אלישע בן קימון

קשה להאמין אבל זו המציאות

אלישע בן קימון

01
קו המגע מצטמצם, החיכוך נעשה יותר ויותר דחוף, השטח שעליו נאבקים הופך צפוף יותר. המעקבים, האמצעים והשימוש במשאבים נעשה אינטנסיבי יותר. אנשים המחזיקים במקצועות חופשיים מוצאים עצמם לוקחים יום חופש, יוצאים לשטח ומנסים להסביר לכל מי שרק אפשר מה קורה פה מתחת לבית. המושג 'המאבק של שטחי c' הוא אפור. קשה להנגיש אותו לקהל הרחב, אבל בחודשים האחרונים קורה מתחת לפני השטח משהו דרמטי שלהערכתי יקבל משמעות גדולה בעתיד הקרוב. יותר ויותר אנשים, תושבי היישובים ביהודה ושומרון, מתחילים להיחשף לסוגיה הזו ומתחילים אחרי שנים של הזנחה לעלות להתקפה.
זה היה בשעת בוקר מוקדמת, הגעתי לשער היישוב פדואל שבמערב השומרון. שם פגשתי את יאיר, תושב היישוב ואיש הייטק שעובד בחברה גלובלית מוכרת. בורגני. "קח את המשקפת הזו, קניתי אותה באמזון, תפתח תראה רגע מה קורה פה בוואדי", הוא אמר לי. אני פותח את המשקפת ויאיר מתחיל להסביר על בנייה בלתי חוקית פלשתינית בשטחי סי. הבתים קרובים מאוד לבתי התושבים בפדואל, ממש מטרים בודדים בקו אווירי. "אתה רואה את הבתים הללו? הכול זה פלשתינים. הם מתרחבים ופורצים דרכים. צריך לראות את זה בעיניים כדי להבין מה הולך פה", אמר לי. אני מחזיק את המשקפת, כל כך הרבה פעמים שמעתי וראיתי את הבנייה בשטחי C, אבל כל פעם זה הולך ומתקרב יותר ויותר לבתי היישובים הישראלים.
02
משם המשכנו לוואדי סמוך, גם בשטחי סי. נכנסו בין הכפרים דיר בלוט וראפאת יחד עם סייר של המועצה האזורית שומרון. יוסי דגן, ראש המועצה, עובד בשיתוף מלא עם התושבים ונותן להם גיבוי. בשביל המוביל לכפר ראינו בנייה של בתים פרטיים רחבי ידיים, מעוצבים, מרשימים. עושה רושם שמדובר בשכונה לעשירים. בהמשך גם תצפתנו על מגרש כדורגל מקומי, הוא נבנה ברובו על שטח B אבל עמדת הקרן השמאלית דווקא כולה בשטח C (שטח אש). קשה להאמין אבל זו המציאות. המשכנו במעלה הדרך והגענו לתצפית. ראינו מהנקודה את הבניינים הגדולים של ראש העין. מחזה כמעט בלתי נתפס – בתי הפלשתינים קרובים מאות מטרים בקו אווירי מהבתים של שר הביטחון בני גנץ, סגן שרת הכלכלה יאיר גולן וחברת הכנסת מירי רגב. 'רצועת הביטחון' או אם נרצה 'מרחב הביטחון' הולך ומצטמצם באופן דרמטי. השבוע גם קרה דבר חדש, בפעם הראשונה תושבי המגדלים של ראש העין דיווחו בעצמם לאנשי ועד קרקעות מערבא ובהם תושבי פדואל על הבנייה הפלשתינית. מבינים? עכשיו הבנייה הפלשתינית מטרידה תושבים בלב הארץ. ההתקוממות של תושבי היישובים הולכת וצוברת תאוצה. יש כוונה לאחד בין כולם ולהקים מעין קונגרס קרקעות ביו"ש. זה עוד יקרה.
03
אם עד כה העיסוק בבנייה בשטחי C היה של סיירי שטח מתנועת רגבים או של אנשי ישראל שלי שהיו נכנסים לשטח ומביאים את המפות והצילומים, הרי שהבנייה כבר נראית בעין לכל תושב מחלון ביתו. העיסוק בשטחי סי נזנח לאורך השנים ומי שמכיר את השטח יודע להגיד שהציבור ביו"ש יכריח את הממשלה הבאה להתעסק בנושא. לא יסתפקו בכמה תקנים אזוטריים במנהל האזרחי. במערכה על שטחי C החליטו המתנחלים שהם עולים להתקפה.

עוד במדור זה

העץ של יוסי דגן, הרב שמואל אליהו ואדיר זיק ז"ל בשא-נור

העץ של יוסי דגן, הרב שמואל אליהו ואדיר זיק ז"ל בשא-נור

ראש מועצת שומרון יוסי דגן ביקר ביישוב שא-נור, וחזר לעץ…
״ההתעוררות הציבורית בכוחה לתת כח לממשלת ישראל מול אומות העולם״

״ההתעוררות הציבורית בכוחה לתת כח לממשלת ישראל מול אומות העולם״

חצי שנה עברה מאז המבצע של תנועת נחלה וגרעיני ההתיישבות…
הדור הבא של הקהילות בישראל

הדור הבא של הקהילות בישראל

לפני כשלושה שבועות צוין יום פטירת הרב אלישע וישליצקי זצ"ל…
״כולם מבינים שחייבים לחזק את ההתיישבות״

״כולם מבינים שחייבים לחזק את ההתיישבות״

אנחנו משוחחים בשעת בוקר מוקדמת יחסית, ממש בשיאו של משבר…
״שינויים גדולים לא קורים ביום אחד״

״שינויים גדולים לא קורים ביום אחד״

ביום חמישי בלילה בסוף השבוע שעבר עלה גרעין של משפחות…
סקר: %81 מרוצים מהמגורים בשומרון

סקר: %81 מרוצים מהמגורים בשומרון

על אף האיומים הביטחוניים והמדיניים, 81% מתושבי השומרון מרוצים מהמגורים…
לבנות את מגרון במעלה ההר

לבנות את מגרון במעלה ההר

מכתב גלוי למר אלישע ירדשלום וברכה.אינני מכיר אותך באופן אישי…
החיילים האלמונים של רמת מגרון

החיילים האלמונים של רמת מגרון

פעם ראשונה שהייתי ברמת מגרון הייתה לפני שנה וחצי. הגענו,…
קול רנה

קול רנה

ביום שישי כ"ב אב תשע"ט יצאו הרב איתן, דביר ורנה…
בניגוד לתוכניות משרד ראש הממשלה: יחידות דיור אושרו בישוב עלי

בניגוד לתוכניות משרד ראש הממשלה: יחידות דיור אושרו בישוב עלי

ועצת התכנון העליונה היא הגוף שמאשר את הבניה ברחבי יהודה…
מהיום הראשון ועד לאחרון - כך קם ישוב חדש

מהיום הראשון ועד לאחרון - כך קם ישוב חדש

יום ראשון כ׳ באייר התשפ״א חוזר מוקדם מהעבודה כדי להתארגן…
כך הפכו ישובי גב ההר לבטוחים בישראל

כך הפכו ישובי גב ההר לבטוחים בישראל

01תנו לי לנפץ מיתוס רגע. זה אמנם קרה לאט אבל…
הנגב - מה הימין צריך לעשות

הנגב - מה הימין צריך לעשות

01הפרחת השממה בנגב, כמו גם ייהוד הגליל ויישובו, הם חלק…
מלחמה חד צדדית

מלחמה חד צדדית

01המערכה על יהודה ושומרון נמצאת בשיאה בימים אלו.תקציבי עתק מוזרמים…
משטרה בורטיגו

משטרה בורטיגו

01"מה לעשות, אין למשטרת ישראל אפשרות לאבטח כל בית במדינה.…
כשהמערכה הגיעה לגבעה

כשהמערכה הגיעה לגבעה

01לפני שבועיים כתבתי כאן על פגישת החירום שקיימו בכפר בורקא…