אלישע בן קימון

מי שמכיר יודע

אילת שקד
אלישע בן קימון

01
זה לא פופלארי. בטח לא עכשיו. היא חבולה, פצועה, מנודה. ככל הנראה במצב הכי קשה מאז נכנסה לפוליטיקה. כנראה שבגלל טעויות שעשתה, פניות לא נכונות שלקחה. צעדה נגד האלקטורט, נגד הבייס. איילת שקד קיבלה החלטות לא נכונות בפוליטיקה. והיא, הפוליטיקה, חדה, קרה וגובה תשלום במזומן. אבל גם בתקופה הזו חשוב להביט במציאות נכוחה להתעסק בתוכן ולא בצורה.
"לולא שקד בממשלה מצב הימין היה רע. רע מאוד. קיבלנו ממנה הרבה יותר ממה שקיבלנו בממשלות קודמות. הטלפון שלה תמיד היה זמין. נרתמה לסייע בכל סוגייה, לא תמיד הצליחה, אבל הייתה שם. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היא לא הייתה בממשלה. וגם עכשיו, למה שתתפטר? למה? זה הכי טיפשי שיש. כדי שיבוא משהו מהשמאל?" – אלו ציטוטים של אנשים בכירים מאוד בהתיישבות ביהודה ושומרון מהימים האחרונים. הם מסתובבים בשקט. מדברים בדציבלים נמוכים, כי זה לא פשוט, ואפשר להבין אותם. עוד נחזור אליהם.
מי שמכיר יודע להגיד שאיילת שקד הכפילה תקציבים למועצות ביהודה ושומרון ולעיתים מעבר לכך. גורמי מקצוע מדברים על כ-150 מיליון שקלים שעברו למועצות. זה קרה בזמן שבממשלות קודמות התקציבים עמדו על כ-70 מיליון. מי שמכיר יודע להגיד שאיילת, יחד עם נוספים בלשכת בנט, ישבה ועמלה על תוכניות המת"ע של יחידות הבנייה ביהודה ושומרון וצירפה את כל התוכניות הרלוונטיות. העיקרון המנחה היה לבנות ללא הגבלה בכל המקומות. גושים ובעיקר לא בגושים. תוכניות יצאו ונכנסו לסדר היום בהתאם לבקשת ראשי מועצות. מי שמכיר יודע שאיילת, יחד עם נוספים, מנעה את פינוי המאחז חומש שבשומרון. המאחז ובו הישיבה פונה כמה פעמים בממשלות קודמות. בממשלה הנוכחית , למרות בג"ץ וגורמים משמאל שהיו בממשלה, זה לא קרה. בהקשר הזה צריך להזכיר כמובן את ההירתמות של אנשי ההתיישבות ומפגני התמיכה העוצמתיים שארגנו.
02
אבל יש פוליטיקה, ובכירים בהתיישבות (חזרנו אליהם) שלא יכולים להצטלם עם שקד כדי לא לחטוף מהבייס שלהם. הם גם לפני בחירות. "היא מבריחה מצביעים", אומרים גורמי מקצוע.
"היא עשתה מעשה לא פשוט אלקטורלית. הכניסה לממשלה גורמים שלא חלמנו שיכנסו. אבל את הימין, תכלס, בשטח זה רק שירת. תבין , בממשלה הזו, כל שר עשה מה בראש שלו. לראש ממשלה עם שישה מנדטים אין באמת יכולת לשלוט, וזה מה ששחרר את איילת לעשות. לא כולם אגב עשו כך והיא כן. במקומות שחשובים לנו היא הציבה אולטימטום. נכון, זה גם תקע הרבה דברים בגלל משרד הביטחון, ולא תמיד אפשר היה עם לדבר כל הגורמים במשרדים השונים וזה היה החלק הקשה, אבל באחריות אני אומר שכל מה שהיא יכלה היא עשתה", כך אומר גורם בכיר נוסף. דיברתי עם שקד כמה פעמים בודדות. אני לא זוכר אפילו את הפעם האחרונה. הדברים הללו נאמרים מעבר לקו הירוק למי שמטה אוזן.
אנחנו חיים במציאות פוליטית משוגעת. יש "גאפ" כזה שנמצא לו בין הפוליטיקה לאמת בין התוכן לצורה. שם לא מעט נופלים – גם ותיקים, בטח חדשים. המסר הקצר הוא החשוב. לא תמיד הכל מתווך לציבור. האמת מקבלת משמעות אחרת. פוליטית, ייתכן שריצה של שקד עד הסוף תגרום נזק לימין ותשרוף קולות, מי יודע. ח"כ בצלאל סמוטריץ' שעמד בפרץ ולא נתן להקים ממשלה עם מנסור עבאס אוסף את זכויותיו בימים אלה. הוא נצמד לעקרונות של בוחריו ודבק בהם. אבל, וזה אבל חשוב, גם אם תושלך הצידה לאזרחות ותהפוך גוויה פוליטית, את האמת צריך להגיד, איילת שקד עשתה הרבה להתיישבות בשנה וחצי האחרונה. מי שמכיר יודע.

עוד במדור זה

שליפות

שליפות

אבא איש חינוך. אומרים שהקשר לאבא משתקף בקשר עם הקב״ה…
שליפות

שליפות

אבאג׳ק סיאלום. נולד בתוניס ובהמשך היגר בגיל שמונה לצרפת עם…
שליפות

שליפות

אבאגיבור. חושב עליו בכל יום. אבי ז״ל נפצע בקרב עם…
שליפות

שליפות

אבאאינטלקטואל, למדן.אימאהעוגן של המשפחה, מורה בנשמתה, מנהלת בית ספר, בשלנית.…
שליפות

שליפות

אבאזאב. פתח אותי לעולם הכלכלה. משתכנע מכל טיעוני הימין, אבל…
שליפות

שליפות

אבא האבא הכי טוב בחיים, רחמים טסה. אבא שלמדתי ממנו…
שליפות

שליפות

אבא תותח, דוגמה אישית, יציבות, ביטחון, אכפתיות, קשיחות, אהבה, השראה,…
שליפות

שליפות

ההוריםדוד ואסנת. בעלי תשובה, עלו מאוסטרליה מתוך ציונות ואהבה לארץ.…
שליפות

שליפות

אבא אבא עלה מדרום אפריקה בגיל 19-20 אחרי מלחמת ששת…
שליפות

שליפות

אבאאהרן, יליד העיר יזד בפרס. עלה לארץ בשנת 1958. חשמלאי…
שליפות

שליפות

אבאמשה, בן לחלוצי כפר פינס. חקלאי בנשמה.אימאמלי, שורדת שואה שהטביעה…
שליפות

שליפות

אבאאבי היקר משיח. יליד שכונת הבוכרים בירושלים של שנות ה-40,…
שליפות

שליפות

אבאאהרון. אימא שושנה.החצי השני שרית. המשפחהעלמה (9), ינאי (6), ארי…
שליפות

שליפות

אבאגדל במוסקבה ולמד אומנות. עלה לארץ בראשית שנות ה-90.אימאגדלה בברדיצ'ב,…
שליפות

שליפות

אבאהוא ההוכחה שעם הרבה אמונה וכח רצון אפשר להתגבר על…
שליפות

שליפות

אבא יהושע. גדול הדור שלי. ממנו ספגתי אהבה לעם, לארץ…