שמואל יעקובסון

ציון בלתי מספיק

בשבוע האחרון חגגו בהתיישבות הקמת מבנה קבע לישיבה בחומש. זאת, בעקבות ביטול החוק המפלה, אשר אסר על נוכחות אזרחים ישראליים באדמות ישובי צפון השומרון שהוחרבו על ידי ממשלת אריאל שרון, אך בפועל – נאכף רק כלפי אזרחי ישראל היהודים. אם נבחן אובייקטיבית את האירוע, התמונה העולה היא קשה ביותר.
הקמת המבנה התאפשרה בהתערבות שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, המכהן כשר נוסף במשרד הביטחון, כשברקע גורמי צה״ל עשו ככל יכולתם למנוע את הקמתו וגם כאשר קיבלו הוראה מהדרג המדיני לאפשר זאת, טרחו להגביל מאוד את קטע השטח בו מותרת נוכחות יהודית באדמות היישוב, לאשר הקמת מבנה קטן בלבד, לאשר כניסת מחפרון אחד בלבד לשטח, ולהודיע, במפגיע, כי לא תותר פעילות כלשהי ביתר שטחי היישוב או בשטחיהם של שלושת הישובים הנוספים שהוחרבו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו החרה החזיק אחריהם, כי היישוב עצמו לא ייבנה מחדש וכי לא יוקמו ישובים חדשים. מחלקת המדינה בארצות הברית והאיחוד האירופי הזדרזו לגנות גם את הקמת המבנה הקטן, תוך שטוענים שיש בכך הפרה חמורה של התחייבויות ממשלת אריאל שרון.
כשמעמידים מול תמונה זו, את היקף ההשתלטות הערבית על קרקעות והיקף הקמת המבנים הבלתי חוקיים ברחבי ארץ ישראל בכלל וברחבי יו״ש בפרט, השמחה על הקמת המבנה אפילו מגוחכת.
צה״ל הפך, הלכה למעשה, לזרוע ביצועית של מחלקת המדינה בארצות הברית. קציני צה״ל הבכירים עוברים שם הכשרות, רובם ככולם, וגם הקורסים החשובים בארץ, כגון פו״ם ומב״ל, מנוהלים, הלכה למעשה, על ידי קרנות במימון פרוגרסיבי או יוצאיהן של אותן קרנות. קציני צה״ל הטמיעו לחלוטין את מפת האינטרסים האמריקאית ולמעשה, פועל הצבא כדי למנוע יישום הנחיות הדרג המדיני בכל הנוגע להתיישבות ולקרקעות ביהודה ושומרון, מתוך דירקטיבה הגורסת, כי הנוכחות היהודית באזור זמנית וכי הערבים המכונים ״פלשתינאים״ ממילא יקבלו את השטח. לכן, אין להתיר כל בניה יהודית, ומנגד – אין טעם להרוס בניה ערבית.
שר הביטחון יואב גלנט מתגלה כמינוי הכושל ביותר של הממשלה הנוכחית. הוא אינו עושה רושם של אדם חד או בעל הבנת עומק של האירועים. לאחר שנדחה על ידי המערכת בעת התמודדותו לרמטכ״לות, ניכר כי הוא ׳מכיר תודה׳ על כך, שכעת נכונה המערכת לקבל אותו מחדש לשורותיה, כביכול. חרף הובלת המערכת, הוא מתיישר, פעם אחר פעם, עם התפיסות המעוותות והדירקטיבות ההרסניות שפשו בה, תוך שפועל בנחרצות ובאכזריות נגד ההתיישבות היהודית ואף נגד המתיישבים עצמם, ולעומת זאת – אינו מוכן לכל פעולה נגד מפרי החוק והסדר מהצד הערבי. כל זאת מבלי להזכיר את סיכול התיקונים במערכת המשפט, הרשום, באופן כמעט מלא, על שמו.
הגיעה העת, שנבחרי הציבור שלנו ידרשו מראש הממשלה, כי אם כבר חזר בו, בצעד חסר מנהיגות של ממש, מפיטוריו המתבקשים של השר גלנט – ידאג למלא אחר ההסכמים הקואליציוניים ולהנחות את הדרג הצבאי להישמע באופן מלא לשר הנוסף במשרד – בצלאל סמוטריץ׳ – בכל הנוגע לניהול החיים, היהודיים והערביים, ביהודה ושומרון.
כפי שראינו השבוע, הגינויים הקשים מגיעים – בין אם הוקם מבנה פצפון לשימוש כמה תלמידי ישיבה, ובין אם תוקם עיר שלימה. אם הגינוי הוא אותו גינוי – אז מדוע לא להקים ישובים חדשים? אלא אם הממשלה שותפה לאותו הלך המחשבה הצבאי בנוגע לעתיד שטחי יו״ש.
אם לא תהיה פעולה נחרצת ׳ליישר מחדש׳ את השר גלנט ואת הדרג הצבאי – ב׳ממשלת הימין מלא על מלא׳ – אין אלא לחזור על דבריה של רבקה אמנו – אם כן, למה זה אנכי… ■

עוד במדור זה

העץ של יוסי דגן, הרב שמואל אליהו ואדיר זיק ז"ל בשא-נור

העץ של יוסי דגן, הרב שמואל אליהו ואדיר זיק ז"ל בשא-נור

ראש מועצת שומרון יוסי דגן ביקר ביישוב שא-נור, וחזר לעץ…
״ההתעוררות הציבורית בכוחה לתת כח לממשלת ישראל מול אומות העולם״

״ההתעוררות הציבורית בכוחה לתת כח לממשלת ישראל מול אומות העולם״

חצי שנה עברה מאז המבצע של תנועת נחלה וגרעיני ההתיישבות…
הדור הבא של הקהילות בישראל

הדור הבא של הקהילות בישראל

לפני כשלושה שבועות צוין יום פטירת הרב אלישע וישליצקי זצ"ל…
״כולם מבינים שחייבים לחזק את ההתיישבות״

״כולם מבינים שחייבים לחזק את ההתיישבות״

אנחנו משוחחים בשעת בוקר מוקדמת יחסית, ממש בשיאו של משבר…
״שינויים גדולים לא קורים ביום אחד״

״שינויים גדולים לא קורים ביום אחד״

ביום חמישי בלילה בסוף השבוע שעבר עלה גרעין של משפחות…
סקר: %81 מרוצים מהמגורים בשומרון

סקר: %81 מרוצים מהמגורים בשומרון

על אף האיומים הביטחוניים והמדיניים, 81% מתושבי השומרון מרוצים מהמגורים…
לבנות את מגרון במעלה ההר

לבנות את מגרון במעלה ההר

מכתב גלוי למר אלישע ירדשלום וברכה.אינני מכיר אותך באופן אישי…
החיילים האלמונים של רמת מגרון

החיילים האלמונים של רמת מגרון

פעם ראשונה שהייתי ברמת מגרון הייתה לפני שנה וחצי. הגענו,…
קול רנה

קול רנה

ביום שישי כ"ב אב תשע"ט יצאו הרב איתן, דביר ורנה…
מצרפת לשומרון

מצרפת לשומרון

בערב שבת האחרונה הסתובבתי עם בעלי ביישוב רבבה וראיתי שלט…
בניגוד לתוכניות משרד ראש הממשלה: יחידות דיור אושרו בישוב עלי

בניגוד לתוכניות משרד ראש הממשלה: יחידות דיור אושרו בישוב עלי

ועצת התכנון העליונה היא הגוף שמאשר את הבניה ברחבי יהודה…
מהיום הראשון ועד לאחרון - כך קם ישוב חדש

מהיום הראשון ועד לאחרון - כך קם ישוב חדש

יום ראשון כ׳ באייר התשפ״א חוזר מוקדם מהעבודה כדי להתארגן…
כך הפכו ישובי גב ההר לבטוחים בישראל

כך הפכו ישובי גב ההר לבטוחים בישראל

01תנו לי לנפץ מיתוס רגע. זה אמנם קרה לאט אבל…
הנגב - מה הימין צריך לעשות

הנגב - מה הימין צריך לעשות

01הפרחת השממה בנגב, כמו גם ייהוד הגליל ויישובו, הם חלק…
מלחמה חד צדדית

מלחמה חד צדדית

01המערכה על יהודה ושומרון נמצאת בשיאה בימים אלו.תקציבי עתק מוזרמים…
משטרה בורטיגו

משטרה בורטיגו

01"מה לעשות, אין למשטרת ישראל אפשרות לאבטח כל בית במדינה.…