בדרך לכותל

כותל ההנצחה של קדושי עפרה

כידוע, עפרה היא היישוב הראשון ביש’’ע שאושר על ידי ממשלת ישראל. במשך עשרות שנים התגבשה כאן קהילה מרשימה, חמה, מיוחדת ומגוונת עם קשת רחבה מאד של דעות ועיסוקים. 

השבת זכינו להתארח באחד המקומות היפים והנעימים בארץ ישראל. האויר, האוירה והנוף האנושי נתנו לנו חשק לבא ולגור כאן, ביישוב עפרה. התפילות היפות, ברוב עם, בבית הכנסת המרכזי הנעים והמפואר, שיעורי התורה של ידידי הוותיק ממרכז הרב, הרב אבי גיסר, מקרב לבבות בדרכי נעם ובמאור פנים, מדלג ממניין למניין משכונה לשכונה דולה ומשקה חכמה ותורה לצמאים – למבוגרים, לנשים ולנוער. זכיתי גם לשמוע בשבת שיעורים מחכימים מהרב אלי מור, בבית הכנסת הספרדי, הרב אלי היה חברותא שלי במכון מאיר לפני עשרות שנים. תוסיפו לזה את ארוחות השבת המדהימות שבישלו צופיה ויהל אופן בעזרת הנכדות המקסימות ותבינו למה נשאר לנו טעם של עוד. ביום שישי התקשרתי לחבריי במניין הקבוע בכותל ושטחתי לפניהם את הקושי שלי לוותר על התפילה איתם, ליד קודש הקודשים, בשבת זו. הם הבטיחו לי שימלאו מקומי, ככל האפשר, ויתפללו עבורי על עם ישראל ושנזכה בקרוב לצאת בגאון מכל התהפוכות הפוליטיות המתרגשות ובאות עלינו לאחרונה. שנזכה להרים את קרן ישראל ולא נוותר על הריבונות שלנו בירושלים.
כידוע, עפרה היא היישוב הראשון ביש’’ע שאושר על ידי ממשלת ישראל. במשך עשרות שנים התגבשה כאן קהילה מרשימה, חמה, מיוחדת ומגוונת עם קשת רחבה מאד של דעות ועיסוקים. רק נזכיר כאן כמה חברים שלי בעפרה למרות שהיריעה קצרה מלפרט כאן את כולם: מיכאל נצר המאייר הלבנוני – אמריקאי – ישראלי המוכשר, שהמציא את ‘אורי און’ דמות קומיקס ישראלית, ציונית, מעוררת השראה, מלאה בגבורה ועוז. מיכאל אייר במשך שנים באולפני מארוול ודי. סי. קומיקס באמריקה בין השאר גם את ‘באטמן’ – ‘איש העטלף’. תפגשו כאן בהתפעלות גם את יורם כהן, הכורם המוכשר והחברותי שמייצר את יין ‘תניא׳ הידוע בטיבו בכל העולם. פגשתי כאן גם את ישראל הראל העיתונאי והסופר, את חגי סגל העורך האגדי של מקור ראשון והאבא של… ואת האיש והאגדה – אלחנן גלאט – מנכ’’ל ישיבות בני עקיבא וכן את נתי מלחי איש ארץ ישראל, המתוק והמיוחד, שהוא החתן של משה רוסנק, מפקד העיר העתיקה במלחמת השחרור. את יהודה עציון איש ההגות, החינוך והחזון. פגשתי גם את חלוץ גוש אמונים ואחד מראשי מועצת מטה בנימין וממקימיה, מחולל מועצת יש’’ע – פנחס ולרשטיין ואת רפי קפלן ידידי היקר מקים ארגון ‘מעלה’. את מוטי שקלאר, שלמד איתי במרכז הרב, שפועל כל חייו לביסוס תקשורת מקצועית, מאוזנת ובעלת אופי ציוני. מוטי הוא יו’’ר ערוץ 20 ולשעבר מנכ״ל רשות השידור. את איצ’ה מאיר ממובילי ולוחמי איכות הסביבה ביו’’ש.
משפחתו של רוביק שריד, הבן של הרב יוסי שריד, נצר למשפחתו של בנימין זאב הרצל, השאילו לנו את הבית שלהם והיפצירו בנו שנרגיש בו ממש כאילו היה ביתנו. השרידים המחישו בטובם את מה שמורגש הייטב בכל פינה בעפרה – רוחו של אברהם אבינו, אבי ההתיישבות בארץ ישראל, שורה כאן בענק ופורצת גבולות בהארת פנים, הכנסת אורחים ופתיחות הלב. פגשתי כאן עוד עשרות אנשים מדהימים שלא אוכל לצערי לפרט. כולם משלימים יחד את התמונה המופלאה של הקהילה המיוחדת החלוצית והחמה בעפרה.
אחה’’צ טיילנו עם כל המשפחה לכיוון גבעת צבי, שנקראת ע’’ש צבי קליין הי’’ד שנרצח על ידי מחבלים. על כותל ההנצחה בכניסה לשכונה מוזכרים יקירי עופרה שנרצחו על ידי מחבלים או שנפלו בקרבות על כיבוש הארץ ברחבי יש’’ע ובגבול הלבנון ומצרים, חלקם הכרתי אישית, כמו בת דודתי, מירי בונה – אמיתי הי’’ד, שנרצחה בכפר דרום על ידי מחבלים עזתים, בני עוולה. דוד גרנית הי’’ד, שלחם בגבורה בגבול הלבנון. בזכות אומץ ליבו, ועל כך שסיכן עצמו על מנת להציל את חבריו שלחמו לצידו, קיבלה עבורו משפחתו צל’’ש מאלוף פיקוד הצפון. על כותל הדמעות בעפרה מצאתי גם את עמי משולמי הי’’ד שנהרג במלחמת לבנון השנייה. התרגשנו להזכר גם בבחור ישיבת מחניים, דביר שורק הי’’ד שנהרג על ידי מחבלים בגוש עציון שעה שצעד בחורש עם ספרים שהיו מיועדים להינתן כתשורה למוריו.
לקראת סיום השבת המופלאה, התארחנו לסעודה שלישית, אצל משפחת רועי ועטרה אופן, ממשיכי דרכו של סבא שמואל אופן, הי’’ו, שהיה ממקימי עופרה ומחלוצי מישביה. הסעודה הטעימה והמיוחדת הזו, הייתה טבולה בדברי תורה ובניגוני רגש, קודש וערגה. ייחלנו כולנו לעוד ועוד דקות יקרות של שבת כה נפלאה שכה קשה להיפרד ממנה ומאנשי היישוב היפה והמרשים בארץ התנ’’ך. עוד נשוב אלייך עפרה. ואולי אף בע’’ה, ניטע בך גם אנו יתד.
שבת שלום של קוממיות ישראל והרתעה לאוייבנו.

עוד במדור זה

לאן מובילים חוקי עבריינות הנוער

לאן מובילים חוקי עבריינות הנוער

הצג פוסט בשנים‭ ‬האחרונות‭, ‬ובפרט‭ ‬בתקופה‭ ‬האחרונה‭, ‬חווים‭ ‬אנו‭ ‬גל‭…
חשש מ״פוליטיזציה״

חשש מ״פוליטיזציה״

הצג פוסט השר‭ ‬לביטחון‭ ‬פנים‭, ‬איתמר‭ ‬בן‭ ‬גביר‭, ‬חויב‭ ‬על‭…
בפרוגרס אין כל חדש

בפרוגרס אין כל חדש

הצג פוסט ‮"‬כְּכֶלֶב‭ ‬שָׁב‭ ‬עַל‭ ‬קֵאוֹ‭ – ‬כְּסִיל‭ ‬שׁוֹנֶה‭ ‬בְאִוַּלְתּוֹ‮"‬‭…
זילות דמם של המתיישבים החלוצים

זילות דמם של המתיישבים החלוצים

הצג פוסט השבוע‭ ‬געשו‭ ‬ורעשו‭ ‬אמצעי‭ ‬התקשורת‭ ‬והרשתות‭ ‬החברתיות‭, ‬בעקבות‭…
תובנות ממבצע ״שאגת הארי״

תובנות ממבצע ״שאגת הארי״

הצג פוסט בעת‭ ‬כתיבת‭ ‬שורות‭ ‬אלה‭, ‬נתון‭ ‬צה"ל‭, ‬ביחד‭ ‬עם‭…
שומרי הסף אשר ביקשו לשלוח יד

שומרי הסף אשר ביקשו לשלוח יד

הצג פוסט מקבץ‭ ‬כותרות‭ ‬מאתרי‭ ‬החדשות‭ ‬בשבועות‭ ‬האחרונים‭ ‬מגלה‭ ‬מכנה‭…
חודש הרמא-דם

חודש הרמא-דם

הצג פוסט השבוע‭ ‬נפתח‭ ‬חודש‭ ‬אדר‭, ‬אשר‭ ‬חופף‭ ‬השנה‭ ‬את‭…
מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי – חלק שני

מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי – חלק שני

הצג פוסט בטור‭ ‬הקודם‭ ‬פירטנו‭ ‬את‭ ‬הגורמים‭ ‬לעליית‭ ‬האלימות‭ ‬בכלל‭,…
מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי?

מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי?

הצג פוסט בשנים‭ ‬האחרונות‭, ‬הולכת‭ ‬ומטפסת‭ ‬עקומת‭ ‬מקרי‭ ‬הרצח‭, ‬והאלימות‭…
״מועצת השלום״ בעזה סכנה חמורה למדינת ישראל

״מועצת השלום״ בעזה סכנה חמורה למדינת ישראל

בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬הכריז‭ ‬הנשיא‭ ‬דולנד‭ ‬ג‭. ‬טראמפ‭, ‬על‭ ‬מעבר‭ ‬ל"שלב‭…
פרסונה נון גרטה

פרסונה נון גרטה

השבוע‭ ‬‮"‬זכינו‮"‬‭ ‬לביקור‭ ‬היאכטה‭ ‬‮"‬מדלין‮"‬‭ ‬הנושאת‭ ‬פריטי‭ ‬‮"‬סיוע‮"‬‭ ‬לתושבי‭ ‬רצועת‭…
מה אפשר ללמוד מהאירוויזיון?

מה אפשר ללמוד מהאירוויזיון?

בעבר‭, ‬תחרות‭ ‬האירוויזיון‭ ‬התמקדה‭ ‬במוסיקה‭, ‬והיתה‭ ‬כר‭ ‬פורה‭ ‬לשירים‭, ‬ùחלקם‭…
כיבוש והכרעה

כיבוש והכרעה

בשבועות‭ ‬האחרונים‭ ‬פורסמה‭ ‬שוב‭ ‬התנהלות‭ ‬מטרידה‭ ‬של‭ ‬הצבא‭ ‬אל‭ ‬מול‭…
לחזור לדווידקה

לחזור לדווידקה

אחת‭ ‬הסיבות‭ ‬לטבח‭ ‬הנורא‭ ‬בשמחת‭ ‬תורה‭ ‬תשפ”ד‭ ‬היתה‭ ‬התמכרות‭ ‬צה”ל‭,…
ציון בלתי מספיק

ציון בלתי מספיק

בשבוע האחרון חגגו בהתיישבות הקמת מבנה קבע לישיבה בחומש. זאת,…
המשפט הפלילי לא מתאים לטיפול בפורעים

המשפט הפלילי לא מתאים לטיפול בפורעים

בהחלטה מהימים האחרונים הורתה שופטת בית המשפט העליון. רות רונן,…