להתחתן בלי פשרות

להתחיל מבראשית

להתחתן בלי פשרות גילוי דעת 415

הרב שלמה שיבר| מנחה סדנאות ומאמן אישי לחתונה

להתחתן בלי פשרות גילוי דעת 415

בכל שנה לאחר שאנו מסיימים את התורה אנו מתחילים אותה שוב מההתחלה. הקריאה החדשה אינה חזרה על הידוע משנה שעברה, אלא השנה החדשה מביאה עימה התבוננות חדשה, עמוקה ורחבה יותר על פסוקי התורה.
גם בנוגע לתהליכי ההיכרות חובה עלינו תמיד להתחיל מבראשית. לא משנה אילו קשרים היו לנו בעבר, מוצלחים או גרועים, קצרים או ארוכים, כל קשר מביא עימו דברים אחרים, ואנו מתחילים מבראשית. היכולת לבוא לקשר ממקום חדש בנפש דורשת פתיחות וגמישות שאינה נעולה על דפוסי העבר ומוכנה תמיד להתפתח אל דברים חדשים, אל אנשים חדשים ובעיקר למקומות חדשים בתוכנו.

אין שום קשר בין אדם אחד שנפגשנו איתו למשנהו; כל אדם הוא עולם ומלואו, ולו רצונות אחרים, מחשבות אחרות וחלומות אחרים גם אם כולם למדו באותו בית מדרש ובאותה כיתה. הדברים נכונים גם בנוגע לקשרים שהפסקנו בעבר ואנו שבים ומחדשים היום: כל אחד מאיתנו התבגר, עבר דברים שונים ונמצא כעת במקום נפשי אחר, ולא נכון להשליך מהעבר על ההווה. ואפילו באשר לאותו קשר עצמו שאנו נמצאים בו, אין פגישה אחת דומה לחברתה, כי כל אחד חווה דברים אחרת ומרגיש רגשות שונים בכל פגישה ופגישה. לכן חשוב כל כך לבוא פתוחים ומשוחררים, בלא שום דפוסים ותבניות למיניהם ביחס לזולת. 
אך הרבה יותר מזה חשובה הפתיחות ביחס הנפשי לעצמנו. עלינו לאפשר לעצמנו להתחדש ולהתרענן בכל קשר חדש ובכל פגישה. לא רק בצד הטכני, שכמובן משפיע על המקום הרגשי, לשנות את מקומות המפגש ולגוון בצורות פגישה מרעננות שמוציאות מאיתנו טוב, אלא בעיקר בפתיחות הנפשית: להביא את עצמנו לפגישה ממקומות חדשים בנפש ולא לפחד לגלות את עצמנו במקומות חדשים שלא הכרנו עד כה, מכיוון שכל אדם הוא עולם אחר, והוא יוציא מתוכנו דברים חדשים בתנאי שנהיה פתוחים אליהם ונקבל אותם בשמחה. 
זאת לא רק ההכשרה הטובה ביותר לחיי נישואין רעננים, הדורשים התחדשות פנימית מתמדת, אלא זו הנוסחה היחידה לוודא שבאמת נכחנו בפגישה ונפגשנו עם אדם חדש, והפגישה איתו הולידה בנו משהו חדש שלא היה יכול להתגלות עד שהאדם הזה בא.

עוד במדור זה

הצעד הראשון

הצעד הראשון

בנוסעי לעבודה באחד הימים האחרונים שמעתי ברדיו את יו״ר ארגון…
שוב"בים

שוב"בים

מאז הושבעה הממשלה החדשה אנו שומעים אישים מכובדים משני צידי…
לוקחים אחריות

לוקחים אחריות

בפרשתנו, פרשת ויחי, אחי יוסף פונים אל יוסף ואומרים לו:…
כרטיס צהוב

כרטיס צהוב

בפרשת השבוע פרשת וישב (אשר יוצאת ערב גמר המונדיאל), אנו…
למצוא חן

למצוא חן

פרשת וישלח אנו מוצאים את יעקב אבינו עושה ופועל רבות…
מונדיאל זוגי

מונדיאל זוגי

עולם הספורט מרותק למסכים בשל המונדיאל המתקיים כעת (פעם ב-4…
אחריות

אחריות

פרשת תולדות פותחת בפסוק מעניין: ״אלה תולדות יצחק בן אברהם,…
ספייק ניוז

ספייק ניוז

פעם לפני לא הרבה שנים, האזרח בארץ היה מקבל את…
בזוגיות אין מנצח

בזוגיות אין מנצח

טור זה נכתב שבוע לפני הבחירות כך שאינני יודע את…
מחמאות

מחמאות

ידוע כי בתורה אין מילים מיותרות ובוודאי שאין מחמאות מיותרות.…
מערכת יחסים

מערכת יחסים

אנו נמצאים ׳אחרי החגים׳ שבהם המשפחתיות בכללותה התבטאה ביתר תקיפות…
זוגיות מלכותית

זוגיות מלכותית

לפני כשבועיים נפטרה המלכה אליזבת׳ השניה בגיל 96. אליזבת׳ הייתה…
פרסטרויקה

פרסטרויקה

לפני כשבוע וחצי נפטר מיכאיל גורבצ׳וב, נשיא ברית המועצות לשעבר.…
לראות את כל התמונה

לראות את כל התמונה

פרשת השבוע פותחת בפרשיית אשת יפת תואר וכך היא כותבת…
שופטים ושוטרים של עצמנו

שופטים ושוטרים של עצמנו

התורה אומרת לנו: ״שופטים ושוטרים תיתן לך בכל שעריך אשר…
ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

ויסעו ויחנו ויסעו ויחנו

הבחירות המתקרבות מביאות עימן תופעות מבישות של נבחרי העם: חכי״ם…