שליפות

אודי טנא

 

 

בן 34, יועץ אסטרטגי, מנהל קמפיינים ומשברים. כותב אצלנו טור תקשורתי פוליטי בגילוי דעת.

 

אודי טנא

הילדות
גדלתי בבני ברק ועדיין אני מתגורר בה. למדתי בשיבה תיכונית בקרית הרצוג בבני ברק (בכיתה יחד עם עורך המדור הסמוך מאיר פרלייכמן). בסך הכול עברה עלי ילדות מאושרת ברוך ה’, מלאה בפעילות בבני עקיבא, בטיולים, בהתנדבויות ועשייה למען האחרים.
משפחה
נשוי לריקי ואבא של יאיר ואיתם. המשפחות הגרעיניות שלנו גרות בסמיכות אלינו בבני ברק.

לימודים גבוהים

למדתי במכינה קדם צבאית בעצמונה שבגוש קטיף בשנה של הגירוש, ולאחריה למדתי עוד שש שנים בישיבת הסדר בקריית שמונה במקביל לשירות צבאי כקצין. בהמשך תואר ראשון בתקשורת וחינוך, ותואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב.
התחלתי בלימודי דוקטורט באוניברסיטת אריאל שבשומרון בהיסטוריה ובתקשורת. בין השאר אני כותב על הלח”י ושימושיה בתקשורת ככלי ליצירת תודעה עד שהשפיעה על האימפריה הבריטית לעזוב את הארץ.

העיסוק
מעל לעשור אני יועץ תקשורת, מנהל קמפיינים ומשברים. התחלתי את דרכי בדוברות משרד המשפטים, ולאחר מכן עבדתי כמה שנים בתפקידי מפתח בכנסת ובממשלה בין השאר כדובר ועדת חינוך, תרבות וספורט של הכנסת, דובר שר החינוך בפועל ועוד. בשנים האחרונות הובלתי קמפיינים פוליטיים ברמה הארצית והמקומית, ייעצתי אסטרטגיה לתנועות פוליטיות, לגורמים כלכליים מהגדולים ביותר במשק ולגורמים במערכת הביטחון.
בשעות הפנאי 
ברוך ה’ אין הרבה, אבל כשיש אני מתמקד בזמן עם המשפחה כמובן, ונהנה מקריאה ומטיולים. אני קורא הכול. החל מעיתונים וכלה בביוגרפיות, ספרי היסטוריה וספרי קריאה כללית. בזכות האהבה הגדולה לספרי היסטוריה התחלתי את לימודי הדוקטורט. בד בבד, אני מטייל כמעט בכל הזדמנות שאפשר. ברכב תמיד יש אוהל ומנגל למקרה הצורך.
עיתים לתורה 
אני זוכה ללמוד דף יומי בכל יום כבר שנים רבות בקהילה המדהימה שלנו בבני ברק. מדהים לראות את השילוב שיש בקהילה הזו. מי שמוביל אותה ואת השיעור הוא רב חרדי, שמשרת בקבע בדרגת סא”ל, הרב אשר לנדאו. ההרכב האנושי של הלומדים הוא מדהים: ספרדים, אשכנזים, בני 80 ובני 30, סרוגים, חסידים, ליטאיים, חרדים מודרניים ומה לא. משותף לכולם הרצון להתחבר לקב”ה. עוד הוכחה עד כמה רב המחבר על המפריד.

בנוסף, אני לומד קבוע בחבורה מיוחדת שגיבשתי עם חברי ילדות בשנים האחרונות עקב מחסור אמיתי במסגרות אמוניות מוגדרות לבוגרי ישיבות. עשינו מעשה והקמנו חבורה מדהימה שמתכנסת בבית המדרש של הרב אילן אלפונטה בפתח תקווה פעם בשבוע. החבורה לומדת אמונה ודנה בסוגיות שעל סדר היום. זכות.

ריצה 

תחביב של שנים רבות שהפך לדרך חיים.

בשבועות האחרונים נאלצתי להיות בבידוד מפני שנחשפתי באחד הראיונות בטלוויזיה לחולה קורונה שהבריא ברוך ה’, באותם ימי הבידוד הריצה הייתה חסרה מאוד. אני רץ לפחות ארבע פעמים בשבוע. לא פחות מ-40 ק”מ.

למי שטרם נדבק בחיידק, ריצה היא לא רק פעילות גופנית אלא דרך חיים. מצאתי את עצמי רץ בכל מקום אפשרי בארץ מהחרמון, ועד מצפה רמון ואילת וגם בחוץ לארץ ובשעות לא שעות. כן, גם ב3 לפנות בוקר. כך אני מנקה את הגוף, ואת הנשמה. הריצה הופכת אותנו לחדים יותר בכל תחומי החיים. צאו לרוץ.

מילואים

אני קצין במילואים כ-50 ימים בשנה. אוטוטו בדרגת רב סרן. זכות ענקית להיות חלק מצבא יהודי שהוא חלומם של דורות רבים.

אם תרצו 

זו התנועה הציונית, הגדולה והמשמעותית ביותר שיש היום במדינת ישראל. תנועה שלא רק מדברת על ערכים, אלא מגשימה אותם יום יום, שעה שעה. התנועה מפעילה עשרות סניפים ברחבי הארץ: סניפים בקמפוסים וסניפים אזרחיים. התנועה אחראית על חשיפות ענקיות של ארגוני הדה-לגיטמציה הפועלים במדינת ישראל.

מדובר במיטב האנשים שיש בישראל היום. כולם צנועים מאוד, בעלי מוטיבציה בשמיים ורצון להפוך את מדינת ישראל למקום טוב יותר. בשנים האחרונות בהובלת יו”ר “אם תרצו” מתן פלג ואלון שוורצר ראש אגף המדיניות התנועה קפצה מדרגה. היום, היא קובעת את השיח והטון בציבוריות הישראלית.

הקורונה

 נגיף ארור שגבה וגובה מכולנו מחיר כבד. יחד עם זאת, הנגיף מבהיר לנו את המקום שבו אנחנו צריכים להתמקד – יותר פנימה אל הבית, אל המשפחה ואל הילדים ופחות החוצה. שיעור סופר חשוב לכולנו בצניעות ובהבנה כי יש מנהל לעולם.

ליכוד בני ברק

לפני שלוש שנים יצאנו לדרך חדשה, שלושה חברים מבני ברק: יעקב וידר, הליטאי, יחד עם חיים סרצ’וק החב”דניק ואנוכי הובלנו מהפכה של ממש בעיר. 

חלומות

אני מודה לקב”ה על כל הטוב שלו אני זוכה. אני מאחל לעצמי להמשיך לשמוח בעשייה שלי, לעשות עוד טוב בעולם ולהוכיח כי גם דרך התקשורת והפוליטיקה אפשר לשפר את העולם. מתפלל לבריאות ולעשייה רבה לכל עם ישראל.

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד נוסכות בנו את הביטחון שאנו זקוקים לו. שם הכל נמדד בציונים ובתוצאות, שלרוב לא תואמות את רזי החיים עצמם. מלמדים אותנו שם משוואות טריגונומטריות ואת השפה האנגלית, ועוד כל מיני חוקים אזרחיים וחוקים בלשון, בזמן שהלב שלנו נותר מאחור. על אהבה ורגשות נוספים אנחנו לא לומדים שם, על כלכלה נבונה, על ההתנהלות בעולם גדול ודורשני, על לאגור מוטיבציה לקום בבוקר גם כשאין כח – על כל אלה אנחנו לא לומדים, ובטח שלא נבחנים. כותב שורות אלה משתייך לקבוצה שטוענת שהגיע הזמן לעשות שינוי. אנחנו בשנת תשפ”ד כבר, ואין סיבה שמערכת החינוך לא תציב לעצמה מטרות עדכניות יותר. הראשונה שבהן – האמונה של הנער בעצמו. ולא רק כקלישאה שמודבקת על לוחות המודעות בבית הספר, אלא כהתנהלות של ממש. שינוי כזה שיגרום למתחנכים לצאת לחיים ולהאמין ביכולותיהם, לממש את שהם מסוגלים וראויים לו, להוציא לפועל את כוחות חייהם. אז בוודאי יהיה לנו יותר מקומות כמו ‘בר המשכן’.

בר המשכן הוא מקום חינני במרכז המסחרי של שילה, שהוקם לפני כשנה וחצי. אליה לוי, במקור מראש העין, כיום נשוי למתנחלת משבות רחל, הוא הבעלים של הבר-מסעדה, והוא רק בן 25. לצידו עומדת משפחה של אחים מנהלי ברים, והוא בעל מוטיבציה גבוהה וקול של נער פלא, כשהוא מזמר. כל אלה ביחד הביאו את אליה להקים את המקום, להשקיע בו את נשמתו, ולהתעקש עליו גם כשהמיקום לא כ”כ צלח – ולהעביר אותו למיקום החדש. כי כשאליה מאמין בעצמו אין איש שיעמוד בדרכו.

את כל אלה לא ידענו כשהגענו, שלושה מאחיי ואני, לבלות בבר הנחמד. חנינו באחת החנויות שבאזור, השתאינו מגודלו של המרכז המסחרי ומאפשרויות הרכישה הקיימות בו – החל מקרמיקות וחומרי בנייה ועד גלידריה וסופר, ונכנסנו למתחם. לצד במה להופעות שמקיימות במקום ונותנות אפשרות ליוצרים צעירים, מתחום הסטנדאפ, המוזיקה וכדו’ ותפסנו לנו את אחד הספסלים במקומות הישיבה שבחוץ, במקום שבו הבריזה פוגשת את האווירה.

אחרי כמה חיוכים ומילים עם הבחור הצעיר והנמרץ, התחילו לזרום אלינו לשולחן המנות. לפתיחה קיבלנו צ’יפס בטטה עשוי היטב (26 ₪), כרוביות שמנמנות – בציפוי פריך לצד צ’ילי מתקתק (35 ₪) ופופקו עוף משובח שמתיימר לחקות את מנת הדגל של KFC, בהצלחה גדולה. בקטגוריית ‘צמאה נפשי ויאללה אוכל’ עמדו לפנינו שתי אפשרויות. כמובן שבחרנו בשתיהן. הראשונה והמוצלחת היא ‘קריספי צ’יקן’ שמורכבת מרצועות פילה עוף בציפוי קריספי (בליווי רוטבי הבית כמובן) על לחמנייה טריה עם ירקות רעננים, ותוספת של צ’יפס או טבעות בצל, שלגמרי עושה את העבודה, וכל זה רק ב-55 ₪. האפשרות השנייה, והמוצלחת עוד יותר היא – סלופי ג’ו, כלומר – סנדוויץ’ אסאדו מפורק ברוטב מתקתק גם כן בליווי רטבי הבית, גם כן בלחמנייה טרייה, גם כן עם ירקות רעננים וגם כן עם תוספת של צ’יפס או טבעות בצל, ב-62 ₪. חשוב לומר, בר, כשמו כן הוא, מכיל גם משקאות אלכוהולים, אותם ראוי לצרוך במידה הנכונה. בבר המשכן תוכלו למצוא את שחשקה נפשכם, החל מבירות פשוטות ועד שוטים של משקאות חריפים טובים ואיכותיים וקוקטיילים מובחרים כפי רוחכם. 

בקיצור: עם תפריט חדש בקרוב, והרוח החדשה והקלילה המפעמת בהתיישבות הצעירה, נראה שעדיין לא מאוחר בכלל לפנות לעצמכם ערב בקרוב, וליהנות משפע של אפשרויות בבר המשכן. ■

לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות, זה משהו שבאמת לא פוגשים בכל יום. במבשרת ציון, בתוך מרכז קניות מהמם עם חניה מקורה ונוף לירושלים, קמה לה מסעדה חדשה עם ריצוף שגורם לכם להרגיש בחו״ל, מרפסת שתמלא את הריאות שלכם באוויר, ותפריט מרהיב ומסוגנן במיוחד עם בעלים בעל ניסיון עשיר. הצטרפו אליי לסבב טעימות בסניף המבשרתי של לוצ׳נה:

משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…