התישבות

משפחות הגבעות

עוד במהלך הנסיעה חשבנו שבטח נעשה שבת בעיקר עם בני נוער, כי למי יש כוח באמצע שנה שאין חופשה או חג, לצאת עם הילדים למקום כזה. אבל האמת, הופתענו. מלבד נוער אידיאליסט ומסור שאני מעריצה אותו, הגיעו למקום כ 17 משפחות גדולות עם ילדיהם.

בשנים האחרונות כשמדברים על הקמת נקודות התיישבות, ייצרו אצלנו תמונה, כאילו דובר בכמה נערים, גוזמבות ואולי איזה רועה צאן, שמטיילים עם אוהל ומנסים לקבוע עובדות בשטח שהם בטח לא מכירים.
האמת בפועל היא שונה לחלוטין.
נשים רגע בצד את מתווה אביתר, את תוצאותיו שנראות בימים אלו ואת השיח הפולטי. למקום הגיעו 50 משפחות, אנשים עם ילדים שאשכרה עזבו את הבית והחליטו ליישב נקודה חדשה בארץ ישראל, ורובם התגוררו במבני קבע. אבל אביתר לא הייתה מקרה בודד וחריג.
בשבת האחרונה עלתה נקודה נוספת של תנועת נחלה (חלק מכ-11 גרעינים שנמצאים בכוננות לעלייה) לעשות שבת באורי עד שליד קדומים. כמשפחה, חשבנו אם להגיע, מראש ידענו שמגיעים למקום רק לשבת והתלבטנו אם יש לנו כח לארוז אוהלים, ציוד ואוכל לשבת שטח ללא תנאים. בסוף החלטנו להצטרף כי משהו ברוח הזו פשוט סוחף. משהו ברוח הזו הוא חינוך משמעותי עבור הילדים שממתינים בכל יום לחזור לאביתר וליישב את ארץ ישראל.
עוד במהלך הנסיעה חשבנו שבטח נעשה שבת בעיקר עם בני נוער, כי למי יש כוח באמצע שנה שאין חופשה או חג, לצאת עם הילדים למקום כזה. אבל האמת, הופתענו. מלבד נוער אידיאליסט ומסור שאני מעריצה אותו, הגיעו למקום כ 17 משפחות גדולות עם ילדיהם. חלק מהמשפחות הגיעו מהישוב קדומים הסמוך כחלק מכוננות וציפייה להרחבת הישוב הגדול, וחלק מהמשפחות אלו אנשים שהגיעו מכל הארץ בכדי ליישב את ארץ ישראל. אבל מעבר לעובדה שהגעו משפחות רבות,מדהים לראות שזה אנשים שמתעסקים במקצועות חופשיים, אם זה אנשי היי טק, אנשי כלכלה, מהנדסי בניין ועוד. יש פה הרבה מעבר לאמירה הנקודתית בשבת אחת, יש פה אמירה שאנחנו אנשים מבוגרים, הורים לילדים חלקם אף סבים וסבתות אשר ביום יום עסוקים, עובדים ומתפרנסים מנהלים שיחות על כלל הנושאים ויחד עם זאת מיישבים את ארץ ישראל.
אז אם בעבר היינו אומרים שהאידיאליסטים האמיתיים הם אלו שרוצים לגור במבנה עראי וקטן, אני חושבת שדווקא הגעתן של משפחות גדולות ומיושבות מוכיחות את ההפך. נכון, בכל נקודה בהתחלה נגור באוהל או במבנה זמני וקטן, אבל האידיאל הוא לא לחיות בסגפנות, אלא ההפך. כמה שההתיישבות תגדל יותר עם בתים גדולים, ואפילו בניינים, כמה שנתפרס על עוד ועוד נקודות ונקים בהם גם מפעלים ועסקים, נביא פה לצמיחה אדירה של יו״ש כאיכות החיים המזרחית לגוש דן.

עוד במדור זה

האסטרטגיה של איראן

האסטרטגיה של איראן

ביום‭ ‬שישי‭ ‬האחרון‭ ‬מצאתי‭ ‬את‭ ‬עצמי‭ ‬יושב‭ ‬באולפן‭ ‬טלוויזיה‭. ‬שהיתי‭…
הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הכנסת מריחה בחירות, וזה הזמן לשנות את כללי המשחק. בכנס…
ההתיישבות היא קו החזית

ההתיישבות היא קו החזית

הכותרות‭ ‬הבוקר‭ ‬מבשרות‭ ‬על‭ ‬‮"‬תוכנית‭ ‬ענק‮"‬‭: ‬10‭ ‬מיליארד‭ ‬שקל‭ ‬יושקעו‭…
מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

רבים‭ ‬בתקשורת‭ ‬הימין‭ ‬ניסו‭ ‬לחזות‭ ‬מה‭ ‬תהיה‭ ‬המחאה‭ ‬הבאה‭ ‬של‭…
זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

השבוע‭ ‬יצאו‭ ‬אלפים‭ ‬לרחובות‭ ‬במחאה‭ ‬כואבת‭ ‬ומוצדקת‭ ‬נגד‭ ‬מרחץ‭ ‬הדמים‭…
האח הגדול – עינו פקוחה

האח הגדול – עינו פקוחה

דו״ח מבקר המדינה שנחת השבוע חושף את היקף הריגול המשטרתי…
ויקם מלך חדש

ויקם מלך חדש

המלך החמוץהמשנה‭ ‬ליועהמ״שית‭, ‬מר‭ ‬לימון‭, ‬הגיע‭ ‬לישיבת‭ ‬הממשלה‭ (‬מה‭ ‬הוא‭…
אתם זוכרים את השירים

אתם זוכרים את השירים

01‭ ‬יום‭ ‬אחד‭ ‬חזרתי‭ ‬מהאולפנה‭ ‬עם‭ ‬דיסק‭ ‬שירים‭ ‬‮"‬חסידיים‭ ‬מודרניים‮"‬‭.…
מתגייסים לגיוס

מתגייסים לגיוס

מה‭ ‬אנו‭ ‬חושבים‭ ‬על‭ ‬גיוס‭ ‬לצה"ל‭? ‬ברור‭. ‬כל‭ ‬אחד‭ ‬צריך‭…
להרגיש יהודי, להיראות יהודי, ולהפיץ יהדות

להרגיש יהודי, להיראות יהודי, ולהפיץ יהדות

01‭ ‬ ממש‭ ‬לא‭ ‬ממליצה‭ ‬לצאת‭ ‬מהארץ‭ ‬הטובה‭ ‬שלנו‭, ‬וממילא‭…
הציונות החשמונאית לאן

הציונות החשמונאית לאן

כשהפוליטיקה היא עניין לחילוניםהכל‭ ‬היה‭ ‬מושלם‭. ‬בנינו‭ ‬את‭ ‬המקדש‭. ‬הקרבנו‭…
 ה׳ ילחם לכם, אבל לא תחרישון

 ה׳ ילחם לכם, אבל לא תחרישון

01‭ ‬נרות‭ ‬החנוכה‭ ‬מלאי‭ ‬השמן‭ ‬שמרצדים‭ ‬בחושך‭, ‬מזכירים‭ ‬כמה‭ ‬אור‭,…
בינו בוערים בעם

בינו בוערים בעם

01‭ ‬מפלגת‭ ‬עוצמה‭ ‬יהודית‭  ‬עסוקה‭ ‬בדיונים‭ ‬אינטנסיביים‭ ‬במאמץ‭ ‬להעביר‭ ‬את‭…
דעה מקצועית אובייקטיבית

דעה מקצועית אובייקטיבית

כשהגיע‭ ‬הדרבי‭ ‬הגדול‭ ‬שכולם‭ ‬ציפו‭ ‬לו‭, ‬לא‭ ‬היה‭ ‬שופט‭. ‬אבל‭…
מאחורי כל אשת פוליטיקאי מצליחה עומד גבר אוהב

מאחורי כל אשת פוליטיקאי מצליחה עומד גבר אוהב

01‭ ‬יום‭ ‬אחד‭ ‬פגש‭ ‬אותי‭ ‬איש‭ ‬צעיר‭, ‬בתחילת‭ ‬דרכו‭ ‬הפוליטית‭,…
כשמתייחסים לאנשים מסויימים בזלזול

כשמתייחסים לאנשים מסויימים בזלזול

01‭ ‬קראתי‭ ‬ברשתות‭ ‬שעדי‭ ‬אשכנזי‭, ‬סטנדאפיסטית‭ ‬מהשמאל‭, ‬צילמה‭ ‬במהלך‭ ‬הופעה‭…