בקול רב

להיות רב

להיות רב זה להתרגל לכך שאנשים מדברים אליך בגוף שלישי, קמים כשאתה נכנס וחולקים לך כבוד. המזל הוא שבסופו של יום אתה חוזר הביתה ואשתך אומרת לך: ״מאמי, עשה טובה ותעביר סמרטוט במטבח ואל תשכח לזרוק גם את הפח״

שעון מתפזר
הרב יוני לביא

להיות רב זה ללמוד שנים גמרא ופוסקים ולהיבחן על שבת ונידה ואיסור והיתר, ואז לגלות שהשאלות החשובות ביותר ששואלים אותך כלל לא בחומר. שלום בית ויישוב סכסוכים, חינוך ילדים וחיזוק לבבות שבורים.
להיות רב זה להיות תמיד בכוננות ולהחזיק באמתחתך דבר תורה מוכן בשליפה לכל אירוע, לעיתים תוך כדי אקרובטיקה דרשנית המחברת בין חתן בר המצווה היקר לבין צום גדליה ובין הזוג הצעיר לבין פרשת מצורע.
להיות רב זה לעשות המון מחוץ לבית. לפגוש אינספור אנשים, להוביל, להנחות, לייעץ, ללמד. ויחד עם זאת לא לשכוח שבבית מחכים לך אישה וילדים, שבשבילם אתה לא רב אלא קודם כל בעל ואבא והם זקוקים לך מאוד.
להיות רב זה להתרגל לכך שאנשים מדברים אליך בגוף שלישי, קמים כשאתה נכנס וחולקים לך כבוד. המזל הוא שבסופו של יום אתה חוזר הביתה ואשתך אומרת לך: ״מאמי, עשה טובה ותעביר סמרטוט במטבח ואל תשכח לזרוק גם את הפח״.
להיות רב זה לפגוש אנשים שחושבים שצריך לקיים את המשפט ״שנא את הרבנות״ – כפשוטו, ולהתאמץ לאהוב אותם ולהתחבר אליהם גם כשנדמה שהם עושים הכול כדי שזה לא יקרה.
להיות רב זה לשמש עבור הרבה אנשים נציג הקב״ה עלי אדמות, כשרק אתה יודע עד כמה אתה רחוק מלהיות ראוי לתואר הזה.
להיות רב משדרג את אשתך אוטומטית להיות ׳רבנית׳ למרות שהיא לא סובלת את התואר הזה, ולגרום לילדים שלך לשמוע את המשפט המעצבן: ״הבן של הרב וככה מתנהג?!…״
להיות רב זה להיות יועץ ומאמן, פסיכולוג ועובד סוציאלי, פוליטיקאי ומגשר, יועץ נישואין ומנחה הורים, ואחרי כל זה לקבל בקושי משכורת של מורה מתחיל.
להיות רב זה ללמוד רפואה לפני יום כיפור, אדריכלות לפני סוכות והנדסת מזון לפני פסח.
להיות רב זה לקבל שאלות הרות גורל על הפסקת היריון או על טיפול בחולה סופני, זה לעמוד בפני אנשים שחושפים בפניך את הסודות והקשיים האינטימיים ביותר שלהם – ולהתפלל לה׳ שייתן בפיך את המילים הנכונות ושלא תצא תקלה מתחת ידך.
להיות רב זה לצאת לנופש עם המשפחה בחופש הגדול, ותוך כדי נסיעה לחשוב על רעיונות לדרשת שבת שובה המתקרבת.
להיות רב זה לקבל הזמנה להעביר הרצאה תורנית במרחק שעתיים וחצי נסיעה

 

תוך ציון אגבי ש׳כמובן יהיה החזר נסיעות׳. כשאתה מגשש בעדינות לברר לגבי תשלום על ההרצאה עצמה מעקמים לך פרצוף: ״מופע סיום הקיץ גמר לנו את התקציב. נראה, אולי בשנה הבאה״.
להיות רב זה לחיות מעל הזמן. כששעות העבודה של האחרים נגמרות – שלך רק מתחילות. והשיא: אחרי שישה ימי עבודה מגיע היום העמוס ביותר בשבוע – שבת.
להיות רב זה אומר לתת את הנשמה ולספוג לעיתים טענות וזלזול, ובכל זאת להודות לה׳ בכל יום מחדש על שזיכה אותך להמשיך את מסורת העברת התורה בעם ישראל ולשאת את הלפיד הבוער של אברהם אבינו ומשה רבינו, רבי עקיבא והרב קוק.
להיות רב זה לגרום שאנשים לא רק יגידו ״אל תראה אותי ככה, סבא שלי היה רב״, אלא גם ״אני מכיר מקרוב רב אחד והוא אחלה בן אדם. ויודע מה, למרות שאני מאוד חילוני, לא איכפת לי אם יום אחד הבן שלי יהיה בדיוק כמוהו״.

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד נוסכות בנו את הביטחון שאנו זקוקים לו. שם הכל נמדד בציונים ובתוצאות, שלרוב לא תואמות את רזי החיים עצמם. מלמדים אותנו שם משוואות טריגונומטריות ואת השפה האנגלית, ועוד כל מיני חוקים אזרחיים וחוקים בלשון, בזמן שהלב שלנו נותר מאחור. על אהבה ורגשות נוספים אנחנו לא לומדים שם, על כלכלה נבונה, על ההתנהלות בעולם גדול ודורשני, על לאגור מוטיבציה לקום בבוקר גם כשאין כח – על כל אלה אנחנו לא לומדים, ובטח שלא נבחנים. כותב שורות אלה משתייך לקבוצה שטוענת שהגיע הזמן לעשות שינוי. אנחנו בשנת תשפ”ד כבר, ואין סיבה שמערכת החינוך לא תציב לעצמה מטרות עדכניות יותר. הראשונה שבהן – האמונה של הנער בעצמו. ולא רק כקלישאה שמודבקת על לוחות המודעות בבית הספר, אלא כהתנהלות של ממש. שינוי כזה שיגרום למתחנכים לצאת לחיים ולהאמין ביכולותיהם, לממש את שהם מסוגלים וראויים לו, להוציא לפועל את כוחות חייהם. אז בוודאי יהיה לנו יותר מקומות כמו ‘בר המשכן’.

בר המשכן הוא מקום חינני במרכז המסחרי של שילה, שהוקם לפני כשנה וחצי. אליה לוי, במקור מראש העין, כיום נשוי למתנחלת משבות רחל, הוא הבעלים של הבר-מסעדה, והוא רק בן 25. לצידו עומדת משפחה של אחים מנהלי ברים, והוא בעל מוטיבציה גבוהה וקול של נער פלא, כשהוא מזמר. כל אלה ביחד הביאו את אליה להקים את המקום, להשקיע בו את נשמתו, ולהתעקש עליו גם כשהמיקום לא כ”כ צלח – ולהעביר אותו למיקום החדש. כי כשאליה מאמין בעצמו אין איש שיעמוד בדרכו.

את כל אלה לא ידענו כשהגענו, שלושה מאחיי ואני, לבלות בבר הנחמד. חנינו באחת החנויות שבאזור, השתאינו מגודלו של המרכז המסחרי ומאפשרויות הרכישה הקיימות בו – החל מקרמיקות וחומרי בנייה ועד גלידריה וסופר, ונכנסנו למתחם. לצד במה להופעות שמקיימות במקום ונותנות אפשרות ליוצרים צעירים, מתחום הסטנדאפ, המוזיקה וכדו’ ותפסנו לנו את אחד הספסלים במקומות הישיבה שבחוץ, במקום שבו הבריזה פוגשת את האווירה.

אחרי כמה חיוכים ומילים עם הבחור הצעיר והנמרץ, התחילו לזרום אלינו לשולחן המנות. לפתיחה קיבלנו צ’יפס בטטה עשוי היטב (26 ₪), כרוביות שמנמנות – בציפוי פריך לצד צ’ילי מתקתק (35 ₪) ופופקו עוף משובח שמתיימר לחקות את מנת הדגל של KFC, בהצלחה גדולה. בקטגוריית ‘צמאה נפשי ויאללה אוכל’ עמדו לפנינו שתי אפשרויות. כמובן שבחרנו בשתיהן. הראשונה והמוצלחת היא ‘קריספי צ’יקן’ שמורכבת מרצועות פילה עוף בציפוי קריספי (בליווי רוטבי הבית כמובן) על לחמנייה טריה עם ירקות רעננים, ותוספת של צ’יפס או טבעות בצל, שלגמרי עושה את העבודה, וכל זה רק ב-55 ₪. האפשרות השנייה, והמוצלחת עוד יותר היא – סלופי ג’ו, כלומר – סנדוויץ’ אסאדו מפורק ברוטב מתקתק גם כן בליווי רטבי הבית, גם כן בלחמנייה טרייה, גם כן עם ירקות רעננים וגם כן עם תוספת של צ’יפס או טבעות בצל, ב-62 ₪. חשוב לומר, בר, כשמו כן הוא, מכיל גם משקאות אלכוהולים, אותם ראוי לצרוך במידה הנכונה. בבר המשכן תוכלו למצוא את שחשקה נפשכם, החל מבירות פשוטות ועד שוטים של משקאות חריפים טובים ואיכותיים וקוקטיילים מובחרים כפי רוחכם. 

בקיצור: עם תפריט חדש בקרוב, והרוח החדשה והקלילה המפעמת בהתיישבות הצעירה, נראה שעדיין לא מאוחר בכלל לפנות לעצמכם ערב בקרוב, וליהנות משפע של אפשרויות בבר המשכן. ■

לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
גורמהדרין - פינת חמד:

גורמהדרין - פינת חמד:

אם אתם מהאנשים שקנו כפכפי קרוקס אחרי שזה כבר היה…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…