אורי שכטר

קשה זיווגם כקריעת ים סוף

קריעת ים סוף

01
כתוב בגמרא ״קשה זיווגם של עם ישראל כקריעת ים סוף״. ביננו, מה היה קשה לבורא עולם בקריעת ים סוף הרי הוא ברא את כל העולם כולו בשבוע? אז קריעת הים לשניים קשה לו? הרי הוא כל יכול. וביננו, מה קשה לבורא עולם בזיווג? כתוב בגמרא ״ארבעים יום קודם יצירת הוולד בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לפלוני״ – אז מה שנשאר לבורא עולם בסך הכול זה להפגיש ביניהם כשהשניים מגיעים לגיל חתונה.
עבור בורא עולם זה לא ״סיפור״ לקרוע את הים וזה לא ״סיפור״ בשבילו להפגיש בין בני זוג. הסיפור הוא לשכנע את עם ישראל לעזוב את חלומותיהם לחזור למצרים, להילחם במצרים, להתפלל, להתחבר למה שבורא עולם מכוון אותם לעשות, לקפוץ לים ולהשאיר את החלומות מאחור. כנ״ל בזוגיות. לכל אחד ואחת יש חלומות בראש איך תראה בת הזוג שלו, איך יראה בן הזוג שלה. להזיז חלק מהחלומות ולהקשיב למהלכים של בורא עולם זה הקושי הגדול.
02
יצא לי פעם לפגוש חבר יקר ופעם ראשונה לפגוש גם את אשתו. בשלב מסוים של השיחה ביננו, לא יודע להסביר למה, שאלתי ״איך הכרתם?״. הוא סיפר לי שלפני מעל 25 שנים הוא יצא יחד עם חבר שהיה צעיר ממנו בשנה לטיול הגדול אחרי השחרור מהצבא במזרח הרחוק. הוא הקפיד בכל יום שלישי להתקשר להוריו ולדווח להם מה קורה איתו ומהן תכניותיו להמשך. באחת הפעמים כשהיה בהודו בעיר ג׳איפור, הוא התקשר כרגיל ביום שלישי להוריו. אמו אמרה לו שהיא הייתה בדואר ופגשה את חנה מהמועצה המקומית, ״תוך כדי השיחה ביננו חנה סיפרה לי שבתה נמצאת בהודו ואני סיפרתי לה שגם אתה בהודו. חנה ביקשה ׳שישמור על הבת שלי שם׳ אז כשתפגוש אותה תשמור עליה״.
הוא השיב לאימו, ״אימא בהודו יש אלפים רבים של ישראלים, היא ארץ ענקית ויש בה גם מיליארד הודים, אין סיכוי בעולם שאני אפגוש אותה״, כך הסתיימה השיחה. למחרת הוא וחברו הגיעו לעיר ניו דלהי למיין בזאר, לגסט האוס ׳ארי קרישנה׳. כשהם עשו את הצ׳ק אין לגסט האוס חברו פתח בשיחה עם מישהי שהייתה לידם והגיעה יום לפניהם לניו דלהי. הוא הסתובב לחבר שלי ואמר לו ״תכיר זאת לימור היא למדה איתי בכיתה, אגב, היא הבת של חנה מהמועצה אם אתה מכיר, הם לדעתי גרים איזה 200 מטר מהבית שלכם״. חברי ענה לו ״אני לא מכיר אותה אבל הדבר היחיד שאני יודע הוא שאימא שלה ביקשה שאשמור עליה״.
בהמשך הם טיולו ביחד ולאחר מכן היא חזרה לישראל והוא חזר קצת אחריה. הוא הזמין אותה לביתו לראות את התמונות מהטיול, הם הפכו להיות חברים, בהמשך התחתנו והיום הם מגדלים באהבה ארבעה ילדים נפלאים, כשהגדולה כבר השתחררה מהצבא והקטן בגיל בר מצווה. כנראה שבסוף הוא שמר עליה טוב.
03
אוסיף סיפור נוסף של שכנים שלנו מראש צורים שבורא עולם הפגיש ביניהם בצורה הזויה לגמרי והם זרמו איתו. הבחור היה קצין לוחם בגבול הצפון. יום אחד הם קיבלו דיווח בקשר שיש כמה בנות שמטיילות באיזה ואדי קרוב לגדר המערכת. הצוות יצא במהירות למקום והגיע לבנות וביקש מהן לצאת מהגזרה ולאחר מכן הצוות המשיך את הסיור בגזרה. לפתע נהג הג׳יפ אמר לקצין שהוא חייב לחזור אל הבנות, הוא שכח אצלן דבר מה.
כשהגיעו לבנות כל הצוות נשאר בג׳יפ והנהג ירד לדבר איתן. לאחר שהצוות התרחק מהמקום הקצין שאל את הנהג ״מה דיברת שם עם הבנות, אמרת ששכחת משהו, מה שכחת?״. הנהג ענה שהוא שכח לקחת מספר טלפון. הקצין אמר לו ״אני לא מבין איזה מספר טלפון ולמה?״. הנהג השיב שהוא ניגש לאחת הבנות ואמר לה ״את בחורה דתיה, הקצין שלנו בחור דתי, את נראית נחמדה וגם הוא בחור נחמד, תני לי את מספר הטלפון שלך ואדאג שהוא יתקשר אלייך״. הקצין רצה להרוג אותו ואמר לו ״אתה לא שפוי, מאיפה הגיע לך הרעיון ההזוי הזה?״. הקצין לקח את מספר הטלפון כדי להתקשר ולהתנצל על חוצפתו של הנהג. שיחת ההתנצלות נמשכה מעבר למצופה ובסופו של דבר הם נפגשו והכירו והיום יש להם משפחה לתפארת.
האמת שלא רק בזיווג אלא בהרבה דברים נוספים, חשוב שנשאיר חלק גדול מחלומותינו ונקשיב לדיבורים של בורא עולם אלינו, ננסה להתחבר אליהם וננסה להתחבר לדרך שבה הוא מוביל אותנו כי בטוח שהדרך הזאת תהיה דרך טובה.

עוד במדור זה

האסטרטגיה של איראן

האסטרטגיה של איראן

ביום‭ ‬שישי‭ ‬האחרון‭ ‬מצאתי‭ ‬את‭ ‬עצמי‭ ‬יושב‭ ‬באולפן‭ ‬טלוויזיה‭. ‬שהיתי‭…
הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הפתק שיקבור את שיטת מפא״י

הכנסת מריחה בחירות, וזה הזמן לשנות את כללי המשחק. בכנס…
ההתיישבות היא קו החזית

ההתיישבות היא קו החזית

הכותרות‭ ‬הבוקר‭ ‬מבשרות‭ ‬על‭ ‬‮"‬תוכנית‭ ‬ענק‮"‬‭: ‬10‭ ‬מיליארד‭ ‬שקל‭ ‬יושקעו‭…
מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

מה עומד מאחורי הפגנות השמאל והערבים?

רבים‭ ‬בתקשורת‭ ‬הימין‭ ‬ניסו‭ ‬לחזות‭ ‬מה‭ ‬תהיה‭ ‬המחאה‭ ‬הבאה‭ ‬של‭…
זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

זעקת הקוזאק הנגזל של המנהיגות הערבית

השבוע‭ ‬יצאו‭ ‬אלפים‭ ‬לרחובות‭ ‬במחאה‭ ‬כואבת‭ ‬ומוצדקת‭ ‬נגד‭ ‬מרחץ‭ ‬הדמים‭…
האח הגדול – עינו פקוחה

האח הגדול – עינו פקוחה

דו״ח מבקר המדינה שנחת השבוע חושף את היקף הריגול המשטרתי…
ויקם מלך חדש

ויקם מלך חדש

המלך החמוץהמשנה‭ ‬ליועהמ״שית‭, ‬מר‭ ‬לימון‭, ‬הגיע‭ ‬לישיבת‭ ‬הממשלה‭ (‬מה‭ ‬הוא‭…
אתם זוכרים את השירים

אתם זוכרים את השירים

01‭ ‬יום‭ ‬אחד‭ ‬חזרתי‭ ‬מהאולפנה‭ ‬עם‭ ‬דיסק‭ ‬שירים‭ ‬‮"‬חסידיים‭ ‬מודרניים‮"‬‭.…
מתגייסים לגיוס

מתגייסים לגיוס

מה‭ ‬אנו‭ ‬חושבים‭ ‬על‭ ‬גיוס‭ ‬לצה"ל‭? ‬ברור‭. ‬כל‭ ‬אחד‭ ‬צריך‭…
להרגיש יהודי, להיראות יהודי, ולהפיץ יהדות

להרגיש יהודי, להיראות יהודי, ולהפיץ יהדות

01‭ ‬ ממש‭ ‬לא‭ ‬ממליצה‭ ‬לצאת‭ ‬מהארץ‭ ‬הטובה‭ ‬שלנו‭, ‬וממילא‭…
הציונות החשמונאית לאן

הציונות החשמונאית לאן

כשהפוליטיקה היא עניין לחילוניםהכל‭ ‬היה‭ ‬מושלם‭. ‬בנינו‭ ‬את‭ ‬המקדש‭. ‬הקרבנו‭…
 ה׳ ילחם לכם, אבל לא תחרישון

 ה׳ ילחם לכם, אבל לא תחרישון

01‭ ‬נרות‭ ‬החנוכה‭ ‬מלאי‭ ‬השמן‭ ‬שמרצדים‭ ‬בחושך‭, ‬מזכירים‭ ‬כמה‭ ‬אור‭,…
בינו בוערים בעם

בינו בוערים בעם

01‭ ‬מפלגת‭ ‬עוצמה‭ ‬יהודית‭  ‬עסוקה‭ ‬בדיונים‭ ‬אינטנסיביים‭ ‬במאמץ‭ ‬להעביר‭ ‬את‭…
דעה מקצועית אובייקטיבית

דעה מקצועית אובייקטיבית

כשהגיע‭ ‬הדרבי‭ ‬הגדול‭ ‬שכולם‭ ‬ציפו‭ ‬לו‭, ‬לא‭ ‬היה‭ ‬שופט‭. ‬אבל‭…
מאחורי כל אשת פוליטיקאי מצליחה עומד גבר אוהב

מאחורי כל אשת פוליטיקאי מצליחה עומד גבר אוהב

01‭ ‬יום‭ ‬אחד‭ ‬פגש‭ ‬אותי‭ ‬איש‭ ‬צעיר‭, ‬בתחילת‭ ‬דרכו‭ ‬הפוליטית‭,…
כשמתייחסים לאנשים מסויימים בזלזול

כשמתייחסים לאנשים מסויימים בזלזול

01‭ ‬קראתי‭ ‬ברשתות‭ ‬שעדי‭ ‬אשכנזי‭, ‬סטנדאפיסטית‭ ‬מהשמאל‭, ‬צילמה‭ ‬במהלך‭ ‬הופעה‭…