להתחתן בלי פשרות

עשו הפסקות

כשאנו נפגשים בקשר רציני ומשמעותי חשוב לתת רווח בין פגישה לפגישה בשביל להתבונן. אפילו משה רבנו קיבל את התורה בפרשיות קצרות שהפסקות ביניהן, כדברי רש”י בתחילת ספר ויקרא: “ומה היו הפסקות משמשות? ליתן רווח למשה להתבונן בין פרשה לפרשה ובין ענין לענין, קל וחומר להדיוט הלומד מן ההדיוט”.
כפי שהזכרנו בעבר, בזמן הפגישות חשוב להיפגש ולהיות נוכח בהן, לפתוח את הלב ולהביא את עצמנו לתוך הפגישה, ואין זה הזמן לחשוב על טיב הקשר ולהתבונן עליו, אלא מתבוננים רק לפני הפגישות או לאחריהן, כי כשאנו חושבים ומתבוננים אנו לרוב נמצאים מבחוץ ולא מבפנים.

דווקא משום כך הרבה פעמים בפגישות לא רואים את התמונה הרחבה ועלולים לקבל רושם מוטעה לטוב או לרע, ומאידך גיסא לפעמים מרוב פגישות קשה לשים לב לפרטים קטנים ולדקויות שיכולים גם הם לשנות את התמונה. 

ההפסקות בין פגישה לפגישה מאפשרות לנו להקשיב לעצמנו, לשאול ולהשיב: מה טוב לי בקשר? מה משמח אותי? מה הקשר מוציא ממני? מה מפריע לי? מה דורש ליבון ובירור?

כמו כן ההפסקות מאפשרות לנו לעכל את מה שחווינו בפגישות ולהפנים את הדברים לתוכנו. ההפנמה חשובה הן בשביל שנוכל להאזין לדברים העולים מתוכנו ולא רק למה שראינו בפגישה, והן בשביל לאפשר לנו להיות פנויים ופתוחים לקלוט רשמים וחוויות חדשות בפגישות הבאות. ההפסקות הן כמו השינה בלילה, שבאה אחרי יום עמוס מחשבות, הרגשות וחוויות ומאפשרת לנו לעכל אותן לתוכנו, להפנים את הטוב ולהשליך את הפסולת, ואנו קמים ליום נוסף רעננים ומלאי כוחות חדשים.
נוסף על כך, כאשר אנו מתבוננים על הדברים מתוכנו פנימה, ההתבוננות מאפשרת לנו לבוא לפגישה הבאה ממוקדים יותר ומוכנים יותר. אנו לומדים להכיר את בני זוגנו ולדעת אילו דברים מיטיבים עימם וכיצד נוכל להעצים את הקשר בינינו, יחד עם הדברים שברצוננו להעלות ולברר, ולנסות לחבר רבדים נוספים שטרם חיברנו עד כה.
לסיכום, ההפסקות עוזרות לנו ליצור קשר מודע ויציב יותר ולהחליט ממקום בטוח יותר, בדיוק כמו שבספר התורה את הכתב השחור אפשר לקרוא בבירור בזכות הקלף החלק שסביבו, שחשוב לא פחות ממנו. ובתורת הפנימיות והחסידות אף מבואר שקדושת הקלף הלבן עולה בקדושתה הרבה מעל קדושת הכתב השחור.

עוד במדור זה

גילגולו של חיבוק

גילגולו של חיבוק

לפני‭ ‬כמה‭ ‬שבועות‭ ‬סיפרתי‭ ‬כאן‭ ‬סיפור‭ ‬שקרה‭ ‬לי‭: ‬בשיא‭ ‬המחאה‭…
כוחו של ביזיון

כוחו של ביזיון

יש‭ ‬רגעים‭ ‬שבהם‭ ‬האדם‭ ‬בונה‭ ‬עולם‭ ‬שלם‭ ‬במו‭ ‬ידיו‭ –…
שרשרת של חסד

שרשרת של חסד

בהושענא‭ ‬רבא‭ ‬פגשתי‭ ‬בהר‭ ‬הזיתים‭ ‬את‭ ‬יוסי‭ ‬שמואלי‭ ‬מטירת‭ ‬צבי‭,…
תפילה מהלב

תפילה מהלב

יום‭ ‬אחד‭ ‬יצאה‭ ‬משפחה‭, ‬הורים‭ ‬ושתי‭ ‬בנותיהם‭, ‬בנות‭ ‬12‭ ‬ו‭-‬17‭,…
לראות את היד המכוונת

לראות את היד המכוונת

כמה‭ ‬פעמים‭ ‬בחיינו‭ ‬עברנו‭ ‬ליד‭ ‬אירוע‭, ‬קשר‭ ‬מקרי‭ ‬או‭ ‬פרט‭…
חיבוק מלמעלה

חיבוק מלמעלה

החיים‭ ‬מזמנים‭ ‬לכולנו‭, ‬מעת‭ ‬לעת‭, ‬רגעים‭ ‬של‭ ‬מצוקה‭, ‬חשש‭ ‬או‭…
כדי לפתוח שערי שמים צריך הכרת הטוב

כדי לפתוח שערי שמים צריך הכרת הטוב

ישנם‭ ‬רגעים‭ ‬בחיים‭ ‬שבהם‭ ‬האדם‭ ‬מרגיש‭ ‬שהוא‭ ‬עומד‭ ‬מול‭ ‬חומה‭…
להיות נוכחים

להיות נוכחים

השבוע‭ ‬עמדתי‭ ‬בסליחות‭ ‬בכותל‭ ‬המערבי‭. ‬האווירה‭ ‬הייתה‭ ‬מחשמלת‭. ‬רחבת‭ ‬הכותל‭…
הכוח של הויתור

הכוח של הויתור

במציאות‭ ‬היומיומית‭, ‬קל‭ ‬מאוד‭ ‬ליפול‭ ‬למלכודת‭ ‬האגו‭ ‬והאחיזה‭ ‬ב"צדק‮"‬‭ ‬שלנו‭.…
מחוליאן ליונתן

מחוליאן ליונתן

לפני‭ ‬כמה‭ ‬שבועות‭ ‬פגשתי‭ ‬חבורה‭ ‬מופלאה‭ ‬של‭ ‬צעירים‭ ‬שעלו‭ ‬מארגנטינה‭…
כשמעגל החסד וההשגחה נפגשים

כשמעגל החסד וההשגחה נפגשים

יש‭ ‬רגעים‭ ‬בחיים‭ ‬שבהם‭ ‬מורם‭ ‬לפתע‭ ‬המסך‭ ‬המכסה‭ ‬את‭ ‬היומיום‭,…
לפני הכל אנחנו אחים

לפני הכל אנחנו אחים

כך‭ ‬כתב‭ ‬אורי‭ ‬אפשטיין‭ ‬ראש‭ ‬המועצה‭ ‬האזורית‭ ‬שער‭ ‬הנגב‭: ‬‮"‬אבא‭,…
להקשיב לקולות שבדרך

להקשיב לקולות שבדרך

השבוע‭ ‬פגשתי‭ ‬זוג‭ ‬חברים‭ ‬טובים‭, ‬דביר‭ ‬ואיריס‭ ‬גרנות‭. ‬איריס‭, ‬מרצה‭…
הזדמנויות מהשמיים

הזדמנויות מהשמיים

כמה‭ ‬פעמים‭ ‬בחיים‭ ‬הרגשתם‭ ‬דחף‭ ‬פנימי‭ ‬חזק‭ ‬לעשות‭ ‬משהו‭, ‬מין‭…
הכח של הסיפור

הכח של הסיפור

לאחרונה‭ ‬הוזמנתי‭ ‬להעביר‭ ‬הרצאה‭ ‬וסדנה‭ ‬שעוסקת‭ ‬בכוחו‭ ‬של‭ ‬הסיפור‭. ‬…
הכלה המושגחת

הכלה המושגחת

לפני‭ ‬כמה‭ ‬חודשים‭, ‬בסיומה‭ ‬של‭ ‬הרצאה‭ ‬שהעברתי‭, ‬ניגשה‭ ‬אליי‭ ‬אישה‭…