בדרך לכותל

פרה אדומה ושמפניה ורודה

אני לא יודע אם אני ״ביביסט״ או לא, אבל הרב צבי יהודה חינך אותי לראות בכל אדם את פנימיותו הישרה ולהוקיר טובה על כל חסד ומעשה טוב.

הכותל המערבי

1. צעדתי לכותל ברגלים קלות אך ליבי היה כבד. ביום שישי טמנו ברגבי עפרה את סבא שמואל אופן ליד רעייתו תמר, שכה אהב. סבא שמואל הוא בשבילי דוגמא למסירות על ארץ ישראל. הוא ויתר על החיים הבורגניים, הטובים, בפתח תקווה ועלה עם קומץ חברים ליישב את גבעות הטרשים בעפרה שבארץ בנימין.
מלבד קולות של תנים בלילה לא נשמע שם ציוץ. שמעון פרס נתן האישור להקמת עפרה והחלוצים היקרים, ללא היסוס, בנחישות ובמסירות, עלו על הקרקע, הפריחו את השממה שבארץ התנ’’ך והיו לאבן שואבת לעוד ועוד גרעינים חלוציים שהקימו את יישובי יו״ש.
יש לי הכרת הטוב לחלוצים הנפלאים האלו, אמיצים, חרוצים, ישרים וחדורי אמונה.
2. ביקרתי השבוע עם ביתי השביעיסטית, ביריד שבוע הספר. התגעגעתי לחגיגה התרבותית משפחתית המיוחדת הזו שבגלל הקורונה נבצרה מאיתנו. אלפי קונים שוחרי הספר צבעו על הדוכנים. פגשתי סופרים ומו’’לים יקרים ונהננו יחד מכל רגע. חשבתי בליבי שיש מדינות בעולם שהקורונה עדיין משתוללת שם ומפילה מאות אלפי חללים.
ואילו אנו, ב’’ה חוגגים פה בשבוע הספר ובאירועי תרבות המוניים כאילו לא הייתה כאן קורונה. אני מציע להוקיר טובה לביבי-ראש ממשלתינו היוצא- שהצליח בנחישות ובמסירות להביא את ישראל לקדמת העולם ולדאוג בע’’ה לחיסון רוב האוכלוסייה בישראל במהירות וביעילות. אין ספק שהוא הציל בכך אלפי יהודים ממוות בטוח.
יש לביבי עוד הרבה זכויות בתחומים רבים מאד שקשה לפרט. השמחה של השתתפות באירועים המוניים הציפה אותי גם בחגיגה של קבוצת בשבע בבריכת הסולטן עם אברהם פריד ואביב גפן. המסקנה שלי, שם למרגלות חומת ירושלים, הייתה שונה ממסקנתו של ידידי היקר, חה’’כ ניר אורבך. בניגוד לניר, אני סבור שהחיבוק המרגש של אברהם פריד עם אביב גפן ובקשת הסליחה המפתיעה של אביב, בנוכחות קהל של אלפי מעריצים ומעריצות, שיושבים צפופים ומשתחווים רווחים, בתוככי ירושלים, התאפשרה אך ורק בס’’ד בזכות מבצע החיסונים ומיגור הקורונה, שניהל בחוכמה ובתושייה, ראש ממשלתנו המוכשר דאז – ביבי.
אני לא יודע אם אני ״ביביסט״ או לא, אבל הרב צבי יהודה חינך אותי לראות בכל אדם את פנימיותו הישרה ולהוקיר טובה על כל חסד ומעשה טוב. זהו הסוד של ‘אהבת חינם’. כששאלתי את הרב מדוע אינו כועס על מי שניסה להוציאו משלוותו הרב ענה לי: ‘’לי אין עיכובים באהבה’’… הבנתי מהרב שהוא מסביר לי את אופן מבטו על העולם ועל בני אדם. הרב השתדל תמיד להסתכל על פנימיותו של היהודי, לעומק נפשו ונשמתו, ומצא שם הרים של זהב…
מי שמאשים את נתניהו בשחיתות עדיף שיבדוק עצמו טוב טוב אם לא במומו הוא פוסל…
כולי הערכה עזה והכרת הטוב לראש ממשלתנו היוצא – בנימין נתניהו, שתרם את מרבית שנותיו למען מדינת ישראל ועם ישראל. גם אם הוא שתה יותר מידי שמפנייה ורודה, אין זה מבטל את המעשים הנפלאים שלו למען בטחון ישראל, למען הכלכלה שלנו, הפרטית והציבורית, למען הבריאות בישראל ולמען העתיד של כולנו.
3. בעיבורו של הר הזיתים, כמאה מטר מקברו של אביה היקר שלנו, אני נפגש עם מקום הכנת אפר פרה אדומה. מול קודש הקודשים. כאן התרחש המעשה המופלא של טהרת עם ישראל. הקב’’ה מלמד אותנו את חוקת התורה, שלא ניתנת להסבר אנושי. מי שנטמא בטומאה החמורה ביותר יכול להיטהר לאלתר על ידי הכהן, ולשאוב כוחות של טוהר וקדושה היישר מקודש הקודשים, מקום מושבם של לוחות הברית. מעליהם נישאים הכרובים והכפורת המביטים זה אל פניו של זה כאשר בני ישראל אוהבים את בוראם ואיש את רעהו.
מעשה פרה אדומה מלמד אותנו שגם מי שחטא יכול לשוב בתשובה שלמה וחטאיו כשלג ילבינו. אני צריך לעשות חשבון נפש כל הזמן האם חשדתי בכשרים? האם דיברתי בלבבי רע על משהו?
הרב צבי יהודה הדגיש לי שוב ושוב את הציווי החד משמעי – לא לדבר רע ואפילו לא לחשוב רע – איש על רעהו: ״איש את רעת רעהו על תחשבו בלבבכם״.
ביבי לך! לך ותמשיך לתרום בע’’ה, מניסיונך הרב, מקשריך, ממרצך הבלתי נדלה ומחוכמתך הרבה למען עם ישראל. שבת שלום של לימוד זכות, אהבת חינם והצלחת מנהיגנו החדשים והוותיקים בשמירה על בטחון ישראל, תורת ישראל וקוממיות ישראל.

עוד במדור זה

תולדות: גרר- לעד ולעולמי עולמים

תולדות: גרר- לעד ולעולמי עולמים

בפרשיות‭ ‬בחומש‭ ‬בראשית‭ ‬ניתן‭ ‬מקום‭ ‬של‭ ‬כבוד‭ ‬למקומות‭ ‬הליכתם‭ ‬של‭…
חיי שרה - מערת המכפלה: ׳בית החיים׳

חיי שרה - מערת המכפלה: ׳בית החיים׳

יש‭ ‬משהו‭ ‬פלאי‭ ‬בהשתדלותו‭ ‬המרובה‭ ‬של‭ ‬אברהם‭ ‬אבינו‭ ‬לחיפוש‭ ‬מקום‭…
וירא- האם למאמין מותר לשאלות שאלות?

וירא- האם למאמין מותר לשאלות שאלות?

אברהם‭ ‬אבינו‭, ‬ראש‭ ‬המאמינים‭, ‬אשר‭ ‬הגיע‭ ‬לאמונה‭ ‬באלוקים‭ ‬מעצמו‭, ‬הגיע‭…
לך לך - עם של הולכים

לך לך - עם של הולכים

פעמים‭ ‬רבות‭ ‬בפרשתנו‭ ‬מתגלה‭ ‬לנו‭ ‬אברהם‭ ‬בפועל‭ ‬ה‭.‬ל‭.‬ך‭: ‬‮'‬לֶךְ‭ ‬לְךָ‮'‬‭,…
נח - ותשחת הארץ: לפני האלוקים?

נח - ותשחת הארץ: לפני האלוקים?

כבר‭ ‬בתחילתה‭ ‬של‭ ‬התורה‭ ‬מתברר‭ ‬שיש‭ ‬מטרה‭ ‬ויעד‭ ‬לבריאת‭ ‬העולם‭.…
האזינו- סוכות-׳אַסְתִּירָה פָנַי מֵהֶם׳

האזינו- סוכות-׳אַסְתִּירָה פָנַי מֵהֶם׳

לפני‭ ‬שנתיים‭ ‬נוסף‭ ‬לנו‭ ‬עוד‭ ‬יום‭ ‬לימים‭ ‬הנוראים‭, ‬יום‭ ‬שמחת‭…
וילך - יום-הכיפורים: מקווה טהרה לכל ישראל

וילך - יום-הכיפורים: מקווה טהרה לכל ישראל

בעוד‭ ‬ימים‭ ‬ספורים‭ ‬נכנס‭ ‬בעז‭"‬ה‭ ‬ליום‭ ‬הגדול‭, ‬יום‭-‬הכיפורים‭, ‬כשמו‭ ‬של‭…
ראש השנה: מחשבים מסלול מחדש

ראש השנה: מחשבים מסלול מחדש

ראש‭ ‬השנה‭ ‬הוא‭ ‬תקווה‭ ‬חדשה‭, ‬תקווה‭ ‬לשנה‭ ‬טובה‭ ‬ומתוקה‭. ‬אנו‭…
כי תבוא - ׳וְשָׂמַחְתָּ בְכָל־הַטּוֹב׳

כי תבוא - ׳וְשָׂמַחְתָּ בְכָל־הַטּוֹב׳

העולם‭ ‬מתחלק‭ ‬לשניים‭: ‬אלה‭ ‬שבטוחים‭ ‬שמגיע‭ ‬להם‭ ‬הכל‭ ‬ותמיד‭ ‬יתלוננו‭…
כי תצא - כי ה׳ א-להיך מתהלך בקרב מחנך

כי תצא - כי ה׳ א-להיך מתהלך בקרב מחנך

בפרשתנו‭ ‬אנו‭ ‬מצווים‭ ‬לשמור‭ ‬על‭ ‬קדושת‭ ‬המחנה‭. ‬‮'‬כִּֽי–תֵצֵא‭ ‬מַחֲנה‭ ‬עַל–אֹיְבֶיךָ‭…
שופטים- ידינו לא שפכו את הדם הזה...

שופטים- ידינו לא שפכו את הדם הזה...

בסוף‭ ‬פרשתנו‭ ‬אנו‭ ‬נפגשים‭ ‬עם‭ ‬פרשיה‭ ‬תמוהה‭, ‬פרשת‭ ‬עגלה‭ ‬ערופה‭.…
ראה - 'נו, כשזוכים רואים'

ראה - 'נו, כשזוכים רואים'

כמה‭ ‬פעמים‭ ‬בחיינו‭ ‬אומרים‭ ‬לנו‭: '‬הכל‭ ‬תלוי‭ ‬בך‭', '‬הכל‭ ‬תלוי‭…
עקב תשמעו

עקב תשמעו

האם‭ ‬שומעים‭ ‬באוזן‭? ‬לא‭ ‬בטוח‭… ‬פרשתנו‭ ‬פותחת‭ ‬במילים‭: ‬‮'‬וְהָיָה‭ ‬עֵקֶב‭…
דברים- ט׳ האב - מה חסר לנו?

דברים- ט׳ האב - מה חסר לנו?

תשעה‭ ‬באב‭, ‬יום‭ ‬חורבנם‭ ‬של‭ ‬בית‭ ‬המקדש‭ ‬הראשון‭ ‬והשני‭. ‬את‭…
פנחס- הנהגה וענווה – הילכו יחדיו?

פנחס- הנהגה וענווה – הילכו יחדיו?

את‭ ‬מי‭ ‬אמור‭ ‬לשרת‭ ‬המנהיג‭? ‬את‭ ‬עצמו‭ ‬או‭ ‬את‭ ‬העם‭?…
בלק-׳מדוע אתה בוכה?׳

בלק-׳מדוע אתה בוכה?׳

בימים‭ ‬אלו‭ ‬מתחילים‭ ‬ימי‭ ‬הזכרון‭ ‬והאבלות‭ ‬על‭ ‬חורבן‭ ‬בית‭ ‬המקדש‭.…