אלישע בן קימון

מי שמכיר יודע

אילת שקד
אלישע בן קימון

01
זה לא פופלארי. בטח לא עכשיו. היא חבולה, פצועה, מנודה. ככל הנראה במצב הכי קשה מאז נכנסה לפוליטיקה. כנראה שבגלל טעויות שעשתה, פניות לא נכונות שלקחה. צעדה נגד האלקטורט, נגד הבייס. איילת שקד קיבלה החלטות לא נכונות בפוליטיקה. והיא, הפוליטיקה, חדה, קרה וגובה תשלום במזומן. אבל גם בתקופה הזו חשוב להביט במציאות נכוחה להתעסק בתוכן ולא בצורה.
"לולא שקד בממשלה מצב הימין היה רע. רע מאוד. קיבלנו ממנה הרבה יותר ממה שקיבלנו בממשלות קודמות. הטלפון שלה תמיד היה זמין. נרתמה לסייע בכל סוגייה, לא תמיד הצליחה, אבל הייתה שם. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היא לא הייתה בממשלה. וגם עכשיו, למה שתתפטר? למה? זה הכי טיפשי שיש. כדי שיבוא משהו מהשמאל?" – אלו ציטוטים של אנשים בכירים מאוד בהתיישבות ביהודה ושומרון מהימים האחרונים. הם מסתובבים בשקט. מדברים בדציבלים נמוכים, כי זה לא פשוט, ואפשר להבין אותם. עוד נחזור אליהם.
מי שמכיר יודע להגיד שאיילת שקד הכפילה תקציבים למועצות ביהודה ושומרון ולעיתים מעבר לכך. גורמי מקצוע מדברים על כ-150 מיליון שקלים שעברו למועצות. זה קרה בזמן שבממשלות קודמות התקציבים עמדו על כ-70 מיליון. מי שמכיר יודע להגיד שאיילת, יחד עם נוספים בלשכת בנט, ישבה ועמלה על תוכניות המת"ע של יחידות הבנייה ביהודה ושומרון וצירפה את כל התוכניות הרלוונטיות. העיקרון המנחה היה לבנות ללא הגבלה בכל המקומות. גושים ובעיקר לא בגושים. תוכניות יצאו ונכנסו לסדר היום בהתאם לבקשת ראשי מועצות. מי שמכיר יודע שאיילת, יחד עם נוספים, מנעה את פינוי המאחז חומש שבשומרון. המאחז ובו הישיבה פונה כמה פעמים בממשלות קודמות. בממשלה הנוכחית , למרות בג"ץ וגורמים משמאל שהיו בממשלה, זה לא קרה. בהקשר הזה צריך להזכיר כמובן את ההירתמות של אנשי ההתיישבות ומפגני התמיכה העוצמתיים שארגנו.
02
אבל יש פוליטיקה, ובכירים בהתיישבות (חזרנו אליהם) שלא יכולים להצטלם עם שקד כדי לא לחטוף מהבייס שלהם. הם גם לפני בחירות. "היא מבריחה מצביעים", אומרים גורמי מקצוע.
"היא עשתה מעשה לא פשוט אלקטורלית. הכניסה לממשלה גורמים שלא חלמנו שיכנסו. אבל את הימין, תכלס, בשטח זה רק שירת. תבין , בממשלה הזו, כל שר עשה מה בראש שלו. לראש ממשלה עם שישה מנדטים אין באמת יכולת לשלוט, וזה מה ששחרר את איילת לעשות. לא כולם אגב עשו כך והיא כן. במקומות שחשובים לנו היא הציבה אולטימטום. נכון, זה גם תקע הרבה דברים בגלל משרד הביטחון, ולא תמיד אפשר היה עם לדבר כל הגורמים במשרדים השונים וזה היה החלק הקשה, אבל באחריות אני אומר שכל מה שהיא יכלה היא עשתה", כך אומר גורם בכיר נוסף. דיברתי עם שקד כמה פעמים בודדות. אני לא זוכר אפילו את הפעם האחרונה. הדברים הללו נאמרים מעבר לקו הירוק למי שמטה אוזן.
אנחנו חיים במציאות פוליטית משוגעת. יש "גאפ" כזה שנמצא לו בין הפוליטיקה לאמת בין התוכן לצורה. שם לא מעט נופלים – גם ותיקים, בטח חדשים. המסר הקצר הוא החשוב. לא תמיד הכל מתווך לציבור. האמת מקבלת משמעות אחרת. פוליטית, ייתכן שריצה של שקד עד הסוף תגרום נזק לימין ותשרוף קולות, מי יודע. ח"כ בצלאל סמוטריץ' שעמד בפרץ ולא נתן להקים ממשלה עם מנסור עבאס אוסף את זכויותיו בימים אלה. הוא נצמד לעקרונות של בוחריו ודבק בהם. אבל, וזה אבל חשוב, גם אם תושלך הצידה לאזרחות ותהפוך גוויה פוליטית, את האמת צריך להגיד, איילת שקד עשתה הרבה להתיישבות בשנה וחצי האחרונה. מי שמכיר יודע.

עוד במדור זה

״מה יהיה עם הדור הזה?...״

״מה יהיה עם הדור הזה?...״

ר׳ אריה בינה, ראש ישיבת ׳נתיב מאיר׳ ומייסד ישיבות הסדר…
חינוך ל׳דמוקרטיה׳? ב...בית המדרש!

חינוך ל׳דמוקרטיה׳? ב...בית המדרש!

זכיתי כמה פעמים לקבל עצות והדרכות הלכתיות מהדיין החיפאי הרב…
סיפורים ששמעתי

סיפורים ששמעתי

01 סיפר לי ר׳ מאיר הכהן סינגר: ״גדלתי בארה״ב בתקופה…
על הרב שג"ר – 15 שנים לפטירתו

על הרב שג"ר – 15 שנים לפטירתו

ישבתי כבחור בבית המדרש של ישיבת 'קבר יוסף' בשכם ולמדתי…
הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל

הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל

01לפני כמה שנים סיפר לי ד״ר ישראל קוגן, קרדיולוג ואיש…
יניח למקדש את אבן הפינה

יניח למקדש את אבן הפינה

01״את אחד המשוריינים שאתה רואה בצידי הדרך לירושלים – אני…
פוסקים ללא אג׳נדה

פוסקים ללא אג׳נדה

״אבל הרב הזה הוא…חרדי״.מיהו הפוסק שעודד ׳חרדים׳ שלא לגור בשכונות…
מ״עיר החסידות״ תל אביב

מ״עיר החסידות״ תל אביב

סיפר לי הרב ישעיהו הדרי זצ״ל על ניצני רעיון ישיבות…
האם עשיתי רע בכך שבירכתי חייל?

האם עשיתי רע בכך שבירכתי חייל?

אחרי תפילת יזכור לחללי צה״ל, בשביעי של פסח, ניגש אלי…
הקב״ה בוחר ב״תל-אביביים״ שלו

הקב״ה בוחר ב״תל-אביביים״ שלו

שמעתי ממו״ר בעל ״נתיבי ישורון״ שליט״א: פעם דרש מורי חמי…
איך לא יעזבו הילדים את הדרך?

איך לא יעזבו הילדים את הדרך?

סיפר לי איש החסד צביקה הלוי יונגרייז: גדלתי במושב הזורעים…
מה קצר יותר מבו״ה?

מה קצר יותר מבו״ה?

השבוע שאלו אותי תלמידי אם הייתי אצל ר׳ חיים קנייבסקי.…
לא סוגרים את הבריח

לא סוגרים את הבריח

המשפט החזק שתפס אותי השבוע בסיפורים על ר׳ חיים קנייבסקי,…
הוראת הרב: שלא יעבור לבית ספר דתי

הוראת הרב: שלא יעבור לבית ספר דתי

משפחה חזרה בתשובה. אחד הילדים, בכיתה ה׳, השקיע הרבה בהשלמת…
מי מתעניין בצרות שלך

מי מתעניין בצרות שלך

סיפרה לי מישהי מזכרונות ילדותה: ׳בחוה״מ הראשון אחרי שעלינו לארץ,…
הרב יחליט או הורי הכלה

הרב יחליט או הורי הכלה

מממשיכי מסורת הפסיקה של הרב קוק, והפוסקים הירושלמיים האחרים [כר׳…