כץ ולעניין

נטו חיים

ההתמכרות שלנו והצורך הבלתי נדלה שלנו להיות כל הזמן בעניינים, להיות זמינים 24 שעות ביממה, לשתף בכל מחשבה, להסתכל כל כמה דקות בנייד ללא כל צורך או סיבה - היא נוראית.

ביום שני כ״ח בתשרי התשפ״ב – 4/10/21 בשעה 18:16 העולם (כמעט) השתנה.
תקלה שקרתה בשרתים של פייסבוק, וואטסאפ וטוויטר גרמה לרשתות החברתיות הללו להפסיק לעבוד. במשך קרוב ל-6 שעות תמימות העולם היה ללא חיפוש והקלדה אובססיביים במדיות החברתיות הללו.
לא ייאמן, אך מי שרצה לדבר עם חבר/ה, היה צריך ממש ל״הרים את השפופרת” ולחייג אליו/ה. אנשים החלו לדבר ביניהם במקום לשלוח הודעות או אימוג’ים או סתם חחחחחחחחחחחח…
ועכשיו מעט יותר ברצינות – לצערי הרב גם אני חוטא לא מעט בשיטוט ברשתות החברתיות, גם אני מוצא את עצמי לעיתים מבזבז את זמני אל מול המדיות הללו. באותו ערב יום שני יצא לי לעשות גם דברים אחרים: יצאתי לרוץ עם הבת שלי, קראתי עיתון, ישבתי ושוחחתי עם אשתי והילדים שבבית למשך זמן ארוך יותר. האשמה איננה במדיות החברתיות הללו כי אם בנו בלבד.
ההתמכרות שלנו והצורך הבלתי נדלה שלנו להיות כל הזמן בעניינים, להיות זמינים 24 שעות ביממה, לשתף בכל מחשבה, להסתכל כל כמה דקות בנייד ללא כל צורך או סיבה – היא נוראית.
למחרת בבוקר בנוסעי לעבודה שמעתי בגלי צה״ל ראיון עם ד״ר (השם שמור במערכת) המתמחה במצבי חרדה של רשתות חברתית. היא סיפרה שבכל אותן 6 שעות של תקלה ברשתות החברתיות, היא טיפלה בקריאות נואשות של אנשים שצלצלו אליה והביעו בפניה תיאורי חרדה שהם חווים על כך שהמדיות החברתיות הללו הפסיקו לעבוד. היא סיפרה שחלק מהתיאורים היו דומים להפליא ל״כאבי פנטום” = תופעה בה חשים מי שעברו קטיעת גפה (יד או רגל) כאב בגפה שנקטעה ואיננה עוד. ישנם מי שיחושו תחושות קור/ חום בגפה שנכרתה, אחרים ירגישו שהגפה זזה או מגרדת.
כלומר, אנשים הגיעו למצב שבו אמנם המדיות החברתיות בנייד שלהם לא עבדו, אך הם הרגישו כאבים פיזיים ותחושות לא רגילות של שמיעת הצלצולים על קבלת הודעה וכדומה. במילה אחת: השתגענו!
לאחר מחשבה ארוכה ועמוקה אני חושב שהיה עדיף לעולם לו 3 המדיות החברתיות הללו לא היו מתוקנות. היו לנו הרבה יותר חברים אמיתיים, היה לנו הרבה יותר זמן פנוי למשפחה, לחברים ולעצמינו, היו לנו חיים הרבה יותר נקיים ופשוטים ללא חשיפה תמידית ומיידית לתכנים לא ראויים. בקיצור – היה לנו חיים! אני ממליץ לכל אדם ולכל זוג לקבוע ערב אחד בשבוע (לא כולל ליל שישי) שבו הנייד נמצא על השתק ורחוק מהם, ולהתנהל בבית כאילו כל הרשתות החברתיות נמצאות בתקלה. לא ייאמן מה אפשר להספיק וכמה נרוויח.

עוד במדור זה

העדפה - מתקנת!

העדפה - מתקנת!

מכתב מ…אליהו, ועוד חשבונות שמים סיפר‭ ‬לי‭ ‬הרב‭ ‬אריה‭ ‬פינסקי‭,…
לקבל תורה שעושה פירות

לקבל תורה שעושה פירות

מכוח סלסלת ביכורי פירות… סיפר‭ ‬לי‭ ‬בן‭ ‬משפחה‭ ‬של‭ ‬רעייתי‭,…
כמה דפיקות דפק הדוד מאז ששת הימים?

כמה דפיקות דפק הדוד מאז ששת הימים?

לא מספיק לזכור רמב״ם ושולחן ערוך בעל פה… לפעמים‭ ‬אנשים‭…
מקום יש בראש לכמה כובעים...

מקום יש בראש לכמה כובעים...

עוד שריונר, ניצול שואה וחסיד גור אדוק אחד‭ ‬מלוחמי‭ ‬השריון‭…
גאולה היא עם בשיקום

גאולה היא עם בשיקום

הדרך הבלתי נראית   בעקבות‭ ‬הסיפור‭ ‬שהבאתי‭ ‬כאן‭ ‬על‭ ‬שני‭…
בן אדם, עלה...!

בן אדם, עלה...!

הברכה המדוברת ביותר… הרב‭ ‬שלמה‭ ‬יוסף‭ ‬זוין‭ ‬היה‭ ‬העורך‭ ‬הראשון‭…
אנשי התפארת

אנשי התפארת

טעות בדולר ואמונת חכמים סיפר‭ ‬לי‭ ‬ברוך‭ ‬סנדרס‭ ‬מקיבוץ‭ ‬גבעת‭…
״כנה אחריך משוכה״

״כנה אחריך משוכה״

לגולים מביתם ל…בתי מלון כשילדי‭ ‬היו‭ ‬קטנים‭, ‬השתדלנו‭ ‬לעשות‭ ‬סדר‭…
״עצת הזקנים״ (מלכים א׳ י״ב)

״עצת הזקנים״ (מלכים א׳ י״ב)

איזו דרך חכמה יותר? תודה‭ ‬לקוראים‭ ‬שנענו‭ ‬לבקשתי‭ ‬בטור‭ ‬הקודם‭…
ילד של אבא

ילד של אבא

מלחמה על הבית בכל‭ ‬פעם‭ ‬שאני‭ ‬נכנס‭ ‬לאחת‭ ‬מתחנות‭ ‬הרכבת‭…
סיפורים שהעלו אצלי חיוך

סיפורים שהעלו אצלי חיוך

עשה…את האדם ישר כאשר‭ ‬אני‭ ‬שומע‭ ‬מפי‭ ‬תלמידים‭ ‬בתל‭-‬אביב‭ ‬על‭…
סיפורים שהעלו אצלי חיוך

סיפורים שהעלו אצלי חיוך

חסד בקבלה… לאחרונה‭ ‬שאלתי‭ ‬את‭ ‬הרב‭ ‬אביגדור‭ ‬נבנצל‭ ‬שליט״א‭ ‬אם‭…
הכסף הזה כשר? למהדרין...?

הכסף הזה כשר? למהדרין...?

חצי גלימה ועוד חצי סיפר‭ ‬לי‭ ‬ידידי‭ ‬הרב‭ ‬אבנר‭ ‬כהן‭:…
איש סתרים ללא סתירות

איש סתרים ללא סתירות

הרב‭ ‬ד"ר‭ ‬יעקב‭ ‬דוד‭ ‬הרצוג‭ ‬היה‭ ‬משפטן‭, ‬דיפלומט‭, ‬מנכ"ל‭ ‬משרד‭…
בין רב לפוסק

בין רב לפוסק

01‭ ‬ בפעם‭ ‬הראשונה‭ ‬שבאתי‭ ‬לשוחח‭ ‬עם‭ ‬ר‮'‬‭ ‬שלמה‭ ‬פישר‭…
ימי התחלה שבים אלינו?

ימי התחלה שבים אלינו?

יושב ומצפה… סיפר‭ ‬לי‭ ‬הרב‭ ‬הדיין‭ ‬יעקב‭ ‬ורהפטיג‭, ‬נכדו‭ ‬של‭…