נעם פתחי

מלא מצוות

שריפה ברקע כהה

יש לי סיפור שבזכותו יהודים מקיימים מצוות. הוא נוגע בכל כך הרבה נפשות שלקחתי על עצמי לעולם לא להפסיק לספר אותו.
לפני מספר שנים קיבלתי חיבוק. חיבק אותי אדם גדול חיבוק אמיץ. חיבוק שכולו אהבה. אף אחד מעולם לא חיבק אותי ככה. ובכלל, אף אחד לא באמת מחבק אותי. וגם אין עניין לנסות, גם ככה יש לי לב ברזל. אבל החיבוק הזה היה משהו מיוחד. בטח יש מי שיחשוב שאני מגזים, אך באמת זה היה מאורע אדיר. למען האמת, קשה למצוא היום אדם בישראל שלא שמע עליו.
זה היה בלילה נורא אחד. היו שם אנשים רעים מאוד שכל מטרתם היא הרס וחורבן. אחד מהם אחז אותי וזרק אותי ברשעות איומה. קשה לזכור הכול, אבל מה שבטוח זה שתוך פחות משלוש שניות הוא כבר רץ אליי וחיבק אותי. לא ידעתי מי זה. ״מי בכלל מוכן לחבק אותי במצב המסוכן הזה?״ חשבתי. בדרך כלל לא מתקרבים אליי, אני משחית בלי אבחנה. אבל איכשהו ידעתי שהוא – הוא צדיק. רציתי לצעוק לו: ״תתרחק ממני! אני אהרוג אותך!״ אבל הוא לא הרפה. כל כולו אהבה ורצון להושיע. היה אפשר לחוש ממש את אהבת ישראל ואת אהבת התורה שפורצת מתוך נפשו. היה ברור שזה לא נובע מסתם רצון לעזור, הרי זה חשוב לעזור לאחרים, אבל לא בכל מחיר. פה זה היה שונה, היה ברור שהחיבוק הזה נבע מלימוד מעמיק של התורה ומתוך הבנה אמיתית של הערך של עם ישראל.
זה היה החיבוק האחרון של רועי קליין. הוא לא חשב פעמיים. הוא לא היה צריך לחשוב פעמיים. אלו היו המחשבות שלו מידי יום ביומו, ועכשיו שבא לידיו, לא יקיים?
ממני לא נשאר כלום. לפעמים אני חושב שבכלל הייתי אמור להיות נפל, ורק החום של אש התורה שבמעשה ההרואי הזה, הוא זה שגרם לי להתפוצץ. אני רק יודע שהסיפור הזה יותר משהציל נפשות באותו הלילה, מציל ועוד יציל יהודים רבים. האם יש בכלל יהודי ששומע אותו ונשמתו הטהורה לא מתמלאת ברצון, לפחות עלום, לקרבת ה׳? קשה לי להאמין.
הבנתי שאין מקרה בעולם. לא סתם נשלחתי לדבר הזה. אלא מגלגלין חובה על ידי חייב, ולכן אני חייב לפרסם את נס הגבורה הזה על מנת לחזק אצל כל יהודי את נקודת האמונה, את השייכות שלו לעם ישראל, את הרגישות שלו כלפי כל אחד מישראל, את השאיפה האידיאליסטית שלו ואת מסירות הנפש שלו על העם והארץ. נשבעתי לרועי שאני אעבור מפה לאוזן, ממחנך לתלמיד ומאבא לבן, אקנן בלב של כל שומע ואזעזע את הרצון הטוב שלו. נשבעתי לו: תדע לך רועי שברית דמים כרותה בינינו, שכל מי שישמע עליך ועל מה שעשית, אני אבוא בעצמי ואפוצץ את הנפש שלו בהזדהות כלפיך. לערכים שלך. לאידיאלים שלך. לעם שלך. ותדע לך שאני לא ארפה ממנו, ממש כמו שאתה חיבקת אותי, עד שההזדהות תהיה כזו שתשנה אותו. אני מבטיח לך שאנשים יבכו. יהיו כאלה שיחזרו בתשובה. יהיו כאלה שיתחילו לשמור שבת. יהיו כאלה שאחרי שהייתה להם התלבטות, בזכותך יחליטו בכל זאת להתגייס לקרבי. יהיו כאלה שיתייחסו יפה יותר לקרובים שלהם, למשפחה שלהם. יהיו כאלה שפשוט יתמלאו ברוח גבורה ויעשו את המעשה הטוב שחששו לעשות עד לאותו יום. יהיו הורים שהסיפור שלך יגרום להם לדעת בין רגע מה יהיה השם של הרך הנולד שלהם. יהיו כאלה שיחליטו שלא לרדת מהארץ כמו גם כאלה שיחליטו לחזור. יהיו כאלה שברגע האחרון יזכרו בך ויחליטו שעם כל הקושי הדבר הנכון הוא לעזוב את המשפחה ולצאת לקרב. יהיו כאלה שיוסיפו עוד פרק משנה יומי. יהיו כאלה שיחליטו ללמוד עוד שנה תורה. יהיו כאלה שבשעת קושי יזכרו בך וילמדו בשקידה יותר או יעשו ברצינות גדולה יותר כל דבר טוב שאפשר לחשוב עליו. הסיפור שלך במבט כולל מכה גלים מאז אותו הלילה ואני השליח שלך להפיץ אותו. האדוות שהוא מותיר אחריו חוצה מגזרים ונמשך עוד הרבה דורות קדימה. בזכותך קורים כל כך הרבה דברים טובים, ויקרו בעתיד עוד אפילו יותר. לא ניסית להראות משהו למישהו, פשוט היית אתה, וזה נכנס ללבבות של כל כך הרבה אנשים. אין ספק שבזכות החיבוק שלך, החיבוק שהקדשת לעם ישראל, יהודים מקיימים היום יותר מצוות. הרבה יותר מצוות. מלא מצוות.

למידע, להצטרפות ולעדכונים:
דוא״ל: miflegetnoam@gmail.com | אתר: https://noamparty.org.il/

עוד במדור זה

שתי סליחות והתנצלות

שתי סליחות והתנצלות

״הוא היה עושהכל שביכולתו להרבות אהבה ואיחוד״ בנר שמיני של…
שתי סליחות והתנצלות

שתי סליחות והתנצלות

סליחה ראשונה.״מה כותבים בטור סוגר שנה? על סליחה, זה ברור.…
המהפחחחה המשפטית

המהפחחחה המשפטית

01
רבות נכתב ונאמר על הרפורמה במערכת המשפט, כאן ובכלל. נדמה כאילו לא משנה כמה נכתוב ונאמר, תמיד יישאר מה להוסיף. אחרי האירוע ההזוי שהיה השבוע באוניברסיטת תל אביב, בהחלט יש עוד מה לכתוב.
אם לא עקבתם: באוניברסיטת תל אביב נערך ביום ראשון פאנל בנושא הרפורמה המשפטית, בחסות תא הסטודנטים ׳לביא׳ של הליכוד ותא ׳כחול לבן׳. הוזמנו ארבעה: פרופסור רבקה ווייל מאוניברסיטת רייכמן וד״ר דייבי דישטניק מאוניברסיטת תל אביב. היו שם גם עורכת הדין יסכה בינה מ׳התנועה למשילות ודמוקרטיה׳, שבין מייסדיה נמנה שמחה רוטמן, חבר הכנסת ויו״ר ועדת החוקה בהווה, שהוזמן אף הוא לאירוע.
סטודנטים נאורים רבים ניסו למנוע את השתתפותו. מה זה ניסו, הגיעו פיזית עד אליו בטרם הצליח להיכנס לאולם שבו נערך הפאנל. אם לא היו סביבו מאבטחים ושוטרים רבים, ייתכן בהחלט שהאירוע המביש היה נגמר בצורה אחרת. כשרוטמן כבר הצליח להיכנס סטודנטים לא נתנו לו לדבר תוך צרחות ״בושה״, ״פשיסט״ ועוד גינויים שימנים רגילים לספוג, כולל הערה מגברת צעירה שדרשה ממנו להוריד את הכיפה.
הד״ר דישטניק ביקש מהסטודנטים הצרחנים שיתנו לו לדבר: ״אני יכול להסביר למה התוכנית המשפטית גרועה לכלכלה״, אמר מי שמזוהה עם השמאל, אבל זעקות הגוועלד נמשכו והוא אמר בעצב למיקרופון: ״זה גול עצמי מפואר״. הייתי כותב כאן על חוסר היכולת שקיים בקרב חלקים בשמאל לקבל דעות שונות, אבל זה לא הזמן, היה שם משהו חמור יותר שנעשה על ידי כמה עורכי חדשות.
02
אחרי אותו ׳גול עצמי מפואר׳ רוטמן עוד אמר כמה מילים, ואז קרה דבר מדהים: הוא הפך לאשם בגלל שדיבר ואמר מילה אסורה. ״ולכן העדפת לקרוא להם מוגבלים״, שח לו עודד בן עמי במהלך ריאיון שקיים עימו, ובעצם טען שיו״ר ועדת החוקה כינה את המפגינים המטורללים – ״מוגבלים״. רוטמן לא נבהל, לא התנצל והסביר כי תיאר את היכולת של המפגינים לטעון – ״אתם מוגבלים בטיעון שלכם״.
השימוש של רוטמן במילה ׳מוגבלים׳ העלים כמעט לחלוטין את האלימות שספג מחוץ לדיווחים שעלו באתרי החדשות הגדולים, והפך אותו לאשם. הכותרות דיווחו על השימוש במילה הנ״ל במקום לדבר על האלימות, כאילו עורכי החדשות נרמלו את מה שעבר חבר הכנסת מהציונות הדתית. כך נהג גם בן עמי בריאיון שערך עם רוטמן ולא התייחס כלל לאלימות באותו אירוע מביש.
03
בטח אתם חושבים שנפלה טעות בכותרת של הטור שלי, ולא כך הדבר. ערוצי התקשורת והעיתונאים הדגולים נוהגים לעשות שימוש בביטוי השגוי ׳המהפכה המשפטית׳.
את אותו ריאיון מדובר בן עמי פתח בהצגת הכנס בתל אביב ככזה שעסק ב׳מהפכה המשפטית׳, אלא שרוטמן ענה לו כמו שצריך, וכמו שצריך לענות בכל הזדמנות. ״אני חייב לתקן אותך״, פתח והסביר רוטמן, ״הכנס לא עסק במהפכה המשפטית אלא בדרכים לתקן את המהפכה המשפטית, אותה מהפכה משפטית שעשה אהרן ברק אי אז בשנות התשעים״.
אהרן ברק ביצע מחטף לילי ושינה את פני מערכת המשפט הישראלית, והיום משום מה מנסים להציג לנו את הרצון לחזור למערכת הישנה כמהפכה משפטית. לכן זו מהפחחחה משפטית מבחינתי.
04
מילה אחרונה: החודשים האחרונים לימדו אותי שהרפורמה נחוצה עם שינויים כאלה ואחרים. היא באמת נחוצה, אבל מה שעוד יותר נחוץ זה שיח מכבד, שיח שיכול להכיל דעות רבות ומגוונות כמו השיח שהצגנו כאן ב׳גילוי דעת׳ בשבוע שעבר. לדעתי שיח שכזה צריך להיות חשוב לכולנו, גם לחלקים בשמאל שלא מוכנים לקבל את המציאות שמשתנה לנגד עינינו, את הדמוגרפיה שעושה את שלה. כשהשיח ישתנה לא נדבר על רפורמה או על מהפכה, נדבר על תיקונים במערכת המשפט. ■

כמו במגילת רות

כמו במגילת רות

שלמה (סולומון) מולוגטה יחגוג בקרוב את יום הולדתו ה-23. הוא…
דבר כזה עוד לא קרה לי

דבר כזה עוד לא קרה לי

01לא בטוח שאני עושה את הדבר הנכון, ולמרות זאת אכתוב…
יש לנו פה הכול

יש לנו פה הכול

כילד וכנער, וגם כחייל, יצא לי לראות פעמים רבות את…
חובת מצוות כיבוד הורים

חובת מצוות כיבוד הורים

לא משנה באיזו שעה של היום, באיזה ערוץ, באיזו במה,…
הטובים למשטרה

הטובים למשטרה

לא משנה באיזו שעה של היום, באיזה ערוץ, באיזו במה,…
לא מתנצל על הסרטון<br>של בנות האולפנה

לא מתנצל על הסרטון
של בנות האולפנה

זה קרה בסוף שבוע שעבר, וזה עדיין מרגיז אותי. כמה…
אלפי תיירים יגיעו לשומרון בפסח לצפות באירוס השומרון הנדיר

אלפי תיירים יגיעו לשומרון בפסח לצפות באירוס השומרון הנדיר

זה קורה פעם בשנה ולמשך מספר שבועות בודדים בלבד: פריחת…
"פורום קהלת אוכלים נזלת"

"פורום קהלת אוכלים נזלת"

01מעולם לא כתבת על אופנה. מצד שני תמיד יש פעם…
קשה היא ההורות כקריעת ים סוף

קשה היא ההורות כקריעת ים סוף

01אין טעם להתחמק מזה. הורות. לכתוב על הורות. אז כמו…
הדיקטטורה הישראלית

הדיקטטורה הישראלית

01שלא ישקרו לכם. מה שקורה היום במדינת ישראל זה דיקטטורה.…
להחזיר את פעולות התגמול לשירות המדינה?

להחזיר את פעולות התגמול לשירות המדינה?

01רצח שני האחים לבית משפחת יניב, הלל מנחם ויגל יעקב…
תגיד לי מה אתה רוצה

תגיד לי מה אתה רוצה

01כשקמה עלינו ממשלת בנט-לפיד לא התחברתי בכלל לקריאות "המדינה היהודית…
כך נוטעים היח״צנים

כך נוטעים היח״צנים

01איזה חג יפה הוא ט״ו בשבט. לרוב הוא מספק לנו…