אלישע בן קימון

קשה להאמין אבל זו המציאות

אלישע בן קימון

01
קו המגע מצטמצם, החיכוך נעשה יותר ויותר דחוף, השטח שעליו נאבקים הופך צפוף יותר. המעקבים, האמצעים והשימוש במשאבים נעשה אינטנסיבי יותר. אנשים המחזיקים במקצועות חופשיים מוצאים עצמם לוקחים יום חופש, יוצאים לשטח ומנסים להסביר לכל מי שרק אפשר מה קורה פה מתחת לבית. המושג 'המאבק של שטחי c' הוא אפור. קשה להנגיש אותו לקהל הרחב, אבל בחודשים האחרונים קורה מתחת לפני השטח משהו דרמטי שלהערכתי יקבל משמעות גדולה בעתיד הקרוב. יותר ויותר אנשים, תושבי היישובים ביהודה ושומרון, מתחילים להיחשף לסוגיה הזו ומתחילים אחרי שנים של הזנחה לעלות להתקפה.
זה היה בשעת בוקר מוקדמת, הגעתי לשער היישוב פדואל שבמערב השומרון. שם פגשתי את יאיר, תושב היישוב ואיש הייטק שעובד בחברה גלובלית מוכרת. בורגני. "קח את המשקפת הזו, קניתי אותה באמזון, תפתח תראה רגע מה קורה פה בוואדי", הוא אמר לי. אני פותח את המשקפת ויאיר מתחיל להסביר על בנייה בלתי חוקית פלשתינית בשטחי סי. הבתים קרובים מאוד לבתי התושבים בפדואל, ממש מטרים בודדים בקו אווירי. "אתה רואה את הבתים הללו? הכול זה פלשתינים. הם מתרחבים ופורצים דרכים. צריך לראות את זה בעיניים כדי להבין מה הולך פה", אמר לי. אני מחזיק את המשקפת, כל כך הרבה פעמים שמעתי וראיתי את הבנייה בשטחי C, אבל כל פעם זה הולך ומתקרב יותר ויותר לבתי היישובים הישראלים.
02
משם המשכנו לוואדי סמוך, גם בשטחי סי. נכנסו בין הכפרים דיר בלוט וראפאת יחד עם סייר של המועצה האזורית שומרון. יוסי דגן, ראש המועצה, עובד בשיתוף מלא עם התושבים ונותן להם גיבוי. בשביל המוביל לכפר ראינו בנייה של בתים פרטיים רחבי ידיים, מעוצבים, מרשימים. עושה רושם שמדובר בשכונה לעשירים. בהמשך גם תצפתנו על מגרש כדורגל מקומי, הוא נבנה ברובו על שטח B אבל עמדת הקרן השמאלית דווקא כולה בשטח C (שטח אש). קשה להאמין אבל זו המציאות. המשכנו במעלה הדרך והגענו לתצפית. ראינו מהנקודה את הבניינים הגדולים של ראש העין. מחזה כמעט בלתי נתפס – בתי הפלשתינים קרובים מאות מטרים בקו אווירי מהבתים של שר הביטחון בני גנץ, סגן שרת הכלכלה יאיר גולן וחברת הכנסת מירי רגב. 'רצועת הביטחון' או אם נרצה 'מרחב הביטחון' הולך ומצטמצם באופן דרמטי. השבוע גם קרה דבר חדש, בפעם הראשונה תושבי המגדלים של ראש העין דיווחו בעצמם לאנשי ועד קרקעות מערבא ובהם תושבי פדואל על הבנייה הפלשתינית. מבינים? עכשיו הבנייה הפלשתינית מטרידה תושבים בלב הארץ. ההתקוממות של תושבי היישובים הולכת וצוברת תאוצה. יש כוונה לאחד בין כולם ולהקים מעין קונגרס קרקעות ביו"ש. זה עוד יקרה.
03
אם עד כה העיסוק בבנייה בשטחי C היה של סיירי שטח מתנועת רגבים או של אנשי ישראל שלי שהיו נכנסים לשטח ומביאים את המפות והצילומים, הרי שהבנייה כבר נראית בעין לכל תושב מחלון ביתו. העיסוק בשטחי סי נזנח לאורך השנים ומי שמכיר את השטח יודע להגיד שהציבור ביו"ש יכריח את הממשלה הבאה להתעסק בנושא. לא יסתפקו בכמה תקנים אזוטריים במנהל האזרחי. במערכה על שטחי C החליטו המתנחלים שהם עולים להתקפה.

עוד במדור זה

שומרי הסף אשר ביקשו לשלוח יד

שומרי הסף אשר ביקשו לשלוח יד

הצג פוסט מקבץ‭ ‬כותרות‭ ‬מאתרי‭ ‬החדשות‭ ‬בשבועות‭ ‬האחרונים‭ ‬מגלה‭ ‬מכנה‭…
חודש הרמא-דם

חודש הרמא-דם

הצג פוסט השבוע‭ ‬נפתח‭ ‬חודש‭ ‬אדר‭, ‬אשר‭ ‬חופף‭ ‬השנה‭ ‬את‭…
מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי – חלק שני

מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי – חלק שני

הצג פוסט בטור‭ ‬הקודם‭ ‬פירטנו‭ ‬את‭ ‬הגורמים‭ ‬לעליית‭ ‬האלימות‭ ‬בכלל‭,…
מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי?

מי אחראי למקרי הרצח במגזר הערבי?

הצג פוסט בשנים‭ ‬האחרונות‭, ‬הולכת‭ ‬ומטפסת‭ ‬עקומת‭ ‬מקרי‭ ‬הרצח‭, ‬והאלימות‭…
״מועצת השלום״ בעזה סכנה חמורה למדינת ישראל

״מועצת השלום״ בעזה סכנה חמורה למדינת ישראל

בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬הכריז‭ ‬הנשיא‭ ‬דולנד‭ ‬ג‭. ‬טראמפ‭, ‬על‭ ‬מעבר‭ ‬ל"שלב‭…
פרסונה נון גרטה

פרסונה נון גרטה

השבוע‭ ‬‮"‬זכינו‮"‬‭ ‬לביקור‭ ‬היאכטה‭ ‬‮"‬מדלין‮"‬‭ ‬הנושאת‭ ‬פריטי‭ ‬‮"‬סיוע‮"‬‭ ‬לתושבי‭ ‬רצועת‭…
מה אפשר ללמוד מהאירוויזיון?

מה אפשר ללמוד מהאירוויזיון?

בעבר‭, ‬תחרות‭ ‬האירוויזיון‭ ‬התמקדה‭ ‬במוסיקה‭, ‬והיתה‭ ‬כר‭ ‬פורה‭ ‬לשירים‭, ‬ùחלקם‭…
כיבוש והכרעה

כיבוש והכרעה

בשבועות‭ ‬האחרונים‭ ‬פורסמה‭ ‬שוב‭ ‬התנהלות‭ ‬מטרידה‭ ‬של‭ ‬הצבא‭ ‬אל‭ ‬מול‭…
לחזור לדווידקה

לחזור לדווידקה

אחת‭ ‬הסיבות‭ ‬לטבח‭ ‬הנורא‭ ‬בשמחת‭ ‬תורה‭ ‬תשפ”ד‭ ‬היתה‭ ‬התמכרות‭ ‬צה”ל‭,…
ציון בלתי מספיק

ציון בלתי מספיק

בשבוע האחרון חגגו בהתיישבות הקמת מבנה קבע לישיבה בחומש. זאת,…
המשפט הפלילי לא מתאים לטיפול בפורעים

המשפט הפלילי לא מתאים לטיפול בפורעים

בהחלטה מהימים האחרונים הורתה שופטת בית המשפט העליון. רות רונן,…
הפתרון: השתלטות מחדש על רצועת עזה

הפתרון: השתלטות מחדש על רצועת עזה

'מגן וחץ' מאחורינו כאשר חברי הקואליציה וכן חלק מאנשי התקשורת…
הדתה בהכתרה?

הדתה בהכתרה?

המכה שנגרמה למצביעי המחנה הלאומי בעקבות כניעת נציגיו למחאות הפרוגרס…
הסיפור שמנהיגי הרפורמה לא סיפרו

הסיפור שמנהיגי הרפורמה לא סיפרו

המכה שנגרמה למצביעי המחנה הלאומי בעקבות כניעת נציגיו למחאות הפרוגרס…
מדרום תיפתח הרעה?

מדרום תיפתח הרעה?

בשבוע האחרון הופצה במרשתת הערכה של המזרחן יוצא אמ״ן, ד״ר…
כתב אישום נגד דונלד טראמפ

כתב אישום נגד דונלד טראמפ

אודה על האמת, לאחר המפלה הצורבת של שארית הרפורמה המשפטית…