גורמהדרין

חוגגים פסח בבן עמי

גלעד גולדברג

גלעד גולדברג

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים שלה כבר למעלה משנתיים. בנוסף לחיבתי העזה לכתיבה, יש לי חיבה גדולה לאוכל משני צידי המתרס – אוהב לאכול ואוהב להכין אוכל. וכך מצאתי את עצמי, חייל משוחרר אחרי ימי ההסדר הרבים – פונה לעבודה בתחום הכנת האוכל, ונע למטבח במסעדת בן עמי.
לחגיגות הפסח בבן עמי התכוננו ימים רבים לפני: החל מהפרסום, דרך הכנת התפריט ועד הכשרת המטבח. לאחר כל אלה, עמדה בשנה שעברה מסעדה מדהימה – שמציעה עבור לקוחותיה תפריט רחב ומעניין לפסח ללא כל חשש חמץ או קטניות. ובכן, מה כלל התפריט? את אותם הדברים שיכלול גם השנה, כי סוס מנצח לא מחליפים! תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת לבישול עם שלל גבינות, לזניית מצות פריכה ומובחרת, דגים מכל הסוגים ברטבים מעניינים, שקשוקות עם לחמניות כשרות לפסח, פיצות מגוונות, לצד סלטים ועוד שלל מאכלים שיגרמו לכם לתהות איך הם מצליחים לשמור על הגחלת כשרה לפסח.
כל הטוב הזה ייכלל כחלק מביקור שמתרחש עוד לפני המעבר בשערי המסעדה. ‘בן עמי’ ממוקמת ברחוב עמק רפאים שבמושבה הגרמנית בירושלים. הדרך אליה תזכה אתכם בשיטוט ברחוב היוקרתי לצד תיירים שמפטפטים בכל השפות, זוגות הנפגשים ל’דייטים’ בכל שלבי החיים, ומשפחות בעת בילוי סתווי מוזהב – מה שמקרין כמובן על האוירה הירושלמית המיוחדת. במסעדה עצמה, החזית הפונה לרחוב עשויה זכוכית שקופה המאפשרת לסועדים לשמור על קירבה לקסם הירושלמי ולחוש כאילו הם חלק ממנו.
התאורה המיוחדת מצליחה לייצר אינטימיות נעימה ומזמינה. את החלל הגדול חילקו המעצבים בעזרת ארון גדול מידות שמאפשר לסועדים להנות מקצת פרטיות. מי שירצה לשבת ברחבה שמחוץ למסעדה יזכה לשירות חם ואוהב כאילו הוא יושב בפנים. תאמינו לי, ניסיתי. המסעדה נקייה מאד ומתוחזקת היטב, השירותים מבריקים, מונגשים ומרווחים, וכל זה לצד שירות נעים ואדיב המתרחש ממילא בכל השנה.
הערה קטנה לסיום: כנראה שלא תהיו היחידים שרוצים ליהנות מהאוכל הטעים ומהאפשרות לבלות ללא חשש קטניות בחול המועד. וזה בסדר. תשתדלו להיות קצת יותר סלחנים כלפי המלצרים שעובדים קשה, או שאר העובדים שמשרתים את כל הסועדים בחביבות יתירה. תבלו! ■

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד…
לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
גורמהדרין - פינת חמד:

גורמהדרין - פינת חמד:

אם אתם מהאנשים שקנו כפכפי קרוקס אחרי שזה כבר היה…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…
טאבום

טאבום

בתקופה האחרונה יש טרנד שצץ בכל פינה – הפודטראק, ואם…
Scroll to Top
גלילה למעלה