בדרך לכותל

טיפולי חמלה לריפוי נפגעי חוט שדרה

ישראל גולדברג, מנכ"ל קרן אביה

01
הדיווח על תפילות השבת בכותל מגיע אליכם , לצערי, באיחור של שבוע. בשבת שעברה, פרשת בא, זכינו ליהנות בכותל ממזג אוויר חמים וצלול כיין. ואילו השבת, בשלח, צפויים רוחות וגשמים. למי שמתמיד להתפלל בכותל אין עיכובים. הגשם לא מרתיע וגם לא שלג.
הכמיהה לתפילת שבת ליד קודש הקודשים לא נחלשת ולא מורתעת מול איתני הטבע. 2000 שנה חיכינו להזדמנות להתפלל ליד פתחו של הר המוריה, דורות רבים היו מוכנים לעשות הכול, עד חירוף נפש, רק כדי לזכות ולגעת באבני הכותל.
02
בדרכי לכותל אני מהרהר על ׳הנדסת התודעה׳ שאנו עוברים יום יום מאחינו היקרים, אנשי השמאל, השולטים בתקשורת. הנזק האדיר שגורמות ההפגנות המתוקשרות, לשחרור החטופים, מגיע עד סכנה אמיתית לחטופים עצמם. ניכר לכל בר דעת, שככל שמתרבות ההפגנות, העמדה המרושעת והמתעללת של מחבלי חמאס, מתקשחת ונעשית צינית יותר. ההיגיון הבריא אומר, שההפגנות והלחץ התקשורתי מרחיקים את ההזדמנות לשחרור החטופים ומצמצמים את מרחב המשא ומתן.
הדחף האדיר לנגח את הממשלה ואת העומד בראשה, מעביר אנשים על דעתם. לצערי, רוב משפחות החטופים מוסתות בידי בעלי אינטרסים פוליטיים וקמפיינרים, שמוכנים לסכן את החטופים היקרים ולהקשות מאד על שחרורם.
זו כבר לא רק ׳הנדסת תודעה׳ מגמתית, זו ׳הנדסת אנוש׳ מסוכנת…
וכל מילה נוספת, מיותרת.
03
מידי שבת, בדרכי לכותל, אני נושא בתרמילי את תפילת ׳מי שברך׳, שחוברה על ידי הרב גורן, לשלום חיילי צה״ל והשבויים. בסיום קריאת התורה אני מתבקש על ידי הקהל לעמוד על רגליי, להישיר מבט אל מקום קודש הקודשים ולשאת בקול רם ונרגש את התפילה מצילת החיים. בנוסף, אני מביא בציקלוני, גם את רשימת הלוחמים הפצועים, אותם אני מבקר מידי שבוע ושומר גם על קשר רצוף עם משפחותיהם, מאז פציעתם.
יעקב אבינו, הלוחם, הטקטיקן והאסטרטג, בפרשת ויחי, על ערש דווי, מתוודה לבנו, יוסף הצדיק, כי הציל את ארץ ישראל ושחרר אותה מיד האמורי ׳בחרבו ובקשתו׳… רש״י מפרש מיד, על המקום: ׳בחרבי ובקשתי׳ – היא חוכמתו ותפילתו… וד״ל.
04
כמנהל קרן ישראל לרפואה ולנפגעי חוט שדרה אני מלווה לוחמים שנפצעו בחוט השדרה תוך כדי הקרבות בעזה ובלבנון.
המחקרים שאנו יוזמים לריפוי נפגעי חוט שדרה עדיין לא מותרים לשימוש בבני אדם. לאור הסבל של הפצועים מאד מתסכלת העובדה שאין אנו יכולים להציע להם עדיין תרופה ומזור. לאור התקדמות המחקרים שלנו, מעודדת מעט המחשבה, שבעוד מספר שנים, בע״ה, נוכל לממש את פריצת הדרך המחקרית לתרופה יעילה ומהירה לפצועים רבים.
בינתיים אנו מציעים פתרונות שיקומיים ונוטעים אמונה ותקווה בלוחמים האמיצים ובמשפחותיהם.
05
לאחרונה נחשפתי למחקר חדש, לריפוי חוט שדרה, שמתנהל בארץ, שאושר לעשותו על בני אדם. במסגרת המחקר מזריקים לפצועים סוג של נוגדנים, (אלזה-נומב, מונוקלונל אנטיבודי) שמתגברים על הנתק, מונעים נזק משני ומסייעים לשמירה על הרצף החשמלי בחוט השדרה. הטיפול החדשני, ניתן מיד אחרי הפציעה, פעם בחודש, במשך כשנה ומאפשר לחלקם של הפצועים להניע שוב את ידיהם ורגליהם. קיימת מגבלה נוקשה לטיפול הזה – את ההזרקה ניתן לבצע, באופן יעיל, לא יאוחר מיומיים לאחר הפציעה ולכל היותר עד שבוע ממועד זה. לאחר שבוע מתחיל תהליך של רגרסיה באזור הפציעה, בחוט השדרה וקשה מאד לאחות את הפצע. תאי חוט שדרה אינם משקמים את עצמם ובאזור הפציעה נוצרת צלקת שלא מאפשרת חיבור מחדש של חוט השדרה.
למרות שהמחקר נמצא רק בשלבים של ניסויים קליניים, מנהלי המחקר, באצילות רבה, מאפשרים לפצועים לקבל את הטיפול החדשני במסגרת של ׳טיפולי חמלה׳ בתל השומר ובסורוקה.
אני מעלה את הנושא כאן כדי ליידע את משפחות הפצועים על האפשרות לבקש את הטיפול המיוחד ומציל החיים הזה, מיד לאחר הפציעה.
לצערי, בסמוך לפציעה, המשפחה נתונה במבוכה ובערפל גדול. גם הרופאים לא יכולים עדיין לתת אבחון מדויק על אופי הפציעה – האם היא נחשבת כ׳קומפליט׳, כלומר האם הקטיעה בחוט השדרה היא מוחלטת? האם יש צורך בניתוחים נוספים? האם הפצוע יכול לנשום בכוחות עצמו?, האם הוא יזדקק גם בעתיד להיעזר במכונת הנשמה? וכד׳.
אך דווקא ביומיים הראשונים הללו, שעה שכול הסובבים עדיין בהלם מוחלט, נפתח חלון הזדמנויות קצר, שבו ניתן לבצע את הטיפול החדשני, שאולי יתרום מעט לאיחוי הנתק או המכה הקשה בחוט השדרה. חבל לפספס את ההזדמנות הזו, אפילו אם הסיכוי לריפוי הוא קלוש ואפילו אם ימים יגידו שהטיפול היה מיותר.
הערה – לצערי קיימת עוד מגבלה בטיפול הזה – לא ניתן לבצע אותו בנפגעי חוט שדרה צווארי – C1, .C2
רפואה שלמה לפצועים ותוספת כוח למשפחות.
מוזמנים לפנות אילי בכל עת.
06
בדרך לכותל אני מהרהר על השיחות המרגשות עם ידידי היקר, יותם זמרי. יותם חובש כיפה שקופה. מבחינה חיצונית הוא איננו עונה להגדרה ׳דתי׳… אך הפנימיות שלו היא דוגמא ומופת לנשמה גדולה ולאישיות מיוחדת, ערכית ויהודית. כל עניינו בעולם זו אהבה – אהבת עם ישראל ואהבת ארץ ישראל, מתוך כבוד רב לתורה וללומדיה.
יותם מתעניין תכופות בשלומו של ידידו צביקי, בננו האהוב, שמשרת בגדוד צנחנים. הגדוד מגויס כולו למלחמה, בצו 8, זה כ- 113 יום. לפני כחודשיים, צביקי וחבריו, בחטיבת הצנחנים, נכנסו לחאן יונס, שם הם נלחמים כאריות ומחסלים את מחבלי הנוחבה הארורים, ש׳בקרדומות באו לך…׳.
יותם, איש ערוץ 14, גלי ישראל ועוד, מנתח בצורה בהירה וחדה את היחס של התקשורת הישראלית למלחמה, ואומר לי בערך כך – ׳אנשי השמאל והתקשורת לא מייחלים שנפסיד במלחמה. הם מעוניינים שצה״ל יסיים את הלחימה רק כדי שיהיו בחירות ויוכלו להפיל את ביבי. זו מטרת העל שלהם…׳.
באופן אישי יותם מדגיש, שאינו חושש מבחירות, הוא חושש מהפסקת הלחימה בטרם הושגו כל יעדי המלחמה.
׳כל הדיבורים בתקשורת על הפסקת הלחימה בעבור שחרור החטופים זהו חלק מקמפיין מתוזמן וממומן, להקדמת הבחירות ולהכשלת הממשלה הזאת, כדי שלא תצליח חו״ח, גם במשימתה לנצח את המחבלים…׳.
׳השמאל בארץ חשב תמיד שהערבים אינם באמת שונאים שלנו. שאם רק נתייחס אליהם אחרת, הם לא יהיו אויבים לנו. בשמחת תורה הקונספציה הזו התנפצה לשמאל בפרצוף. הם עורכים עכשיו חישוב מסלול מחדש כיצד להחזיר אותנו לתלם…׳.
׳…לאחר הפוגרום הנורא בשמחת תורה השמאל לא התפכח. הוא אמנם נתון בהלם… אבל זה רחוק מהתפכחות׳. אני מוסיף, שישנם לא מעט ששינו את דעתם אבל הם לצערי עדיין מיעוט.
׳מחבל חמאס יושב במנהרה שלו, מתחת לקרקע וצופה בערוץ 11, 12 או 13. שומע את אמנון אברמוביץ׳ מכריז כי – ׳הסתיים עידן הניצחונות׳… המחבל מקבל תקווה – שעוד מעט יצליחו המחבלים לנצח את היהודים….׳
ידוע לכול שהקמפיין המתוקשר לשחרור החטופים נעשה בחוסר אחריות נוראי, מעלה את מחיר החטופים, מקשה את לב פרעה – מקשיח את עמדות חמאס, גורם לדמורליזציה בעם ומסכן חיים ממש.
אני חייב לסנגר על משפחות החטופים ועל אנשי השמאל הטועים. הם פועלים מתוך גישה של ׳רחמנים בני רחמנים׳, שחקוקה עמוק בנשמה היהודית. מרחמים, כמו כולנו על החטופים היקרים שסובלים סבל נורא בכל רגע שעובר. כמו כולנו, הם חוששים לחיי הנשים, הילדים והזקנים, הנתונים בצרה ובשביה.
חשוב להפריד בין הפוליטיקאים, מחוללי הקמפיין, שעושים במשפחות החטופים קרדום לחפור בו, לבין בני המשפחות עצמם, שהם ברובם, כלי שרת ביד אינטרסנטים ציניים.
השבוע נפלו לנו לוחמים רבים ויקרים, הי״ד. השבר נורא. ליבי עם המשפחות הגיבורות. כדי למנוע אבדות נוספות, בואו נוסיף אמונה ואחדות, נחבק ונחזק את בני משפחות הפצועים והחטופים וניתן גיבוי מלא להנהגה להמשיך בלחימה, עד לחיסול החמס ושלוחותיו.
נמשיך להתפלל, כולנו יחד, לשחרור כל החטופים, במבצע צבאי מבריק.
שבת שלום של החלמה לכל הפצועים. שחרור החטופים. נחמה לאבלים. ניצחון מהיר ומוחץ, בשם ה׳, לכל כוחות הביטחון האמיצים שלנו. חיסול אויבנו בצפון, בדרום ובמזרח. הצלחה ובריאות איתנה ללוחמי צה״ל, האמיצים. א-ל נקמות ה׳… א-ל נקמות הופיע.
בהצדעה לנשות החזית שבעורף. חיבוק ענק ללוחמנו ולכוחות הבטחון שכבשו השבוע את חאן יונס וממשיכים להילחם, בע"ה, עד לחיסול אחרון המחבלים. ■
לתגובות: manager@pisrael.com

עוד במדור זה

האסטרטגיה של איראן

האסטרטגיה של איראן

ביום‭ ‬שישי‭ ‬האחרון‭ ‬מצאתי‭ ‬את‭ ‬עצמי‭ ‬יושב‭ ‬באולפן‭ ‬טלוויזיה‭. ‬שהיתי‭ ‬שם‭ ‬כפאנליסט‭ ‬במשך‭ ‬שלוש‭ ‬שעות‭ ‬רצופות‭, ‬והקשבתי‭ ‬לשורת‭ ‬מרואיינים‭ ‬נכבדים‭. ‬אלופים‭ ‬במילואים‭, ‬חוקרי‭ ‬אסטרטגיה‭ ‬ומומחים‭ ‬לביטחון‭ ‬לאומי‭ ‬הסבירו‭ ‬בפנים‭ ‬חמורות‭ ‬סבר‭ ‬שאיראן‭ ‬איבדה‭ ‬את‭ ‬העשתונות‭. ‬הם‭ ‬השתמשו‭ ‬במילים‭ ‬גבוהות‭ ‬וקבעו‭ ‬שהאייתוללות‭ ‬פועלים‭ ‬בשיטת‭ ‬תמות‭ ‬נפשי‭ ‬עם‭ ‬פלישתים‭ ‬ומנסים‭ ‬לגרור‭ ‬את‭ ‬המזרח‭ ‬התיכון‭ ‬כולו‭ ‬לגיהנום‭.‬

שתקתי‭ ‬וצפיתי‭ ‬במערכת‭ ‬הניתוח‭ ‬הישראלית‭ ‬קורסת‭ ‬בשידור‭ ‬חי‭. ‬הפרשנים‭ ‬מעדיפים‭ ‬פסיכולוגיה‭ ‬זולה‭, ‬המעניקה‭ ‬להם‭ ‬פטור‭ ‬מהצורך‭ ‬להתמודד‭ ‬עם‭ ‬מתמטיקה‭ ‬אכזרית‭. ‬איראן‭ ‬אינה‭ ‬משתגעת‭ ‬כלל‭. ‬היא‭ ‬מפעילה‭ ‬אסטרטגיה‭ ‬כלכלית‭ ‬וצבאית‭ ‬עקבית‭ ‬וסדורה‭ ‬מאז‭ ‬תחילת‭ ‬מבצע‭ ‬‮"‬שאגת‭ ‬הארי‮"‬‭. ‬כוונתה‭ ‬המרכזית‭ ‬היא‭ ‬לעצב‭ ‬את‭ ‬המרחב‭, ‬להפוך‭ ‬את‭ ‬משוואת‭ ‬הזמן‭ ‬לטובתה‭, ‬ולאלץ‭ ‬את‭ ‬המערב‭ ‬למצמץ‭ ‬ראשון‭.‬

תוכנית‭ ‬הפעולה‭ ‬האיראנית‭ ‬נשענת‭ ‬על‭ ‬ארבעה‭ ‬שלבים‭ ‬קטלניים‭. ‬השלב‭ ‬הראשון‭ ‬מופנה‭ ‬נגד‭ ‬איחוד‭ ‬האמירויות‭ ‬במטרה‭ ‬לייצר‭ ‬לחץ‭ ‬כלכלי‭ ‬מיידי‭ ‬וחריף‭ ‬על‭ ‬דובאי‭. ‬השלב‭ ‬השני‭ ‬מתמקד‭ ‬בעיוורון‭ ‬המערכת‭ ‬האמריקנית‭. ‬משמרות‭ ‬המהפכה‭ ‬תוקפים‭ ‬שיטתית‭ ‬תשתיות‭ ‬צבאיות‭ ‬במפרץ‭, ‬עם‭ ‬דגש‭ ‬על‭ ‬מערכות‭ ‬מכ"ם‭ ‬וסנסורים‭ ‬של‭ ‬סוללות‭ ‬הגנה‭ ‬אווירית‭. ‬אלו‭ ‬רכיבים‭ ‬יקרים‭ ‬שקשה‭ ‬מאוד‭ ‬להחליף‭ ‬בטווח‭ ‬הזמן‭ ‬המיידי‭. ‬השלב‭ ‬השלישי‭ ‬מופנה‭ ‬אלינו‭ ‬ולכוחות‭ ‬האמריקניים‭, ‬ונועד‭ ‬לרוקן‭ ‬את‭ ‬מאגרי‭ ‬טילי‭ ‬היירוט‭ ‬באמצעות‭ ‬שיגור‭ ‬המוני‭ ‬של‭ ‬חימושים‭ ‬זולים‭.‬

השלב‭ ‬הרביעי‭, ‬המהווה‭ ‬את‭ ‬הלב‭ ‬הפועם‭ ‬של‭ ‬האסטרטגיה‭ ‬האיראנית‭, ‬הוא‭ ‬משק‭ ‬האנרגיה‭. ‬איראן‭ ‬פוגעת‭ ‬כעת‭ ‬בתשתיות‭ ‬נפט‭ ‬ומאיימת‭ ‬ישירות‭ ‬על‭ ‬מכליות‭ ‬במצרי‭ ‬הורמוז‭. ‬כוונתה‭ ‬כאן‭ ‬אינה‭ ‬צבאית‭ ‬נטו‭. ‬היא‭ ‬ממוקדת‭ ‬בהזנקת‭ ‬מחירי‭ ‬הנפט‭ ‬בעולם‭. ‬בימים‭ ‬האחרונים‭ ‬חזינו‭ ‬כיצד‭ ‬חבית‭ ‬נפט‭ ‬מסוג‭ ‬ברנט‭ ‬חוצה‭ ‬את‭ ‬רף‭ ‬ה‭-‬110‭ ‬דולר‭ ‬ומחירי‭ ‬הבנזין‭ ‬בארצות‭ ‬הברית‭ ‬קופצים‭ ‬בחדות‭. ‬זו‭ ‬אינה‭ ‬תופעת‭ ‬לוואי‭ ‬מקרית‭, ‬זהו‭ ‬מרכז‭ ‬הכובד‭ ‬של‭ ‬המלחמה‭.‬

חשוב‭ ‬לשים‭ ‬לב‭ ‬למנגנון‭ ‬הכלכלי‭-‬פוליטי‭ ‬הזה‭. ‬איראן‭ ‬מבינה‭ ‬היטב‭ ‬שמחירי‭ ‬נפט‭ ‬גבוהים‭ ‬מתרגמים‭ ‬מיד‭ ‬לאינפלציה‭ ‬חריפה‭. ‬אינפלציה‭ ‬כזו‭ ‬גוררת‭ ‬קריסה‭ ‬של‭ ‬הבורסות‭ ‬בניו‭ ‬יורק‭, ‬בטוקיו‭ ‬ובלונדון‭. ‬ברגע‭ ‬שזה‭ ‬קורה‭, ‬הבוחר‭ ‬האמריקני‭ ‬הממוצע‭ ‬דורש‭ ‬פתרון‭ ‬מיידי‭ ‬בתחנת‭ ‬הדלק‭. ‬נשיא‭ ‬ארצות‭ ‬הברית‭ ‬דונלד‭ ‬טראמפ‭, ‬שרגיש‭ ‬מאוד‭ ‬למדדי‭ ‬הכלכלה‭ ‬ולתלונות‭ ‬הבייס‭ ‬הפוליטי‭ ‬שלו‭, ‬ימצא‭ ‬את‭ ‬עצמו‭ ‬תחת‭ ‬מכבש‭ ‬לחצים‭ ‬פנימי‭ ‬אדיר‭ ‬לעצור‭ ‬את‭ ‬המלחמה‭. ‬במקביל‭, ‬מדינות‭ ‬אירופה‭ ‬ובעלות‭ ‬הברית‭ ‬באסיה‭ ‬יביטו‭ ‬אל‭ ‬תהום‭ ‬כלכלית‭ ‬וידרשו‭ ‬סיום‭ ‬מהיר‭ ‬של‭ ‬המערכה‭.‬

התרחיש‭ ‬לסוף‭ ‬חודש‭ ‬מרץ‭ ‬מדאיג‭. ‬איחוד‭ ‬האמירויות‭ ‬תגיע‭ ‬למשבר‭ ‬אספקת‭ ‬מזון‭ ‬ונזק‭ ‬כלכלי‭ ‬עצום‭. ‬מאגרי‭ ‬המיירטים‭ ‬של‭ ‬הברית‭ ‬המערבית‭-‬ישראלית‭ ‬יתרוקנו‭, ‬והמכ‮"‬מים‭ ‬יישארו‭ ‬משותקים‭. ‬ברגע‭ ‬שבו‭ ‬המערכת‭ ‬הפוליטית‭ ‬בארצות‭ ‬הברית‭ ‬תילחץ‭ ‬אל‭ ‬הקיר‭ ‬בגלל‭ ‬יוקר‭ ‬המחיה‭ ‬והבורסות‭ ‬הצונחות‭, ‬איראן‭ ‬תדרוש‭ ‬הפסקת‭ ‬אש‭. ‬היא‭ ‬תישאר‭ ‬לעמוד‭ ‬על‭ ‬רגליה‭ ‬ותשמר‭ ‬את‭ ‬שלטון‭ ‬האייתוללות‭. ‬מקבלי‭ ‬ההחלטות‭ ‬חייבים‭ ‬להתעורר‭, ‬לחדול‭ ‬מניתוח‭ ‬אופיו‭ ‬של‭ ‬חמינאי‭, ‬ולהתחיל‭ ‬לפרק‭ ‬את‭ ‬המלכודת‭ ‬הכלכלית‭ ‬שהוא‭ ‬מניח‭ ‬לפתחנו‭.‬

ובעיקר‭ ‬‮–‬‭ ‬להפסיק‭ ‬לזלזל‭ ‬באויב‭ ‬רק‭ ‬בגלל‭ ‬שאינו‭ ‬אירופאי‭ ‬ואינו‭ ‬חלק‭ ‬מהמערב‭ ‬ואינו‭ ‬פועל‭ ‬וחושב‭ ‬כמותם‭, ‬ולהפסיק‭ ‬להניח‭ ‬שאויב‭ ‬כזה‭ ‬פועל‭ ‬מרגשות‭ ‬פרימיטיביים‭ ‬ולא‭ ‬ע"פ‭ ‬תכנית‭ ‬אסטרטגית‭ ‬ברורה‭. ‬

לתגובות: Tamir@mashma.net

הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הכנסת מריחה בחירות, וזה הזמן לשנות את כללי המשחק. בכנס…
ההתיישבות היא קו החזית

ההתיישבות היא קו החזית

הכותרות‭ ‬הבוקר‭ ‬מבשרות‭ ‬על‭ ‬‮"‬תוכנית‭ ‬ענק‮"‬‭: ‬10‭ ‬מיליארד‭ ‬שקל‭ ‬יושקעו‭…
מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

רבים‭ ‬בתקשורת‭ ‬הימין‭ ‬ניסו‭ ‬לחזות‭ ‬מה‭ ‬תהיה‭ ‬המחאה‭ ‬הבאה‭ ‬של‭…
זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

השבוע‭ ‬יצאו‭ ‬אלפים‭ ‬לרחובות‭ ‬במחאה‭ ‬כואבת‭ ‬ומוצדקת‭ ‬נגד‭ ‬מרחץ‭ ‬הדמים‭…
האח הגדול – עינו פקוחה

האח הגדול – עינו פקוחה

דו״ח מבקר המדינה שנחת השבוע חושף את היקף הריגול המשטרתי…
ויקם מלך חדש

ויקם מלך חדש

המלך החמוץהמשנה‭ ‬ליועהמ״שית‭, ‬מר‭ ‬לימון‭, ‬הגיע‭ ‬לישיבת‭ ‬הממשלה‭ (‬מה‭ ‬הוא‭…
אתם זוכרים את השירים

אתם זוכרים את השירים

01‭ ‬יום‭ ‬אחד‭ ‬חזרתי‭ ‬מהאולפנה‭ ‬עם‭ ‬דיסק‭ ‬שירים‭ ‬‮"‬חסידיים‭ ‬מודרניים‮"‬‭.…
מתגייסים לגיוס

מתגייסים לגיוס

מה‭ ‬אנו‭ ‬חושבים‭ ‬על‭ ‬גיוס‭ ‬לצה"ל‭? ‬ברור‭. ‬כל‭ ‬אחד‭ ‬צריך‭…
להרגיש יהודי, להיראות יהודי, ולהפיץ יהדות

להרגיש יהודי, להיראות יהודי, ולהפיץ יהדות

01‭ ‬ ממש‭ ‬לא‭ ‬ממליצה‭ ‬לצאת‭ ‬מהארץ‭ ‬הטובה‭ ‬שלנו‭, ‬וממילא‭…
הציונות החשמונאית לאן

הציונות החשמונאית לאן

כשהפוליטיקה היא עניין לחילוניםהכל‭ ‬היה‭ ‬מושלם‭. ‬בנינו‭ ‬את‭ ‬המקדש‭. ‬הקרבנו‭…
 ה׳ ילחם לכם, אבל לא תחרישון

 ה׳ ילחם לכם, אבל לא תחרישון

01‭ ‬נרות‭ ‬החנוכה‭ ‬מלאי‭ ‬השמן‭ ‬שמרצדים‭ ‬בחושך‭, ‬מזכירים‭ ‬כמה‭ ‬אור‭,…
בינו בוערים בעם

בינו בוערים בעם

01‭ ‬מפלגת‭ ‬עוצמה‭ ‬יהודית‭  ‬עסוקה‭ ‬בדיונים‭ ‬אינטנסיביים‭ ‬במאמץ‭ ‬להעביר‭ ‬את‭…
דעה מקצועית אובייקטיבית

דעה מקצועית אובייקטיבית

כשהגיע‭ ‬הדרבי‭ ‬הגדול‭ ‬שכולם‭ ‬ציפו‭ ‬לו‭, ‬לא‭ ‬היה‭ ‬שופט‭. ‬אבל‭…
מאחורי כל אשת פוליטיקאי מצליחה עומד גבר אוהב

מאחורי כל אשת פוליטיקאי מצליחה עומד גבר אוהב

01‭ ‬יום‭ ‬אחד‭ ‬פגש‭ ‬אותי‭ ‬איש‭ ‬צעיר‭, ‬בתחילת‭ ‬דרכו‭ ‬הפוליטית‭,…
כשמתייחסים לאנשים מסויימים בזלזול

כשמתייחסים לאנשים מסויימים בזלזול

01‭ ‬קראתי‭ ‬ברשתות‭ ‬שעדי‭ ‬אשכנזי‭, ‬סטנדאפיסטית‭ ‬מהשמאל‭, ‬צילמה‭ ‬במהלך‭ ‬הופעה‭…