טור אורח

חובתנו לנצח

הקב"ה הכניס אותנו לאירוע היסטורי וחשוב לנו לנסות להבין את הייעוד שלנו בו.
ראשית נתחיל ב5 נקודות ציון בעיר נשר מצד אחד יש בעיר 3 שכונות על שם גיבורי הדור שהקים את המדינה אנחנו יושבים בשכונת בן דור מעלינו יש את גבעת עמוס ולמטה יש את שכונת תל חנן 3 גיבורים מ3 נקודות שונות בעולם שהקריבו הכל (חנן זלינגר חיים בן דור ועמוס גלילי שיצאו לפעולת תגמול! לנקום כדי להתקיים ולנצח) אבל התוצאה היא שבתקומה המדהימה של העם היושב בציון רואים לצורך מה הכל נעשה. המשרד שלי במועצה הדתית גובל מצד אחד ברחוב ברק ומהצד השני ברחוב דבורה (ששם גם יש את מקווה דבורה). פה בעיר בגלל הקרבה הגאוגרפית בחרו להנציח את האמונה והגבורה של דבורה הנביאה וברק בן אבינועם שהביסו את מלך כנען בתקופתם. דבורה כותבת על זה שבזמן הפרעות שנעשו בישראל התנדב עם להילחם! על זה היא מברכת את השם על הגבורה והרוח.
כשאנו מביטים על המאורעות הנוראות בשבוע שעבר, קריטי לדעת שמעבר לאבל לעצב ולזעזוע חזינו פה באירוע סיכול הטרור הגדול והמהיר בעולם. העם היהודי קם מתוך אמונה וגבורה וחיסל אלפי! מחבלים שפלשו לישוביו.
דוד המלך בקינתו על התבוסה שבה נהרגו שאול מלך ישראל ובנו יהונתן מקונן על איך נפלו גיבורים ומיד נותן את התשובה ללמד בני יהודה קשת הלא היא כתובה על ספר הישר (בתרגום ספר הישר מתרגם לתורה ורש"י אומר שזה ספר בראשית ונלמד מהציווי של יעקב אבינו) זו חובתנו על פי התורה שאנחנו נילחם חזק יותר ונביס.
בשירת דבורה היא מקללת את בני מרוז על זה שלא באו לעזרת השם בגיבורים, מובן שהעזרה שלנו היא להיות מהגיבורים ועם הגיבורים ובמבחן ההיסטוריה כולנו לומדים ומעריכים את דבורה ואין זכר למי שגילה רפיסות וחולשה. בתפילה אנו מזכירים את ברכתו של דוד המלך להשם שמלמד ידיו לקרב ואת אצבעותיו… למלחמה ובברכת /קידוש לבנה אנו מזכירים שדוד מלך ישראל חי וקיים. המורשת שלו שמובילה אותנו להתנער מהעפר וללבוש עוז היא קיימת איתנו ולכן הוא נחשב חי.
אחי, נשוב לברכה של שירת דבורה אתם בדרך להיות רוכבי אתונות צחורות בכלים הטובים ביותר בע"ה תהיו יושבי על מדין והולכי על דרך בדרך הטובה. בע"ה בדרך הזאת שנכיר ונאמין בתפקיד שלנו נגיע לאין פרץ ואין צווחה. יחד ננצח. ■

עוד במדור זה

חנוך לנער על פי דרכו

חנוך לנער על פי דרכו

01‭ ‬ בתיכון‭ ‬למדתי‭ ‬בירושלים‭ ‬וליבי‭ ‬נדד‭ ‬בין‭ ‬ישובי‭ ‬יהודה‭,…
מי כאן לא מכבד?

מי כאן לא מכבד?

01‭ ‬ מסופר‭ ‬על‭ ‬זוג‭ ‬ישראלים‭, ‬ליברליים‭ ‬מאוד‭ ‬בעיני‭ ‬עצמם‭,…
אתם זוכרים את השירים

אתם זוכרים את השירים

01‭ ‬ יום‭ ‬אחד‭ ‬חזרתי‭ ‬מהאולפנה‭ ‬עם‭ ‬דיסק‭ ‬שירים‭ ‬‮"‬חסידיים‭…
ה׳ לי ולא איראן

ה׳ לי ולא איראן

01‭ ‬ כמעט‭ ‬שלוש‭ ‬לפנות‭ ‬בוקר‭ ‬ביום‭ ‬חמישי‭, ‬ואני‭ ‬מתעוררת‭…
אין שמחה כהתרת הספקות

אין שמחה כהתרת הספקות

01‭ ‬ כתב‭ ‬בערוץ‭ ‬12‭, ‬שכנראה‭ ‬חסר‭ ‬לו‭ ‬כבוד‭ ‬עצמי‭…
ויחן שם ישראל נגד ההר

ויחן שם ישראל נגד ההר

01‭ ‬ יום‭ ‬חגה‭ ‬של‭ ‬ירושלים‭ ‬היה‭ ‬נפלא‭ ‬במיוחד‭ ‬כשחברי‭…
אייל בן גביר

אייל בן גביר

01‭ ‬ עידן‭ ‬אלכסנדר‭ ‬שוחרר‭ ‬מהשבי‭ ‬וכולנו‭ ‬שמחנו‭ ‬שמחה‭ ‬גדולה‭.…
ננצח על אפם ועל חמתם

ננצח על אפם ועל חמתם

01‭ ‬ יש‭ ‬לנו‭ ‬בעיה‭ ‬ידועה‭, ‬מוכרת‭ ‬וכואבת‭ ‬ושמה‭ ‬בית‭…
משקים אתכם חלב כלבה

משקים אתכם חלב כלבה

במדרש‭ ‬שוחר‭ ‬טוב‭ ‬מסופר‭ ‬על‭ ‬מלך‭ ‬פרס‭ ‬שחלה‭ ‬במחלה‭ ‬קשה‭…
התנערי מעפר קומי

התנערי מעפר קומי

01‭ ‬ אי‭ ‬אפשר‭ ‬לצמוח‭ ‬אם‭ ‬לא‭ ‬זוכרים‭ ‬מי‭ ‬אנחנו‭,…
ושם נעלה ונראה ונשתחוה לפניך

ושם נעלה ונראה ונשתחוה לפניך

01‭ ‬ בכל‭ ‬חג‭ ‬מחדש‭, ‬אנחנו‭ ‬נפעמים‭ ‬ושמחים‭ ‬מהכמות‭ ‬ההולכת‭…
אילה בן גביר כתבת ניסיון

אילה בן גביר כתבת ניסיון

"גילוי דעת" – המקום שבו עומק, ערכים וסקרנות נפגשים מחפשים…