חינוך וחברה

לו הבחירות היו נערכות היום

המפלגה לא מבינה את גודל האירוע, את המעמד, אולי את המציאות. צר לי שכך אני כותב אבל אלה הם פני הדברים

01
זה היה בלילה שבין שני לשלישי, 02:55 על השעון, הודעה לתקשורת של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "מברך את ראש הממשלה על הפעילות היזומה בעזה. מדובר בהתחלה יפה. הגיע הזמן לשינוי המדיניות בעזה". במה מדובר אתם שואלים? 41 דקות קודם לכן דובר צה"ל פרסם: "ראשוני: צה"ל תוקף כעת מטרות של הג'יהאד האיסלמי הפלשתיני ברצועת עזה. פרטים נוספים בהמשך". כך החל המבצע בעל השם המוזר 'מגן וחץ': בפעילות משותפת של צה"ל ושב"כ חוסלו שלושה מפקדים בכירים של הג'יהאד האסלאמי. בנוסף הותקפו אתרים לייצור אמצעי לחימה ומתחמים צבאיים של הארגון.
ביום שלישי בבוקר כתבה דפנה ליאל כי "בעוצמה יהודית מתדרכים שחידוש החיסולים הממוקדים הוא ניסיון של נתניהו לרצות את בן גביר לאחר שבירר מה ירצה אותו". חברי כנסת בליכוד הגיבו בגיחוך לדבר הזה.
בשעות אחר הצהריים של יום שלישי השבוע, התארח השר בן גביר ב'וועידת הביטחוניסטים', שם הוא חיזק את דבריו והבהיר אותם: "המבצע הזה הלילה קרה אחרי שבמשך ארבעה חודשים בתוך החדר, מחוץ לחדר, אני מדבר על סיכולים ממוקדים, אני מדבר על להחזיר לעצמנו את היוזמה. עוצמה יהודית מדברת ודורשת את הצעדים האלה". הוא הוסיף: "אני לא מחפש קרדיט, הסיפור כאן זה לא הקרדיט. אני שמח שהעמדה של עוצמה יהודית התקבלה, אני רק מקווה שמכאן והבא, המגמה של הממשלה תהיה מתקפה, יוזמה, חתירה למגע ולא הכלה ואיפוק".
דקות אחרי דבריו של השר בן גביר בוועידה, בסביבתו של חבר הכנסת אלמוג כהן אמרו ל'ישראל היום': "יש ניסיון לקחת קרדיט על החיסול בעזה. זה יוהרה להגיד דבר כזה. סיכול ממוקד תלוי בהבשלה מבצעית. כשיש תנאים וכשיש ידיעת זהב יוצאים לפעולה. מי שמספיק יהיר לחשוב שהשב"כ מביא ידיעת זהב בגללו – טועה".
אחרי שכתבתי דברים בשם אומרם והבאתי גאולה לעולם, אני מגיע לנקודה ולביקורת הבונה: התדרוכים של אותם גורמים בעוצמה יהודית לפיהם יש קשר בין המבצע הצבאי לרצון של ראש הממשלה נתניהו לרצות את השר לביטחון לאומי כדי לסיים את המשבר הפוליטי בין השניים, וגם דבריו של בן גביר עצמו בוועידה – כמעט הזויים בעיניי, ומוכיחים כי המפלגה בראשותו לא מבינה את גודל האירוע, את המעמד, אולי את המציאות. צר לי שכך אני כותב אבל אלה הם פני הדברים, ואני מקווה מאוד שיהיה שם שינוי כי בן גביר פועל כל כולו למען עם ישראל, זה ברור לי.
בבחירות האחרונות הצבעתי לבן גביר וסמוטריץ', בסדר הזה, כי אם לא היה איחוד בין השניים הקול שלי היה הולך לבן גביר. אם הבחירות היו נערכות היום או בשעה שאתם קוראים את הטור הזה, הקול שלי היה הולך לסמוטריץ', ולא לבן גביר.
02
נכון לכתיבת שורות אלה, זאת אומרת שלישי בערב, המבצע הוא די נקודתי. מניח שביום שישי כבר נדע יותר טוב מה היה בהמשכו. בכל אופן, כל הכבוד לראש הממשלה נתניהו ולשר הביטחון גלנט על החיסולים הממוקדים. מקווה ומתפלל שנחזור לצורת הפעולה הזו באופן רשמי ולא רק תחת מבצע 'מגן וחץ'.
03
זוכרים את ענת קם? השם מצלצל מוכר? "הורשעה במסגרת עסקת טיעון, בעבירות של ריגול חמור ומסירת ידיעה סודית ללא היתר, ונשאה עונש מאסר” – כך נכתב עליה בוויקיפדיה.
אז אותה ענת קם, שהיום היא עיתונאית ואושיית טוויטר לא קטנה, צייצה לאחר החיסולים בשלישי בבוקר: “להרוג מנהל של בית חולים. איזו בושה". אני בכלל לא נכנס לוויכוח אם חוסל רופא או לא, זה לא באמת מעניין אותי. ענת קם כתבה לי בתגובה לציוץ שלי על דבריה: "יש לך מענה ענייני חוץ מלהראות שאתה יודע לעשות גוגל?". אז ודאי שיש, פשוט קשה לי לקבל ביקורת על פעולות של מדינת ישראל ממי שהורשעה בעבירה חמורה, גם אם היא מודה שטעתה.
דבר שני, לפני כחודשיים וחצי הגיעו אנרכיסטים שמאלנים לביתה של חברת הכנסת טלי גוטליב, חסמו את פתח ביתה והודיע לה שהיא נשארת בבית. ענת כתבה בזמנו: "אפס אמפתיה לטלי גוטליב". לאחר שנשאלה מה עם הבת המיוחדת של גוטליב, השיבה: "כשחוטבים עצים עפים שבבים". אז היי ד"ר מעזה, היי ענת קם – "כשחוטבים עצים עפים שבבים".
שבת שלום. ■

עוד במדור זה

תיקון הדרכים ושמירתן

תיקון הדרכים ושמירתן

בסופה‭ ‬של‭ ‬פרשת‭ ‬שופטים‭ ‬מתארת‭ ‬התורה‭ ‬מקרה‭ ‬מטלטל‭: ‬אדם‭ ‬נמצא‭…
תמיר וקנין הי״ד

תמיר וקנין הי״ד

תמיר‭ ‬וקנין‭ ‬ז"ל‭, ‬בנם‭ ‬של‭ ‬קטלינה‭ ‬ושמעון‭, ‬אחיהם‭ ‬של‭ ‬דוד‭…
דמוקרטיות חפצות חיים מחליפות גנרלים גם באמצע מלחמה

דמוקרטיות חפצות חיים מחליפות גנרלים גם באמצע מלחמה

הקלישאה הקובעת כי ״לא מחליפים מפקדים בזמן מלחמה״ סותרת את…
פחד מהחופש הגדול (מדריך למתבונן האמיץ)

פחד מהחופש הגדול (מדריך למתבונן האמיץ)

תסריט‭ ‬כואב‭: ‬עובדים‭ ‬קשה‭ ‬בשביל‭ ‬הילדים‭, ‬אבל‭ ‬לא‭ ‬מצליחים‭ ‬להיות‭…
מפקדים רועדים ונהלים מעורפלים רוצחים את הלוחמים שלנו

מפקדים רועדים ונהלים מעורפלים רוצחים את הלוחמים שלנו

פיגוע הירי הקטלני בחוות גלעד, שבו נרצחו רס״ר בניהו מלט…
פופוליזם על חשבון ילדינו

פופוליזם על חשבון ילדינו

השבוע בוועדת החינוך הוצג מחירון מקסימום מגוחך לתשלומי הורים. פוליטיקאים…
כשהמערכת קורסת, הפוליטיקאים מכבים את האור

כשהמערכת קורסת, הפוליטיקאים מכבים את האור

בניגוד‭ ‬למגמה‭ ‬העולמית‭, ‬תלמידי‭ ‬ישראל‭ ‬רשמו‭ ‬את‭ ‬הציונים‭ ‬הנמוכים‭ ‬ביותר‭…
קריסת משפט נתניהו: כשהפרקליטות ממציאה עבירות, הדמוקרטיה משלמת את המחיר

קריסת משפט נתניהו: כשהפרקליטות ממציאה עבירות, הדמוקרטיה משלמת את המחיר

כבר פעם שנייה השופטים רומזים לפרקליטות לרדת מסעיף השוחד נגד…
הגאולה מבטלת את האבל

הגאולה מבטלת את האבל

בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬נפגשתי‭ ‬עם‭ ‬הרב‭ ‬ד"ר‭ ‬אליהו‭ ‬זייני‭, ‬ראש‭ ‬ישיבת‭…
האסטרטגיה של איראן

האסטרטגיה של איראן

ביום‭ ‬שישי‭ ‬האחרון‭ ‬מצאתי‭ ‬את‭ ‬עצמי‭ ‬יושב‭ ‬באולפן‭ ‬טלוויזיה‭. ‬שהיתי‭…
הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הכנסת מריחה בחירות, וזה הזמן לשנות את כללי המשחק. בכנס…
ההתיישבות היא קו החזית

ההתיישבות היא קו החזית

הכותרות‭ ‬הבוקר‭ ‬מבשרות‭ ‬על‭ ‬‮"‬תוכנית‭ ‬ענק‮"‬‭: ‬10‭ ‬מיליארד‭ ‬שקל‭ ‬יושקעו‭…
מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

רבים‭ ‬בתקשורת‭ ‬הימין‭ ‬ניסו‭ ‬לחזות‭ ‬מה‭ ‬תהיה‭ ‬המחאה‭ ‬הבאה‭ ‬של‭…
זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

השבוע‭ ‬יצאו‭ ‬אלפים‭ ‬לרחובות‭ ‬במחאה‭ ‬כואבת‭ ‬ומוצדקת‭ ‬נגד‭ ‬מרחץ‭ ‬הדמים‭…
האח הגדול – עינו פקוחה

האח הגדול – עינו פקוחה

דו״ח מבקר המדינה שנחת השבוע חושף את היקף הריגול המשטרתי…
ויקם מלך חדש

ויקם מלך חדש

המלך החמוץהמשנה‭ ‬ליועהמ״שית‭, ‬מר‭ ‬לימון‭, ‬הגיע‭ ‬לישיבת‭ ‬הממשלה‭ (‬מה‭ ‬הוא‭…