בדרך לכותל

משטרת המחשבות

ההליכה לכותל בימים של חשש מהתפרצות מחודשת של הנגיף מרגשת ומלאה אתגרים. מצד אחד השתוקקנו לרגע הזה, ומצד שני אנו נדרשים לעמוד בתור בסמוך לכותל עד שתתפנה קפסולת תפילה שתקלוט אותנו תחת שמש בהירה לשפוך את שיחנו בצפיפות לפני בורא עולם.

כל שיעול או התעטשות של אחד המתפללים מקפיצים את הנוכחים ומסיטים את הריכוז מהתפילה או מקריאת התורה. התפילות כאן בכותל עושות את הדרך הקצרה ביותר לקודש הקודשים ולכיסא הכבוד. מחשבות אלו ואחרות מציפות אותי. אני מונה בדרכי את הנושאים שעליהם אבקש ואת ההצלחות שעליהן עליי להודות. חלק גדול מהתפילות של השבועות האחרונים כבר התגשמו, ואני מתכנן להודות לה' על כל השפע בדיוק באותו מקום שביקשתי והתפללתי עליו.

בלי משים נכנסות למוחי מחשבות של חול: הזדמנויות עסקיות, רעיונות שיווקיים. מצד אחד אני פורטם אחד-אחד מכיוון שעל כולם אני רוצה להודות, לבקש ולהתפלל. מצד שני ידוע לכול שבשבת לא מבקשים על צורכי הפרט אלא רק על ענייני הכלל. אני דוחק את מחשבותיי הארציות, והן צפות ועולות כאילו מאליהן.

אני מבקש מהקב"ה: "אהגה בתורת א-ל ותחכמני" – ריבונו של עולם, אנא סייע לי שלא לחשוב על עבודה בשבת, "חפציך אסורים וגם לחשוב חשבונות", אף על פי שאני משתוקק להודות לך על הברכה שאתה שולח ומשרה אצלי גם בעניינים החומריים. אני מנחם את עצמי בעובדה שהחומריות היא הבסיס שעליו חל וזורח כל עולם הרוח. הרי גם מסעי הפרסום שאנו עורכים על מנת לקדם ולפתח ארגוני תורה, קהילה וחסד, גם הם שייכים לעולם מופלא של 'עולם חסד ייבנה', כמו בכנס "הערבות ההדדית" שהיינו שותפים בהפקתו בימים האחרונים.

ועוד אני מנחם עצמי, שהרי "הרהורים מותרים ולשדך הבנות", מחשבה זו מרגיעה אותי ומניחה מעט את דעתי, אך מוחי עדיין טרוד ולא רגוע. אני משתוקק ליהנות משלוות השבת הירושלמית של "לעמל קראו דרור ונתתי את ברכתי". ואיפה אני בכל סיפור הזה?

והינה כשאני מגיע לרחבת הכותל לפתע פתאום כל מחשבותיי מזדככות. הרהורי החול נמוגים כלא היו. הקדושה האופפת את שריד חומת בית מקדשנו משרה עליי רוח חדשה וכוחות רעננים. המפגש עם מראות הקדושה של מאות יהודים מתפללים ומהללים את ה' נוכח הר המוריה מעניקה לי תוספת של שמחה ואמונה. במקום כל מחשבות החול שנעלמו, נותרה רק הכרת הטוב לבורא עולם על הזכות המופלאה שנתן לנו לחיות בארץ ישראל ולהיות חלק מהעם המופלא הזה, ומעל הכול אמונה גדולה שממש מכאן תבוא בקרוב השמועה הגואלת שמתחילים סוף-סוף בבניין בית הבחירה.  

שבת שלום. רוגע, בריאות ושגשוג לפרט ולכלל. 

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד נוסכות בנו את הביטחון שאנו זקוקים לו. שם הכל נמדד בציונים ובתוצאות, שלרוב לא תואמות את רזי החיים עצמם. מלמדים אותנו שם משוואות טריגונומטריות ואת השפה האנגלית, ועוד כל מיני חוקים אזרחיים וחוקים בלשון, בזמן שהלב שלנו נותר מאחור. על אהבה ורגשות נוספים אנחנו לא לומדים שם, על כלכלה נבונה, על ההתנהלות בעולם גדול ודורשני, על לאגור מוטיבציה לקום בבוקר גם כשאין כח – על כל אלה אנחנו לא לומדים, ובטח שלא נבחנים. כותב שורות אלה משתייך לקבוצה שטוענת שהגיע הזמן לעשות שינוי. אנחנו בשנת תשפ”ד כבר, ואין סיבה שמערכת החינוך לא תציב לעצמה מטרות עדכניות יותר. הראשונה שבהן – האמונה של הנער בעצמו. ולא רק כקלישאה שמודבקת על לוחות המודעות בבית הספר, אלא כהתנהלות של ממש. שינוי כזה שיגרום למתחנכים לצאת לחיים ולהאמין ביכולותיהם, לממש את שהם מסוגלים וראויים לו, להוציא לפועל את כוחות חייהם. אז בוודאי יהיה לנו יותר מקומות כמו ‘בר המשכן’.

בר המשכן הוא מקום חינני במרכז המסחרי של שילה, שהוקם לפני כשנה וחצי. אליה לוי, במקור מראש העין, כיום נשוי למתנחלת משבות רחל, הוא הבעלים של הבר-מסעדה, והוא רק בן 25. לצידו עומדת משפחה של אחים מנהלי ברים, והוא בעל מוטיבציה גבוהה וקול של נער פלא, כשהוא מזמר. כל אלה ביחד הביאו את אליה להקים את המקום, להשקיע בו את נשמתו, ולהתעקש עליו גם כשהמיקום לא כ”כ צלח – ולהעביר אותו למיקום החדש. כי כשאליה מאמין בעצמו אין איש שיעמוד בדרכו.

את כל אלה לא ידענו כשהגענו, שלושה מאחיי ואני, לבלות בבר הנחמד. חנינו באחת החנויות שבאזור, השתאינו מגודלו של המרכז המסחרי ומאפשרויות הרכישה הקיימות בו – החל מקרמיקות וחומרי בנייה ועד גלידריה וסופר, ונכנסנו למתחם. לצד במה להופעות שמקיימות במקום ונותנות אפשרות ליוצרים צעירים, מתחום הסטנדאפ, המוזיקה וכדו’ ותפסנו לנו את אחד הספסלים במקומות הישיבה שבחוץ, במקום שבו הבריזה פוגשת את האווירה.

אחרי כמה חיוכים ומילים עם הבחור הצעיר והנמרץ, התחילו לזרום אלינו לשולחן המנות. לפתיחה קיבלנו צ’יפס בטטה עשוי היטב (26 ₪), כרוביות שמנמנות – בציפוי פריך לצד צ’ילי מתקתק (35 ₪) ופופקו עוף משובח שמתיימר לחקות את מנת הדגל של KFC, בהצלחה גדולה. בקטגוריית ‘צמאה נפשי ויאללה אוכל’ עמדו לפנינו שתי אפשרויות. כמובן שבחרנו בשתיהן. הראשונה והמוצלחת היא ‘קריספי צ’יקן’ שמורכבת מרצועות פילה עוף בציפוי קריספי (בליווי רוטבי הבית כמובן) על לחמנייה טריה עם ירקות רעננים, ותוספת של צ’יפס או טבעות בצל, שלגמרי עושה את העבודה, וכל זה רק ב-55 ₪. האפשרות השנייה, והמוצלחת עוד יותר היא – סלופי ג’ו, כלומר – סנדוויץ’ אסאדו מפורק ברוטב מתקתק גם כן בליווי רטבי הבית, גם כן בלחמנייה טרייה, גם כן עם ירקות רעננים וגם כן עם תוספת של צ’יפס או טבעות בצל, ב-62 ₪. חשוב לומר, בר, כשמו כן הוא, מכיל גם משקאות אלכוהולים, אותם ראוי לצרוך במידה הנכונה. בבר המשכן תוכלו למצוא את שחשקה נפשכם, החל מבירות פשוטות ועד שוטים של משקאות חריפים טובים ואיכותיים וקוקטיילים מובחרים כפי רוחכם. 

בקיצור: עם תפריט חדש בקרוב, והרוח החדשה והקלילה המפעמת בהתיישבות הצעירה, נראה שעדיין לא מאוחר בכלל לפנות לעצמכם ערב בקרוב, וליהנות משפע של אפשרויות בבר המשכן. ■

לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
גורמהדרין - פינת חמד:

גורמהדרין - פינת חמד:

אם אתם מהאנשים שקנו כפכפי קרוקס אחרי שזה כבר היה…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…