כץ ולעניין

חום, חומר, חמצן

השתתפתי לא מזמן בהשתלמות חילוץ והצלה של פיקוד העורף, ובין השאר דיברו שם על חילוץ והצלה משרפות. הדובר של סשן השרפות תמצת ואמר שכדי ששרפה תפרוץ צריך שיהיו שלושה תנאים: חום, חומר וחמצן. צריך מקור חום, חמצן וחומר בערה. 

אני חושב שגם זוגיות טובה על מנת שתבער וש”אש התמיד” תישאר תמיד דלוקה ובוערת חייבת את שלושת היסודות הנ”ל: חום, חומר, חמצן.

חום – זוגיות כדי שתתקיים, תתפתח ותתעצם חייבת להיות חמה, מלאת רגש וקרבה הדדית. קור = זרות. זוגיות קרירה מובילה בהכרח להרגשת זרות וממילא לחוסר קשר. חום ממס את הלבבות וממזג ביניהם, ואילו קור מקפיא, מרחיק ומפריד. 

חומר – זוגיות חייבת להיות מושתתת על חומר, כלומר תוכן. דו-שיח תמידי, שיתוף הדדי, הפריה של שני הצדדים, שיחות ערות וחוויות משותפות, כל אלה הם החומרים שמהם עשויה ונבנית זוגיות טובה ובריאה. החיים יחד הם מצבור של זמן משותף, ניהול זוגיות, משק בית, חינוך ילדים, חוויות משותפות ושאר דברים היוצרים חיבור בין בני הזוג. התורה בבואה לתאר את האדם אומרת כי הוא "נפש חיה", והתרגום הוא "רוח ממללא". זהו היתרון בהיותנו בני אנוש. תקשורת בין-אישית בכלל וזוגית בפרט היא עמוד השדרה של היחסים בכלל ובין בני הזוג בפרט. חוסר תקשורת ורבלית עלול להוביל לחוסר תקשורת רגשי וגופני, ומשם הדרך לפירוד קצרה.

חמצן – זוגיות יכולה להתקיים רק אם שני בני הזוג מרגישים בה חופשיים לחשוב, לדבר, לעשות. רק כשיש חמצן, כלומר חירות אמיתית, אפשר לקיים חיי זוגיות בריאים ומתוקנים. 

בני זוג שאינם מרגישים בני חורין בזוגיות שלהם אלא כבולים וכפויים בתוכה, נראה שיפרקו את החבילה מהר מאוד. חום, חומר וחמצן = הדרך לזוגיות מלאת אהבה.

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד…
לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…