טור אורח

כמו בסרטים

המונופול הממשלתי שמי שלא רוצה לשבת בחושך או להפוך לשלולית מהחום חייב להשתמש בו בכל מקרה? מה הצעד הבא, בנק ישראל עושה פרסומות לכסף? בעצם גם זה כבר היה.

כמה ימים לפני חג הפסח הבית היה הפוך כולו בניקיונות. ואותי, הבן הקטן, שלחו החוצה כדי שלא אנסה לעזור. להסתובב בחוץ ברובע היהודי זה תמיד מעניין, בכל רגע פוגשים קבוצת תיירים אחרת או תימהוני מהכותל שבפיו איזו אמרת שפר על החיים ועל עצמו. במרכז הרובע פגשתי שכן לבוש בבגדי עבודה בידו האחת דלי צבע ובשנייה דלי מים. ' מה אתה עושה עכשיו?' הוא שואל 'שום דבר מיוחד ' עניתי. 'מצוין בוא איתי יש לי מצווה בשבילך'.

בדרך מצאנו עוד חבר שהוצא מהבית כדי שלא יפריע ושמנו פעמינו אל עבר בית הכנסת למקובלים 'בית אל' שבמרכז הרובע. עלינו במדרגות ודפקנו על דלת קטנה מברזל. קולות עלו מבפנים. כמה שניות ופתח לנו את הדלת אחד הקבצנים המוכרים מהרובע, קשיש חביב שפשט יד בסביבת הכותל. מבפנים עלתה צחנה עזה של עובש והקבצן המופתע שאל לרצוננו. עזרא אמר לו שכדאי שילך לסיבוב ברובע ובינתיים הוא רוצה לנקות קצת את החדר שלו. הקבצן יצא לסיבוב איסוף ואנחנו התחלנו להוציא את הכול החוצה. בפנים היו עשרות שקיות מלאות במטבעות ובשטרות ערמות ערמות כמו האוצרות בסרטים רק הכול במטבעות של 10 אגורות וחצאי שקלים. במרכז החדר נחה ערמת מזרונים וריח טחב נוראי של מקום שהחלון בו לא נפתח חודשים ארוכים.

הוצאנו הכול החוצה ובמאמץ הצלחנו לפתוח את החלון ואויר נקי פרץ פנימה. הקירות השחורים מטחב קורצפו וקיבלו מנת צבע ראויה והרצפה נשטפה בגלון אקונומיקה. החבר נשלח למכולת להמיר כמה משקיות המטבעות לשטרות. הבגדים קופלו והונחו בצורה מסודרת והמזרונים הבלויים נזרקו ונשארו רק אלו שהיו במצב סביר.

הרגשתי שעשינו משהו טוב, עשינו חסד גדול עם אדם מסכן. הקבצן חזר ואני חיכיתי לראות את פניו בחדר המצוחצח שעשינו לו. הקבצן נכנס פנימה ופניו החווירו. הוא גמגם 'איפה כל הדברים שלי, למה לקחתם לי אותם'. עזרא התחיל להסביר לו שרק סידרנו אבל הוא לא ממש הבין את זה והלחישות הפכו לצעקות שגנבנו לו ולקחנו לו ושאנחנו אנשים רעים שגונבים ממי שאין לו, ועוד בערב פסח. הוא לא הצליח להבין ש100 מטבעות של 10 אג' הם כמו שטר אחד ושהמזרונים היו במצב נוראי. הצעקות שלו ליווי אותי כשהתרחקתי משם במהירות, מלא מחשבות האם באמת זה היה חסד עם אותו קבצן או שבעצם פגענו בו? מה דעתכם?

עוד במדור זה

מעפר קומי

מעפר קומי

בד בבד עם הכאב על הרצחה של בת היישוב צאלה…
להיות‭ ‬כלי‭ ‬לקבלת‭ ‬התורה

להיות‭ ‬כלי‭ ‬לקבלת‭ ‬התורה

הרב ליאו די, שסיפורו האישי נגע בכל לב בישראל ובעולם…
גאולה‭ ‬בצבעים‭ ‬חיים

גאולה‭ ‬בצבעים‭ ‬חיים

שלומית אהרונסון, ילידת ירושלים, גרה במשך שנים רבות בנצרים שבחבל…
עם הרב גורן בירושלים

עם הרב גורן בירושלים

עדותו של צנחן על שחרור ירושלים והר הבית לקראת יום…
ירושלים‭ ‬של‭ ‬זהב - המתנה‭ ‬שנתן‭ ‬רבי‭ ‬עקיבא‭ ‬לרחל

ירושלים‭ ‬של‭ ‬זהב - המתנה‭ ‬שנתן‭ ‬רבי‭ ‬עקיבא‭ ‬לרחל

מורן לחמי, ירושלמית במקור ותושבת מושב נעמה בבקעת הירדן, ״מאמינה…
מחקר‭ ‬אופייני‭ ‬על‭ ‬הפנים

מחקר‭ ‬אופייני‭ ‬על‭ ‬הפנים

מה מביא אופה מקצועי,בעל מאפיית בוטיק, להתחיל לשחזר לחם בעזרת…
צל״ש- צבא לשם שמים

צל״ש- צבא לשם שמים

 מאחורי אחת התופעות המורכבות ביותר בצה״ל: השחיקה הרוחנית של עשרות אלפי חיילים,…
משואת האחדות

משואת האחדות

מאז שאיבד את ילדיו נועם וישי הי״ד שיצאו להילחם בבוקר…
קריאת כיוון - כיכר‭ ‬חדשה‭ ‬ע"ש‭ ‬הרב‭ ‬אלישע‭ ‬וישליצקי‭ ‬זצ"ל

קריאת כיוון - כיכר‭ ‬חדשה‭ ‬ע"ש‭ ‬הרב‭ ‬אלישע‭ ‬וישליצקי‭ ‬זצ"ל

נא להכיר: כיכר ׳הרב אלישע וישליצקי׳ – קדמת ציון, ירושלים.…
מדינת ישראל הולכת וגדל היש מקום להלל שלם

מדינת ישראל הולכת וגדל היש מקום להלל שלם

ביום העצמאות השבעים ושבעה, למרות המלחמה והקשיים, מדינת ישראל במאזן…
אנו‭ ‬מכריזים‭ ‬בזאת

אנו‭ ‬מכריזים‭ ‬בזאת

לכבוד יום העצמאות ה77 של המדינה, שאלנו מבחר אנשים מה…
לשנה‭ ‬הבאה‭ ‬בעזה

לשנה‭ ‬הבאה‭ ‬בעזה

ש עה‭ ‬קלה‭ ‬לפני‭ ‬שקיעת‭ ‬החמה‭, ‬החלו‭ ‬לזרום‭ ‬ליער‭ ‬ורמולן‭…
על הניסים ליום העצמאות

על הניסים ליום העצמאות

הרצון להודות על נס הקמת המדינה הוביל לכתיבת נוסחים רבים…
״...לעמוד על הר הזיתים, מבשר ואומר״ 

״...לעמוד על הר הזיתים, מבשר ואומר״ 

צפורה‭ ‬פילץ אני‭ ‬זוכה‭ ‬לגור‭ ‬בלב‭ ‬הר‭ ‬הזיתים‭ ‬מעל‭ ‬20‭…
האיש שחי את התורה

האיש שחי את התורה

הרב‭ ‬חנן‭ ‬חי‭ ‬את‭ ‬התורה‭ ‬ואת‭ ‬הגאולה‭, ‬חייו‭, ‬התורה‭ ‬והארץ‭…
ואין גיבוריה כישראל

ואין גיבוריה כישראל

בשמחת‭ ‬תורה‭ ‬תמלא‭ ‬שנה‭ ‬למלחמה‭. ‬משפחות‭ ‬שנפגעו‭ ‬במלחמה‭ ‬דורשות‭ ‬שההקפות‭…