפגין, לפעול ולהיאבק על הבית.
המהלך המדיני שנרקם נעשה בכוונה בשקט ובבישול איטי כמו במשל הצפרדע המתבשלת – כדי שנירדם ונוכל בקלות להרגיע את עצמנו שהכל בסדר.
כדאי שהפעם נתעורר ונפעל בהקדם לפני שהמים בסיר ירתחו.

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד נוסכות בנו את הביטחון שאנו זקוקים לו. שם הכל נמדד בציונים ובתוצאות, שלרוב לא תואמות את רזי החיים עצמם. מלמדים אותנו שם משוואות טריגונומטריות ואת השפה האנגלית, ועוד כל מיני חוקים אזרחיים וחוקים בלשון, בזמן שהלב שלנו נותר מאחור. על אהבה ורגשות נוספים אנחנו לא לומדים שם, על כלכלה נבונה, על ההתנהלות בעולם גדול ודורשני, על לאגור מוטיבציה לקום בבוקר גם כשאין כח – על כל אלה אנחנו לא לומדים, ובטח שלא נבחנים. כותב שורות אלה משתייך לקבוצה שטוענת שהגיע הזמן לעשות שינוי. אנחנו בשנת תשפ”ד כבר, ואין סיבה שמערכת החינוך לא תציב לעצמה מטרות עדכניות יותר. הראשונה שבהן – האמונה של הנער בעצמו. ולא רק כקלישאה שמודבקת על לוחות המודעות בבית הספר, אלא כהתנהלות של ממש. שינוי כזה שיגרום למתחנכים לצאת לחיים ולהאמין ביכולותיהם, לממש את שהם מסוגלים וראויים לו, להוציא לפועל את כוחות חייהם. אז בוודאי יהיה לנו יותר מקומות כמו ‘בר המשכן’.

בר המשכן הוא מקום חינני במרכז המסחרי של שילה, שהוקם לפני כשנה וחצי. אליה לוי, במקור מראש העין, כיום נשוי למתנחלת משבות רחל, הוא הבעלים של הבר-מסעדה, והוא רק בן 25. לצידו עומדת משפחה של אחים מנהלי ברים, והוא בעל מוטיבציה גבוהה וקול של נער פלא, כשהוא מזמר. כל אלה ביחד הביאו את אליה להקים את המקום, להשקיע בו את נשמתו, ולהתעקש עליו גם כשהמיקום לא כ”כ צלח – ולהעביר אותו למיקום החדש. כי כשאליה מאמין בעצמו אין איש שיעמוד בדרכו.

את כל אלה לא ידענו כשהגענו, שלושה מאחיי ואני, לבלות בבר הנחמד. חנינו באחת החנויות שבאזור, השתאינו מגודלו של המרכז המסחרי ומאפשרויות הרכישה הקיימות בו – החל מקרמיקות וחומרי בנייה ועד גלידריה וסופר, ונכנסנו למתחם. לצד במה להופעות שמקיימות במקום ונותנות אפשרות ליוצרים צעירים, מתחום הסטנדאפ, המוזיקה וכדו’ ותפסנו לנו את אחד הספסלים במקומות הישיבה שבחוץ, במקום שבו הבריזה פוגשת את האווירה.

אחרי כמה חיוכים ומילים עם הבחור הצעיר והנמרץ, התחילו לזרום אלינו לשולחן המנות. לפתיחה קיבלנו צ’יפס בטטה עשוי היטב (26 ₪), כרוביות שמנמנות – בציפוי פריך לצד צ’ילי מתקתק (35 ₪) ופופקו עוף משובח שמתיימר לחקות את מנת הדגל של KFC, בהצלחה גדולה. בקטגוריית ‘צמאה נפשי ויאללה אוכל’ עמדו לפנינו שתי אפשרויות. כמובן שבחרנו בשתיהן. הראשונה והמוצלחת היא ‘קריספי צ’יקן’ שמורכבת מרצועות פילה עוף בציפוי קריספי (בליווי רוטבי הבית כמובן) על לחמנייה טריה עם ירקות רעננים, ותוספת של צ’יפס או טבעות בצל, שלגמרי עושה את העבודה, וכל זה רק ב-55 ₪. האפשרות השנייה, והמוצלחת עוד יותר היא – סלופי ג’ו, כלומר – סנדוויץ’ אסאדו מפורק ברוטב מתקתק גם כן בליווי רטבי הבית, גם כן בלחמנייה טרייה, גם כן עם ירקות רעננים וגם כן עם תוספת של צ’יפס או טבעות בצל, ב-62 ₪. חשוב לומר, בר, כשמו כן הוא, מכיל גם משקאות אלכוהולים, אותם ראוי לצרוך במידה הנכונה. בבר המשכן תוכלו למצוא את שחשקה נפשכם, החל מבירות פשוטות ועד שוטים של משקאות חריפים טובים ואיכותיים וקוקטיילים מובחרים כפי רוחכם. 

בקיצור: עם תפריט חדש בקרוב, והרוח החדשה והקלילה המפעמת בהתיישבות הצעירה, נראה שעדיין לא מאוחר בכלל לפנות לעצמכם ערב בקרוב, וליהנות משפע של אפשרויות בבר המשכן. ■

לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
גורמהדרין - פינת חמד:

גורמהדרין - פינת חמד:

אם אתם מהאנשים שקנו כפכפי קרוקס אחרי שזה כבר היה…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…