טור אורח

ירושלים יהודית

המונופול הממשלתי שמי שלא רוצה לשבת בחושך או להפוך לשלולית מהחום חייב להשתמש בו בכל מקרה? מה הצעד הבא, בנק ישראל עושה פרסומות לכסף? בעצם גם זה כבר היה.

ארבעים ושלוש שנים אחרי איחודה של ירושלים, והקרב על העיר הזאת, על שלמותה, עדיין לא תם.  בדרך להגשמת חזון ירושלים ניצבים לנגדנו אויבים רבים, כאשר מי שאמורים להיות ידידינו, חוברים אליהם בצעד מדאיג. גורמים בקהילה הבינלאומית יוצאים במתקפה קשה וכואבת על ריבונותנו בעיר הבירה שלנו. אחרים, מציגים את ירושלים כעיר לא רלוואנטית, כעיר שראויה לשבת בדד מעבר לחומות החושך. כל אלו מנסים לשכנע, בכל דרך ובכל אמצעי, שירושלים היא המכשול, שהיא "הבעיה".

היום, יותר מתמיד, נחוצה בירושלים את אותה תעוזה של בני עירנו החלוצים במאה הקודמת, ראשוני היוצאים מן החומות. הגיעה השעה שנשכיל להבין כי אין זו אמירה בלבד: עלינו לפעול בכל עוז למען מדינה יהודית שבירתה ירושלים. היכולת להדוף את המתקפה המכוונת כנגד העיר שחוברה לה יחדיו תלויה במידה רבה בעמידתנו האיתנה והנחושה, ללא היסוס, ללא התרפסות מול המניפים חרב לגזור את ירושלים. ההתמודדות איננה רק כאותם שומרים העומדים בהגנה על חומות העיר. עיקר המאבק הוא ביציאה מן החומות, בהתיישבות בכל חלקי העיר, כשם שאנו רואים חשיבות בהתיישבות בכל חלקי ארץ ישראל.

די בהצצה חטופה על המגמה הדמוגרפית בכדי להבין עד כמה חשוב היום להיאחז בירושלים, עד כמה חשוב כל מטר של בניה יהודית וכל בית שאליו נכנסים יהודים להתגורר. האתגר גדול שבעתיים כאשר מדובר בחידוש ההתיישבות היהודית במזרח העיר. כיום מונה האוכלוסייה היהודית כ-65% בלבד מתושבי ירושלים, כאשר רק לפני עשור או שניים הנתונים היו שונים בתכלית.

הערבים תושבי העיר מבינים היטב את המשמעות שיש לצעדים שנראים סימליים "בלבד", ועל כן עושים ללא הרף מאמצים בכיוון זה: תנועת החמאס למשל, מפעילה חוגי ספורט וחוגים חברתיים נוספים במזרח ירושלים. החמאס פועל לפינוי השלג בחורף בשכונות מזרח העיר. בשכונות אלו התקיימו בחירות לרשות הפלסטינית, תוך שימוש בלוחות מודעות עירוניים בתעמולת הבחירות. קראוון במסווה של סניף דואר, שהוצב ללא היתרים ברחבת שער יפו  שימש את הרשות הפסלטינית כנקודת הצבעה בבחירות אלו.

אם חפצי חיים אנו, עלינו לקום ולעשות מעשה, לבוא ולחזק את ההתיישבות בירושלים. אתגרים רבים הנובעים מהשקפת העולם הדתית והציונית שבמרכזה ירושלים ניצבים לפתחנו. החל מהרחבת המעגל החינוכי-ערכי והכנת תשתית חברתית וכלכלית, ועד ליציקת תוכן תרבותי וגישור על פערים מנטאליים. ועם כל זאת, עדיין דרושה לנו העשייה הפשוטה, עשייה פורצת חומות – לעלות לירושלים ולהתגורר בה, כדברי הנביא ירמיהו  "קומו ונעלה ציון אל ה' א-לוקינו"

עוד במדור זה

הדרן עלך מסכת בבא בתרא

הדרן עלך מסכת בבא בתרא

אירוע‭ ‬חשוב‭ ‬ביותר‭ ‬נחוג‭ ‬השבוע‭ ‬בקרב‭ ‬עם‭ ‬ישראל‭ ‬בכל‭ ‬העולם‭,…
הנשיא הנבחר שלהם או גם שלנו?

הנשיא הנבחר שלהם או גם שלנו?

השבוע‭ ‬נבחר‭ ‬נשיא‭ ‬חדש‭ ‬ישן‭ ‬לארצות‭ ‬הברית‭ ‬של‭ ‬אמריקה‭. ‬האם‭…
פאץ׳

פאץ׳

במהלך‭ ‬ביקור‭ ‬של‭ ‬הרמטכ"ל‭ ‬בלבנון‭ ‬הוריד‭ ‬רא"ל‭ ‬הלוי‭ ‬פאץ‮'‬‭ ‬של‭…
ביתהמשפט וסוכת שלום

ביתהמשפט וסוכת שלום

מדוע‭ ‬זכו‭ ‬שני‭ ‬אלה‭, ‬בית‭ ‬המשפט‭ ‬והסוכה‭, ‬להיות‭ ‬של‭ ‬שלום‭?…
המשפט

המשפט

הפעם‭ ‬זה‭ ‬אמיתי‭, ‬לא‭ ‬עוד‭ ‬צחצוחי‭ ‬מילים‭ ‬לא‭ ‬עוד‭ ‬דמגוגיה‭…
ביפר

ביפר

הביפר‭ ‬כיכב‭ ‬השבוע‭ ‬בכותרות‭, ‬לאחר‭ ‬החיסולים‭ ‬המדהימים‭ ‬בלבנון‭ ‬ובסוריה‭ ‬בדרך‭…
הילד‭ ‬הבזבזן

הילד‭ ‬הבזבזן

תיאורית‭ "‬נאמנות‭ ‬הבן‭ ‬הבזבזן‭" ‬מעוגנת‭ ‬בהוראות‭ ‬חוק‭ ‬הנאמנות‭ ‬במטרה‭ ‬לאפשר‭…
האינטרס הציבורי

האינטרס הציבורי

האינטרס‭ ‬הציבורי‭ ‬נתפס‭ ‬בציבור‭ ‬כניגוד‭ ‬לאינטרס‭ ‬הפרטי‭. ‬תפקידה‭ ‬של‭ ‬מערכת‭…
‮"‬פיצוי‭ ‬על‭ ‬סיכון‮"‬‭ - ‬דרכו‭ ‬החשיבתית‭ ‬של‭ ‬בג"ץ‭ ‬המסתננים‭ ‬ונהיגה‭ ‬במכונית‭ ‬אוטונומית

‮"‬פיצוי‭ ‬על‭ ‬סיכון‮"‬‭ - ‬דרכו‭ ‬החשיבתית‭ ‬של‭ ‬בג"ץ‭ ‬המסתננים‭ ‬ונהיגה‭ ‬במכונית‭ ‬אוטונומית

‮"‬ואהבתם‭ ‬את‭ ‬הגר‭ ‬כי‭ ‬גרים‭ ‬היתם‭ ‬בארץ‭ ‬מצרים‮"‬‭ (‬דברים‭, ‬י‮'‬‭,…
חזקת‭ ‬הבתים‭ ‬המשותפים

חזקת‭ ‬הבתים‭ ‬המשותפים

הבית‭ ‬המשותף‭, ‬הינו‭ ‬המצאה‭ ‬של‭ ‬המשפט‭ ‬המודרני‭, ‬ומקורו‭ ‬בצרכים‭ ‬החברתיים‭…
יורד‭ ‬לאומנות‭ ‬חברו

יורד‭ ‬לאומנות‭ ‬חברו

‭ ‬סוגיית‭ ‬התחרות‭ ‬המסחרית‭ ‬הבלתי‭ ‬הוגנת‭ ‬הוגדרה‭ ‬בהקשרים‭ ‬מסוימים‭. ‬לעיתים‭…
שדה‭ ‬תימן‭ ‬וחריצות‭ ‬נאותה

שדה‭ ‬תימן‭ ‬וחריצות‭ ‬נאותה

לאחרונה‭ ‬נחשפנו‭ ‬ללא‭ ‬יאומן‭, ‬חברי‭ ‬כנסת‭ ‬מנסים‭ ‬להגן‭ ‬בגופם‭ ‬על‭…
משוא‭ ‬פנים

משוא‭ ‬פנים

משוא‭ ‬פנים‭ ‬הוא‭ ‬מונח‭ ‬עברי‭ ‬נפוץ‭ ‬המתאר‭ ‬יחס‭ ‬מועדף‭, ‬הטיה‭…
האינטרס‭ ‬המוגן

האינטרס‭ ‬המוגן

האינטרס המוגן במשפט הישראלי הוא מושג רחב שמייצג את הערכים,…
הפרקליטות‭, ‬הזדמנות‭ ‬שהוחמצה

הפרקליטות‭, ‬הזדמנות‭ ‬שהוחמצה

למעשה‭, ‬כותב‭ ‬השופט‭ ‬המנוח‭ ‬חיים‭ ‬כהן‭ ‬בסיפרו‭ ‬‮"‬המשפט‮"‬‭ ‬בהוצאת‭ ‬מוסד‭…
זכות‭ ‬לתת‭ ‬שירות

זכות‭ ‬לתת‭ ‬שירות

בני‭ ‬נוער‭ ‬רבים‭ ‬עובדים‭ ‬בחופש‭ ‬הגדול‭. ‬החופש‭ ‬הגדול‭ ‬טומן‭ ‬בחובו‭…